Muut

Minulla on myös lemmikkieläimiä jotka ovat olleet/ovat osallisina elämääni vaikka asunkin eri osoitteessa. Näitä ovat äitini luona asuvat koirat Pyry ja Poppi, sekä edesmennyt Ruska. Silloin tällöin kotona vieraillessa tulee myös rapsuteltua pikkusiskon kaneja.

         Virallinen nimi: Sydäntalven Qanda                                        Kutsumanimi: Pyry
         Sukupuoli: Uros                                                                     Rotu: Suomenlapinkoira
         Väri: Musta merkein                                                              Syntymäaika: 29.11.2004
         Leikkausstatus: Kastroitu                                                                       Kasvattaja: Kennel Sydäntalven

Lisää Pyrystä: Pyry on ensimmäinen koirani. Pentuna Pyry oli suoraan sanottuna kammottava, se roikkui aina hampaat irveessä kiinni ihmisissä ja oli muutenkin hyökkäävä ja kovin, kovin luupäinen. Ajan ja kovan työn myötä Pyrystä alkoi kuitenkin kuoriutua kiva poju, mutta se ei vielä tänäkään päivänä ole kuin muutaman ihmisen koira. Vieraita Pyry ei sulata kovin hyvin, etenkään jos ne ovat miespuolisia. Pyry on hyvin vauhdikas tapaus josta ei todellakaan uskoisi että ikää on jo kahdeksan vuotta, Pyryn kanssa ollaan usein rakennettu kotiin omia pieniä agilityratoja, joiden suorittamisesta poju tykkää hurjan paljon, etenkin jos palkinnoksi saa kinkun- tai nakinpaloja! Pyry viettää keväänsä ja kesänsä nykyään kesäkarvalla, sillä emme harrasta mitään ja koiralla on selkeästi ollut kaksin verroin mukavampaa kesälookillaan kuin läkähtyä järkyttävän karvapehkon kanssa. Moni on luullut lyhytkarvaista Pyryä pennuksi, eikä todellakaan ole osannut arvata että kyseessä on oikeasti kahdeksanvuotias lappari!


Lisää kuvia Pyrystä:


______________________________________________________________________________

         
         Virallinen nimi: Turnukan Suvi-Poppius                                   Kutsumanimi: Poppi
         Sukupuoli: Narttu                                                                   Rotu: Suomenlapinkoira
         Väri: Riistanvärinen                                                                Syntymäaika: 22.06.2005
         Leikkausstatus: Leikkaamaton                                                                Kasvattaja: Kennel Turnukan

Lisää Popista: Ruskan emä Poppi muutti meille Pyryn kaveriksi jokin aika Ruskan kuoleman jälkeen. Poppi ei tullut toimeen kasvattajan narttujen kanssa, mutta Pyryn kanssa ne tulivat onneksi juttuun heti ensi näkemältä. Poppi on ollut kasvatuskäytössä, ja sillä on ollut kolme pentuetta. Aluksi oli hiukan ongelmia sisäsiisteyden kanssa, ja rouva kyllä osoittaa heti mieltään jos kokee siihen olevan jokin hyvä syy. Poppi on iso persoona, jolla vauhtia piisaa vaikka muille jakaa. Se onkin tuonut kotiimme mukavasti vilinää ja vilskettä ja jaksaa yllättää päättömillä tempauksillaan. Poppia saatetaan nähdä vielä jonkinlaisissa näyttelykehissä, mikäli nuorempi pikkusiskoni koiran kanssa harrastamisesat vielä innostuu!

Lisää kuvia Popista:______________________________________________________________________________


R.I.P. 17.03.2007-24.08.2012

         Virallinen nimi: Kirjohäntä Fyrrytanttu                                    Kutsumanimi: Ruska
         Sukupuoli: Narttu                                                                   Rotu: Suomenlapinkoira
         Väri: Parkki vaalein merkein                                                   Syntymäaika: 17.03.2007
         Leikkausstatus: Steriloitu                                                       Kasvattaja: Kennel Kirjohäntä

Lisää Ruskasta: Ruska tuli meille pienenä pentuna keväällä pari vuotta Pyryn jälkeen. Pyry oli tuolloin vielä lievästi sanottuna villi, jonka vuoksi pelkäsimme totuttaa koiria toisiinsa sillä Ruska oli moninverroin pienempi kuin uroksemme. Kun sitten uskaltauduin päästämään koirat tutustumaan toisiinsa, tuli niistä erottamattomat ystävykset! Ruska oli todella ihana koira, se oli kiltti ja nöyrä, mutta ei kuitenkaan mikään luonteeton lapanen. Ruska tykkäsi vauhdikkaista lenkeistä sekä Pyryn lailla kotiagilityn parissa touhuamisesta. Viime vuonna Ruska sai kohtutulehduksen. Koira meni nopeasti huonoon kuntoon, mutta saimme onneksi ajan päivystävälle jossa se leikattiin kiireellisenä. Koiran selviämisen mahdollisuudet olivat luokkaa 50/50. Leikkaus kesti monta tuntia, mutta olo oli todella huojentunut kun saatiin kuulla että leikkaus oli sujunut hyvin ja koirankin pitäisi toipua normaalisti.
Toipuminen ei kuitenkaan lähtenyt sujumaan toivotulla tavalla, Ruska ei juurikaan syönyt mitään ja silloin kun se söi, oksensi se lähes kaiken ulos. Ensin sen kerrottiin johtuvan lääkkeistä, mutta kun oksentelu jatkui pari viikkoa, oli aika käydä eläinlääkärillä. Ruskalla todettiin paha ruokatorven laajentuma, jonka perässä oli vielä kurouma joka esti ruoan pääsyn vatsalaukkuun. Diagnoosi oli musertava, Ruska oli muuten oma pirteä itsensä mutta laihtui paljon syömättömyyden vuoksi. Ruokatorven laajentuman kanssa olisi voinut elää mutta se olisi vaatinut meiltä paljon, olimme kuitenkin valmiita tekemään kaikkemme rakkaan lemmikkimme vuoksi. Ikävä kyllä se ei riittänyt, vaan kurouma esti loppujen lopuksi vedenkin pääsyn eteenpäin ja Ruska sai pahoja oksennuskouristuskohtauksia. Oli aika tehdä tähänastisen elämäni raskain päätös, ja niin Ruska päästettiin ikiuneen perjantaina 24.08.2012.
Ikävä on ääretön, mutta lohtua tuo tieto siitä että Ruskalla on nyt kaikki hyvin. Kauniita unia pikkuinen.

Lisää kuvia Ruskasta: