perjantai 15. elokuuta 2014

Heinäkuu pähkinänkuoressa

Tajusin juuri että siitä on vain kaksi kuukautta kun ostin ensimmäisen oman autoni. Jokunen aika sitten ihmettelin auton mittarilukemaa, parin kuukauden aikana olen kerinnyt ajamaan reippaasti yli 10 000 kilometriä! Mitä! Ihmekään että on alkanut pikkuhiljaa nyppimään aina kun täytyy istua auton rattiin.. :D Kesälomani loppui kuun lopussa enkä voi kuin ihmetellä että mihin neljä viikkoa humpsahti niin nopeasti. Heinäkuun aikana olen pyörähtänyt Helsingissä, Oulussa, Kokkolassa ja pari kertaa sekä Jyväskylässä Porissa että Tampereella. Lomaan on mahtunut niin koiranäyttelyreissuja, festarit kuin frettien joukkorokotuskin!

Kuun ensimmäisenä viikonloppuna Mislan oli määrä osallistua SSKY:n erikoisnäyttelyyn. Vein koiran päivää aikaisemmin Riinan luo Tampereelle sillä en itse päässyt näyttelyyn mukaan pikkusiskon rippijuhlien vuoksi. Lauantaiaamuna Riina soittikin näyttelypaikalta että en sitten ilmoittanut Mislaa näyttelyyn, itse olin luullut että Riina oli ilmoittanut Ministerin sinne ja rakas kasvattaja taas luuli asian olleen toisinpäin. :D Misla matkusti siis turistina Heinolaan, mutta ainakin se pääsi viettämään viikonloppua toisen omistajansa luokse ja sain itse viettää melkein koiravapaata viikonloppua vain lapinkoirat riesanani. :)

Heinäkuun toisena viikonloppuna suuntasimme Mislan kanssa Ouluun Rosan luo. Ihastuttavat shetlanninlammaskoirapojat Milo ja Levi eivät niinkään olleet Mislan mieleen joten koirat piti pitää koko viikonlopun ajan erillään, mutta ainakin omasta mielestäni oli huikean ihanaa päästä näkemään kaveria sekä näitä ihania karvapalloja pitkästä aikaa! Lauantaiaamuna suuntasimme jo tutuksi tulleelle Äimänraution raviradalle ja akitat olivat kehässä ensimmäisenä. Paikalle ei ollut ilmoitettu kuin kolme akitaa joista kaksi oli pentuja, joten Misla oli ainut virallisessa luokassa kisaava koira. Tuomarina Oulussa meillä oli Tuula Savolainen, mukava vanhempi rouva joka arvosteli Mislaa seuraavin sanoin: "n. 20kk. Hyvät mittasuhteet. Hyvä kaula ja ylälinja. Tnään kesäturkissa. Hyvä pää ja ilme. Hyvät paksut oikea-asentoiset korvat. Edestä hieman kapea, eturintaa tarvitaan lisää. Suorahkot olkavarret. Hieman luisu lantio. Hyvä häntä. Hyvä, vahva takaosa. Hyvät käpälät. Liikkuu tasapainoisesti hyvällä askeleella. Kirsu- ja huulipigmentti haalistuneet, saisivat olla mustat.". Pigmentin takia jäi kuitenkin SA saamatta, tulokseksi siis NUO ERI NUK1. Juttelimme tuomarin kanssa tovin Mislan pigmentistä ja siitä miten se ruoan vuoksi on hävinnyt, paljon kehuja tuli siitä miten harvoin näkee näin vaivattomasti ja hyvin liikkuvaa akitaa ja toivoi kovasti että saadaan pigmentti takaisin ja tuon koiraa uudemman kerran näytille. Hieman harmitti, mutta tieto siitä että hienosti oltaisiin pärjätty muuten lämmittää kyllä mieltä!
Illemmalla suunnattiin Rosan ja muiden oululaisten kanssa hieman viihteelle, Oulussa järjestettiin sopivasti Rotuaari Piknik -kaupunkifestari jota pääsimme seuraamaan viereisen kerrostalon ikkunasta! :D Hurjan hauska kokemus ja uusien ihmisten lisäksi sain myöhemmin tutustua myös hieman Oulun yöelämään. Täytynee ottaa revanssi pohjoiseen joskus ilman koiraa, sen verran hauskempaa ja mielenkiintoisempaa tuo meno tuntui olevan kuin täällä tuppukylässä Seinäjoella.
Oulu KV. Kiitos kuvista Mari Rajala!

Hyvällä hapella seuraavana aamuna saikin lähteä ajelemaan Oulusta kohti Kokkolaa. Kehät pyörivät ajallaan ja tuomarimuutoksen vuoksi tuomariksemme oli vaihtunut kyproslainen Panos Demetriou. Akitoja oli ilmoitettu paikalle hurjat kaksi kappaletta, pentuluokassa kilpaileva uros sekä Misla. Ennen akitoja kehässä oli siperianhuskyjä joille ei juurikaan SAta jaeltu, eikä KPta irronnut myöskään pentuluokan akitaurokselle joten siitä uskalsi jo päätellä tuomarin olevan tiukemmasta päästä. Tuomari oli yllättävän vikkelä, juoksutti kerran edestakaisin eikä seisottanutkaan kauaa. Keltainen lappu nousi enkä tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa, tuliaisiksi Kokkolasta siis NUO H. Arvostelusta sai kuvan ettei tuomari tuntunut löytävän juuri mitään hyvää Mislasta; "1,5 years old, would like to see more substance, more coat and better expression. Has correct bite. Would like to see better front and topline. She is too narrow in front. Has correct near angulation. Moves ok. Needs more showcondition.". Mutta mitä pienistä, näyttelyharrastus on joskus tälläistä ja koska edellisenä päivänä oli muuten ollut hauskaa niin H ei juuri edes jaksanut haitata elämää. Helteestä ja pitkästä viikonlopusta huolimatta Misla jaksoi esiintyä hienosti enkä voinut olla kuin ylpeä neidistä!

Heinäkuun kolmantena viikonloppuna vietimme kavereiden kanssa viikonloppua Helsingissä Summer Sound 2014 -festarin merkeissä. Minulle nämä olivat kolmannet soundit ja täytyy sanoa että tunnelma on kyllä aina ollut yhtä katossa paikan päällä! Kolmen päivän liput, hyvää seuraa, Helsinki ja upeat ilmat - juuri muuta ei olisi voinut viikonlopulta toivoa. Esiintyjistä emme käyneet tsekkaamassa kuin yhden-pari joka iltana, sillä aloittelut tahtoivat venyä hieman pitkiksi kaikkina päivinä. Mukava pieni irtiotto arjesta vanhojen kavereiden kanssa joita ei enää turhan usein eri paikkakunnalla asumisen vuoksi näe!

Summer Soundin jälkeisenä tiistaina pyörähdettiin frettien kanssa Porissa joukkorokotuksessa. Päivä oli järkyttävän kuuma ja automatkat eivät olleet frettien mieleen. Auton ilmastoinnista huolimatta koko poppoo oli enemmän tai vähemmän kuolleita matkojen jälkeen. Onneksi rokotuspaikalla fretit saivat viettää hetken aikaa pihalla varjossa ja tuulessa. Rokotusaineen vaihtuminen näkyi jonkin verran freteistä, aine Distemink kirveli ilmeisesti enemmän kuin mitä Febrivac Dist tekee ja etenkään Navi ei rokotuksesta juuri tahtonut innostua. Kaikille saatiin kuitenkin rokotukset laitettua, tällä kertaa poppoo sai vain penikkatautirokotukset sillä suunnitelmiimme ei ulkomaanreissuja kuulu seuraavan vuoden aikana.
Eelin sirulle on käynyt jotain, todennäköisesti siru on mennyt rikki sillä sitä ei lukijalla pystytty mistään päin frettiä löytämään. Viimeistään seuraavien rokotusten yhteydessä Eeli saa siis uuden sirun niskaansa, sirujen hajoaminen on harvinaista mutta näköjään kuitenkin mahdollista!
 
Lämpimät ilmat ovat jatkuneet jo kuukauden verran ja sen huomaa myös eläimistä. Fretit ovat kaivaneet syviä tunneleita tarhaan joita en kuitenkaan nyt ole raaskinut täyttää, sillä ne nukkuvat viileässä maan alla ennemmin kuin kopeissaan. Freteille on roudattu myös vedellä täytetty hiekkalaatikko uima-altaaksi jossa ne voivat käydä viilentymässä tarpeen mukaan. Onneksi tarha on rakennettu sellaiseen paikkaan johon aurinko ei missään vaiheessa päivää pääse porottamaan suoraan, vaan sieltä löytyy aina myös varjoisia kohtia! Omaksi sekä eläinteni onneksi sateet näyttävät vihdoin suuntaavan tänne Seinäjoellekin, joten eiköhän helpotusta kuumiin ilmoihin ole luvassa. :)

♥ Manta

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan jumalattoman söpöjä noi sun fretit! Ootko muuten tilannu tuolta ferret couturesta koskaan mitään ja paljo oli postikulut? Aattelin ite tilata,mutta luulis menevän kauan? :--D

Anonyymi kirjoitti...

Heyy! Kiinnostaisko tehä postausta sun frettien ruoista? Tarkotan raakaruoista,kuivamuonasta,vitamiineista yms. Kiinnostas kovasti!

Lähetä kommentti