maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kohti uutta näyttelykautta!

Kevyesti myöhässä, mutta niin vain tuli avattua jälleen uusi frettinäyttelykausi, vieläpä paljon tavallista aikaisemmin! Ihka uusi näyttely Tammerferret järjestettiin kesäkuun puolivälissä lauantaina nimensä mukaisesti Tampereella, tarkemmin paikannettuna Hervannassa. Näyttelypaikkana toimi Hervannan vapaa-ajan keskus, joka pääsi ehdottomasti yhdeksi näyttelypaikkojen suosikeistani! Vaikka näyttelypaikalle pitikin kivuta yhdet rappuset, ei se haitannut sillä ne eivät olleet pitkät ja niiden ollessa ulkona sai vielä hengitelläkin mukavasti aitausta kantaessa. Näyttelypaikka oli todella tilava, mikä nykyään on aikamoista herkkua frettinäyttelyissä.

Näyttelyä oli saapunut tuomaroimaan Hanna Munkhammar Ruotsista. Olemme käyneet kerran aiemmin hänen arvosteltavanaan, lähes vuosi sitten Virossa. Näyttelyihin valmistautuminen meni tällä kertaa ihan silakoiksi sillä muistin leikata kynnet vasta muutamaa päivää ennen näyttelyä. Lisäksi olin perjantaiyön töissä, joten lauantaiaamu oli melko hektinen. Töistä päästyäni kävin pikaisesti suihkussa, säntäilin ympäri taloa ja pihaa ja keräsin mäyrien tavaroita kasaan ja nakkelin niitä autoon sitämukaa kun satuin jotain löytämään. Aikataulu oli melko tiukka ja minun täytyi ehtiä pesemään vielä fretitkin. En ole varmaan koskaan suoriutunut kuuden fretin pesemisestä noin nopeasti mutta niin vain sain kaikki pestyä, auton pakattua ja startattua kohti Tamperetta!
Menomatka ei sujunut aivan mutkitta. Uusi autoni on ilmeisesti päättänyt tappaa minut ottamalla ESPit pois päältä ilman lupaa, eikä muuten anna laittaa niitä takaisin päälle. Menomatkalla onnistuin jälleen räpsäyttämään kameran mikä tietenkin söi fiilistä jonkin verran. Ylöjärvelle päästyäni ei kameran räpsähdys ollut enää ainut huolenaiheeni sillä alkoi sataa. Vaikka koen että minulla on ihan näpsäkästi ajokokemusta ja myös erilaisista sääolosuhteista, niin kyllä kuumotti kun Passat heitti välillä tsippaliiraa motarilla ajaessa. Selvisin kuitenkin hengissä perille asti ja vieläpä ilman harhaanajoja!


Näyttelypaikalle saapuminen oli hurjan mukavaa. Toisinkuin koiranäyttelyissä, ilmapiiri on rento ja lämmin ja näyttelypaikalle on aina mukava tulla kun näkee tuttuja naamoja. Sain freteille näpsäkän paikan salin nurkasta, läheltä tuttuja. Kasattuani aitauksen muita ja nylonhäkin Hattia varten, saivat fretit aamupalansa jonka ohella putsailin kaikkien korvat. Aamun mittaan Taavi päätti käydä pyörittelemässä Pabia jonka seurauksena poikarukan niska aukesi jälleen. Otti päähän, ottaa päähän. Ei siksi että se vaikutti Pabin pisteisiin, vaan siksi koska tuntuu pahalta että välillä menee useitakin viikkoja hyvin ja ilman ongelmia, ja sitten taas jonkun on pakko käydä rei'ittämässä poikapoloa. Olen kuullut myös joidenkuiden sanovan että Pabin tilanne on täysin omaa syytäni. Noh, kuten olen aiemminkin sanonut, jos olisin tiennyt mitä tuleman pitää niin en olisi Pabia koskaan Suomeen tuonut. Laumasta ei kuitenkaan saada koskaan yhtenäistä pitämällä Pabia kokoajan erillään muista, edistystä on kuitenkin tapahtunut huomattavan paljon siitä kun poika kotiutui joten en ole vielä valmis luovuttamaan, Pabi kuitenkin leikkii ahkerasti etenkin Navin ja Veetin kanssa joten eristyksissä oleminen ei ole sen kannalta paras vaihtoehto.
 
Omista freteistäni Navi meni ensimmäisenä arvosteltavaksi. Kerkesinkin napata siitä pari kuvaa ja tarkoituksenani oli käydä ottamassa kuvat kaikista freteistä arvosteltavina, mutta suunnitelmiin tuli pienoinen muutos.. Väsymys vei voiton ja niin nukahdin salin lattialle Lisan viereen. Tarkoitukseni oli sihteeröidä muutama luokka, mutta olin ilmeisesti unissani ilmaissut haluttomuuteni hommaan ja jatkanut unia. En tiedä kuka frettini laittoi arvosteluun sillä välin kun vetelin sikeitä, mutta lämpimät kiitokset teille! :D Alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus löytää minut nukkumasta näyttelypaikalta..

Useiden tuntien jälkeen sain herätä maailman parhaaseen näkyyn kun Emilian kauniit suklaasilmät toljottivat minua haalarini uumeniin. Päätimme lähteä käymään Hesburgerissa Lisan, Emilian, Weran ja Petran kanssa ja pienen seikkailun jälkeen se hese sitten löytyi kuin löytyikin. Olen hiukan nirso ruokieni suhteen ja tilaan hampurilaiseni aina hieman erilaisena, tällä kertaa asiakaspalvelija ei sitten ollut ihan mukana ja ruokani olivat kaikkea muuta kuin sitä mitä olin tilannut. Toisilta puuttui esimerkiksi dippejä ja yksi sai ruokamyrkytyksen, joten ei mennyt hesereissu ihan putkeen!

Aika kului mukavan joutuisasti ja piakkoin alkoikin jo palkintojenjako. Varhaisesta ajankohdasta johtuen näyttelyssä ei ollut ollenkaan juonioriluokkia, vaan kaikki osallistuneet olivat joko seniori- tai veteraani-ikäisiä. En odottanut kenellekään freteistämme mitään sillä osalla oli karvanvaihto vielä rajusti kesken ja ulkona rymynneet fretit näyttävät enemmän törkyisiltä koppakuoriaisilta kuin freteiltä, mutta suureksi yllätyksekseni ja tietysti ilokseni Navi sijoittui kovatasoisessa luokassaan sijalle 4! Palkintojenjako jatkui ja monet ystävät ja tutut kahmivat palkintoja, kunnes tuli Taavin luokan vuoro. Taavi voitti luokkansa, en olisi voinut olla iloisempi! ♥ Hurjan paljon onnitteluja vielä myös kaikille muille sijoituksia napanneille! :)


Täytyy antaa erityisen paljon kehuja Tampereen seudun fretit ry:lle Tammerferretin järjestelyistä! Näyttely oli mielestäni järjestetty todella hyvin, näyttelypaikka ja palkinnot olivat todella kivat ja paikalla oli myös mukava valikoima purtavaa Sallan toimesta ja vieläpä halpaan hintaan. Ehdottomasti tänne näyttelyyn suunnataan koko poppoon kanssa tulevinakin vuosina!

Frettinäyttelykautemme jäänee tänä vuonna suppeammaksi kuin edeltävinä vuosina. Näiltä näkymin tarkoituksena ei ole enää suunnistaa muualle kuin Finnish Ferret Festivaliin, mutta sitäkään en ole lyönyt lukkoon. Koiranäyttelyt ovat vieneet viimeaikoina niin paljon energiaani ja jopa mielenkiintoani kaikkia näyttelyitä kohtaan joten syksyn jälkeen aion pitää pidemmän tauon kaikista näyttelypuuhista ja möllötellä vain kotona eläimineni. :)

♥ Manta 

2 kommenttia:

Ansu kirjoitti...

Silmiini pisti sun jumpsuja, ne on ihanat! Mistä olet niitä hankkinut? :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei kannata kuunnella niitä jotka sanoo et pabin tilanne olis sun vikas, mistä sä olisit sitä voinut tietää? Kyllä se menee ohi vielä :)

Lähetä kommentti