maanantai 7. huhtikuuta 2014

Yhteenveto tähänastisista kuluista

Edellisestä kulupostauksesta on kulunut nyt reilut puoli vuotta, joten eiköhän tehdä taas hiukan päivitystä siitä mihin sitä rahaa on uponnut ja kuinka paljon. Tämän edeltävän puolivuotisen aikana kuluja on tullut muunmuassa kolmen fretin implantoimisesta ja Pabin eläinlääkärireissusta, antibioottikuureista sekä tietenkin normaaleista ruoka- ja pellettimenoista. Frettejä olen omistanut nyt himpun alta kolme vuotta.

Eeli 350e
Navi 200e 
Pabi 350e
Hatti 350e
Veeti 350e
Taavi 300e
Putki n.20e
Superhiekkis 30e 
Matkat** n. 2200e

Ulkotarha n. 800e
Ferret Nation 350e 
Kuivaruoat n. 450e
Raakaruoat n. 1500e
Muut tavarat* n. 1050e

Näyttelyilmot n. 550e
Pedit, peitot jne. n. 250e
Valjaat ja flexit yht. 120e
Korvapunkkihäädöt n. 200e
Muut eläinlääkärikulut n. 190e
Suprelorin implantit yht. 700e

Fretin tuonti ulkomailta n. 100e 
Penikkatautirokotukset yht. 370e
Playpen, matto ja kantokassi n. 130e
Rabiesrokotteet ja EU-passit yht. 180e

* Kantokopat, kevythäkit, kankaat/tekstiilit, harjat, hiekkalaatikot, pelletit, lääkkeet, shampoo, namupalat, huoneen sisustus...
** Tankillisella (100e) ajaa Helsinkiin (tai Turkuun) ja hyvällä tuurilla takaisin, näyttelyreissuja on tehty 15 ja pentujen katsomis/hakureissuja 7.


Pian pitäisi tilata myös uusi kantokassi sekä matto playpeniä varten, sillä onnistuin hajottamaan kantokassin vetoketjun ja fretit taasen ovat pitäneet huolen siitä että matto menee vaihtoon. Reippaat 11 000 euroa on siis kaikki tämä frettihupi syönyt alta kolmen vuoden aikana. (Tässä välissä avomieheni vilkaisi ruutua ja totesi että olisin tuolla summalla ostanut jo auton. Varmasti, mutta mitä iloa siitä autosta olisi kun ei olisi frettejä joita kuskata?! ;). Me kuulumme kuitenkin niiden aktiivisimpien harrastajien joukkoon - pyrin pääsemään jokaiseen Suomessa järjestettävään frettinäyttelyyn sekä mahdollisuuksien mukaan myös ulkomaille. Ulkotarha oli myös iso ja kallis projekti, mutta omasta ja varmasti frettienkin mielestä täysin hintansa väärti. Vaikka emme näyttelyissä kävisikään ja pyrkisimme muutenkin pärjäämään ns. perusjutuilla, niin ei tällaisen lauman elättäminen silti halpaa ole.

Heh, onneksi en ole pitänyt kirjaa Mislaan menevistä kuluista - varsinkaan näyttelymaksuista. :D

♥ Manta

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä ensin luulin, että tuo 11 000€ oli puolen vuoden maksut ja kauhistelin, että hui kamala! :D
Oletko menossa Pet Expoon näätien kanssa, siellä kun näyttäisi olevan frettiliitto esittelemässä frettejä? :)

Anonyymi kirjoitti...

Oho, onkohan mun lapsetkaan maksaneet noin paljon tuossa ajassa? Toisaalta heitä ei ole kuutta. :)

mantu kirjoitti...

Anonyymi1, hahah ei nyt sentään. :D Vaikka onhan se suuri summa kolmessa vuodessa käytettäväksikin. Me ei olla ikävä kyllä tulossa PetExpoon, olemme siihen aikaan Virossa koiranäyttelyssä. :)

Anonyymi2, heh, kyllä se määrä vaikuttaa aika paljon siihen rahanmenoonkin. :) eiköhän sitä rahaa lapsiinkin kulu kun kasvavat ja täytyy ostella vaatteita ja mopoja ja niin edelleen. ;)

Anonyymi kirjoitti...

miten Navi oli noin edullinen? Mun kaikki näädät on maksanu 350 : D

Lähetä kommentti