tiistai 15. huhtikuuta 2014

Frettihuoneen inventaario

Frettihuoneen rettujen peseminen ei ole mikään pieni homma. Pesin hiljattain kaikki frettihuoneestamme sekä sen kaappien kätköistä löytyvät pedit, peitot, pyyhkeet ja muut härpäkkeet, urakka söi yli puoli (isoa!) pakettia pesuainetta sekä kaksi purkillista huuhteluainetta. Menin laskuissa sekaisin kymmenennen koneellisen jälkeen, joten koneellisten määrä lienee jossain 15 koneellisen ympärillä. Sitä tuntee itsensä ihan vaimomateriaaliksi, vielä kun jaksaisi pestä niitä omia tai avokin pyykkejä! :D Tähän väliin täytyy todeta että rrrakastan puhdasta näätäpyykkiä! Niiden peseminen vie oman aikansa ja on melko tylsää viikata pyykkejä kaappeihin, mutta kun katselee vasta pehmustettua (eli sitä kun kaikki pedit ja peitot ym. on heitetty huoneessa paikalleen) frettihuonetta, unohtuu kaikki se kamala vaiva ja saa vain nauttia kauniista ja puhtaantuoksuisesta mäyrälandiasta!

Kun kaikki frettien retut oli pesty, ajattelin omasta mielenkiinnosta laskelmoida että kuinka paljon ja mitäkin petihärpäkettä meiltä löytyykään, kun tuntuu että jostain nurkasta aina pulpahtaa esiin tuntematon peti tai riippumatto. Jollain asteella määrä ehkä järkytti itseänikin, mutta en silti aio tinkiä perinteestäni ostaa uusi fleecepeitto näädille joka kerralla kun piipahdan Ikeassa. Mitä enemmän sen parempi, ainakin siihen asti kunnes kaapit ovat niin täynnä että ovet eivät mene kiinni..

Fleecepeittoja 10 kappaletta -------------- Isoja pyyhkeitä 5 kappaletta
Nukkupusseja 8 kappaletta ---------------- Pieniä pyyhkeitä 4 kappaletta
Pyöreitä petejä 13 kappaletta ------------- Pussilakanoita 5 kappaletta
Tyynyliinoja 7 kappaletta ------------------ Muita petejä 6 kappaletta 
Kangasputkia 4 kappaletta ---------------- Riippumattoja 17 kappaletta


Löydätkö fretin?

Lisäksi näätähuoneen kätköistä löytyy matto, täkki, huivi, kaksi pötkömäistä sisustustyynyä, pari pientä tyynyä joita käytetään Ferret Nationin rappujen takana jotta fretit eivät paskoisi sinne, yksi nylonhäkin alusmatto, yksi lakana sekä kuppimainen peti jonka voi laittaa roikkumaan esim. häkkiin.

Fretit nukkuvat suurimman osan vuorokaudesta, joten senkin vuoksi on mielestäni tärkeää että niitä nukkumapaikkoja löytyy monenlaisia ja eri paikoista huonetta. Tarkoituksena on jo pidemmän aikaa ollut tehdä häkkiin päällinen jotta siitä saisi mahdollisimman pimeän paikan freteille myös päiväsaikaan. Meillä fretit käyttävät joka ikistä nukkumapaikkaa, joita on pikaisesti laskettuna lähes kaksikymmentä pitkin huonetta. Saatuaan uuden pedin tai viltin, käpertyy yleensä koko lauma koenukkumaan uuden nukkumapaikkansa! Meidän frettien suosikkipedit ovat Mustin ja Mirrin valikoimasta löytyvän Wouapy Parisin tyyppiset pedit jotka mahdollistavat mahdollisimman tiukalla korvapuustilla nukkumisen. Jos jokin eläin niin fretti osaa todella ottaa kaiken irti nukkumisesta, tarjotkaa siis pötkylöillenne pehmeimmät ja parhaimmat mahdolliset nukkumapaikat! :) 

♥ Manta

4 kommenttia:

Nanna Salmela kirjoitti...

No jo on paljon pyykättävää! =)
Tossa listassa on muuten kaks kertaa toi pieniä pyyhkeitä.

mantu kirjoitti...

Nanna Salmela, heh, kiitoksia! En huomannut tuota virhettä ollenkaan vaikka muka kuinka monta kertaa tekstin oikoluinkin. :) Nyt on korjattu.

Anonyymi kirjoitti...

On noi fretit kyllä niin sulosia :3

Viivi Peltola kirjoitti...

Ohhoh, teillä riittää kaikkea! Tosin, jos omistaisin frettejä, meilläkin olisi varmasti väh. saman verran :D En uskalla edes ajatella, paljonko omilla jyrsijöilläni on virikkeitä yhteensä...

Lähetä kommentti