maanantai 24. maaliskuuta 2014

Rotunsa Paras Misla

Eilen suuntasimme Mislan ja ystäväni Kian kanssa Korpilahden ryhmänäyttelyyn. Olin itse töissä iltakymmenestä aamukuuteen, kotiin päästyäni täytyi käydä pikasuihkussa, heittää pikameikki ja pikapakata kaikki kamppeet ja lähteä ajamaan kohti Korpilahtea. Menomatka ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, alku näytti hyvältä mutta loppujen lopuksi löydettiin itsemme noin kolmekymmentä kilometriä pitkältä hiekkatieltä, ja sehän lämmitti mieltä valtavasti.
Olimme kuitenkin näyttelypaikalla etuajassa, auto täytyi jättää aivan jäätävän matkan päähän joten heti pääsi tekemään hyvän aamutreenin kevythäkkiä kanniskellessa. Pistimme leirin pystyyn aivan kehän laidalle josta oli helppo seurata kehän etenemistä. Eipä siinä sitten mennyt kauaa kun oli jo akitapentujen vuoro mennä kehään, tuomarina toimi Esko Nummijärvi joka oli meille täysin uusi tuttavuus. Arvosteli mielestäni suht. ripeällä tahdilla, mutta voi pojat että kehässä sai juosta! Akitoja oli ilmoitettu kymmenen joista paikalle saapui omien pikaisten laskelmieni mukaan yhdeksän kippuraa.

Sitten koittikin jo meidän vuoro mennä kehään. Misla oli ilmoitettu jälleen nuorten luokkaan, jossa tällä kertaa kaksi koiraa Mislan lisäksi. Yksilöarvostelussa ollessa keskityin lähinnä siihen etten saa sydänkohtausta, tuomari arvosteli koirat niiden ollessa liikkeessä joten kehässä sai ravata aivan heittämällä ainakin kymmenkunta kiekkaa. Kehuja kuului kun tuomari arvosteli koiraa ääneen yleisölle ja sihteeri ilmoitti koiran saaneen ERInomaisen, jee!
Kilpailuluokassa olivat myös kaikki kolme koiraa, olimme Mislan kanssa ensimmäisinä ja sille paikalle meidät myös viitattiin, kilpailuluokan voitto ja SA, woop woop! Sitten siirryttiinkin jo paras narttu -luokkaan jossa tuomari viittasi meidät jonon kärkeen ja laittoi ravaamaan ympyrää, voi sitä riemua kun tuomari kertoi yleisölle "tässä koirat paremmuusjärjestyksessä..", Misla siis paras narttu ja sai toisen SERTinsä viimeinkin!!
ROP kehässä kerittiin heittää pari kiekkaa kunnes vihreävalkoinen ruusuke lähti ojentumaan uroksen suuntaan, Misla oli siis ROP enkä meinannut millään uskoa sitä todeksi! Tuomari kehui Mislaa kovasti ja sanoi vielä lopuksi että "et tiedäkään miten hienon koiran omistat, jos tällä akitalla ei voiteta niin ei sitten millään!". Arvostelu oli myös mukavaa luettavaa, Esko Nummijärvi arvosteli Mislaa seuraavin sanoin;
"Rotutyyppi: erinomainen. Mittasuhteiltaan oikea, vähän takakorkea narttu. Erittäin kaunis pää. Kauniisti suuntautuneet korvat. Hyvä selkä ja häntä. Rakenne kauttaaltaan hyvä. Hyvä karvapeite. Liikkuu erittäin hyvin. Esitetään hyvin." ja rivinä siis NUO ERI NUK1 SA PN1 ROP SERT
!

Jäätiin siis odottelemaan ryhmäkehiä, sain onneksi siirtää auton lähemmäksi koska odottelua oli edessä monta tuntia ja ilmakin oli kylmä. Näyttelypaikkana toimi tallin maneesi, joten ballerinoille ja siisteille vaatteillekaan ei tullut käyttöä kun tyydyin itsekin esittämään koiran toppatakissa ja pinkeissä reinoissa. :D Päivän kuluessa tallin piha muuttui todelliseksi mutalammikoksi, kengät jäivät kiinni liejuun ja kastuivat ja niin edelleen, Misla tuota keliä vasta inhosikin. Jouduimme odottelemaan viisi tuntia näyttelypaikalla ryhmäkehien alkua kun kehät olivat reilun tunnin myöhässä. Aika meinasi käydä pitkäksi mutta niin se vain kuitenkin kului ja mekin päästiin ryhmäkehään Mislan kanssa.
Pitkä odottelu oli tehnyt tehtävänsä ja Misla oli aivan tööt, ei enää huvittanut seisoa nätisti saati juosta kehässä, tällä kertaa jäätiin siis ilman ryhmäsijoitusta mutta ei haitannut ollenkaan, en voisi olla tyytyväisempi Mislan päivän saavutuksiin! Kotimatkalla koettiin sitten suunnilleen kaikki Suomen sääilmiöt kun vuoroin satoi vettä kaatamalla, tuli lunta ja aurinkokin taisi pilkahtaa jossain välissä. Kotimatka sujui vähän joutuisammin kun osattiin valita reitti paremmin, itse olin lähestulkoon kuoleman kielissä kotiin päästyäni joten uni tuli heti kun sukelsin peiton alle.

Reilut kaksi viikkoa Tallinnan voittajanäyttelyyn, Mislan karva alkaa pikkuhiljaa näyttää paremmalta joten toivotaan että se olisi siihen mennessä jo tuuheammassa kunnossa. Vironreissun jälkeen ravataankin sitten parin kuukauden ajan vähän tiuhempaa tahtia näyttelyissä, näyttelyitä on kesäkuun alkuun asti vähintään joka toinen viikonloppu!

♥ Manta 

5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Onnee hienoista tuloksista! :)

http://vuonna2014.blogspot.fi/

Silja Lehmusto kirjoitti...

aivan mahtava suoritus, paljon onnea! :)

Nanna Salmela kirjoitti...

Hyvä Misla! Onnea! Odotan innolla toukokuuta, että voi nähdä tämän ihanan neidin livenä näyttelyssä!

Mun ja koirani blogi

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Mislalle! :3
Lueskelin tässä sun blogia ja tykästyin noihin fretti info teksteihin. Kirjotat niin sujuvasti ja asiallisesti. Olisi kiva myös lukea akitoja ja yleisesti koiria koskevia postauksia! Joko omia mielipiteitäsi tai hoitoon sun muuhun liittyviä tekstejä. Esim, kelle akita sopii, miten valita rotu. . Toivottavasti ei ollu iha tyhmiä ehdotuksia :D

mantu kirjoitti...

Hurjan paljon kiitoksia kaikille! :--) Täällä ollaan huisin ylpeitä Mislan hienosta saavutuksesta, kehässä oli paljon kauniita koiria jotka ovat niittäneet menestystä näyttelyrintamalla.

Nanna Salmela, siellä nähdään siis! :)

Anonyymi: Kiitoksia sinulle! Ei ollut ollenkaan tyhmiä ehdotuksia, itseasiassa on ollut tarkoituksenakin hieman avata tätä akitanomistajan elämää tarkemmin mutta en vain ole vielä saanut aikaiseksi. :)

Lähetä kommentti