keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Laumalle koitti kissanpäivät!

Niin sitä lunta vaan näköjään tuli taas, vaikka täällä oltiin jo ihan kevätfiilareissa! Höh!

Tilasin vihdoin ja viimein Zylkeneä, jonka kokeilu pitäisi aloittaa tämän viikon aikana. Tarkoituksena olisi saada sujautettua Hatti Veetin, Pabin, Navin ja Eelin laumaan. Muiden kanssahan ei ongelmia ole, mutta Pabi onkin sitten toinen juttu. Tummiaisten + Eelin komppania tulee toimeen tällä hetkellä ihan hyvin, Eelillä on pakottava tarve käydä vielä pari kertaa viikossa näyttämässä Pabille paikkansa lauman pohjalla, mutta muuten suurempia ongelmia näiden kanssa ei ole. Jonkin verran Pabilla on välillä rupea niskassa, mutta sinkkisumutteen avulla ne hoituvat pois ihan muutamassa päivässä. Veetin implantista tosiaan loppui vaikutus, mikä tarkoittaa sitä että täällä on taas kaksi kiimahuuruista urosta. Vaikka Taavi täydessä kiimassa porskuttaakin, on se paljon siedettävämpi kuin Veeti nyt kun kiima vasta pikkuhiljaa nousee huippuunsa. Monesti öisin olen todennut omistavani ainakin kuusi frettiä liikaa, kun yöllä on mahdotonta nukkua jatkuvan vinkumisen vuoksi. Mutta noh, tätä se välillä on ja itsepä olen harrastukseni valinnut! 

Taavi ja Veeti ovat kumpainenkin pallipuolia. Etenkin Taavin kohdalla odottaisin mieluusti että pulpahtaako se piileskelevä yksilö sieltä esiin, mutta nyt puolen vuoden jälkeen niin ei ainakaan ole vielä käynyt. Positiivisia vaikutuksia kiimalla on kuitenkin ollut - jätkä on nimittäin laihtunut useamman sata grammaa ja oksettavalle päärynämahalle on vihdoinkin heitetty hyvästit! Freteillä kivessyövän riski on melko olematon, joten en ota suurempaa stressiä piilokiveksistä. Niitä siis ei nyt ainakaan vielä olla lähdössä leikkaamaan, vaan pojat saavat kumpainenkin uudet implantit ja katsellaan taas pari vuotta eteenpäin. Jännä nähdä kuinka kauan hermoni vielä kestävät tätä kiimahuuruilua, mitta alkaa kyllä täyttyä siihen malliin että eivätköhän pojat lähiaikoina saa piikkiä niskaansa.
 Kaikilla on ollut hurjan hauskaa koko edeltävän viikon ajan kun ollaan yhdessä tutustuttu yhteistyökumppanimme toimittamiin leluihin! Mustin ja Mirrin paketista paljastui näädille aktivointimonkulan lisäksi pari onkilelua ja yksi poloinen lintu. Käyttäjäraatimme ehdottomaan suosioon nousikin All For Pawsin punatulkku -onkilelu. Mukavasti rapiseva lintu pysyy vaakatasossa narun päässä ja näyttää onkea heiluttaessa aivan siltä kuin se lentäisi! Fretit saavat siivistä ja nokasta hyvän otteen ja lelu onkin kestänyt näiden käytössä todella hyvin. Usein onkilelujen kohtalona on vähintäänkin katkennut naru, mutta tämä punatulkku ei vähästä hätkähdä! Parasta tässä lelussa on ehdottomasti se että koko lauma on innostunut siitä, yhtä hauska lelu siis kaikkien mielestä. :) Contempo Vena -aktivointilelun mysteeri ratkesi nokkelien näätien kynsissä hetkessä. Aktivointilelua testattiin Kiitos! Miniluu Mix -nameilla jotka ovat tosin Mislalle tarkoitettuja, mutta kävivät testikappaleiksi myös freteille tämän kerran. Jatkossa aktivointileluun ängetään freteille sopivampia herkkuja, kuten kuivattua ankkafileetä.
Aktivointilelu tuntui olevan erityisesti vauhdikkaampien frettien mieleen, Eeli, Hatti ja Navi siis kiekauttelevat monkulaa kaikista ahkerimmin. Lintupolo josta aiemmin mainistin, on All For Pawsin tiainen -pehmopallo. Pallo sisältää kissanminttua ja sen siivet ovat mukavan rapisevat. Eeliin ja Naviin voi aina luottaa pallojen suhteen, joten kuten arvata saattoi, oli tämä tiainen eniten tämän kaksikon mieleen. Lintu tosin koki pienelle lelulle tyypillisen kohtalon - nimittäin fretin toimesta jemmaamisen. Eiköhän se taas parin päivän päästä jostain ilmesty näkösälle! Paketista paljastui myös Little&Bigger keppilelu jonka päässä on pallo ja pitkä pörrösulka. Tämä lelu oli erityisesti Hatin mieleen, sillä kankaisesta pallosta saa hyvin otteen hampailla ja kun palloa ravistelee, se kilisee! Höyhenosuus ei kuitenkaan kestänyt frettien rajua riepotusta aivan yhtä hyvin, vaan ne saavat revittyä hampaillaan siitä tuppoja irti. Voipi siis olla että tämä lelu on kaljuuntunut parin kuukauden päästä, mutta ainakin fretit pitävät siitä!

Mislalla on myös kokeilussa Canagan Country Game -kuivaruokaa. Aiempiin kokeilemiimme merkkeihin verrattuna tämä tuntuisi maistuvan supernirsolle Mislalle hieman paremmin, vaikkakaan ei se silti ruokakipolle säntää saati syö kaikkea kerralla. 12kg säkki riittänee siis meille pidemmäksi aikaa. Olen kuitenkin huomannut ulosteiden määrän olevan pienempiä ja koostumuskin on parantunut. Katsotaan pidemmällä aikavälillä että huomataanko positiivisia vaikutuksia esimerkiksi turkin laadussa/takaisinkasvussa, tätä ruokaa syödessä Mislalla eivät ainakaan ole silmät vuotaneet kuten edellisten merkkien kanssa! Misla syö nappulaa välillä sellaisenaan kupista, ja välillä taas aktivointipallosta pyöriteltynä, lenkkipalkkana tai maahan heiteltynä jolloin se saa käyttää vähän nenäänsäkin. Ensimmäiseen yhteistyökumppanimme toimittamaan erään ollaan siis oikein tyytyväisiä ja pian pitäisikin suunnata Musti ja Mirriin pohtimaan Mislan loimituspolitiikkaa sekä hakemaan freteille lisää virikkeitä!
 

Löysin vihdoin ja viimein lähialueeltamme käytetyn Ikean Klippan-sohvan. Oi tätä onnea! Ihana Miranda kävi hakemassa minulle vielä Ikeasta uuden sohvanpäällisen sitä varten, täältä asti kun ei huvittanut lähteä sen vuoksi Tampereelle ajelemaan mutta pinkkejä päällisiä oli jäljellä enää pari, ja nyt ne ovatkin jo poistuneet valikoimasta. Jännä miten sitä voikaan tulla näin iloiseksi pienistä asioista! Sohvan on määrä päätyä frettihuoneeseemme, joskin tällä hetkellä se lojuu tientukkeena eteisessä kun frettihuone on edelleen rajattu kahtia ja sohvaa on mahdotonta sinne änkeä. Noh, toivottavasti pääsen nauttimaan sohvasta vielä tässä kevään mittaan. Frettihuoneeseen on tarkoitus tehdä muutakin remonttia, joten ikävä kyllä joudutte aina vaan odottelemaan sen esittelyä. Toivotaan että meillä pian olisi täällä taas yhtenäinen lauma jolloin sitten päästään pureutumaan siihen huoneeseenkin!

Mislan kanssa lähdetään sunnuntaina Korpilahteen ryhmänäyttelyyn. Neiti ei ole juurikaan sen paremmassa karvassa kuin pari viikkoa sitten, joten odotukset eivät ole korkealla. Toivotaan nyt kuitenkin että se ERInomainen laatuarvosana sieltä taas tulisi nakuilusta huolimatta! Tänään suuntaamme Mislan kanssa jälleen koirahierojalle, tätä henkilöä ainakin ovat monet suositelleet joten toivotaan että siellä sitten saataisiin Mislalta kunnolla kaikki jumit auki ja saataisiin vinkkejä kotona tehtäviin perushierontoihin ja -venyttelyihin.

Kun ajelin eilen kotiin Mislan kanssa landelta, sattui samaan aikaan paistamaan aurinko ja tupruttelemaan melko sankasti lunta. Näky oli todella upea, enkä muista koska olisin viimeksi nähnyt auringon paistavan kirkkaalta taivaalta ja samaan aikaan satavan lunta, joten piti koittaa napata jonkinmoinen räpsy siitä muistoksi! Harmi ettei kuva aivan tee oikeutta tilanteelle. :)

♥ Manta

Psst. jatkossa löydät kaikki yhteistyökumppanimme sponsoroimien tuotteiden arvostelut "Tuotetestaus" tagin alta!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! En tiiä kuinka monta kertaa tää viesti on jo tullut ku yritin epätoivosena lähettää ipadilla mut ei tainnu onnistua :D Noh, kuitenkin sellasta kysyisin että pystyykö fretti ja matelijat (esim.parta-agama tai viljis) elämään samassa taloudessa? Haaveena on ollut molemmat jo pitkän aikaa mutta jos nekin stressaa toisistaan niin en tietenkään ottais molempia. Moneen vuoteen en oo vielä ottamassa mutta hyvä perehtyä ajoissa :D Ja sellanen kysymys kanssa et lähteekö fretistä hirveesti karvaa myös karvanlähtöajan ulkopuolella? Esim. jos sylissä pitää ni onko kaikki vaatteet karvassa :D

mantu kirjoitti...

Anonyymi, pystyvät kyllä, matelijat eivät stressaannu samalla tavalla freteistä kuin esimerkiksi jyrsijät, ja fretitkään eivät ole kiinnostuneita matelijoista. Ne kun eivät oikeastaan haise miltään ja ovat suurimman osan aikaa vain paikallaan, itsellänikin on ollut viljakäärme haaveena jo pidemmän aikaa mutta avokin pehmittely ottaa aikansa.. :D Freteistä ei lähde karvaa oikeastaan lainkaan karvanlähtöaikojen ulkopuolella, eli vain silloin keväisin ja syksyisin kun vaihtavat karvaa. :)

Lähetä kommentti