lauantai 22. helmikuuta 2014

Miksi bloggaus?

Tassujen tahdissa -blogi on ollut nyt pystyssä liki kaksi ja puoli vuotta. Päätinkin sen 200 postauksen kunniaksi kirjoittaa hieman ajatuksiani blogin kirjoittamisesta.

Olin pohtinut blogin aloittamista jo pidemmän aikaa, ja kun ystäväni sitten pisti oman frettiaiheisen bloginsa pystyyn, rohkaistuin minäkin yrittämään. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta, ja kun tässä viime vuosina ei ole kauheasti tullut koulussa vietettyä aikaa niin ei sitä sitten ole päässyt mitään kirjoittelemaankaan. Siinä on ensimmäinen ja erittäin hyvä syy sille miksi itse pidän blogin kirjoittamisesta! Pääsen kirjoittamaan, mutta suurin plussa on se että saan kirjoittaa juuri siitä mistä tykkään. Sekä tietenkin juuri siihen kellonaikaan mikä itselleni sopii.
Luen itse jonkin verran erilaisia blogeja. En ole kriittinen aihepiirin suhteen, luen sekä eläin- että lifestyleblogeja. Etenkin lifestylebloggaajille kirjoittamisesta voi olla todella suurta hyötyä - moni suomalainenkin bloggaaja elättää itsensä blogin kirjoittamisella ja saa näin ollen myös suuria etuja yhteistyökumppaneiltaan. Luen itsekin paria tällaista blogia, eikä sitä osaa kuin olla iloinen blogin kirjoittajan puolesta kun kaikki se vaivannäkö on palkittu loppujen lopuksi sillä että blogin kirjoittamisesta on tullut työ.

Mietin itsekin joskus lifestyleblogin perustamista. Siinä tosin on oli muutamia mutkia matkassa - en ymmärrä pukeutumisesta yhtikäs mitään. Saati meikkaamisesta, hajuvesistä, koruista tai mistään muustakaan tyttöjen jutuista. Oman lifestyleblogini päivän asu -postaukset olisivat hyvin yksipuolisia, "tänään päällä hirvihaalari.." "tänään pidin pinkkiä haalaria!". :D Ei siis minun juttuni ollenkaan. Enkä halua tuhlata rahojani jatkuvasti uusiin kledjuihin kun on elukoitakin elätettävänä. Olen kuitenkin saanut hyviä vinkkejä lifestyleblogeista, esimerkiksi hiusdonitsi on sellainen johon olen ihastunut kovasti heti kun opin sitä käyttämään. Nykyisin ihan ehdoton suosikki näyttelyissä, näyttää siistiltä eivätkä hiukset tule silmille!
 


Eläinblogeillakin alkaa nykyään olla yhä enemmän ja enemmän mahdollisuuksia erilaisiin yhteistyösopimuksiin eri lemmikkieläintarvikeliikkeiden kanssa. Eläinblogien lukijakunnat ovat kuitenkin monin verroin suppeampia kuin suosituimpien lifestyleblogien, joten mielestäni on ihan ymmärrettävääkin ettei (tietääkseni) kukaan eläinbloggaaja pysty ihan itseään elättämään blogin kirjoittamisella, vaikkakin yhteistyön mukana tuomat sponsoroinnit voivat helpottaa eläinten ruoka- ja tarvikehankintojen kanssa. Blogiyhteistyön myötä bloggaaja saa myös paljon uutta sisältöä blogiinsa.
Tassujen tahdissa -blogi saikin ensimmäisen yhteistyökumppaninsa. Sopimusneuvottelut Musti ja Mirrin kanssa ovat edenneet siihen että nimet on laitettu papereihin ja blogiyhteistyömme voi alkaa. Olen iloinen saamastani mahdollisuudesta, sillä asioimme muutenkin usein Musti ja Mirrin liikkeessä ja sieltä löytyy kaikkea sekä freteille että koiralle. Shampoot, hiekkalaatikot, öljyt, lelut, kantokopat, kevythäkit, herkut ja aktivointilelut jotka nurkissamme tällä hetkellä pyörivät, ovat lähes poikkeuksetta peräisin heidän valikoimistaan. Joten miksi olisin sanonut "ei" mahtavalle tilaisuudelle? Jatkossa blogissa tullaan siis näkemään jonkin verran erilaisia tuotearvosteluja Musti ja Mirrin tuotteista, joista toivon kovasti olevan hyötyä myös lukijoillemme!

Palataksemme kuitenkin hiukan syvemmälle itse aiheeseen; millainen on hyvä blogi? Olette tietenkin vapaita kertomaan myös oman mielipiteenne asiaan. Minun mielestäni blogissa yksi ehdottomasti tärkeimpiä asioita on ensivaikutelma, useimmiten siis ulkoasu. Pidän itse yksinkertaisista mutta yksityiskohtaisista ulkoasuista, blogin on oltava ilo silmälle jotta sitä jaksaa pidempiä aikoja selaillakin. Jos blogiin on panostettu ulkoasun puolesta, on samoin tehty usein myös sisällön kanssa.
Vaikka olenkin natsi blogien ulkoasujen suhteen, niin tietenkin sisältö on ratkaisevassa osassa. Nautin sellaisten blogien lukemisesta, joista selvästi huokuu se että kirjoittaja itse nauttii kirjoittamisesta eikä blogiin rustailu ole pakkopullaa. Olen törmännyt moniin sellaisiin blogeihin joiden jokaiset tekstit sisältävät jonkinlaista lukijoiden kalastelua, tai sitten blogin kirjoittaja itse marisee niitä erilaisilla foorumeilla ympäri internetiä. Blogin ja etenkin tiettyjen postausten mainostaminen on ok, mutta sopivissa määrin. En pysty suhtautumaan vakavasti blogeihin joiden kirjoittaja osallistuu ns. lukijavaihtoihin (jos sä liityt mun blogin lukijaks ni mä liityn sun), ja kaiken huippu on marttyyrisointi siitä kuinka lukijamäärä on taas tippunut ja sivujen katseluja on vähemmän kuin edellisellä viikolla. Who cares?

Kirjoitan itse blogia vain itselleni. Välillä on tietysti mukava hiukan huomioida lukijoita esimerkiksi kysymys- tai toivepostausten, sekä erilaisten kampanjoiden ja arvontojen välityksellä, mutta minulle blogini perimmäinen tarkoitus on viihdyttää itseäni, tapa merkitä asioita muistiin. En myöskään harrasta mitään kuvapalveluja, joten blogi on oiva tapa jakaa omasta mielestäni onnistuneimpia otoksia. Yksi huikeista jutuista on se että tästä omasta "hauskanpidostani" voi oikeasti olla jollekulle hyötyä. Jaan mielelläni tietoutta freteistä, ja jos yksikin ihminen löytää täältä vastauksia kysymyksiinsä, niin olen onnistunut tehtävässäni hyvin.

Välillä blogin kirjoittaminen vituttaa. On fakta, että mitä suositummaksi blogi tulee, sitä enemmän myös sitä kökköä ja sivistymätöntä kommenttia saa. Olen sallinut anonyymin kommentoinnin sen vuoksi, että kaikilla ihmisillä ei välttämättä ole Google-tiliä, tai halua tehdä sellaista. Näinollen jos jollakulla on tärkeää kysyttävää tai muuta asiaa, on kommentointi mahdollista. Valitettavasti lähes päivittäin kuitenkin tulee trolleja tai ihan silkkaa vinkumista minun mielipiteistäni, eläimistäni, tavoistani pitää blogia tai muusta vastaavasta. Tottakai jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta niin tyly minäkään en ole että haukkuisin pystyyn kaikki jotka suunsa avaavat ja ovat vähänkin eri mieltä kuin mitä itse olen. Onneksi lukijakuntaan kuuluu kuitenkin niitä vakiotyyppejäkin joiden kommentit jaksavat aina piristää päivää, silti mietin usein että pitäisikö anonyymikommentointi sittenkin poistaa käytöstä kun ihmisillä tuntuu olevan liikaa vapaa-aikaa ja hauleja persposkissaan.

Noh, kaikesta huolimatta sitä on vain tullut jatkettua. Enkä häpeä myöntää että olen erittäin tyytyväinen blogiini - olen nähnyt sen eteen vaivaa, välillä jopa saanut myös kiitosta siitä. Yhteistyösopimus on yksi niitä pykäliä mihin olen toivonut bloggaamisella pääseväni, jatkossakin aion pyrkiä siihen että Tassujen tahdissa -blogi on mukava, raikas ja kiinnostava kokemus uusille lukijoille.

Kaiken tämän blogispekulaation kunniaksi päätinkin siis pitää pitkästä aikaa linkitä blogisi -postauksen! Aiemmat suosikkini löytyvät tästä postauksesta. Jotta peli olisi reilua, niin aiemmilla voittajilla ei ole oikeutta osallistua tällä kertaa, pahoitteluni! Omat ystäväni varmaan muistavat myös olla osallistumatta, nyt annetaan mahdollisuus uusille tulokkaille!
Aikaa blogien linkitykseen on viikko, eli 1.3. lauantaihin asti. Ensiviikon lauantaina kello 23:59 ovat siis viimeiset minuutit ilmoitella blogeja mukaan. Kerro kommentissasi hiukan blogistasi ja siitä, miksi sinun mielestäsi bloggaaminen on kiva (tai epäkiva?) juttu! Valitsen jälleen kolme mielestäni parasta blogia jotka esittelen omassa postauksessaan pienen arvostelun kera.

♥ Manta

51 kommenttia:

Sara H kirjoitti...

http://kanimaisia.blogspot.fi/

Blogini kertoo kahdesta risteytyskanista. Postauksia tulee 1-2 kertaa viikossa, ja ne sisältävät tekstiä, kuvia ja joskus videoitakin.
Bloggaan, koska haluan jakaa ottamiani kuvia jossain, ja blogista on myös itselle hyötyä, kun sieltä näkee mitä on tehty milloinkin. :)

Remy kirjoitti...

www.kleinspitztaika.blogspot.com
Puhtaasti koirablogi Tassunjäljillä pyrkii avaamaan elämää erilais(t)en harrastuskoiran kanssa, ja samalla toimimaan muistikirjana itselleni meidän matkasta hölmöistä junnuista arvokisatason kisaajiksi. Tänään laumaan liittyy pieni mittelipentu, mikä varmasti tulee monipuolistamaan blogin sisältöäkin! Bloggaamisessa parasta onkin omien mielenkiinnonkohteiden jakaminen muille niistä kiinnostuneille. :)

sinikilpikonna kirjoitti...

Linkataanpas nyt sitten tämä oma blogi, jossa seikkailee kaksi kissaa:
http://kissankujeita.blogspot.fi/

Bloggaaminen on kivaa, kun on paikka johon voi höpötellä sydämensä kyllyydestä omista karvalapsosistaan, eikä tarvitse Facebookiakaan tukkia miljoonilla kissakuvilla.. :D Blogin kautta olen saanut myös uusia ystäviä, mikä on ihan huippu juttu! :)

Sonja kirjoitti...

http://otukseni.blogspot.fi/

Tarina kahdesta sekarotuisesta koirasta, vuotiaasta nartusta ja kolmevuotiaasta uroksesta. Harrastuksena "vain" veto, eli monen mielestä melko tylsä. Kirjoittajan mielestä kuitenkin maailman paras! Mitään en osaa kertoa, melko tavallinen koira-aiheinen blogi.

Saara N kirjoitti...

http://splitsplease.blogspot.fi/
Syksyllä alotin 'ihan tosissaan' kasvattaan hiuksiani ja ajattelin että miksei tehdä siitä blogi. Onhan mulla myös itskublogi, mutta hiusblogiin on tullut enemmän kirjoitettua kun ns. sisäkoiran kanssa ei talvella kauheasti mitään mielenkiintoista tapahdu.

Rotan Häntä kirjoitti...

rottia.blogspot
Kerron elämästä kolmen rotan kanssa ja siinä sivussa myös hevosista ja hamsterista kuvien kera.

Silja Lehmusto kirjoitti...

http://suomenlapinkoirasela.blogspot.fi/

Suomenlapinkoira Selan elämää, treenejä ja kisoja. Blogiin kirjoittelee 13 vuotias tyttö, olen kiinnostunut valokuvauksesta, joten kuvista ei blogissa vältytä!

Anonyymi kirjoitti...

Pinserimäistä
Kääpiöpinserin elämää kameran linssin läpi seuraessa sitä oppii katsomaan elämää eri tavoin. Paljon menoa ja meininkiä, joskus ehkä liikaa.

Bloggauksessa parasta on saada ventovierailta, miksei tutuiltakin; palautetta. Omia mielipiteitä, onnistumisia ja joskus myös epäonnistumisia on mukava jakaa muille.

Donnie- kirjoitti...

http://puruaivot.blogspot.fi

Metsästäjäluonne on vilkaisu kahden seropinartun koti- ja wnbmetsästyselämään, jossa kivikkoista tietä talsimassa sairasteleva nuorukainen ja itsepäinen teiniaikuinen.

Bloggaamisessa parasta on sen terapeuttinen vaikutus, sillä itselle kirjoittaminen on aina ollut tapa selvitä vaikeista asioista. Nautin saada jakaa mielipiteeni maailmalle, puhumattakaan siitä, että saa jakaa kuvat ja kuulumiset muiden kanssa.
Bloggaus ei kuitenkaan ole ainoastaan sitä kirjoittelua ja oman blogin ylläpitoa, vaan myös muiden blogien lukemista ja niihin tutustumista. Yksi parhaista jutuista blogeissa ja bloggaamisessa onkin mahdollisuudet tutustua muihin ja saada itselle tietoa vieraammistakin jutuista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tämä ei liity asiaan mutta tiedätkö että otetaanko siihen 15.3 frettitapahtumaan yleisöä kun juuri eilenkin oli joku juttu ja mä huomasin ne frettipäivät ne menneet vast eilen ja jos olisimme menpssa siihen jos sinne yleisöä otetaan :-)

Viivi P. kirjoitti...

http://hamsteriblog.blogspot.fi/

Kirjoitan eläinkuulumisia, lähinnä hamstereista tulee höpistyä. Blogissa on ja tulee olemaan kaikenlaisia postauksia: tieto- ja mietintäpostauksista kuva- ja kuulumispostauksiin.

Bloggaan aikalailla samoista syistä kuin sinä: kirjoittaminen on minulle tärkeä harrastus. Pystyn toteuttamaan itseäni ja siinä samalla miellyttämään lukijoita. Tykkään myös valokuvauksesta eli osittain käytän myös blogia säilytystilana: sieltä kuvat aina löytyvät jos tarve on.

Maria kirjoitti...

http://mariakaroliina.blogspot.fi/

Lifestyleblogi joka pyörii mun elämän ja hevostelun ympärillä. :-)

Bloggaan sen takia, koska vanhoja juttuja on kiva lukea jälkeenpäin blogista, ja kirjoittaminen on mulle ihan ykkösjuttu ratsastuksen lisäksi.

Jenny kirjoitti...

http://koiriamaalta.blogspot.com (ulkoasussa remontti paraikaa)

Koirieni blogi, pohjimmillaan arkea ja ajatuksiani, mutta kyllä sieltä videota ja treenijuttuakin löytyy. Juuri sellainen räpellysblogi omia muistiinpanoja varten, mutta koska rakastan tehdä "tilaus" ja "asiakaspalvelu" tyylisiä postauksia, kuvia ja ulkoasuja, niin on blogin sisältö melko vaihtelurikasta. Annan lukijoille mahdollisimman paljon vaikutusvaltaa sisältöön, mutta en anna toiveiden viedä kuitenkaan tilaa omilta ideoiltani.

http://zennytintti.blogspot.com

Pieneläimilläni höystetty taideblogi. Täysin itseä varten, juuri kuten itse haluan. Paljolti erilaisia ulkoasu ja piirroskokeiluja, sama juttu valokuvissa. Julkaisen myös ne, ei niin hienot tulokset, jotta voin vertailla niitä myöhemmin. Lukijaystävällisempää olisi toki julkaista vain onnistuneet teokset.

Bloggaaminen on kivaa jo ihan siksi, että tykkään tuottaa tekstiä ja esitellä teoksiani :) Blogi on nykyisi kätevin vaihtoehto, pienenä mulla oli päiväkirja :D

kisiiww♥ kirjoitti...

Http://heklamaista.blogspot.com

Schipperken treenailua ja arkea kuvin ja sanoin.

Bloggaan koska se on tavallaan minulle kuin harrrastus. Ja olen aina pitänyt kirjoittamisesta jossa saa kirjoittaa siitä mistä tykkää.

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen harrastanut kirjoittamista 9-vuotiaasta saakka. Kirjoittaminen on jatkuvaa itsensä kehittämistä ja eteenpäin ruoskimista sekä myös toki rakas harrastus, johon jää todella helposti koukkuun. Kumminkinasta muutama vuosi takaperin minulle heräsi into kirjoittaa myös asiatekstejä ja mielipidekirjoituksia - sellaisia, joista jokainen voisi saada irti jotakin. Blogissa voisin sekä kertoilla elämästäni että päivistäni että jakaa ajatuksia ja mielipiteitä. Ensimmäisen blogini laitoin pystyyn melko lailla heti. Minulla oli muutamia blogikokeiluita. Koirista, hevosista, psykologiasta... Nyt minulla on pystyssä yksi vähän vanhempi - joskin tauolla oleva - blogi sekä ihan uusin kultamuruni Metsänpoika ja pikkuhukka.
Blogin kirjoittaminen sekä eri blogien lukeminen on minulle ihan arkipäivää. Kirjoitan silloin kun asiaa on, mutta blogeja luen ihan päivittäin. Blogien kautta saa jakaa ja lukea ajatuksia. Toisinaan on ihan kiva lukea pelkkää hömppää kuulumisista. Tykkään myös siitä, että esimerkiksi vieraista eläinlajeista (vaikkapa freteistä :D) saa tietoa siinä samalla seuraillessa. Ja ennen kaikkea saa realistisen käsityksen siitä, mitä arki eläimen kanssa on.

Oma blogini Metsänpoika ja pikkuhukka kertoo seropinartun elämästä tokokoirana ja terapiana omistajalle. Silloin, kun ei mitään kerrottavaa ole, vuorossa on mielipidetekstejä.
http://pikkunenhukka.blogspot.com/

Pupuninjat kirjoitti...

http://pupuninjat12.blogspot.fi

Blogi kertoo kolmesta aktiivisesta ninjapupusta ja niiden kanssa touhuamisesta + kilpailemisesta :)
Aloitin alunperin blogin päiväkirjamielessä, jotta voisin vuosien päästä katsoa taaksepäin ja muistella niin hyviä, kun huonojakin hetkiä :')

Mosse M. kirjoitti...

http://better-to-be-together.blogspot.fi/

Mietin pitkään että kehtaanko edes linkittää blogiani. Päätin tehdä sen, vaikka ulkoasua ei vielä(kään) ole ja koko blogin olemus tuntuu räjähtävän käsiin. Jos jotain sanottavaa olisi, niin ottaisin sen enemmän kun ilolla vastaan :) Sisältö on blogini pääpaino, vaikka tietysti toivon saavani ulkoasunkin kuntoon!

Peikko kirjoitti...

Dat ylempi kuva! Ihan sikahieno! Kuka se on, Eeli vai Hatti? :)

Amanda N kirjoitti...

http://korvakarva.blogspot.fi

Blogini kertoo kolmn koiran ja neljän kanin elämästä, sen ylä- ja alamäistä, iloista ja suruista. Bloggaamisen aloitin alun perin sen takia, että halusin laittaa varsinkin ottamiani kuvia esille, ja myös sen takia että haluan palata "ajassa taksepäin" ja lueskella välillä omia, vanhoja postauksia.

weera kirjoitti...

http://kaninpaivia.blogspot.fi

Sun blogi on avartanut mulle hirveästi sitä, millainen lemmikki fretti on. Tästä blogista on ollut varsinkin pikkusiskolleni paljon hyötyä, kun hän alkoi miettimään fretin hankkimista. :)

weera kirjoitti...

Ainiin unohdin esittelyn ja tuon bloggausjutun: blogi kertoo kolmen kanin elämästä kuvin ja tekstein sekä välillä videoin. Ulkoasuun olen ainakin yrittänyt panostaa kuten myös teksteihin. Normiarjen lisäksi mukaan mahtuu myös näyttelyitä ja muita kaniharrastuksia :).

Sitten bloggauksesta: Bloggaaminen on minulle tapa jakaa kokemuksia ja "merkitä muistiin" kivoja tapahtumia, joita on kiva lueskella vuosien jälkeen. Myös aiempia näyttelytuloksia sekä meidän kehittymistä on helppo ja kiva seurata blogin avulla.

Blogin kautta olen myös saanut hurjasti uusia ystäviä, joiden kanssa tapaamme myös in real life aina kun kerkeämme :). Tällä hetkellä mieleen tulee ainakin 5 blogini kautta löytävääni ystävää, jotka ovat auttaneet minua paljon ja joiden kanssa on ollut kiva kierrellä näyttelyitä, treenata esteitä, shoppailla kaikkea kivaa pupulle jne. jne.

Siinäpä oli nyt jotain :). Huonoja puolia ei bloggaamisessa juurikaan ole ja jos olisikin en niitä niin ajattele :).

Pinja kirjoitti...

http://yeedu.blogspot.fi/

Blogi shetlanninlammaskoira Jedistä ja meidän harrastuksista, sekä arjesta.

Itse tykkään bloggaamisesta ihan siitä itsekkäästä syystä, että tulee kirjoitettua muistiin tärkeät tapahtumat ja niitä voi sitten myöhemmin helposti muistella. Kirjoitustaidot myös kehittyvät ainoastaan kirjoittamalla, ja kun ei aikaa ole tarinoita muuten kirjoitella niin kirjoitan sitten blogia. On myös hauskaa saada kommentteja, minulla kun ei ole paljoa lukijoita niin tähän asti kaikki ovat olleet vain mukavia :)

hcch kirjoitti...

http://irratiomania.blogspot.fi/

Blogi kertoo koiramaisesta arjesta valokuvauksen ympärillä. Koska emme harrasta mitään, aihepiirit pyörivät lähinnä tavallisen arkirutiinin ympärillä - eli luvassa on vastoinkäymisiä kuin myös hauskoja komelluksia. Pyrin myös kirjoittamaan omia mielipiteitäni ylös niin koiramaailmaan kuin muuhunkin elämään liittyen.

Halusin kokeilla bloggaamista siksi, kun kiinnostus ulkoasusähellykseen alkoi kasvamaan ja halusin paikan jonne voin rauhassa kirjoitella mietteitäni ja tuntemuksiani ylös. :)

Tuuli K kirjoitti...

pienipinseri.blogspot.fi

Blogi kertoo kääpiöpinserin elämästä ja harrastuksista kuulumisien kera. Ulkoasussa on vielä hiukan hiomista, mutta parhaani yritän!

Parasta bloggauksessa on jakaa tekemisiään ja kokemuksiaan jollekin. Ja valokuvat saa myös laitettua kivasti muiden nähtäväksi. Ja kaikenlainen asiallinen palaute on aina mukavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Beaglemaista menoa
(beaglemenoa.blogspot.fi)

Blogi kertoo kohta 2 vuotiaan hölmön mutta ihanan beagle pojan arjesta ja harrastuksista.

Minna kirjoitti...

Born To Be Beast

Blogi kertoo vajaa 2-vuotiaasta dobermann pojasta. Koiraharrastajan arkea ja ajatuksia. Kirjoitan omaksi iloksi ja joskun myöhemmin blogi on varmasti hieno muisto. Blogi toimii myös treenipäiväkirjana jossa saa vapaasti ihquttaa tai surkutella. =D Itselle myös helppo seurata edistymistä. Löytyy aika paljon videoita. Koitan kuitenkin pitää blogia myös lukijaystävällisenä, jos siitä vaikka olisi muillekkin iloa.

Piia kirjoitti...

Hei!

Olipas mukavaa löytää blogi, jossa on asiaa freteistä! Se on lemmikkinä kiinnostanut minua aina, mutta elämäntilanne ei ole toistaiseksi sallinut omien frettien hankkimista ja tietoa oli ainakin pari vuotta sitten aika huonosti saatavilla. Toivottavasti jonain päivänä tilanne on toinen ja pääsisin tutustumaan fretteihin lähemmin!

Oma blogini on nimeltään Tassuttelua.net ja sen aihepiiri on kaikessa laajudessaan lemmikit ja eläinystävällinen kuluttaminen. Suurin osa blogikirjoituksiani koskee kissoja, koska minulla on kaksi omaa kotikissaa, Ida ja Mörkö, ja 32-vuotisen elämäni mittainen kokemus kissoista. Raportoin sen lisäksi eläinkokeettoman kosmetiikan löydöistä ja hevosharrastuksestani.

Blogin kirjoittamisessa minua motivoi se, että voin jakaa oppimiani asioita muiden kanssa. Jos löydän eläinkokeettoman shampoon, joka tuuheuttaa oikeasti hiuksia, blogi on se paikka, jossa voin asiasta iloita. Jos opin kissojen käyttäytymisestä tai terveydestä uuden asian, jaan sen oitis blogissa. Lisäksi vastailen asioihin, joita lähipiiri minulta on usein kysynyt: voiko kerrostalokissa olla onnellinen, miten kissa kesytetään ja mistä voi ostaa eläinkokeetonta kosmetiikkaa.

Eläinharrastus ja eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen on minulle oikeastaan elämäntapa, joka vaikuttaa tosi moneen asiaan ruokavaliosta siihen, ketä äänestän vaaleissa. Siksi voisinkin muotoilla miksi bloggaan -kysymyksen toisin päin: miten voisin olla kertomatta niin tärkeistä asioista? En voisi, siksi perustin Tassuttelua.netin. :)

Aurinkoista orastavaa alkukevättä sinulle! Palaan varmasti takaisin lukemaan ja oppimaan lisää freteistä. :)

luonnon lapsi kirjoitti...

http://lapsiluonnon.blogspot.fi/

Blogi 18v likan elämästä, johon kuuluu vahvasti luonto, valokuvaus sekä koirat. Näin siis muutamalla sanalla kerrottuna :)

Bloggaamisessa nautin eniten siitä, että saan jakaa ihan arkipäivän juttujakin muille. Ja ennenkaikkea kuvia. Ennen kaikki räpsyt olivat vain piilossa kansioissani koneella, kun nyt blogin kautta saan jakaa niitä ja kuulla kommentteja ym. Näin myös valokuvaustaitoni kehittyy, kun kuulen myös kritiikkiä ja neuvoja. Kirjoitustaito kehittyy myös huimasti ja muutenkin pidän bloggaamista aivan mahtavana harrastuksena! :)

iaxido kirjoitti...

http://hurjanhauskaxido.blogspot.fi/

Blogi kertoo kohta vuoden ikäiseksi tulevasta chihuahuasta. Kirjoitukset koostuvat pääsääntöisesti treeneistä, mutta kirjoittelen myös muustakin.

Itse kirjoitan blogia, koska sinne on helppo kertoa kaikesta mitä on tehty ja lukea jälkikäteen. :)

Tinde kirjoitti...

http://tindejanelle.blogspot.fi/

Blogi kertoo Lucianin(kissan) sekä Nellen(koiran) arjesta, harrastamisesta ja omistajan elämästä.

Oona kirjoitti...

http://mermarittanpaddington.blogspot.fi/
2v. isovillis, turkinhoito, agility, toko ja näyttelyt.
Bloggaaminen on minulle ajatusten järjestelyä sekä muille (tutuille ja tuntemattomille) ikkuna meidän arkeen ja juhlaan.

justme kirjoitti...

http://idioottikoirat.blogspot.fi/
Tarinoita kahden harrastuskoiran ja omistajan yhteisestä arjesta ja reissailuista. Itse tykkään blogin kirjoittamisesta siksi että saan purettua asioita johonkin ja pysyn itsekin paremmin kartalla koirien edistymisestä. Lisäksi on hauskaa väsäillä uusia bannereita ja muokkailla blogin visuaalista ilmettä.

Elsicx kirjoitti...

http://mutiaiset.blogspot.fi/

Blogi kertoo kolmen mudin elämästä agilitytäytteisen elämän keskellä, jonka on tarkoituksena toimia omana treenipäiväkirjana ja kirjustaa silloin tällöin jotain mielipidepostauksen tapaista,

Parasta bloggaamisessa on omien ajatusten julki tuominen ja treeneistä ja kisoista kirjoittaminen.

Comas kirjoitti...

http://boxingdogs.blogspot.fi

Blogi kertoo kolmen molossikoiran elämästä.

Pidän bloggauksessa siitä, että tulee kirjoitettua ylös pieniäkin juttuja, joita on todella kiva myöhemmin joskus selailla. Blogi ollut pystyssä nyt pian 2½ vuotta ja vanhoja postauksia on kiva aina selailla kun haluaa muistella menneitä =)

Laura kirjoitti...

http://seikkailuihmemaassa.blogspot.com/

Alunalkaen aloitin bloggaamisen, sillä se oli helppo tapa koota päivien tapahtumat ja kuvat yhteen paikkaan päiväkirjamaiseksi kokonaisuudeksi. Blogista on helppo tarkistaa mitä on tehnyt ja milloin.

Nyttemmin blogin pitämisestä on tullut yhtälailla harrastus, kuin ratsastuksesta, mistä siellä kerron. Ulkoasun luomiseen ja koodien kanssa taiteilemiseen menee kauemmin, kuin ennen. Kuvia räpsitään välillä ihan vain blogia varten. Myös kommentit piristävät päivää. Rehellisesti voin sanoa, että vaikka lukijat/kommentoijat/kävijät eivät olekaan blogin päätarkoitus, pitäisin blogini suljettuna jos en niitä tietyllä tavalla haluaisi. Sosiaalinen kanssakäyminen muiden kanssa ikäänkuin kuuluu nykyisin omaan bloggaamiseen, vaikkei se peritarkoitus olekaan!

Sofia kirjoitti...

tassuillatanssien-koirat.blogspot.com

Blogi kertoo 5 koirasta ja 13 v tytöstä eli minusta, joka toimii myös blogin kirjurina. Postauksia sieltä tulee niin koiratapahtumista mm. koiranäyttelyt, koiratanssi, agility kuin ihan arjesta ja mietiskelyistäni.

Perustin blogin, koska sain sillä tavalla koottua tärkeimmät ja ajankohtaisimmat asiat ylös ja blogin pitäminen on vähän niinkuin harrastus. Mietin myös blogin linkittämistä tänne... koska kamppailen ulkoasun kanssa ja se ei ole vieläkään hyvä mielestäni (liian yksitoikkoinen). Olisi kiva kuulla jotain kommenttiakin blogistani, niin hyvistä kuin huonoistakin asioista. :D

Jonna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Oona kirjoitti...

http://susiasukit.blogspot.com
Blogissa juttua lähinnä treenailusta ja elämästä harrastuskoiran kanssa. Myös opetus- ja mielipidetekstejä mahtuu väliin aina silloin tällöin.

Bloggaamisessa mainiota on se, kuinka helposti saa jaettua asioita kaikille ja mahdollisuus saada vinkkejä mm. treeniongelmiin. Mainio tapa pitää itsensä kartalla omasta elämästään koiran kanssa ja samalla jakaa metodit ja ajatukset myös muulle kansalle. Kaiken kukkuraksi blogiin pääsee purkamaan kirjoitusintoaan, ja jos sitä ei ole, ei ole pakko kirjoittaa yhtään mitään.

PS. Sulla on muuten ihan törkeän hieno ja söpö ulkoasu! :)

Janette Makkula kirjoitti...

Pieceofpencilart.blogspot.com

Taide blogi, joka sisältää kaikenlaista harrastuksestani piirtämisestä. Blogin kautta teen myös muotokuvia tilaustyönä eläimistä ja ihmisistä.

Nanna Salmela kirjoitti...

http://jiminunelmat.blogspot.fi/ (Vielä kylläkin keskeneräinen, mutta linkitän kummiskin)

Blogi kertoo Jimin ranskiksen elämästä sekä minun eli omistajan harrastuksen, junior handlerin, aloittelevasta harrastamisesta.

Hapero kirjoitti...

http://raurx.blogspot.fi
Enemmän tai vähemmän onnistuneita valokuvia säännöllisen epäsäännöllisesti. Isossa osassa saksanpaimennarttu Kettu!

Blogaaminen on mulle tapa esitellä valokuvia, seurata omaa kehitystä, saada kommenttia ja nyt uusimpana tulokkaana ilmaista omia mielipiteitäni. Onhan se välillä rankkaa kun tavallaan "on pakko" postata säännöllisesti, mutta itse olen ainakin yrittänyt pitää homman itelle mukavana.

Keltsu kirjoitti...

http://www.nethel-estel.blogspot.fi/

Blogi kertoo tätä nykyä kolmesta kissasta: elegantin kauniista ikuisesta laihdutuskuurilaisesta eli Ellasta, upeimmat smaragdisilmät omistavasta pentumaisesta Ruskasta sekä näiden venäjänsinistyttöjen omasta nallekarhusta - kotikissakolli Onnista. Kolmikon arkea seuraillaan pääosin kuvien ja tekstien kautta.

----
Oma bloggaamiseni pyörii lähinnä sen ympärillä, että blogi on minulle paikka kertoa meidän kissakolmikon kuulumisista ja julkaista niistä kuvia. Näin kuulumisia joutuvat seuraamaan lähinnä ne, joita ne edes vähän kiinnostavat. En ole kuitenkaan esimerkiksi jakanut blogiani vaikka facebookissa kaikille tutuille: en koe siihen tarvetta. Kukaan esimerkiksi koulukavereistani ei blogistani tiedä. Ellan kasvattaja tietää ja tykkää, on linkittänyt meidät myös kotisivuillansa. Lähipiirini ihmiset todennäköisesti kuulevat tarpeeksi kissakuulumisiani jo muutenkin, joten en tuputa heille sitä enää internetissä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

http://kaikkia.blogspot.fi/

Blogini kertoo 2 sekarotuisesta koirastani. Kerron blogissani päivästäni ja laitan paljo kuvia koiristani, maisema kuvista ja myös saattaa tulla kaverienki kuvia :) Kerron myös harrastuksista ja tulevaisuuden suunnitelmistani :)

Bloggaamisen alotin sen takia, että haluan esitellä muillekkin saamiani kuvia ja koiristani :) Blogiin on muutenki kiva kirjotella, vaikka ne on kin lyhkäsiä yleensä. Kuvia on tosi kiva laittaa.

Salla Salmi kirjoitti...

nahkalassie.blogspot.fi

Blogi on vielä aika tuore ja se kertoo nahkacollie rotuisen tyttökoiran elämästä: harrastuksista, ruokinnasta, terveydestä ja ihan normaalista arjesta. Myös 17 vuotias omistaja pyörähtelee kuvioissa mukana.

Aloin kirjoittaa blogia aluksi sen takia, että pidän itseäni varten päiväkirjaa. Olen kuitenkin nyt huomannut että aina jos sattuu jotain, huomaa että on pakko päästä purkamaan se asia blogiin. Vaikka kommenttejakaan ei tulisi, se helpottaa.
Haluan myös paikan jossa voi rauhassa julkaista niin monta kuvaa koirasta kuin haluaa eikä kukaan valita siitä (vrt. facebook).

Tiina kirjoitti...

http://ihmekoirat.blogspot.com

Kirjoitan koirieni elämästä nettiin, koska. Öö. Ne ovat ihmeellisiä (ainakin minusta ja se on tässä maailmassa ihan riittävästi). Kirjoittaminen on harrastuksena ihana, on ollut aina. Samalla saan kasaan päiväkirjaa, kommelluksia ja kootut valokuvat tutuille, kasvattajille, kavereille ja itselleni.

Canidae kirjoitti...

http://lobsteri.blogspot.fi/

Elämää saksanpaimenkoiran kanssa.
Kivinen tie taitettu yhdessä koiran kanssa ja blogi on osaltaan ollut päiväkirja meidän edistymisestä ja takapakeista.
Pidän blogiin kirjoittamisesta juuri siksi että kuukausien(vuosien) päästä on mukava lukea aikaisemmista ajatuksista ja elämänhetkistä. Pienet tapahtumat ja onnistumiset kun eivät tänne rajalliseen muistiin jää ellei niistä kirjoita :)
Blogini olen pitänyt julkisena siksi että jos jotakuta sattuu meidän kuulumiset kiinnostamaan.

Mirandaa kirjoitti...

http://ekanoma.blogspot.fi/
Blogi kertoo Eka sk collie pennun kasvusta, arjesta sekä paaosin tokosta... :)

Nea kirjoitti...

http://cinemons.blogspot.fi/

Kahden gööttineidin touhuiluja niin kotisohvalla kun treenikentillä.
Itse pidän hirmuisesti muiden blogien lukemiseta ja omaa blogia kirjoittelenkin lähinnä itseäni varten, on mukava aina välillä lueskella jotain vanhempia juttuja miten ollaan edisttty tai otettu takapakkia jossain ja verrata nykytilanteeseen :) Tuo toimii hyvin myös senkin osalta että minulla itselläni on tosi huono muisti eikä välttämättä tämmöset pienemmät tapahtumat aina jää muistiin niin blogissa ne ovat tallessa.

Huiskuhantamme kirjoitti...

http://huiskuhantammme.blogspot.fi/

Cavaliertyttöjen elämää kuvin tekstein (ja kuvin) :D

Mira kirjoitti...

http://frihetawa.blogspot.fi/

Blogi kertoo yhden pk collienartun sekä kahden seKopitytön arjesta ja toilailuista. Vähän jotain harrastuspostauksiakin siellä yrittää olla. Kirjoittelen blogia lähinnä itseäni varten, mutta on tietysti mukavaa, jos muitakin meidän asiat kiinnostaa ja lukijoita ilmaantuu. Pääasiassa siis itselleni kirjoittelen muistiin asioita :)

mantu kirjoitti...

Blogien linkitysaika on nyt loppunut! :)

Anonyymi: En tiedä mistä frettipäivästä/paikkakunnasta puhut, mutta frettipäiviin on yleensä kaikilla vapaa pääsy. :)

Peikko: Hattendaalenhan se siinä!

Lähetä kommentti