lauantai 11. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uusi kamera!

Niin siinä sitten kävi että 600D-rukka muutti uuteen kotiin, ja tilalle muutti Canon EOS 6D. Sama 50mm 1.8 on edelleen käytössä, mutta tarkoituksena olisi myöhemmin investoida vähän laadukkaampaan obiskaankin! Toimituksen kanssa kävi vähän köpelösti, kun kamera tuli ulkomailta asti ja paketissa ei sitten ollutkaan akkulaturiin liitettävää johtoa. Akku ei luonnollisestikaan ollut valmiiksi ladattu, joten tällä hetkellä kamera tekee kuolemaa pöydällä. Kerkesin kuitenkin räpsäistä muutamat kuvat jotka nyt eivät kameraa juurikaan maarittele, mutta saapahan edes jotain uutta näytille. :) Ehdottomasti parhain asia uuden kameran hankkimisessa on se, että pääsee opettelemaan uuden välineen käyttöä oikein perusteellisesti! Tätä kameraa on kehuttu pilvin pimein ammattilaistenkin toimesta ja hintakin oli sievoinen, joten suhtaudun erityisen suurella mielenkiinnolla yhteiseen tulevaisuuteemme tämän kameran kanssa! Toivottavasti frettikuvatkin nousevat aivan uudelle levelille sitämukaa kun alamme tulla kameran kanssa paremmin juttuun.

Blogikampanja frettien puskakasvatusta vastaan on lähtenyt hienosti liikkeelle. Kuvaa ovat jakaneet jo yli 50 bloggaajaa, ja määrä lisääntyy tasaista tahtia. Ihan huippua! Toivotaan että tänä keväänä ihmiset eivät hairahdu hankkimaan pentua muilta kuin liiton hyväksymiltä kasvattajilta, ainakin on tehty töitä sen eteen. :) Kampanja tulee siirtymään kevään mittaan myös Facebookin puolelle, joten let's see! Tähän mennessä olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, ja haluan kiittää hurjasti kaikkia jotka ovat olleet mukana hyvän asian puolesta!

Seuraavasta viikosta tulee varmasti superhuippu. Maanantaina Audin nokka kääntyy kohti Tamperetta, haen ensin täydennystä näätien lihavarastoon Barffinetistä, jonka jälkeen matka jatkuu Mislan kasvattajan Riinan luo katsomaan viiden viikon ikään tulevia pieniä akitapalleroita. Pentukuumettahan se varmasti nostattaa, mutta olen päättänyt että seuraava koira joka tähän talouteen muuttaa, saa luvan olla vasta Mislan tytär. ;) Emilia tulee Pusulasta myös katsomaan koiravauvoja, jonka jälkeen suuntaamme Ikeaan hakemaan matskuja WCWFS näyttelyn myyntipöytäämme varten. Emilia on väkertänyt kunnon kasan ihastuttavia valjaita, ja minun huolekseni jäävät pedit. Emilia asustaa meillä koko viikon viiden frettinsä kera, ja lauantaina suuntaamme yhdessä WCWFS näyttelyyn Raisioon! Onneksi enää pari päivää ja hauskuus alkaa, vaikka hiukan surettaakin kun tämän näyttelyn jälkeen pidetään taas puolisen vuotta taukoa frettinäyttelyistä.

Ensiviikolla on siis luvassa armotonta frettikuvaspämmäystä, toivottavasti kelit ovat sellaiset että päästään kuvailemaan ihan ulkoilmaan kaikkia 11 frettiä! L tulee varmasti nauttimaan suuresti tästä hetkellisestä lauman lisäyksestä.. Niin, eikä sovi unohtaa niitä akitavauvojakaan, niiden naamoja tullaan varmasti näkemään myös täällä! Jotain olen saanut aikaiseksi tosiaan täällä bloginkin puolella, päivittelin nimittäin kaikkien elukoiden sivuille painot sekä uudet "profiilikuvat" ja päivittelin myös lisäinformaatiopykälät. Vielä täytyy päivitellä nuo lisäkuvat kuntoon, mutta sitten alan olla itsekin very happy!
Noh, katsellaan niitä 6Dn ja minun yhteistyön hedelmiä sitten tulevan viikon puolella, toivotaan että saataisiin edes muutama onnistunut räpsy! Täytyy varmaan käydä kääntämässä pikkusiskolta se laturinjohto..

♥ Manta

6 kommenttia:

Inkku & Essu kirjoitti...

Canon on hyvä merkki :) Itte sain just vähän aikaa sitten Canon EOS 1100D:n

mantu kirjoitti...

Inkku & Essu: Tonnisatanen on oikein pätevä kamera etenkin aloitteleville järkkärikuvaajille! :) Itse tosiaan olen merkkiuskollinen Canonille, tähän talouteen ei muilla kameroilla ole asiaa. :D

Maria kirjoitti...

Vielä ois kysyttävää, meillä tulee myös äidinkieleen joku esitelmä itseä kiinnostavasta asiasta. Ajattelin, että teen esityksen freteistä, sillä mulla ois haaveena joskus tulevaisuudessa hankkia fretti. Saanko käyttää siihen kuvia frettihuoneestasi, ruuista ja frettikuviasi? :) Tietenkin mainitsen sinut kuvaajana esitelmän yhteydessä.

mantu kirjoitti...

Maria: Sopii vallan mainiosti. :)

Maria kirjoitti...

Kun saan tuon valmiiksi niin voin lähettää sen sulle sähköpostilla jos haluat nähdä tai jos sattuu olemaan jotain korjattavaa :)

Mii-a kirjoitti...

Minä mitään freteistä ymmärrä mut on ne kyllä niin sulosia et pakko liittyä lukijaksi :D Ja nää kuvathan nyt on ihan omaa luokkaansa, hienoja!

Lähetä kommentti