perjantai 31. tammikuuta 2014

Kiimoja & karvoja

Kotona vallitsee jonkinasteinen kaaos. Pabi, Taavi ja Navi ovat kaikki kiimassa, eikä Pabi tule edelleenkään toimeen muiden kuin Veetin ja Navin kanssa, mikä tuo omanlaistaan haastetta arkeen. Tällä hetkellä fretit elävät kolmessa ryhmässä, Veeti + Pabi, Hatti + Navi + Eeli ja Taavi yksinään. Juniorit saivat jo implantit, mutta päätimme jättää Taavin kokonaan lantittamatta jotta poika pudottaisi painoa ja toivonmukaan pullauttaisi piileskelevän kiveksensä esiin. Toivottavasti junioreiden implantit alkavat vaikuttaa nopeasti, jotta Navi saadaan takaisin Pabin ja Veetin seuraan, ja Pabin laumaansoluttamisoperaatiota voitaisiin jatkaa. Pabi tosin itse on yrittänyt edistää itseään koskevaa operaatiota murtautumalla päivittäin Hatin puolelle, ja selkäsaunanhan se on Hatilta siitä hyvästä saanut.

Misla päätti alkaa tiputtamaan karvaa, juuri näin sopivasti kuukautta ennen näyttelyä. Furminoin, pesin ja furminoin sitä vähän lisää, nyt koira näyttää ihan kapiselta kalkkunan ja ketun hybridiltä! Silti karvatuppoja tulee pintaan aina vaan, mieli tekisi ajella vain koneella koko koira kaljuksi ja toivoa sitten karvan kasvavan kohdisten takaisin.. Kävin hakemassa Mislalle Megadermiä, biotiinia sekä Nutrolinia, ja kotoa löytyykin jo ennestään lohiöljyä. Jos ei näillä tököteillä ala karva kasvaa niin jo on kumma! En usko että turkkia saadaan ensimmäiseen tai edes toiseen ja kolmanteen näyttelyyn mennessä kasvatettua, mutta toivottavasti nyt ei puolta näyttelykautta tarvitsisi esittää karvatonta koiraa. Toivottavasti karva kasvaisi kiiltävänä ja tuuheana, edellisen karvanlähdön jäljiltä se ei tuntunut olevan missään vaiheessa kovin hienossa kunnossa.
Misla on saanut joka päivä lihaa nappulan ohella, mutta niin siinä vain tahtoo käydä että Misla naahii lihan nappuloiden joukosta ja jättää nappulat syömättä. Pikkuhiljaa siis täytyy ryhtyä siirtymään kokopäiväiseen raakaruokintaan, näyttäisi siltä että Misla myös allergisoi tällä hetkellä syöttämäämme Royal Caninin nappulaa, joten mitä pikimmin kokonaan teollisesta sapuskasta eroon, sen parempi.
Mislan vetovaljaat saapuivat alkuviikosta. Tilasin valjaat Powerlinelta, valjaat ovat oikein kivat ja asiakaspalvelu ja toimitus kehuttavaa! Ehdottomasti tilataan täältä valjaat jatkossakin. Värkkäsin itse Mislalle harjoittelutaakan kahdesta 1,5l kokispullosta, teippasin pullot ilmastointiteipillä kiinni toisiinsa ja tein vielä ilmastointiteipistä pienen lenkin johon saa hihnan kiinni ja täytin pullot pelleteillä. Viritelmäni toimi oikein hyvin ja alku on ollut muutenkin hyvä, pari kertaa ensimmäisellä vetokerralla Misla katsoi taakseen että mikä sitä meteliä siellä oikein pitää, mutta tassutteli muuten oikein reippaasti eteenpäin. Tällä harjoitellaan nyt hetken aikaa ja aletaan sitten pikkuhiljaa nostamaan taakkaa, toivottavasti neiti saa tämän treenailun myötä hiukan lihasta itselleen! Tavoitteena olisi päästä itse kesällä perässä kickbikella, tai viimeistään sitten seuraavana talvena pulkalla.

Mislan kanssa ollaan myös ruvettu harjoittelemaan irtioloa ihan urakalla. Muualla en Mislaa ole irti pitänyt, enkä aiokaan, kuin pelloilla mahdollisimman kaukana autoteistä ja asutuksesta, mutta olen äärimmäisen tyytyväinen jos voimme jatkossakin mennä muutaman kerran viikossa juoksentelemaan pelloille. Vapaa liikunta on kuitenkin täysin eri asia kuin remmissä jolkottaminen, ja kun pikkusiskon saa pellolle mukaan niin saa Mislankin spurttailemaan näppärästi. :) Yksi tämän vuoden tavoitteistamme olikin ruveta liikkumaan ahkerammin, ja sen saralta ollaan ainakin päästy hyvin käyntiin.
Aiomme myös käydä Mislan kanssa kokeilemassa agilityä paikallisella koiraurheilukeskuksella. Tarkoitus olisi aloittaa käymällä erään agilityssä kilpailevan tuttavan kanssa hiukan katsomassa mitä koira puuhasta tykkää, ja kun osaamista alkaa olla itsellä sen verran niin käydä sitten itsenäisesti treenailemassa ja lähinnä pitämässä hauskaa säännöllisin väliajoin. Tiedä vaikka Misla innostuisikin tosissaan ja ilmoittauduttaisiin vielä kurssillekin jonain päivänä, mutta ainakin nyt aluksi halutaan vain uutta kivaa tekemistä molemmille.Frettipäiväkin tuli ja meni. Olin paikalla yksin, Veeti, Eeli, Hatti ja Navi mukanani. Väkeä riitti koko päivän ja frettejä kävi ihmettelemässä myös ihmisiä jotka eivät olleet koskaan koko lajista kuulleetkaan. Aluksi nelikko jaksoi hiukan hyppiä ja loikkia eestaas aitauksessaan, mutta ruoka-ajan koitettua ne vetäytyivät tyytyväisinä jäyhämään kanankaulojaan ja painuivat sitten unille koko loppupäiväksi. Olin tehnyt frettipäivää varten myös pieniä esitelehtisiä, jotka kulkeutuivatkin sitten ihan hyvin ihmisten mukana toivottavasti koteihin asti. :) Seurava frettipäivä olisi tarkoitus järjestää joskus kesän/syksyn tietoilla, riippuen ihan siitä kuinka aikataulut Faunataren kanssa osuvat yksiin. Toivotaan että sitten saisi ihan koko lauman mukaan!

Nyt keskitytään siis ahkeraan urheiluun Mislan kanssa ja pikkuhiljaa taas jatketaan frettienkin toisiinsa sopeuttamista. Mislan kanssa seuraavat näyttelyt ovat jo helmikuun lopulla, tämä pieni tauko on kyllä ollut molempien mieleen. Mutta uudella innolla kohti helmikuuta! 

♥ Manta

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Koirien irti pitäminen on kyllä ihan 10+ homma. Tänään tuli kouluun mennessä vastaan irti oleva ihana koira (joka ei kyllä totellut omistajaansa, mutta oli todella kiltti). Meijän koiraa ei voi kun vaan ihan "keskellä ei mitään" pitää irti. Ajattelin ostaa sille jouksutus hihnan, niin sekin pääsee jouksemaan lenkillä oikeen kunnolla.

Irvikissa kirjoitti...

meilläkin syötiin RC:tä jonkun aikaa, mutta koira meni siitä kuralle ja lopetti kokonaan syömisen joten vaihdettiin merkkiä ja loppujen lopuksi siirryttiin kokonaan raakaan :) Ja koiran maha toimii niinkuin pitääkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Heei tosi upeita kuvia! Rakastuin tähän tokaan missä tuo musta nenu kiiltää kuin mikäkin muovipallo. 8) Vitsi toi koiran naamakuva olisi älyttömän upea jos se valkonen väriei ois palanu puhki /: Muissa se ei haitannu tai sit niissä ei ollu edes sitä! Tai ei se tässäkään haitannu vaan se olisi varmasti tosi hieno jos siinä oisi näkyny kaikki pienet karvat jne naamasta. . :) en tiiä tajusitko nyt mut kummiski

Millä objektiivilla oikein kuvaat? :) Jos sillä saa noin hienoja kuvia pellolla juoksevasta koirasta niin pitää itekkin hankkia se! :D Tai mikä kamera sulla on? Joka paikassa on ihan älyttömän hienoja ja upeita kuvia, Harmi kun esim. just blogeissa kuvaajat ei ilmota aina kuvan alla tms. että mikä kamera ja mikä objektiivi. (ja ne muut numerot mitä niissä on, kuhan ekaks opin ne vaan :D ) Mut olis tosi paljon helpompaa kun näkisi millä objektiivilla tulee minkäkinlaisia kuvia niin ei tarvis miettiä minjkä haluaa hankkia! :D Ei ainakaan tulis pyydettyä sellasta mistä tulee huonomnpia kuvia. Mulla tuli nimittäin tosi huono objektiivi kameran mukana niin on pakko saada uusi :(

Mut siis tosi hienoja! :) ja ihania lemmikeitä <3

mantu kirjoitti...

Inkku, vapaana juokseminen on tosiaan aivan eri asia kuin esim. pyörän vierellä ravaaminen. :) Kannatan ehdottomasti liinan hankintaa, sitä mekin käytimme aiemmin kun halusin että Misla pääsisi juoksemaan hiukan vapaammin. Sekä tietysti koirapuistoihin voi mennä silloin kun siellä ei ole porukkaa (jos koira ei tule toimeen), mutta jotkin puistot ovat todella pieniä jolloin niistä ei ole juurikaan hyötyä. :/

Irvikissa, raakaruokinnasta ei kyllä voi olla muuta kuin hyötyä, kunhan sen vain osaa toteuttaa. :) Olen nyt koittanut antaa Mislalle uudemman kerran RCtä, ja kyllä ne silmät vaan lähtevät vuotamaan heti sen vuoksi. Nappulaa syödään ainakin vielä jonkun aikaa lihan ohella kun blogiyhteistyön myötä sitä meille sponsoroidaan, mutta eri merkkejä tosin. Toivottavasti ovat sopivia!

Anonyymi, kiitoksia! Valo tosiaan tulee kuvassa juuri sieltä vasemmalta puolelta enkä jaksanut kuvaa paljoa sen kummemmin käsitellä kun vähän rajailla. :P Kameran virkaa ajaa Canon EOS 6D ja objektiivinä on tuollainen Canonin halpa muovirele, 50mm 1.8. Hyvä kamera tai edes hyvä objektiivi eivät kuitenkaan takaa hyviä kuvia, vaan kyllä sitä kameraa ja sen asetuksiakin on osattava käyttää. :P Karvakaverit kiittävät kehuista!

Lähetä kommentti