maanantai 2. joulukuuta 2013

Capital! 2013

No nyt voi jo virallisesti sanoa että viikonloppu on paketissa! Oli kyllä hurjan mukava viikonloppu, perjantaina suuntasin aivan ensimmäisenä valmistelemaan näyttelypaikkaa muiden kanssa, jonka jälkeen jatkettiin Pauliinan kanssa hänen luokseen yöpymään. Oli hauskaa päästä rapsuttelemaan taas vieraita frettejä, mutta Arska-boa oli Pauliinan lapsosista ehdoton lemppari, vaikkei se halunnut minulle muuta näyttääkään kuin vähän kuonoaan!

Lauantaiaamuna herätyskello soi aikaisin, mutta toisaalta mikäli olisin lähtenyt näyttelyyn Seinäjoelta, olisin herännyt useamman tunnin aikaisemmin ja istunut "iloisena" yksin autossa ajamassa kohti Helsinkiä. Jo senkin takia oli ihan superia päästä yöpymään Helsinkiin ennen näyttelyä! Suurin osa tavaroista oli viety paikalle jo edellisenä iltana, joten nappasimme lähinnä näädät ja eväät mukaan ja suuntasimme kohti näyttelypaikkaa. Näyttelypaikkana toimi tällä kertaa agilityhalli, missä oli kyllä hyvin tilaa kaikille. Hallissa oli hiukan kylmä, mutta onneksi ihmiset, elukat ja lämmitin pitivät ilman ihan sopivissa asteissa.

Saavuttuamme näyttelypaikalle, heitin näädät aitaukseensa ja sisäänkirjasin kuusikon. Alkoikin tulla jo pikkuhiljaa kiire sillä minun oli määrä olla sihteerinä jo ensimmäisissä luokissa, joten säntäsin pikapikaa putsaamaan frettien korvia ja siistimään tassuja jotta ne olisivat kunnossa mikäli niiden arvostelut alkavat silloin kun olen itse muissa hommissa.Velipoika Häive ja Pabi.
 


Sihteeröinti sujui oikein hyvin. Jännitin jonkin verran sillä olin niissä hommissa ensimmäistä kertaa, eikä tuota englantiakaan ollut tullut puhuttua hetkeen. Mutta ihan turhaa jännitin! Sujui oikein hyvin ja opin uusia asioita. :) Ehdottomasti aion mennä jatkossakin mikäli vain järjestäjillä tarvetta on.

Päivä sujui joutuisasti ja ennen kuin huomasikaan, olikin jo ilta ja palkintojenjaon aika. Meillä kaikki olivat käyttäytyneet oikein siivosti tuomareiden käsittelyssä, Navi oli freteistämme ainoa joka kävi re-calleissa joten siitä jo osasi hiukan arvata että onko niitä sijoja luvassa vai ei. :) Navi sijoittui siis ainoana freteistämme, mutta todella hienosti kovassa luokassa kakkossijalle! Osa freteistä oli luokkiensa viimeisiä ja osa vain muutenvain häntäpäässä, mitä osasinkin kyllä odottaa sillä olemme samoilla tuomareilla olleet useamman kerran aiemminkin eikä sieltä ole koskaan mitään saatu. Ensimmäistä kertaa ikinä jouduin myös hieman ihmettelemään frettieni arvostelupapereita, näin oli joutunut tekemään moni muukin omistaja mutta ei anneta sen häiritä. Minulla ei ole tapana lytätä tuomareita vaikka frettini (tai koirani) eivät sijoitukaan, joten en aio tehdä niin nytkään. Kaikilla on omat näkemyksensä, mutta tuomari ei saa mielestäni koskaan ryhtyä eläinlääkäriksi (mikäli ei oikeasti sellainen ammatiltaan ole). Toisaalta juuri tämä näyttelyissä on jännittävintä, koskaan ei tiedä kuinka seuraavalla kerralla sujuu, paitsi tietenkin silloin kun samalla tuomarilla ollaan käyty jo aiemmin.

Palkinnot olivat ihan superit, niinkuin Pk-fretit ry:n näyttelyissä aina! Kun näyttelypaikka oltiin saatu purettua ja siivottua, pohdittiin illan jatkosuunnitelmia. Tuomarit ja muutamat muut lähtivät illastamaan yhdessä, se kuului myös omiin alkuperäissuunnitelmiini mutta en voinut vastustaa poikien kutsua Seinäjokimiitistä, joten suuntasin yksinäni kohti Etu-Töölöä viettämään iltaa kavereiden kanssa. Ihana Pauliina lupasi myös pitää huolta freteistäni, joten päätin sitten ottaa pari lasillista ja jäädä kaverin luo yöksi kun kerrankin näillä suunnilla liikutaan.

Seuraavana aamuna lähdin hakemaan frettejä Pauliinan luota, Helsingin liikenne osoittautui yhtä rasittavaksi kuin mitä se aina on ja tuli ajettua ehkä 3234:stä liittymästä ja risteyksestä väärään suuntaan. Löysin kuitenkin perille ja lähdin ajelemaan kotiin mukavan valoisaan aikaan. Mitä kauemmaksi ajoin pääkaupunkiseudulta, sitä huonommaksi kävi myös sää. Lempäälän kohdilla alkoi jo ajaminen kyllästyttää sen verran että päätin poiketa Emeliinan luona teellä ja spekuloimassa näyttelyä, paikalle oli ilmestynyt muitakin tuttuja joten aikataulut venyivät hiukan ja pääsin kotiin vasta iltakahdeksan jälkeen. Viisikko siirtyi takaisin tarhaan ja Pabi tuli kotikissailemaan tänne, alkuviikosta jatketaan taas totuttamisoperaatiota ja toivottavasti hiukan paremmin tuloksin kuin aiemmin. Let's see.
 Oikein mukava viikonloppu siis takana, mutta kyllä uni vaan maistui kun pääsi kotiin. :) Seuraavaksi suunnataankin sitten parin viikon päästä messareihin koko viikonlopuksi Mislan kanssa, katsotaan saataisiinko napattua sieltä edes yksi titteli prinsessalle, toivottavasti!

♥ Manta

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On noi fretit sit mahtavia ja vallottavia otuksia! ♥

Veera kirjoitti...

Jestas miten ihania ilmeitä ja asentoja. Fretit on kyllä varmasti yhtiä maailman suloisimmista eläimistä. :D

Lähetä kommentti