maanantai 14. lokakuuta 2013

Mahtiviikonloppu pähkinänkuoressa!

Huhhuh. Tuohon sanaan voin kiteyttää koko viikonlopun oikein mainiosti! Perjantaina lähdin siis suunnistamaan kohti määränpäätäni - Iisalmea, jossa liiton näyttely Finnish Ferret Festival järjestettiin tänä vuonna. Täytyy kyllä heti alkuun todeta että näyttely oli äärettömän hyvin järjestetty, etenkin majoituspuoli oli todella hyvin kunnossa! Suurin osa näyttelykansasta (minä mukaanlukien) yöpyi siis Luonto-Savossa kahdessa isossa mökissä. Meidän mökkerömme oli kymmenelle hengelle ja toinen kahdeksalle. Mökit olivat oikein viihtyisiä ja hyvin varusteltuja, yhden hengen jäätyä pois reissusta meidän mökissämme majoittui yhdeksän henkilöä kera lähes kolmenkymmenen fretin! Välillä äänet ja hajutkin olivat sen mukaiset, mutta viihtyisää siellä silti oli!

Perjantaiyö meni ihan kuten näyttelyitä edeltävät yöt yleensäkin - uni tuli vasta paria tuntia ennen herätystä ja kun kello sitten lauantai aamuna soi niin olin aivan veto pois. Noh, kamat kasaan ja kohti näyttelypaikkaa, kyllä sitä sitten menomatkan aikana hiukan piristyikin. Näyttelypaikka oli tällä kertaa hieman erilainen kuin jo aiemmin hyvin tutuiksi tulleet koulujen jumppasalit - näyttelypaikan virkaa ajoi nimittäin paikallinen baari! Vaikka valaistus olikin vähän huono (perus baarivalaistus), niin näyttelypaikka oli silti hirmu kodikas ja erityisesti ihanan pehmoiset penkit olivat kaikkien mieleen! Tulimme ensimmäisten joukossa paikalle, joten saimme myös parhaat paikat itsellemme. Jälleen täytyy kehua aivan sikana näyttelyn järjestäjiä, ihmisillä oli aiemmin mahdollisuus varata aamiainen pikkuhinnalla näyttelypäiväksi. Tietenkin me olimme varanneet aamiaisen, joka sisälsi sämpylöitä, leipää, puuroa, jogurttia, muroja, miljoonaa eri leivänpäällistä sekä keitettyjä kananmunia, teetä, mehua, kahvia, maitoa.. Ja syödä sai niin paljon kuin vain napa jaksoi vetää! Todella ihana startti näyttelypäivään, kylläisenä oli hyvä vetäytyä hetkeksi aitaukseen tirsailemaan kun luokkien arvostelut alkoivat.

Tuomareina näyttelyssä toimivat liiton omat tuomarit, Aija Kouhi ja Riina Saksa. Heidän arvosteltavaan meidän frettejä on ollut viimeksi pari vuotta takaperin, silloinkin vain Veeti joten ei juurikaan tiennyt mitä odottaa, mikä tuo tietenkin aina omanlaisensa jännityksen näyttelypäivään. :) Tuomareiden työ oli ihailtavaa, frettien arvosteluun käytettiin aikaa ja omistajaa informoitiin hyvin mikäli fretillä oli jokin vialla (tulehtuneet ikenet tjsp.). Meidän Veetillä oli vilkkuluomi turvonnut, jota ihmettelin suuresti sillä lähtiessämme poika piti aivan normaalisti silmää auki eikä aristellut sitä. Nyt olen hoitanut silmää keittosuolaliuoksella ja se on onneksi paranemaan päin. Myös Pabi sai palautetta niskastaan, joka on tosi surkeassa kunnossa. Tuomari suositteli siihen sinkkisumutetta, olen todella iloinen ja tyytyväinen siitä että tuomarit antavat palautetta ja vinkkaavat hoidosta, kuten Pabinkin tapauksessa! Kaikki käyttäytyivät tuomareiden käsittelyssä oikein mallikkaasti, mitä nyt pieniä spin aroundeja oli havaittavissa mutta muuten pojat ja neiti olivat siivosti.

Näyttelypäivä kului yllättävän nopeasti, kävin moikkaamassa muutamia uusia ja vanhoja tuttuja ja hiihtelin ympäriinsä juustokakkua mutustaen, kunnes koittikin jo palkintojenjaon aika. Pari frettiä kävi re-calleissakin aiemmin, mutta en kuitenkaan ajatellut niiden tuollaisina puolikarvaisina saavan yhtikäs mitään. Palkintojenjako alkoi ja ensimmäiset luokat menivät, meidän mökkiläisten frettejä palkittiin toinen toistensa jälkeen joten ainekset voitonjuhlille alkoivat olla hyvää vauhtia kasassa! Sitten muutama hurjan iloinen ylläripylläri, Hatti ja Navi sijoittuivat kummatkin hienosti luokkiensa ensimmäisiksi!! Eikä siinä vielä kaikki, sillä Pabi oli äänestetty Yleisön suosikiksi (Pabin tapauksessa kutsun tätä säälipalkinnoksi, onhan se aika reppana) ja Veeti oli Tuomarin suosikki! Todella hieno reissu siis meillä, palkinnot olivat hyviä ja tulevat tarpeeseen - niinkuin aina. :) Muiden sijoituksista ei ole vielä harmainta haisua, mutta eivätköhän tulokset tule julki lähipäivinä jolloin päivittelen ne sitten tuonne frettien omille sivuillekin.

Näyttelyn jälkeen pieni porukka jäi SFL ry:n syyskokoukseen, joka oli ihan mielenkiintoinen kokemus näin ensikertalaisena. Pari mukavaa pientä hommaakin onnistuin itselleni nappaamaan, mukavaa kun on vähän touhuttavaa vapaa-ajalla! Kokouksen jälkeen siirryimme luonnollisesti viettämään voitonjuhlia mökkiemme lähettyvillä sijaitsevaan kotaan, johon koko poppoo mahtui ihan heittämällä. Ilta oli hurjan hauska erinäisistä kommelluksista ja aamuisesta heikosta hapesta huolimatta. Kotimatka oli vähän omaa luokkaansa mutta pääsin kuitenkin hengissä perille asti ja olen linnoittautunut turvallisesti sohvannurkkaan..
Tulevista näyttelyistä sen verran että Mislan kanssa suuntaamme tulevana sunnuntaina Seinäjoki KV:hen, katsellaan miten siellä menee, ensimmäinen SERTi olisi kyllä hienoa saada mutta katsotaan, katsotaan. :) Sen jälkeen mennään vielä marraskuun puolivälissä Jyväskylään Mislan kera, jonka jälkeen taas frettinäytellään Helsingissä Capital! 2013 -näyttelyssä. Päätin jättää Estonian Winter Ferret Show'n kokonaan pois näyttelykalenteristamme, lähinnä ihan kustannus- ja jaksamissyistä. Mutta hei, vielä kolmet frettinäyttelyt jäljellä ja sekös piristää!

Kiitos ja anteeksi vielä kerran kaikille mökkiseuralaisilleni. Toivon todella että rakas pinkki piponi löytää takaisin kotiin, keinolla millä hyvänsä.
Kaikista suurin kiitos kuuluu kuitenkin Marjolle, joka niska limassa raatoi ja sai yksinään aikaan noin hienon ja toimivan tapahtuman!


♥ Manta

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tekis mieli kirjottaa muutama pieni lause sulta sillon sunnuntai-aamuna ;)

mantu kirjoitti...

Anonyymi: Vai lauantaiyöltä? :DD Josko jätettäisiin seuraavaan kertaan.. x)

Lähetä kommentti