lauantai 7. syyskuuta 2013

Lähestulkoon kymppitonni!

Eeli 350e
Navi 200e 
Pabi 350e
Hatti 350e
Veeti 350e
Taavi 300e
Putki n.20e
Superhiekkis 30e 
Matkat** n. 1900e

Ulkotarha n. 800e
Ferret Nation 350e 
Kuivaruoat n. 400e
Raakaruoat n. 1100e
Muut tavarat* n. 800e

Näyttelyilmot n. 400e
Pedit, peitot jne. n. 200e
Valjaat ja flexit yht. 120e
Korvapunkkihäädöt n. 150e
Muut eläinlääkärikulut n. 40e
Suprelorin implantit yht. 420e

Fretin tuonti ulkomailta n. 100e

Penikkatautirokotukset yht. 370e
Playpen, matto ja kantokassi n. 130e
Rabiesrokotteet ja EU-passit yht. 180e

* Kantokopat, kevythäkit, kankaat/tekstiilit, harjat, hiekkalaatikot, pelletit, lääkkeet, shampoo, namupalat, huoneen sisustus...
** Tankillisella (100e) ajaa Helsinkiin (tai Turkuun) ja hyvällä tuurilla takaisin, näyttelyreissuja on tehty 12 ja pentujen katsomis/hakureissuja 7.


Harrastukseni on syönyt 2 vuoden ja 4 kuukauden aikana n. 9500 euroa. Tuollaisenaan summa näyttää vähän tylyltä, mutta toisaalta pari vuottakin on aika pitkä aika, joten mitä pienistä! Halvemmallakin varmasti olisi päässyt, mutta koska tykkään harrastaa lemmikkieni kanssa ja haluan niille vain ja ainoastaan parasta (ulkotarhat, raakaruuat jne.) niin silloin sitä rahaa myös menee, mutta on se sen arvoistakin!

Lauman kokokin alkaa vaikuttaa radikaalisti esimerkiksi ruokakustannuksiin, frettimme syövät päivittäin yli puolen kilon edestä lihaa ja koska ne ovat pelkästään raakaruokinnalla, menee lihaa myös montaa eri sorttia. Jätösten määrät laatikoissa ovat tottakai myös ruhtinaallisia, pellettiä menee tällä hetkellä pari säkkiä viikossa. Suurimmat kertakustannukset tulevat kuitenkin hankintahinnoista, kaikkien rokottamisista, implanteista sekä lihatilauksista.

Vaikka yhden fretin elättäminen ei yhtä paljoa kustannakaan kuin kuuden, ei fretti silti ole lemmikkieläimenä halvimmasta päästä pitää. Monien lajia vaivaavien sairauksien vuoksi frettiä voi joutua lääkitsemään ja käyttämään eläinlääkärissä tarkastuskäynneillä tiheään sen viimeisinä elinvuosina. Mikäli fretin (tai minkä tahansa eläimen!) päättää hankkia, sitoutuu samalla täyttämään sen tarpeet ja hoitamaan sen kunnialla loppuun saakka, vei se sitten kuinka paljon euroja tahansa.


♥ Manta

4 kommenttia:

Peikko kirjoitti...

Kerkesit eka :D Olin just itekki päivittelemäs rahatilannetta. Ehkä päivittelen sen parin viikon päästä sit :p

janita_ kirjoitti...

Heh, fretin kanssa eläminen on tosiaan vähän tyyristä, Osmoonkin mennyt lähemmäs 1500e, mutta on se ollu sen arvoista :)

Anonyymi kirjoitti...

Hui. Kyllä syö frettiharrastuskin rahaa. :]

mantu kirjoitti...

Petra: Hahah, oon sairaan nopee.. ja värikäs!! :)

janita_: Joo ei tämä halpaa lystiä ole, mutta todellakin kaiken rahan väärti. :)

Anonyymi: Niinhän se tekee, varsinkin silloin kun lemmikkien hyvinvointiin todella panostaa!

Lähetä kommentti