maanantai 5. elokuuta 2013

Näyttelykausi avattu!

Ja millaisin tuloksin! Palataan niihin kuitenkin vasta hetken kuluttua..

Vihdoinkin minusta alkaa tuntua siltä että laumamme alkaa taas toimimaan keskenään ihan hyvin yhteen. Pojat olivat toki hyvin tiivis ryhmä jo aiemmin, mutta Navin tultua alkoi se normi uuden laumanjäsenen syrjiminen ja rökittäminen. Vielä silloin tällöin pojat (useimmiten Taavi tai Veeti) pyöräyttävät Navia mikäli se alkaa käydä liikaa äijien hermoille, mutta muuten kumppanukset tulevat hyvin juttuun keskenään. Navi on alkanut haastaa poikia leikkeihin ja on muutenkin paljon, paljon vapautuneempi mieshaareminsa seurassa kuin aiemmin. Navin leikit vain ovat hiukan erilaisia kuin poikien, joten aina ne eivät ole kovin innoissaan lähtemässä mukaan, mutta on kyllä näkemisen arvoista kun kaikki saavat iltahepulin ja hyppivät ja pomppivat keskenään ristiin rastiin törmäillen välillä toisiinsa. :'D Tämän kokoisesta laumasta lähteekin aika mahtavat putputussoundit! Toivottavasti Navi saisi Pyxistä itselleen kunnon riehukaverin, vaikka toki Hatti ja Eelikin soveltuisivat siihen rooliin paremmin kuin hyvin. Mutta ikätoveri on kuitenkin aina ikätoveri!




Misla on aloittanut hirvittävän karvan pöllyttämisen. Karvanlähtö alkoi jo Oulu KV viikonloppuna, mutta nyt sitä karvaa vasta irtoaakin! Olen furminoinut Mislaa ahkerasti mutta tuo näätien S koon Furminaattori ei ole ihan omiaan 20 kiloisen koiran harjaamiseen.. Tuntuu että karvanlähtö ei lopu ikinä, ja sen näköinen on myös pihamme! Olen odotellut ja kyttäillyt että eikö jokin tirppa tai orava voisi vain tulla noukkimaan noita karvoja vaikka pesätarvikkeiksi, mutta ei, siinä ne jököttävät edelleen, perhana.


Alle kahden viikon kuluttua menemme Mislan kanssa Poriin ryhmänäyttelyyn. Jännittää kamalasti, sillä kyseessä on Mislan ihka ensimmäinen junioriluokka! Kerkesimme käydä 5 kertaa pentuluokassa, joista kaikista saimme kotiinviemisiksi ROP-Pentu -palkinnon, mutta saas nähdä kuinka käy nyt kun siirrytään virallisiin luokkiin ja kilpailemaan kehittyneempiä koiria vastaan. Tälle vuodelle meillä on buukattuna vielä kahdeksat näyttelyt, jonka jälkeen pidämme todennäköisesti pidemmän tauon, ellei esim. ryhmiksiä satu osumaan oikein lähelle Seinäjokea. Junnuvalio houkuttaisi kovasti mutta aikaa täytyy riittää muuhunkin, eikä Viroon matkustaminen ole mitään halvinta lystiä, varsinkaan kun täytyy matkustaa täältä mörönperseestä asti! Vaikka näyttelyt ovatkin hurjan kivoja ja jännitäviä tapahtumia niin silti ne vievät aina veronsa, etenkin silloin kun matkustetaan kauemmaksi.


Ja josko sitten niihin näyttelyjuttuihin! Olimme siis Pääkaupunkiseudun Fretit ry:n järjestämässä KesäPikNik -näyttelyssä, joka järjestettiin Espoon tuomiokirkon välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa puistossa. Näyttelykansan onneksi puistossa oli reilusti puita, joten aitauksia saatiin pystyteltyä varjoon! Meidän aitaus oli alkupäivästä puoliksi varjossa ja puoliksi auringossa, mutta tottakai kun aurinko nousi ylemmäs, lähti se vähäinenkin varjo aitauksemme päältä.. Tällöin täytyi turvautua lakanavarjokikkaan, onneksi maa sentään oli edes hiukan viileä. Aurinko porotti täydeltä taivaalta koko päivän, pari kertaa se kävi pilven takana mutta vain hetkellisesti ja sitten taas sama piina jatkui. Toki oli mukavaa että oli hieno sää ja aurinkoista, mutta pitkä päivä pihalla auringonpaisteessa kököttäen imi kyllä viimeisetkin mehut varmasti kaikista.

Näyttelyyn saapui 107 frettiä omistajineen, porukkaa piisasi siis oikein mukavasti ja paikalla oli jos jonkinmoista frettiä! Itse olin niin veto pois että tyydyin lähinnä vain röhnötämään ja jutustelemaan tuttujen kanssa, kuviakaan ei siis ole ihan niin paljoa kuin mitä voisi toivoa mutta noh, onpahan edes jotakin..


Näyttelyä olivat saapuneet tuomaroimaan brittiläiset Kayleigh ja Spencer Whybrow't, jotka vaikuttivat oikein mukavilta - mutta tiukoilta tuomareilta. Ja sitä he olivatkin, korkeimmat pisteet koko näyttelyssä olivat 76/100p ja matalimmat 64/100p, pidän siitä että pisteitä otetaan reilusti pois mikäli siihen on syytä, mutta pidän myös enemmän siitä että koko pisteskaalaa käytetään hyödyksi eikä junnata 10 pisteen ympärillä kaikkien frettien kanssa. Tuomarit kuitenkin käsittelivät frettejä kivasti ja etenkin miespuolinen tuomari kuulosti hellytävältä lässyttäessään arvosteltaville freteille brittiaksentillaan!

Kaikista muista oli kuvat arvostelusta, paitsi Taavista. Siiri hoiteli Taavin arvosteluun ajallaan kun itselläni nälkä yllätti ja suuntasin mäkkäriin. :D Kaikki käyttäytyivät arvosteluissa nätisti, mitä nyt Navi yritti vähän naukkailla tuomaria ja tehdä basehypyn alas tuomarinpöydältä mutta mitä pienistä! Muuten tyllerö käyttäytyi kyllä yllättävän hyvin, ehkä oli niin jännittävä tilanne. :) Miestuomari arvosteli frettejä selkeästi vikkelämpään tahtiin, kaikki arvostelut olivat pulkassa muistaakseni viiden maissa jolloin sitten siirryttiin palkintojenjakoon. Tättäräräääää... Rumpujen pärinää...

Eeli, Navi ja Taavi eivät sijoittuneet luokissaan. Ihan hyvät arvostelut kuitenkin kumppanukset silti saivat eivätkä Taavia lukuunottamatta jääneet kovin kauas sijapisteistä. Hatti sai sijoituksen Luokan III, ja sitten jymy-yllätys! Veeti nappasi sijat Luokan I, Paras Soopeli sekä BEST IN SHOW!! Olin kuin puulla päähän lyöty, sillä vähiten kaikista meidän freteistä odotin sijoitusta juuri Veetiltä. Yllätys oli kuitenkin iloinen, palkinnot olivat hyvät kuten PK-Fretit ry:n järjestämissä näyttelyissä aina, saimme ruusukkeiden, pokaalin ja kunniakirjojen lisäksi pari lelua, paljon nameja, kuivaruokaa, lahjakortin Vauhti-Raksuun, NutriPlustuubin ja mikä parasta, freteille tarkoitetun pallomeren! Vielä ei olla päästy pallomerta testaamaan kun huone on edelleen niin vaiheessa, mutta eivätköhän mäyrät jossain välissä pääse nauttimaan uudesta leikkihärpäkkeestään! :)

Seuraavat näyttelyt ovatkin jo alle kolmen viikon päästä Virossa! Lähdemme Summer Ferret Show'hun koko köörin kera, myös kuudes laumanjäsen tulee mukaani. Jännä nähdä millaisia frettejä ja millaisia sijoituksia siellä nähdään, kun tuomari on jälleen tuiki tuntematon.

Kiitokset vielä KesäPikNikin järjestäjille kivasta päivästä ja hurjan paljon onnea muillekin sijoittuneille, erityisesti Team Kauniainen&Karakallio ystävälleni Emilialle, jonka kuvankaunis Veela (Eelin sisko!) sijoittui VSP:ksi!
♥ Hyvä me!


Kuva (C) Saara Liiman

Kuva (C) Saara Liiman

Muuten viikonloppu kuluikin sitten hyvän ystävän kanssa pöffäillessä ja taas Helsinkiin tutustuessa, oli kyllä superihana viikonloppu jälleen vaikka tuntuikin välillä siltä että vuorokaudesta loppuivat tunnit kesken! Toivottavasti teilläkin on kiva viikonloppu takana. :)

♥ Manta

5 kommenttia:

emppu kirjoitti...

<3 Seuraavaksi valloitetaan Viro!

Anonyymi kirjoitti...

kui monta näätää sulla jo on? joko ensi vuonna tulee taas lisää?:D

Anonyymi kirjoitti...

ihana tää blogi, tosi hieno ulkoasu! ja suloisia frettejä <3

Anonyymi kirjoitti...

Kyselisin, että mistä noita näätämökkejä pystynee tilailemaan? Kaikilla tuntuu olevan sellainen ja mekin halutaaan! :)

mantu kirjoitti...

emppu: Ou jep! ;)
Anonyymi1: Viisi plus Unkarista saapuva uros, eli sitten kuusi. Eikä enempää ole tulossa ennenkuin joku heittää selälleen.
Anonyymi2: Kiitos paljon! :--)
Anonyymi3: Jos tarkoitat sitä vaaleanpuna-valkoista niin niitä saa Zooplussalta, hintakaan ei ole päätä huimaava. :) Ja jos taas meinaat noita aitauksia niin niitä saa 24petsiltä. :D

Lähetä kommentti