maanantai 3. kesäkuuta 2013

Vauhdikas viikonloppu!

Plääh. Niinkuin jo ennalta arvelin, ei laumamme ottanut Navia lainkaan avosylin vastaan. Päin vastoin, reppana sai heti hirveää riepotusta osakseen, ja vieläpä ihan jokaiselta. :( Odotin että edes Eeli olisi käyttäytynyt fiksusti uuden tulokkaan kanssa, mutta ei. Navi on järkyttävän äänekäs otus niin pieneksi eläimeksi, se aloittaa kiljumisen samantein kun pojat tulevat sen näkökenttään ja sehän tietenkin vain pahentaa tilannetta.

Navin omia luonteenpiirteitä ei juurikaan vielä ole tullut esiin, sen verran hämillään pieni tyttö on ollut ympäristön vaihdoksesta ja noista sitä itseään 2x suuremmista "kavereista", jotka ovat lähes jatkuvasti kytiksellä odottamassa oikeaa hetkeä reppanan kurmuuttamiselle. On tämä pentuaika vaan ah niin ihanaa!Olen päätynyt siihen ratkaisuun että pidän vain Navia poikien kanssa, se on monin verroin pienempi ja vikkelämpi kun nuo äijänköriläämme ja pääsee niiltä kyllä karkuun tarpeen vaatiessa, joten olen mennyt väliin vain silloin kun tilanne näyttää oikeasti tukalalta Navin kannalta. Noh, sama paska on koettu jo kolme kertaa, joten eiköhän tästäkin vielä kunnialla selvitä, vaikkakin se tulee varmasti vaatimaan jonkin verran aikaa.

Viikonloppu oli täynnä actionia. Suuntasimme lauantai-iltana kavereiden ylioppilasjuhlien jälkeen landelle äitini luokse, jonne oltiin kutsuttu muutamia läheisimpiä kavereita hiukan tissuttelemaan sekä viettämään aikaa. Ihanat naapurimme lainasivat meille paljuaan ja olivat roudanneet sen ihan pihaan asti! Illanistujaiset jatkuivat tuttuun tapaan aamuun saakka ja oli kyllä hurjan kiva päättäjäis- ja vapaapäivä, vaikkakin tuliaisiksi saadut mäkäräisten ja hyttysten pistot hiukan nurpuuttavat! Misla hengaili lapinkoiriemme kanssa oikein siivosti, on mukavaa tietää että nuo tulevat toimeen keskenään niin Mislankin voi ottaa huoletta mukaan aina kun tuolla landella käy pyörimässä. :)

Freportaasikin on saatu vihdoin ja viimein pakettiin! Nyt vain odotellaan että huikea taittajamme tekee vielä pari pientä loppuviilausta, jonka jälkeen lehti lähtee painoon. Parin viikon päästä se löytyykin jo jäsenten hyppysistä, toivotaan että meidän mahtavan lehtitoimikunnan panostus ja touhuaminen on kannattanut! Omasta mielestäni tietokoneversio ainakin näyttää hurjan kivalta, enkä malttaisi odottaa että saisin ihan ihka aidon lehden hyppysiini!

Lehden seuraava numero ilmestyy joulukuussa, eli mikäli nyt et ole kerinnyt liittyä mihinkään frettiyhdistykseen mutta jatkossa olisit kiinnostunut lehdestä, kannattaa liittyä pikimmiten!

♥ Manta 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko mahdollista saada jonkinlaista ruoka postausta? Millainen kuivaruoka on hyvä raakaruoan lisäksi ja millaista ruokaa esim. pennuille/nuorille/aikuisille/vanhoille freteille? Ja millaista ruokaa, jos fretti sairastuu.

mantu kirjoitti...

Anonyymi: Ainakin jonkin verran ruokinnasta löytyy juttua tuon Raakaruoka -tagin alta. :) Laadukkaita kuovaruokia ovat ainakin Totally Ferret ja Carnia Lynx, sekä Ziwi Peak, joita voi vaikka kaikkia sekoittaa keskenään monipuolisuuden vuoksi. :) Fretit saavat kuitenkin kuivaruoasta helposti hammaskiveä, joten lihaisia luita (broiskun kaulat, selkärangat ja siivet) olisi syytä antaa muutaman kerran viikossa. Frettiä voi iästä riippumatta ruokkia pelkästään raa'alla tai sekaruokinnalla, mielestäni sekaruokinta on kuitenkin pentujen kanssa kätevämpi vaihtoehto hiukan tietämättömille sillä ruokaa tulisi olla kokoajan saatavilla. Jonkinlaista ruokintapostausta on ollut suunnitelmissa tehdä, mutta katsotaan koska saan aikaiseksi. :)

Lähetä kommentti