keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Residenssimme kuulumisia

Punnitsin tänään pojat pitkästä aikaa. Edellinen punnitus oli siis maaliskuun alulta, tänä aikana kaikki pojat ovat pudottaneet painoa huikeat 240-354 grammaa per pää! Kyllähän sen huomaa että nuo ovat kesäkunnossa, mutta lukemat tuntuvat silti huimilta kun painonpudotusta ei suoraan näe kun noiden kanssa tässä joka päivä touhuilee.

Innostuin päivittämään poikien sivujakin pitkästä aikaa. Päivittelin painot, kuvat, hiukan luonnekuvauksia sekä lisäsin muutamat tulevat näyttelyt listoihin! Myös Navin sivu odottelee puolivalmiina julkaisemistaan. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen menemmekin vasta huomenna hakemaan neitokaisen kotiin, mutta onneksi huominen on jo huomenna! En malta odottaa että pääsen näkemään pienen pussiahmamme sekä kuvailemaan Navin sisaruksia ja Taavin puolipikkusisaria vielä kerran.

Mutta ei hyvää ilman jotain paskaakin. Pentuetarkastuksessa eläinlääkäri totesi Navilla olevan vikaa sydämessä. Sydämestä oli kuulunut sivuääni, joka oli kuitenkin hyvin pieni ja hentoinen, mutta kuitenkin havaittavissa. Navi on pentueensa suurin, energisin ja tuhmin tyttö, eikä tuollaista osattu todellakaan odottaa sillä tyttö viipottaa menemään aivan kuten mikä tahansa täysin terve fretinpentu. Eläinlääkäri kuitenkin oli antanut toivoa siitä, että vika voisi korjaantua iän karttuessa kun fretin sydän kehittyy lihaksiston ohella. Liikunta tulee siis olemaan tärkeä osa Navin elämää, mutta onneksi sitä meillä on tarjollakin, varsinkin sitten kun ulkotarha saadaan valmiiksi! Oli olemassa pieni mahdollisuus että Navi olisi ollut ensimmäinen kasvatusnaaraani, mutta ainakin tällä tietoa se suunnitelma on nyt kuopattu. Sydäntä tullaan tarkkailemaan aina eri terveystarkastusten yhteydessä kuten rokotuksilla ja implantointireissuilla, ja mikäli lääkärille on asiaa jonkin toisen fretin tai koiran kanssa, otetaan Navi aina mukaan tsekattavaksi. Syytä suureen huoleen ei todennäköisesti ole ja "viasta" huolimatta haluan ehdottomasti että Navi muuttaa luoksemme, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin niin en ole kenenkään muun kohdalla kokenut samanlaista rakastumisentunnetta kuin nähtyäni Navin ensimmäistä kertaa.

© Emilia Larmala

Kuten jo aiemmin mainitsin, olen viime viikkoina ollut aivan jäätävän kiireinen. Tuntuu että hommia alkoi kasaantua kasaantumistaan ja töitäkin on ollut paljon, mikä tietty tietää rahaa mutta myös sitä että vapaa-aika vähenee. Kesäkuussa ei kuitenkaan töitä niin paljoa ole että niistä kerkeisi mitään stressiä ottaa, vaan vapaa-aikaa on vaikka muille jakaa! Toivon tosiaan että pääsisin tänä vuonna nauttimaan kesästä, sillä viimevuonna minulla ei töiden vuoksi siihen ollut mahdollisuutta. Ainakin kesällä on tulossa hurjan kivoja juttuja kuten koiranäyttelyitä, yhdet festarit, ajanviettoa kavereiden kanssa sekä tietysti parit frettinäyttelytkin! 

Tänä kesänä suuntaamme siis elokuussa Helsinkiin KesäPikNik-näyttelyyn, sekä Virossa järjestettävään Summer Ferret Show'hun. Molempiin lähdetään koko lauman voimin ja kesäkuun lopussa olisikin tarkoitus suunnata Tampereelle joukkorokotuksiin hakemaan kaikille rabieksia penikkatautirokotteiden lisäksi. Lisäksi nuorisomme tarvitsee omat EU-passit, Veetiltä ja Taavilta kun sellaiset jo löytyvät. 

Operaatio Ulkolandia edistyy hienosti! Sain nakitettua L:n sekä yhden kaverimme lapiointipuuhiin, niin johan alkoi homma pelittää! Ilmaiseksi herrasväki ei tietenkään töitä lähtenyt tekemään, vaan jouduin ruokkimaan heidän motivaatiotaan oluen voimin. Noh, se ei onneksi suuri investointi ollut ja kaivaukset tulivat valmiiksi alta aikayksikön, seuraavaksi täytyisi lähteä verkko- ja aitatolppaostoksille. Kun rakenteet on saatu pystytettyä, alkaa ehdottomasti kivoin vaihe - sisustaminen!! Sitä en malta odottaa, en sitten millään. Enkä kyllä sitäkään että aitaukseen kasvaa nurmi, se kun täytyy istuttaa uudelleen myöhemmin.. Tavoitteena olisi saada aitaus asumiskuntoiseksi viimeistään juhannukseen mennessä, mieluusti jo ennemmin.

Mislan kanssa piipahdettiin ensimmäisissä pentunäyttelyissäkin pari viikkoa takaperin. Arvostelu oli hyvä ja tulokset sitäkin parempia! "6kk ikäinen narttupentu. Tasapainoinen rakenne kauttaaltaan. Hyvä pää. Hyvä rintakehä ikäisekseen. Hyvät kulmaukset takana. Edestä voisi kulmautua hieman voimakkaammin. Erinomainen turkki ja häntä. Tasapainoiset liikkeet kauttaaltaan. Miellyttävä rodunomainen luonne. Esiintyy ja esitetään erinomaisesti." Tuloksena KP, ROP ja RYP-2! Harmikseni unohdin noutaa ROP pokaalin, mutta eiköhän noita jäljellä olevista pentuluokista vielä keritä nappaamaan. Näyttely järjestettiin Seinäjoella 19.5 ja tuomarinamme toimi Saara Sampakoski. Näyttelypäivä oli aivan järkyttävän kuuma, ja sen kyllä huomasi koirastakin. Vietimme näyttelypaikalla monta tuntia ja aurinko paahtoi lähes taukoamatta, sen mukaista oli esiintyminenkin ryhmäkehässä. Mutta niin vain sijoitus tuli ja en voisi olla tyytyväisempi koiraani!

Hain vihdoin ja viimein uuden pakastimen! Harmikseni lihatilaukseni ei ollut rekisteröitynyt vakkarifirmaani ollenkaan, vaan joudun huomenna hyödyntämään Tampereen reissua toden teolla ja käymään samalla reissulla Barffinetissäkin. Voi kun Seinäjoeltakin löytyisi tuollaisia hienouksia mistä saisi ostettua kaiken samasta paikasta! Päivitin myös frettien ruokintasuunnitelmaa ja tein ostoslistaa huomista varten.

© Susanna Ojala

Nyt teen kuitenkin siirtymän poikien seuraan, ainakin Veetille ja Hatille täytyy pitää pitkä ja harras saarna siitä miten uutta tulokasta EI tulisi kohdella huomenna.. Veikkaan saarnaukseni olevan yhtä tyhjän kanssa, mutta ainahan sitä voi yrittää! Tänään pojat pääsevät myös pedi- ja manikyyriin sekä korvapesulle, pitäähän sitä olla hienona kun kaunis nuori neito astelee taloon! 

♥ Manta 

3 kommenttia:

Julia kirjoitti...

Onko tolla joukkorokotuksella vielä tarkkaa päivää tai onko jotain fb-sivua tms? :)

Henna kirjoitti...

Täytyy taas kerran kehua sivujasi! Tuo oli kiva, kun laitoit tänne näätiesi luonteenpiirteitä. Meillä on aiemmin ollut yksi fretti ja tämän nykyisen kanssa luonteet ovat kuin yö ja päivä..

mantu kirjoitti...

Julia: SFL ry:n ryhmässä ainakin on ilmoitus, Tampereen seudun fretti-ihmiset siis järkkää tätä rokotusta ja sieltä löytyy enemmän informaatiota. :) Rokotus taisi olla heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Henna: Kiitos paljon! Joo, meilläkin kaikki 5 ovat kyllä täysin erilaisia, on se jännä miten noita eroja on niin paljon. :)

Lähetä kommentti