keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen pois päiväjärjestyksestä..

..Huh, vihdoin ja viimein se on ohi. Raadoin soppelin neljän päivän työputken (kyllä, minulle se on paljon!) ja sai kyllä tehdä hampurilaisia kaikkien muidenkin maailman snägärien edestä. Nyt muutama päivä vapaata ja takaisin normaaliin päiväjärjestykseen!

Pääsiäinen siis oli ja meni. En syönyt suklaamunia, en juhlinut asiaa mitenkään enkä kiinnittänyt huomiota juuri mitenkään muutenkaan, kun ei nyt ihan super keväiseltä vielä tunnu muutenkaan. Sitäpaitsi, päätin ruveta boikotoimaan pääsiäistä siitä lähtien kun tajusin että lemppari pääsiäismuniani ei ole löytynyt mistään kaupasta mistä olen niitä yrittänyt etsiä. Niitä oli neljä normaalin kananmunan kokoista suklaamunaa violetissa kennossa, ja munien päällä oli keltaiset paperit. Niiden sisällä oli jotain uskomattoman hyvää moussea/vaahtoa/tjsp. Yhyy, miksi en löydä niitä enää mistään!

   
Viime viikolla meille tuli hetkeksi hoitoon Ava niminen pikkuneiti. Tyttö viihtyy meillä tämän viikon loppuun saakka, ja on ollut oikein hauska uusi tuttavuus - paitsi poikien mielestä. Ava ei lämpene freteillemme laisinkaan ja kiljuu vain toisille päin näköä, mikä on aiheuttanut Veetissä, Taavissa ja Hatissa hirveän negatiivisen reaktion. Eeli yrittää kovasti tehdä tuttavuutta mutta Ava ei ole asiasta ihan samaa mieltä. Noh, toivotaan että saataisiin edes Eelistä Avalle kaveri ennenkuin tyttö lähtee takaisin omistajalleen.

Ava on puolipitkäkarvainen, tai siis oli, kunnes se koki saman karun kohtalon kuin omat poikanikin. :D Nypin siis Avan talvikarvan jämät pois ja tytöstä tuli hurjan sievä, eikä se puolipitkäkarvaisuuden ansiosta näytä samanlaiselta kamalalta kaljurotalta kuin meidän frettimme, vaan pikemminkin se näyttää ihan tavalliselta lyhytkarvaiselta fretiltä.

Elämä viiden fretin kanssa ei eroa neljän fretin kanssa elämisestä mitenkään. Tokikaan viikon perusteella on paha sanoa mitään (varsinkaan tässä tapauksessa, kun Avaa joudutaan joka tapauksessa pitämään erillään kun en ole kotona), mutta eipä tässä eroa huomaa muussa kuin paskan määrässä ja ruuan kulutuksessa. Ulkomailtakin on vihdoin tullut sellaisia kuulumisia että naaras on astutettu, laskettu aika on 6.5. joten toivotaan parasta. Astutus oli ilmeisesti sujunut hyvin, mutta kun nykypäivänä tätä kasvatustouhua on sivusta seurannut niin eipä sitä viitsi juhlia pelkän astutuksen perusteella, kun niin moni asia voi mennä vikaan.. Toivotaan kuitenkin että kaikki menisi suunnitelmiemme mukaan, tässä on kuitenkin muutaman muunkin henkilön perheenlisäystouhut kyseessä.. :)


Pian on luvassa myös kolmas frettipäivä Seinäjoelle. Vielä ei olla lyöty Faunataren porukan kanssa lukkoon aikatauluja, mutta alustavasti päivämäärä on 11.5. ja paikkana toimii tällä kertaa Päivölän Citymarketin pikku-Faunatar. Paikalta löytää ainakin minut kaikkien poikien kanssa, sekä todennäköisesti Janniinan Mintun ja Tiiun kera. Laitan tänne mainosta tapahtumasta hiukan lähempänä ajankohtaa, viimeksi fretit vetivät paljon kiinnostuneita ihmisiä joten odotetaan samanlaista yleisöryntäystä tälläkin kertaa!

Flunssatkin on hellittäneet kaikilla, onneksi. Huomenna (lue: tänään..) onkin luvassa taas supersiivot näätähuoneeseen, ensimmäinen koneellinen pyörii, enää kuusi jäljellä... woo. Tällä viikolla pitäisi tulla fretinkatsojiakin, joten pitäähän sitä pistää paikat nätiksi vaikkei se ihan realistista kuvaa frettien asumisesta annakaan.. ;) Normaali näky on matot rutussa, tuolit ja mökit ja pedit pois paikaltaan, pellettejä pitkin poikin ja kirsikkana kakun päällä mieluusti ainakin yksi hutipaska hiekkalaatikon vieressä.

Mislakin tuli jokin aika sitten jo viiden kuukauden ikään. Kamalaa, se on ollut meillä jo kolme kokonaista kuukautta! Hurjasti pentu on kyllä kasvanut, mutta nyt alkaa näyttää siltä että ne vähäisimmätkin pentuajan miellyttämishalun rippeet valuvat pois. :D Lauantaina suuntaamme jälleen mätsäreihin jonka jälkeen vietetään pari viikkoa taukoa ennenkuin lähdetään EPNyyn Hyvinkäälle. Frettinäyttelyitä ei onneksi ole vielä moneen kuukauteen, vaan ne starttaavat vasta elokuussa. Sitä ennen keritään jo luoda hyvin uraa Mislan kanssa, monen monien mätsäreiden ja virallistenkin näyttelyiden merkeissä.


Mutta, katsellaan miten hommat Avan kanssa etenevät ja toivotaan yhtä hyvää menestystä meille Mislan kanssa lauantaina kuin mitä viimereissullakin saavutettiin! Kun uuden perheenjäsenemme tilanne alkaa olla varmempi, julkaisen kuvia yhdistelmän vanhemmista sekä edellisen vuoden jälkeläisnäytöstä. Toivon niin kovasti että kaikki menisi suunnitelmien mukaan joten pitäkää meille peukkuja, siitä on ennenkin ollut apua! :)
 
♥ Manta

P.S. Kun lukijoita tulee täyteen 200, on luvassa pienimuotoinen arvonta!

11 kommenttia:

Syanidi kirjoitti...

Uu toivottavasti tulee nopeesti 200 täyteen niin pääsee osalistumaan! Mua vähän kyllä pelottaa itteeni kun oon kanssa lupaillu sitä arvontaa kun 100 täynnä, ja ajattelin hommaavani palkinnon hyvissä ajoin valmiiksi pikkuhiljaa mutta nyt toi kasvuvauhti on ollu semmonen että parin päivän päästä pitäis arvontaa alkaa järkkää mutta eipä ole palkintoa... :D

Hehee katoinkin noita kuvia että mitäs helvettiä Veetille on tapahtunu ennenkun luin tekstiä pidemmälle. x)

Jenny kirjoitti...

noita suklaamunia on (ainakin täälläpäin :D) citymarketissa ;)

Irvikissa kirjoitti...

Mieleeni tuli tuosta pääsiäismunan metsästyksestä, että oliko lempimunasi kenties maraboun tekemä?
Täällä ainakin myydään halpa-hallissa neljä munaa violetissa paketissa ja munat on kääritty keltaiseen paperiin.

Huiskuhantamme kirjoitti...

höh, kyllä täällä meillä päin ainakin kaikis kaupois myydään noita "vaahtomunia" ovat nimittäin omiakin lemppareita :D

Peikko kirjoitti...

Mäkin katsoin tota että Veeti mitä kummaa sulle on tapahtunut mutta onneksi sitten luinkin loppuun :'D Tosi kiva muuten toi Tavesta otettu pörhöhäntä kuva!

Täälläkin toivotaan että astutus&synnytys onnistuu :)

mantu kirjoitti...

Huikuhantamme, Irvikissa ja Jenny - Mitä ihmettä! Mua on ilmeisesti vedätetty ja pahemman kerran, tai sitten Seinäjoki boikotoi noita superhyviä munia ja yrittää kaupata vaan niitä oksettavia röllisuklaamunia niiden tilalta. :D En tosiaan muista minkä merkkisiä olivat mutta kuvauksenne osuu oikeaan, perhana, pitää varmaan lähteä vähän kauempaa metsästämään noita munia. :D

Syanidi ja Peikko, juu, ei ole Veetille käynyt kuinkaan. ;) Ava on kyllä kovasti Veetin pikkusiskon Mintun näköinen!

Syanidi kirjoitti...

Joo eipä nyt ihan heti kun puhelimella selaa tullut viides fretti mieleen, hurjan nätti se kyllä on. :)

Henna ja Konna kirjoitti...

moi!
Meidän Konna ei oo ikinä käyny ulkona ja nyt aattelin kohta viedä eka kerran, kunhan lumet sulaa :) Miten oot vieny näätiä eka kerran ulos? Laittaisko kuletusboxiin ja kun päästää valjaissa maahan, niin se saa mennä koppaan turvaan jos pelottaa? Jännittää miten se pysyy sylissä jos vien ilman koppaa rappuun, raput on sellaset avomalliset, niin ei voi antaa sen kävellä ite. Hissiä ei oo ja ollaan ylimmässä kerroksessa. Nyt vähän vinkkejä, että en oo ihan paniikissa kun startataan ulkoilukausi.. Onhan tässä vielä katottava sopivat valjaat ja treenattava niissä hengailua sisällä yms, mut kovasti ootan et päästään yhessä pihalle :)

Nonno kirjoitti...

Hei! Ajattelin ehdottaa sellaista aihetta tänne postauksien joukkoon, että tekisit vaikka 2-3kk kkn välein haastattelun/esittelyn kaikista virallisista kasvattajista, jos he vain siihen suostuvat!

Kysymyksiä sekä kasvattajasta ihmisenä (jotain horoskooppi, lempilaulu, mihin matkustaisit yms hömppää :D) että frettikysymyksiä (mikä oli ensimmäinen fretti, kasvatusuran kohokohta, tulevaisuuden suunnitelmat, mikä omistamistaan freteistä muistuttaa kasvattajaa itseään eniten yms)

Minusta idea on tosi hauska, mutta toteutus on tietenkin haastavaa kun pitää saada kaikki kasvattajat mukaan ja vastaamaan. Mutta jos pistäisit vaikka korvan taakse?

mantu kirjoitti...

Henna ja Konna, meillä on vaan yksinkertaisesti heitetty valjaat niskaan ja lähdetty ulkoilemaan. :D Toki kaikkien näiden kanssa on jo kasvattajat käyneet ainakin kerran tutustumassa ulkomaailmaan, mutta uusissa kodeissa käydään sitten ahkerammin jos käydään. Kannattaa satsata kunnollisiin valjaisiin, sillä monet fretit ovat aika epeleitä pakenemaan valjaista. Meillä on Top Canisin XXS kokoiset, ilmeisesti pienille koirille tarkoitetut valjaat ja sitten ihan miniflexit kaverina. Pari kertaa on päästy valjaista irti, mutta ihan omaa tyhmyyttäni kun olen laittanut valjaat liian löysälle. Kantokoppaa en roudaisi mukaan, sillä voi olla että siinä vaiheessa ei katseltaisi sitä ulkoilmaa lainkaan. Valjaat päälle ja syliin ja pihalla vain lasket maahan, paras toimintatapa on se että Konna saa hakea sinusta turvaa jos pelottaa. :)

Nonno: Kuulostaa hyvältä ajatukselta, mutta samaa ideaa on työstetty jo jonkin verran tulevan frettilehden tiimoilta, joten voi olla että tämmöistä juttua tulee löytymään sieltä! :)

Jenny kirjoitti...

:D maraboun noi on ja lilassa kennossa tosiaan 4 munaa keltaisissa kääreissä, ja mun lempparia kanssa ;D

Lähetä kommentti