torstai 14. maaliskuuta 2013

Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato!

Olisi pitkästä aikaa aika kysymys- & toivepostauksen! Voit esittää kysymyksiä liittyen minuun, frettiharrastukseeni, fretteihini, fretteihin ylipäätään.. Mitä nyt mieleen juolahtaakaan. Postaustoiveita otan myös enemmän kuin mielelläni vastaan sillä aina eivät omat aivot raksuta niin vauhdikkaasti kun sitä haluaisi. Aikaa on parisen viikkoa eli 28.03. asti, kysymyksiin vastaan omassa postauksessaan, mikäli niitä tulee tarpeeksi. :)

♥ Manta

16 kommenttia:

Remy kirjoitti...

Mäpä aloitan! Miten tutustutit fretit Mislaan? Menikö kivuttomasti? Tiedätkö perheitä joihin on tullut fretti koirien jälkeen, miten on mennyt? Muutakin saa kertoa koiran ja näätien yhteiselosta! :)

Riina kirjoitti...

Tee postaus frettien ja Mislan päivästä, niinkun lifestyle blogien My Day tyyppinen : )

Anonyymi kirjoitti...

Osaako sun fretit/voiko niille opettaa jotain temppuja? :)

Janika kirjoitti...

Miksi aloitit juuri frettiharrastuksen? Jos sinulle tulisi uusi fretti,minkä nimen antaisit sille? Kuvaile frettiä, josta haaveilet(jos siis haaveilet)?

Viivi Peltola kirjoitti...

Jos aloitat kasvattamaan frettejä, missä väreissä?

Siiri kirjoitti...

Toivepostaukset:

Päiväkuvina ja videopostaus (:

Anonyymi kirjoitti...

kerro suhteestasi/haaveistasi/odotuksista kohdistuen mislaan ja mahdollisista tulevista nelijalkaisista otuksista <3 mitä piirteitä jamillaista luonnetta edellytät koiraltasi, tulevilta mahdollisilta koiriltasi? millaisia hännänheiluttajia sinulla olisi haaveissa? onko misla ollut sellainen. kuin oletit, niin hyvässä kuin pahassakin :)?

kaikkea hyvää,
tassunjäljet blogiisi sydämellisesti jättäen Karo :)

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni oot jossain postauksessa sanonut, että pidät käärmeistä, mutta et voi sellaista ottaa. Niin mikset voi?

Mitä eläimiä sinulla olisi frettien tilalla, jos frettejä ei vois olla?

Henna kirjoitti...

tähän jos vastaisit muuten vaan, että kauanko sun otuksilla kestää karvanlähtö? Meillä alko hilseily pari viikkoo sitten ja nyt irtoo jo päällyskarvaakin, Konna on 11 kk ikäinen nyt. (liekö iällä edes merkitystä..) Tilasin meille furminatorin, jospa se huomenna tulis niin pääsis sit taistoon tuota pöllyämistä vastaan..

Leina Gonzales kirjoitti...

Oon huomannut nyt kun oon netissä enemmänki lukenu kaikkia frettikeskusteluja ja blogeja että frettiharrastajissa on hirmu iso ero keskenään. Jotkut on hälläväliä - asenteella ja toiset saarnaa kuin papit. Kysyisinkin että miten sinusta on tullut asenteeltasi frettiasioissa juuri tuollainen kuin olet? Miksi koet että se on juuri sinun tehtäväsi paasata asioista? Oon siis lukenu noi kaikki sun asiapostaukset läpi ja ne on tosi hyviä et ihan hyvällä siis tätä kysyn. Kun siis oon huomannu et jopa jotkut (ellei kaikki) kasvattajatkin ihan suhtautuu kevyemmin frettiasioiden epäkohtiin eikä oo montaakaan tyyppiä jotka suhtautuu myös muiden kuin omien frettien hyvinvointiin noin vakavasti.Mistä toi suhtautumisesi johtuu?

mantu kirjoitti...

Paljon mielenkiintoisia kysymyksiä tullut jo tähän mennessä! :) Henna, meillä on nyt vaihdettu karvaa ainakin kuukauden verran, todella hidasta toimintaa verrattuna viimevuoteen. Liekö sitten tämä kevään piinallisen hidas tuleminen ja ihmeelliset sääolosuhteet vaikuttaneet karvanvaihtoon, mutta toivon tosiaan että pian pölisisi meillä loputkin pois. Furminaattoria voin suositella lämpimästi, on todella hyvä vekotin karvanlähtöjen aikaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

mikset pidä kissoista? olen muistaakseni lukenut jostain että vihaat kissoja. miksi? onko koirat mielestäsi parempia eläimiä kun kissat?

Henna kirjoitti...

siis tuo Leinan huomio on ollut ihan totta ainakin meidän tunteman kasvattajan kohdalla! Fretille voi kuulema syöttää pelkästään kissan penturuokaa yms... onneks on teitä ihania fretti-ihmisiä joilta kysyä neuvoja, meidän otuksen ruokavalio on nykyään PoSu:jen Iisalmen Marjon avulla koottu ja kyllä huomaa pojasta että raakaa syödään! Yks kaveri ihmetteli että onko tän karvoissa jotain kimalletta kun tää kiiltää näin paljo.. :)

mantu kirjoitti...

Sen verran täytyy jo tässä valaista asiaa että tosiaan kaikki ne kasvattajat jotka itse henkilökohtaisesti tunnen, eivät suinkaan ole sen välinpitämättömämpiä näissä asioissa kuin minäkään. Mutta ymmärrätte varmaan että jos vaikka Frettiliiton hyväksymä kasvattaja X huutelee ja saarnaa pitkin nettiä, aina on ihmisiä jotka siitä suuttuvat ja hyvin äkkiä muodostuu ajatus siitä että kyseisen henkilön mielipide on koko liiton mielipide. Kukaan ei siis suhtaudu yhtään sen kevyemmin näihin asioihin, niitä vain ei tuoda esille yhtä kärkkäästi kuin mitä minä ja muutama muu harrastaja tapaa tehdä. :P
Meidän frettien kasvattajat kyllä välittävät siitä että millaista ruokaa syötän heidän kasvateilleen, mutta ikävä kyllä suurin osa pimeistä kasvattajista on juuri tuota "waeva" kastia joita ei kiinnosta kuin se rahatukku kädessä sen jälkeen kun pennunostaja häippäisee pentu kainalossaan.

Henna kirjoitti...

no, tiedän että meidän tuntema kasvattaja ei enää kasvata frettejä joten oon saanu mielenrauhan senkin asian puolesta :) Täytyy myöntää että aluks laitoin sun blogin boikottiin omalta kohdaltani juuri sun mielipiteiden kärkkäyden suhteen..mut se että jaat tietosi muiden kanssa vie kuitenkin voiton, kaikkea täytyy ensin vähän sulatella ;) Nyt kysymyksiin: mitkä on sun pötköjen lempilelut ja leikit ihmisten kanssa? Mitä leluja/virikkeitä oot rakennellut itse? Miten usein pötkösi hengaavat koko asunnossa? Onko heillä jotain persoonallisia mieltymyksiä? Meillä Konnan lempiaktiviteetteihin kuuluu työntää villasukka päähänsä ja juoksennella sit sokkona ympäri kämppää. Sukan se ottaa itse pois vasta kun on saanut lystistä tarpeekseen.. :D

Anonyymi kirjoitti...

nimeä sun lemppari ja inhokki koirarotuja ja perustele miksi näin! tai sellaisia rotuja mitä voisit itsellesi hankkia ja mitä puolestaan et ikinä itsellesi ottaisi perheeseen!

Lähetä kommentti