lauantai 9. maaliskuuta 2013

Pthyi, karvoja!

Päivittelin elukoiden omia sivuja oikein olan takaa. Kaikista on nyt lisätty uudet painot, ja jokaisen elukan omalle sivulle on tehty oma pieni kuvagalleria! Muiden eläinten esittelyt ovat vielä hieman vaiheessa, mutta pyrin kuitenkin pitämään ne hyvin yksinkertaisina. Frettien sivuille on myös lisätty tiedot tulevasta lokakuisesta Finnish Ferret Festivalista, lopuista syksyn näyttelyistä ei ole vielä enempää informaatiota julkaistu. Tavoitteena olisi kuitenkin päästä KesäPikNikille, Estonian Summer Ferret Show'hun, Finnish Ferret Festivaliin sekä Capital!2013 -näyttelyihin vuoden toisella puoliskolla.

Eilen oli nätti päivä, tosin en päässyt nauttimaan siitä koiran kusetusreissuja enempää sillä olen sairaslomalla viidettä päivää. Pikkuhiljaa ollaan paranemaan päin, mutta totta kai tauti on täällä koko porukalla, onneksi nelijalkaisilla esiintyy lähinnä vain räkäistä aivastelua ja porukka on muuten yhteä pirteää kuin normaalistikin. :) Minulla heräsi tänään epäilys että Veetillä olisi taas korvatulehdus. Poju rapsutteli maanisesti korviaan ja etenkin toista puolta, hinkkasi päätä mattoon ja pyöri häkkyrää eestaas. Toisessa korvassa olikin vähän enemmän mähmää kuin yleensä, joten annoin lääkettä jota viime syksynä saimme ja katsotaan loppuuko rapsuttelu. Korvapunkeista voin onneksi olla varma että niitä ei meiltä löydy, edellisistä häädöistä on kumminkin sen verran vähän aikaa emmekä ole treffanneet muita frettejä näyttelyn jälkeen.Poikien karvanlähtö tuntuu pikkuhiljaa etenevän. Veeti ja Taavi hilseilevät jo kovasti ja toivon todella että ne pudottaisivat nyt loputkin karvansa kerralla pois. Hatilla oli aika huono karva oikeastaan koko talven läpi ja se on edelleen aika karmaiseva, joten toivon kovasti että tilanne paranisi kesän tullen. Eelillä on jäljellä järkyttävät karvahousut ja niiden ansiosta se näyttää paikoin läskiltä roikkunahkaiselta vanhukselta. :D Välillä ollaan vietetty ns. furminointipäiviä, kun on furminoitu pitkään ja perusteellisesti kunnes joko omistajalla tai mäyrällä - useimmissa tapauksissa molemmilla - palaa käämit koko touhuun. Furminaattori on mainio vekotin, mutta toisaalta on masentavaa huomata että karvaa vain lähtee ja lähtee eikä se tunnu loppuvan koskaan. Huomenna (okei, tänään.. kunhan pääsen ensin nukkumaan ja saan revittyä myöhemmin itseni ylös) freteillä olisi luvassa myös mani- ja pedikyyrit sekä kaikkien "rakastamat" korvienputsaukset. Ah, niin ihanat hoitopäivät.

Mislasta lähtee myös karvaa järkyttävin määrin. Olen koittanut käyttää frettien furminaattoria apuna, mutta tuon S kokoisen furminaattorin kanssa alkaa lähinnä vain itkettää. Vietettyäni lähemmäs tunnin sukien furminaattorille hermostunutta pikkudiivaa ja saatuani fretin kokoisen karvaläjän irti koirasta, päätin pitää tauon. Ja se tauko kestää ainakin neljä päivää.
Toivoisin toipuvani pian että päästään Mislan kanssa taas puistoilemaan. On mukavaa katsella kun koira saa purkaa energiaa ja juoksennella vapaana, meininki on ihan erilainen kuin remmilenkeillä. Remmilenkkeily ottaa täälläpäin aivoon muutenkin tällä hetkellä, kun lähellä sijaitsevat pururadat ovat nähtävästi näin talvisin pyhitetty hiihtäjien käyttöön. Pyh ja pah, noh, toivottavasti kevät tulee pian ja hiihtäjien lumet sulavat pois. Ensimmäiset mätsäritkin senkuin lähestyvät, iiiik...


 
Frettilauman jatkeemme tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä. Näyttäisi siltä, että kasvattaja aikoo sittenkin tehdä yhdistelmän josta pentua halajan. Meillä onkin suuret suunnitelmat loppukesän/syksyn varalle ja mikäli kaikki tulee menemään nappiin niin olen äärettömän iloinen, kuten varmasti moni muukin osapuoli! :) Olen kuitenkin harmissani siitä että tänäkin vuonna monilla kasvattajilla on ollut ongelmia astutusten kanssa, frettejä on jäänyt jopa kahteen kertaan tyhjäksi ja ulkomaiset kasvattajat ovat kertoneet kiimojen kanssa olevista ongelmista, naaraat aloittavat kiiman mutta lopettavat kuitenkin ennen aikojaan. Harmittaa ihan sikana kasvattajien puolesta ja toivoisin että kun astutukset tuosta rupeavat onnistumaan, niin pentujen kanssa menisi sitten kuitenkin kaikki paremmin kuin hyvin! Tänä vuonna on tulossa taas vaikka kuinka monta toinen toistaan ihanampaa yhdistelmää, täytynee laittaa itsensä jonkinlaiseen internetbanniin sitten kun pentuja alkaa syntyä, kuvien katselu raastaa pentukuumetta entisestään!

Pian ruvetaan juhlimaan myös poikien synttäreitä! Ensiviikolla ensimmäisenä vuorossa Veeti, huhtikuussa Hatti, toukokuussa Taavi ja kesäkuussa sitten Eeli. Kamalaa että omat pienet taaperojuniorinikin ovat pian jo vuoden ikäisiä ja siirtyvät senioriluokkiin! Mutta niin se aika vain juoksee.

Muuta ei kuitenkaan tältä erää, tosin olen juoninut päänne menoksi yhtä pientä kivaa juttua, mutta katsotaan sitä vasta sitten kun on saatu toinen sataluku lukijoita täyteen.. :) Siitä voisi olla hyötyä ja iloa niin fretin, kissan kuin (pienen?) koirankin omistajalle!

♥ Manta
 

8 kommenttia:

karkki sokeri kirjoitti...

voi toivottavasti kaikki sujuisi hyvin! :)

Anonyymi kirjoitti...

miltä kasvattajalta tällä kertaa mäyrä? (:: osaatko suositella hyvää kasvattajaa? oon seurannu sun blogia jo jonku aikaa ja haaveissa fretti muuraman vuoden päästä ku pääsen pois kotoa!

mantu kirjoitti...

Niinpä, karkki sokeri! :)
Anonyymi, fretti on tulossa tällä kertaa ulkomailta Keski-Euroopasta. Sen tarkemmin en vielä kerro kun naarasta ei ole edes astutettu, mutta mikäli niin tehdään niin varmasti vilautan täällä kuvia yhdistelmän vanhemmista sekä edellisen vuoden pennuista.
Oman kokemuksen pohjalta voin ainakin lämpimästi suositella Kuutin frettejä, Pickpocket'sia, E-Pic'siä, Nightshade'sia sekä ACH's Ferretsiä. :) Mutta kaikki frettiliiton hyväksymät kasvattajat ovat hyviä, että mikä yhdistelmä vain miellyttääkään eniten niin senkin pohjalta kannattaa mennä. :)

Peikko kirjoitti...

Joo muakin harmittaa tosi paljon noitten kasvattajien puolesta, joillakin on mennyt ihan tosi ikävästi joulukuusta saakka :( Ja voikin olla että ei tulekkaan tänne pentua tänä vuonna.
Ei siinä muuten mitään muttakun huomaa miten iloinen tuo meidän näätyli on kun se saa kaltaistansa seuraa, niin harmittaisi kyllä kamalasti jos se viettäisi toisenkin vuoden ilman kaveria.

mantu kirjoitti...

Peikko sanos muuta. :( Ja tuntuu tosiaan olevan yleinen ongelma ihan ulkomaillakin, en tiedä mutta voiskohan johtua jotenkin ilmastonmuutoksesta, talvet on leudompia ja toisaalta taas välillä on ihan överipakkasia ja muutenkin vuodenaikojen pituudet heittelee. Joo katoinkin että oli sit käynyt surku tuuri sen yhdistelmän kanssa, mutta toisaalta tuolla yhdistelmällä tulee todennäköisesti kanssa niitä toivotunlaisia pentuja, että ehkä toivoa ei ole vielä menetetty. :) Ja sepä, yhdessä fretissä on kyllä puolensa ja puolensa!

Jenny kirjoitti...

vitsit mä rakastan tätä uutta ulkoasua <3_<3

mantu kirjoitti...

Kiitos Jenny, niin mäkin! ;)

eerika kirjoitti...

voi herranjestas mitä söpöläisiä koko blogi täynnä, PAKKO jäädä seurailemaan!! :-)

Lähetä kommentti