keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Kuka sanoi ettei rahalla voi ostaa onnea?

Noh, kuka niin ikinä sanoikaan, ei ollut koskaan hankkinut itselleen lemmikkieläintä! ;) On jälleen aika päivittää meidän frettikuluja, joihin on reissujen lisäksi vaikuttaneet junioreiden implantit, sekä pellettipussien törkeä uusinta. Ennen sait 20kg säkin 8e:lla, nykyään 16kg 7,5e:lla.. Rahaa siis menee paljon enemmän, sillä tuo 16kg ei riitä kuin vähän reiluksi puoleksi viikoksi. Plääh.

Eeli 350e
Hatti 350e
Veeti 350e
Taavi 300e
Putki n. 20e
Superhiekkis 30e 
Matkat** n. 1300e 
Ferret Nation 350e 
Kuivaruoat n. 350e
Raakaruoat n. 700e
Muut tavarat* n. 550e
Pedit, peitot jne. n. 200e
Valjaat ja flexit yht. 120e
Korvapunkkihäädöt n. 130e
Muut eläinlääkärikulut n. 40e
Suprelorin implantit yht. 420e
Penikkatautirokotukset yht. 200e
Playpen, matto ja kantokassi n. 130e
Rabiesrokotteet ja EU-passit yht. 100e

* Kantokopat, kevythäkit, kankaat/tekstiilit, harjat, hiekkalaatikot, pelletit, lääkkeet, shampoo, namupalat, huoneen sisustus...
** Tankillisella (100e) ajaa Helsinkiin (tai Turkuun) ja hyvällä tuurilla takaisin, näyttelyreissuja on tehty yhdeksän ja pentujen katsomis/hakureissuja kuusi.


Plus frettien näyttelyilmoittautumismaksut, joihin menee kerralla yleensä reilut 50 euroa, omat frettiyhdistysten jäsenmaksuni ja sen sellaiset hömpötykset. Edellämainitut suunnilleen mukaan laskettuna, antaa loppusummaksi reilut 6000 euroa, woo! Sillähän olisi voinut ostaa vaikka auton! :)


Keväällä ei (toivonmukaan) koidu muita kuluja kuin perus ruoka- ja pellettikustannuksia, mutta kesällä täytyy taas rokottaa koko konkkaronkka ihan rabieksien kera mikäli aiomme lähteä Viron kesänäyttelyn tsekkaamaan, lisäksi näyttelyitä tulee seuraavalla kaudella olemaan 4-6 riippuen siitä pääsemmekö molempiin Viron näyttelyihin. Pyrin kuitenkin päivittelemään kulujamme muutaman kuukauden välein, vaikka mitään suurempaa ei tapahtuisikaan. Seuraava ajoittuu todennäköisesti sille ajalle kun fretinomistajuutta minulle tulee täyteen kaksi vuotta! Missä välissä..? Juurihan vasta katselin pentuesuunnitelmia.. Ehkä katselen tälläkin hetkellä.. ;)

♥ Manta  

4 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Onko siellä tuo vapopuupelletti noin kallista ?
Meillä se 20 kilonen oli saman verran, mutta tuo 16 kilonen on täällä Tampereella 5.50 e :ooo

Anonyymi kirjoitti...

Voisikko laittaa jotain videota freteistä? :)

mantu kirjoitti...

Siiri: On joo, ihan sairaan hintaista. :/ Täällä tuota 20kg:ta ei ole enää ollenkaan, vaan vaihtuivat suoraan 16kg:aan ja hinta laski sen huimat 50 senttiä...

Anonyymi: En ole hetkeen aikaan tehnyt uutta videopostausta, mutta tuosta aiemmasta (http://tassujentahdissa.blogspot.fi/2012/09/liikkuvaa-kuvaa-murpista.html) postauksesta löytyy videoja sitten vähän enemmänkin. :D

Syanidi kirjoitti...

Hahaa meillä summa oli ihan sama viimeksi kun katsoin, joku 3-4 kuukautta sitten. Täytyy itsekin parin kuukauden sisällä päivitellä kuluja, niitä on nimittäin tullut ihan hyvä määrä lisää! ;)

Lähetä kommentti