torstai 21. helmikuuta 2013

Frettien värit ja kuviot

Ensimmäistä, ja miksei toistakin frettiä hankkiessaan moni miettii varmasti fretin väriä. Frettejä on monen värisiä ja niillä voi olla erilaisia kuvioita, on kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että fancyvärisistä freteistä ainakin 75% sairastaa Waardenburgin syndroomaa. Myös mittikuviollisiin fretteihin kannattaa suhtautua varauksella, sillä usein taustalta löytyy fancyjä joilta kuvio on periytynyt. Maailmalta (kuten täältä kotosuomesta) löytyy kuitenkin muutamia kasvattajia joiden mittilinjoihin ei ole fancyjä sotkettu.

Pyrin päivittämään tätä postausta sitämukaan kun saan otettua uusia kuvia myös eri värikylläisyyksistä sekä väreistä/kuvioista joten postaus ikäänkuin "elää", sillä haluan käyttää vain itse ottamiani kuvia. Tämän vuoksi kaikkia värejä, värikylläisyyksiä ja kuvioita ei ainakaan näin aluksi tästä löydy, mutta hiljaa hyvä tulee! Kuvat ovat lähinnä värien ja kuvioiden havainnollistamisen vuoksi, kaikki fretit eivät siis ole SFL:n frettien väristandardin esimerkkiyksilöitä. Esimerkiksi soopeleihin, DEWeihin ja pandakuviollisiin fretteihin ei usein Suomessa törmää, jonka vuoksi värit ja kuviot saattavat olla vähän "sinne päin".

SuklaaMusta soopeli


  
AlbiinoPastelliSoopeli MittikuvioMäyräkuvioAngoraMusta

työn alla...


DEW

työn alla...


Pandakuvio

työn alla...


♥ Manta 

12 kommenttia:

Nata kirjoitti...

Kuka tuo kaveri mittinelikon vasemmasta alakulmasta on? Upea, vaikka koitankin suosia perusvärejä. Albiinot ja pastellit.. kuume iskee, argh!

Anonyymi kirjoitti...

Tätä postausta on odotettu, kiitos! :)

Peikko kirjoitti...

Mitit on rakkaus♥ Onneksi sielläkin on puhtaita linjoja :)

Ja noi pastellit, se on jännä miten Hatti on esimerkiksi ihan erilainen pastelli kuin Usva ja sen sisarukset.

mantu kirjoitti...

Nata: Hän on Ludmila eli "Luda". :) ACH's Ferretsin sijoitusnaaras, jolle on tänäkin vuonna tulossa pentue. ;)

Anonyymi: Kiva että odotukset täyttyivät, kiitos! :)

Peikko: Niin ovat! Ja totta, harmi että niitä vain ei kovin paljoa ole. :/ Heheh, niinpä, mutta Hatti onkin pointti. :D

Anonyymi kirjoitti...

Onko Hatti muka pointti? hatin esittelysivulla lukee värikylläisyys: standardi ??

mantu kirjoitti...

Anonyymi: Talvikarvassaan Hatin värikylläisyys oli pointti, mutta nyt kesäkuosiin matkatessa värikylläisyys on selkeästi standardi ja uskon että se myös sellaisena pysyy koko kesän ajan.

Anonyymi kirjoitti...

Ahaa, mielenkiintoista! Kiitos vastauksestasi!

Anonyymi kirjoitti...

osaatko sanoa minkälaista väriä ois tulossa albiino+musta soopeli poikueesta? :) itselläni olisi pastelli fretti haaveissa mutta näihin väreihin en ole kauheasti perehtynyt, joten oisko tuollasesta yhdistelmästä mahdollista saada pastellia?

mantu kirjoitti...

Anonyymi2: Mikäli mustan soopelin fretin taustalla on albiinoa, pentueesta voi tulla soopeleita/mustia soopeleita ja alppareita, mutta mikäli ms taustalla ei albiinoa ole, ovat pennut vain soopeleita/mustia soopeleita. Pastellipentuja on suunnitteilla seuraavana keväänä mahdollisesti ACH's Ferretsille. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia vastauksesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko näihin muihinkin värityksiin tulossa kuvia? :)
Kiinnostais nähä miltä esimerkiksi tuo pandakuvio näyttää, googlekaan ei tässä auttanut.

mantu kirjoitti...

Anonyymi3: Tarkoituksena olisi lisätä kuvia joo, mutta tosiaan mustat, dewit ja pandat ovat vielä kokonaan kuvaamatta. Haluan käyttää postauksessa itse ottamiani kuvia, täällä Suomessa ei onneksi kauhean usein enää näihin fancyihin törmää joten kuviakin on vaikeampi saada. :) Mutta tässä olisi kuva pandakuvioisesta fretistä: http://i63.photobucket.com/albums/h149/wepamperpets/100_2179_edited.jpg

Lähetä kommentti