maanantai 4. helmikuuta 2013

Frettejä vailla kotia

HUOM! Yksikään tällä sivulla myynnissä oleva fretti EI ole minun omani.

Jokainen fretti ansaitsee kodin, jossa se saa viettää loppuelämänsä rakastettuna ja hyvällä huolenpidolla. Tämän vuoksi päätin tehdä tänne oman postauksen, jota pyrin päivittämään säännöllisin väliajoin. Mikäli kuulen että fretti on jo saatu myytyä, poistan ilmoituksen itse, muussa tapauksessa poistan ne kun 3 kuukautta ilmoituksen jättämisestä on tullut täyteen. Mikäli sinulla on myytävänä olevan fretin tilanteesta jotain tietoa, otan informaation mielelläni vastaan, tai mikäli haluat oman frettisi ilmoituksen tänne, voit laittaa esimerkiksi sähköpostia osoitteeseen manta.pihala@hotmail.fi (ilmoita viestissä tietoa fretistäsi sekä yhteystietosi).

Huomioithan kodinvaihtajaa harkitessasi sen, että fretti ei aina välttämättä ole saanut parhaita eväitä elämälleen, eli toisinsanoen fretin lähtökohdat ovat voineet olla todella huonot. Kodinvaihtajaa tiedustellessasi, ota selvää fretin iästä, siitä mistä se on peräisin, minkälaisissa tiloissa se on asunut, kuinka monennessa kodissa se sillä hetkellä on, onko fretti ollut terve ja löytyykö siltä minkäänlaisia papereita ja mikrosirua. Myös rokotuksista ja luonteesta on syytä ottaa selvää. Käy aina katsomassa frettiä ennen ostopäätöstä, sillä suoraan hakemalla voit pahimmassa tapauksessa saada raivokkaasti purevan tai sairaan yksilön. Kotia vaihtavat fretit eivät aina ole peräisin virallisilta kasvattajilta, ja niiden taustalta saattaa löytyä perinnöllisiä sairauksia tai riskivärejä (joiden myötä esim. kuuroutta).

Tavoitteena on kuitenkin se, että jokainen kotia vaihtava fretti löytäisi seuraavaksi sen pysyvän kodin, frettiä ei koskaan tule hankkia hetken mielijohteesta sillä usein se on syynä siihen miksi fretti lopulta joutuu kotia vaihtamaan. Harkitse siis fretin hankintaa pitkään ja hartaasti, äläkä hanki sellaista hetken mielijohteesta. 


Ei frettejä vailla kotia.

25 kommenttia:

Nata kirjoitti...

Oh god noita hintapyyntöjä, eikä yhdessäkään ilmoituksessa mainita fretin taustaa. Raukkaparat. :|

mantu kirjoitti...

Nata: Ou jep.. Esim frettiresueiden perustaminen Suomessa olisi mahdotonta, sillä kukaan fretistään luopuva ei ole valmis antamaan frettiä ilmaiseksi hyvään kotiin. Tiedän vain yhden tapauksen jossa näin on tehty, ja silloinkin kyseessä oli paras ystäväni.
Moni tuntuu vetoavan korkealla hinnalla siihen että sen avulla fretti saa hyvän kodin. Rahaahan saa kuka vaan tekemällä töitä, ja on todella harmillista että usein se raha karsii pois kaikki oikeasti hyvät kodit, joilla olisi kyllä varaa frettiä elättää ja siitä huolehtia, mutta ei halua maksaa esimerkiksi pimeästä ja leikatusta 2v fretistä satoja euroja.

Syanidi kirjoitti...

Voi hitto sä oot ihana kun jaksoit ja tajusit tehä tämmösen. :)

mantu kirjoitti...

Syanidi: Hih, mä aattelin et tätä kautta kumminkin varmaan noi voisi saada vähän näkyvyyttä ja ehkä täällä ei pyöri ne kaikista urpoimmat jotka luuhaa esim Suoli24 puolella. :)

Peikko kirjoitti...

Heiheiheii, toi 500e fretti on jo myyty. Kyselin sitä tossa jonkun aikaa sitten ja se on kuulema jo päässyt kotiin. Ajattelin ilmoittaa ettei kukaan turhaan soittele :)

mantu kirjoitti...

Peikko: Kiitos kun ilmoitit! :) Poistin sen listasta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Kyselisin tosta ekasta ilmotuksesta et onko typy vielä markkinoilla?

mantu kirjoitti...

Anonyymi: En ole näiden frettien myyjä, joten en osaa sanoa. Selvinnee siis vain soittamalla.

Sini Sironen kirjoitti...

Toi 4.3 fretti on kuulemma saanut jo uuden kodin.. :)

mantu kirjoitti...

Kiitos Sini infosta! :)

Peikko kirjoitti...

Rontti on saanut kodin. :)
http://thissaxophoneinmyhead.blogspot.fi/2013/06/naatavauvat-tuhkur-ja-rontti.html

mantu kirjoitti...

Hieno juttu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi harmi näitä hintoja, itse olisin valmis ottamaan rescue fretin. Unelma ollut jo 10vuotta. Joka päivä niin paljon vapaana asunnossa valvotusti kun haluaa koska teen töitä nykyään kotona. Ja uloskin pääsee hyvillä keleillä mitä täällä suomessa tosin tuntuu aika vähän olevan....pohjana itsellä eläinkauppa, eläinsuojelu, lemmikki-ja kulkueläinhoitola eli vuosien kokemus vähän kaikista eläimistä ja frettien osalla vielä minulla on myös kasvattajan tuki. Ihan aikuinen ei edes enää kaksikymppinen yksin asuva nainen....pari pientä koiraa on ja kissa. Rescueita hekin...tottuneet asumaan vähän kaikkien kanssa koska välillä on kuntoutuksessa ollut hamsteria, kaneja jne. jotka kaikki myöskin vapaasti saaneet liikkua isoilla alueilla.

Anonyymi kirjoitti...

höh, itehhän olen etsinyt jo puoli vuotta frettiä, mutta ei tunnu mistään löytyvän. ostoilmoituksia netit täynnä mutta mistään ei tärppää, eikä löydy poika frettiä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Olisin kiinnostunut freteistä ja aijon ostaa :)) Jos täällä on halpoja frettejä mantu niin voitko ilmoittaa sähköpostiin..

hinnan raja :100-300e +tavarat

Kiitos jos lähetätä/vastaat :)!

Sähkäri

Karamelli2001@outlook.com

Anonyymi kirjoitti...

Ja yks kyssäri vielä että missäs tää tassujen tahdissa sijaitsee jos sieltä haetaan fretti joskus :)?

mantu kirjoitti...

Anonyymi1: Kodinvaihtajista tosiaan pyydetään todella korkeita hintoja siihennähden että suurin osa freteistä on paperittomia ja mahdollisesti myös huonoista oloista lähtöisin. Omat tuttavani jotka ovat freteistään luopuneet, ovat antaneet ne veloituksetta uuteen kotiin sillä edellytyksellä että koti vain on oikeasti tarpeeksi hyvä ja varmasti fretin viimeinen. Eräs tuttavani on tällä hetkellä etsimässä uutta kotia fretilleen, voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse mikäli asia kiinnostaisi enemmänkin. Fretin hankintahinta on kuitenkin hyvin pieni verrattuna niiden elatuskustannuksiin, joka kannattaa myös ottaa huomioon frettiä miettiessä. :)

Anonyymi2: Noh, ainakin näitä kodinvaihtajia tuntuu olevan (ikävä kyllä) tälläkin hetkellä hirveät määrät liikkeellä. :/ Ei voi kun toivoa että kaikki löytäisivät arvoisensa loppuelämänkodit ennemmin tai myöhemmin.

Jennifer Pasanen: Ensinnäkin, frettiä (eikä mitään muutakaan lemmikkiä) kannata lähteä ostamaan hetken mielijohteesta. Fretti ei ole lapselle sopiva lemmikki, etenkään silloin jos vanhemmat eivät ole täysillä mukana lemmikin hankinnassa. Söpön ulkokuoren alta löytyy määrätietoinen ja kovapäinen petoeläin jota kouluttaessa täytyy todella tietää mitä on tekemässä.
Noin halvalla tuskin frettiä Suomesta saa, ja vaikka saisikin, menee eläinlääkärikuluihin, ruokiin ja muihin välttämättömiin menoihin rahaa moninkertaisesti fretin hankintahinnan verran. Yksikään tällä sivulla myynnissä olevista freteistä EIVÄT ole minun omiani, enkä myöskään katso hyvällä sitä että etsitään frettiä sillä asenteella että halutaan sellainen mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman halvalla.
Fretti ei ole kuten hamsteri tai marsu, joka vain haetaan eläinkaupasta kotiin. Tassujen tahdissa on vain blogini nimi, en siis kasvata vielä frettejä. Yksikään kunnollinen kasvattaja ei myöskään suostu siihen että fretti vain tullaan "hakemaan", vaan mahdollisten pennunostajien tietoutta testataan niin hoidon, sairauksien kuin ruokinnankin saralta.
Neuvoni sinulle on että odotat muutaman vuoden ja luet enemmän freteistä ja opiskelet niiden hoitamisesta, ruokinnasta ja kouluttamisesta enemmän ja käyt tutustumassa fretteihin ihan elävänä jonkun fretinomistajan luona, mutta vielä en suosittele sinua frettiä hankkimaan.

Anonyymi kirjoitti...

vanhemmat osallistuu eniten sen hoitoon :))

T:Jennifer pasanen

ps. en pääse tililleni nyt..

Anonyymi kirjoitti...

Ei taida noi Tampereen kaverit olla enään myynnissä. Itse sain sähköposti vastauksen, ettei hän myy niitä minnulle, koska tunnen jonkun.... Vaikka en todellisuudessa tunnekaan ketään fretti-ihmistä Tampereelta enkä oikestaan muualtakaan. Paitsi tietenkin tuon nuorimmaisen kasvattajan tavannut kerran.

tiita kirjoitti...

Heippa, poistatko tämän pastellin värisen alle puolen vuoden ikäisen fretin myynti ilmoituksen, fretti sai erittäin hyvän ja rakastavan kodin. :)
-titta.

mantu kirjoitti...

tiita: Kiitokset tilanteen päivityksestä! :--)

Nonno kirjoitti...

tuolta löytyy ilmoitus frettitytöstä: http://www.pesu.org/index.php/kodittomat-elaeimet/yksityiset-kodinetsijaet

Jannina Tallberg kirjoitti...

2 urosfrettiä etsii uutta kotia! Chico 3v ja Nemo 10kk. Todella leikkisiä, seurallisia, huomionhalukkaita pusuttelijoita! :) soita ja kysy lisää: 0408612250
Mukaan tulee häkki ym. Tottuneet olemaan vapaana koko asunnossa ja ulkoilemaan valjaissa

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko sitten fretit maksavat? Siis minimi hintana (:

mantu kirjoitti...

Anonyymi, mitään eläintä ei kyllä kannata millään "minimihinnalla" lähteä hankkimaan. Fretti kunnolliselta kasvattajalta maksaa 350e, jotkut kodinvaihtajat saattavat olla halvempia mutta niillä voi olla paljon rasitteita perinnöllisille sairauksille tai sitten ne voivat olla käsittelemättömiä ja kaikkea muuta kuin mukavia lemmikkejä. Fretin hankintahinta ei ole ainoa kulu mikä fretistä tulee, vaan se täytyy myös rokottaa, ruokkia, implantoida ja koskaan ei tiedä yllättävistä eläinlääkärikäynneistä.

Lähetä kommentti