maanantai 28. tammikuuta 2013

Toinen näyttelykausi paketissa!

Huh huh, vihdoin ja viimein! Tämä näyttelykausi on nyt sitten virallisesti paketissa ja työnnetty johonkin kivojen kokemusten ja muistojen laatikkoon. Pikaisella yhteenvedolla ja päässälaskulla sain aikaan tuloksen, jonka mukaan kauteemme mahtui kuudet eri frettinäyttelyt! Se on mielestäni jo todella hyvin. :) Kaikki pojut ovat nyt päässeet noutamaan palkintoja (lipsautinko jotain..?) ja monet kerran on mamma saanut olla tooosi ylpeä rakkaista kullanmuruista!

Tosiaan West Coast Winter Ferret Show eli tuttujen ja vähemmän tuttujen kesken WCWFS 2013 oli meidän viimeinen frettishouwimme tällä kaudella. Näyttely järjestettiin VS-fretit ry:n toimesta Naantalissa, ja näyttelypaikkana toimi Naantalin urheilutalo. Tila oli mielestäni kiva ja kodikas, eikä laisinkaan liian ahdas! Tosin varmasti näyttelynjärjestäjien hyvä organisointi vaikutti tähän, sillä kaikilla aitauksille oli osoitettuna omat paikkansa.

Menomatka sujui odotettua joutuisammin, huomasimme nimittäin olevamme näyttelypaikalla lähes tunnin etuajassa, vähän puoli kahdeksan jälkeen.. Noh, saimme purkaa auton rauhassa ja saimme ihan hyvin paikankin, sitten vain odoteltiin ja kun päästiin kirjautumaan sisään, käytiin spottaamassa tietenkin paras nurkkapaikka meidän näätäkomppaniallemme. Janniina oli tällä kertaa tajunnut ottaa oman playpenin tytöille, joten koko päivänä ei tarvinnut kuunnella mitään epämääräistä kiljumista tai nahistelua. :D Itse olin varannut hirveän kasan vilttejä ja fleecejä pojille ja niissä tietty möyrittiin onnellisina koko päivä.

Näyttelyssä pääsi taas treffaamaan monia vanhoja ja uudempiakin tuttavuuksia, sekä tietenkin jo ennestään tuttuja ihania frettejä! Monta uutta ihastuttavaa mäyrääkin tapasin, osittain "pestini" puolesta sillä sain vihdoin ja viimein aikaiseksi napata eräät kuvaset, joita ei kuitenkaan täällä tulla julkaisemaan koska ne ovat aivan toisen tahon omistuksessa. :) Tuosta jäätävästä urakasta väsyneenä ja kettuuntuneena canonistina ei sitten huvittanut kauheasti enää kierrellä ja kuvailla muiden frettejä, mutta onneksi sentään jotain oli tallentunut kameran syövereihin.

Yksi päivän kohokohdista oli ehdottomasti Hesburger. Tälläkin hetkellä tekisi vain mieli ryömiä pihalle ja ajella ABC:lle hakemaan hesestä juustoateria maidolla, hamppari lisäsalaatilla ja kurkkumajoneesi, kiitos. Täytyy kyllä ylistää tuota Naantalin Hesburgeria, hamppari oli tajuttoman hyvä ja salaattia oli vaikka muille jakaa, nam. Eli kyllä, näyttelypäivien aikana täytyy syödäkin!

Pojat käyttäytyivät tuomarien käsittelyssä oikein hienosti, mitä nyt pieniä probleemia oli kun Taavi olisi halunnut vain nukkua ja Hattia ei kiinnostanut näyttää tuomarille hampaita. Kaikki saivat silti hyvät arvostelut ja senioreilta oli pisteitä rokotettu juuri niistä paikoisat mistä niitä odotinkin rokotettavan. Junioreiden tuomari olikin sitten paljon tiukempi eikä häneltä saanut koko näyttelyssä kuin yksi fretti 90 pistettä. Alimmat pisteet olivat 64,5p, eli skaala oli aika suuri, omasta mielestäni hieno juttu ja pidän siitä että tuomari on tiukka, vaikkakin pisteitä lähti esimerkiksi Hatilta hiukan odottamattomista paikoista. :D Suomessa ei kuitenkaan näin alhaisiin pistemääriin olla totuttu, joten nyt varmaan suurin osa juniorifrettien omistajista ihmettelee ja miettii että miten se oma kullanmuru on noin paljon rumentunut sitten viimenäyttelyn.. No ei, kukin tyylillään ja mielestäni tuomari joka oikeasti rokottaa pisteitä, omaa itse selvän käsityksen siitä millainen fretin tulisi olla. Inhoan näyttelyitä missä jokainen fretti saa 90-100 pistettä, pakkohan kaikissa on jotain vikaa olla. :)

Senioreiden tuomari oli siis paljon lepsumpi kuin junioreiden, mutta olin silti pisteisiin todella tyytyväinen! Meillä pistesaalis seuraavanlainen: Veeti 85,5/100p, Taavi 84,5/100p, Hatti 77/100p ja Eeli 87/100p. Mutta tuliko niitä sijoituksia? Palataan siihen piakkoin..Aivan ihana 9-vuotias mummonäätä Vilma Vilkastina. ♥ Vaikka mummu olikin karvaton ja tietty hyvin mummomaisen näköinen, oli se silti ihanan pirtsakka ja utelias mininäätä! Painoa oli omistajien mukaan muistaakseni vain alle 400 grammaa, ja ero 3,8kg painavan samassa taloudessa asuvan miesnärpäkkeen välillä oli kyllä hurja! (kuva yllä) Ei voi muuta kuin toivoa että nämä omatkin muruset eläisivät yhtä vanhoiksi, toivotaan Vilmallekin vielä monia hyviä vuosia ihanan perheen kanssa! :)

Josko sitten niihin tuloksiin. Veeti ja Taavi eivät sijoittuneet kummoisesti luokissaan, mutta juniorit yllättivät toden teolla sijoittuen molemmat luokkiensa parhaiksi!! Molempien nimet kuultuani suu loksahti auki ja fundeerasin ensin että sanoikohan ne oikein, sitten hirveällä kiireellä kaivamaan poikia kevythäkin syövereistä palkintoja hakemaan ja kuvia ottamaan. :') Veetin pikkusisko Minttukin, joka on siis Janniinan omistuksessa, sijoittui hienosti luokkansa toiseksi ja parhaaksi soopeliksi! Täytyy sanoa että oli kyllä todella hieno päätös meidän näyttelykaudelle, toivotaan samanlaista menestystä seuraavallekin vuodelle! Nyt kuitenkin vetäydymme pitämään ansaittua puolen vuoden taukoa näyttelyistä, joiden pariin palataan sitten elokuussa KesäPikNikin merkeissä!

Iso kiitos järjestäjlle ja kaikille muillekin mukavasta ja onnistuneesta näyttelypäivästä. :) Edes maailman toisiksi surkein paluumatka ei kyllä näin jälkeenpäin pilannut fiilistä, mikäli haluatte nähdä kaikki loputkin kuvat näyttelypäivästä, olkaa hyvät ja klikkailkaa itsenne tänne. Jos löydät kuvan itsestäsi tai fretistäsi ja olet halukas käyttämään sitä, ota yhteyttä manta.pihala@hotmail.fi, tai sitten vaikka tämän blogin tai facebookin kautta. Edellytän että jokaisen ottamani kuvan yhteydessä mainitaan kuvaajan nimi. Mutta, sellainen oli siis meidän päivämme, erityisen iloiseksi teki kyllä myös se miten paljon tuomarit Eeliä rakastivat, he tulivat luokkien arvostelun jälkeen ennen palkintojenjakoa ottamaan yhteiskuvia Eelin kanssa ja rutistelemaan ja halimaan pojun ihan puhki! :') Mamman oma hörökorva. ♥ Loppuun kuitenkin vielä jonkin verran kuvia, älkää säikähtäkö unisia ilmeitäni!♥ Manta

3 kommenttia:

sara kirjoitti...

nää kuvat näyttelyistä saa aina niin hyvälle mielelle kun noin paljon pehmonäätiä ja värikkäitä petejä oiivoi<3 ja voi tota mummelia, toinen on niin pieni ja kalju ja silti niin söpön näkönen ! :')

Nata kirjoitti...

Kunnioitettava ikä mummonäädällä! Ja ihana uinuankkamanta :--------D

Leina Gonzales kirjoitti...

Ihania kuvia <3 Harmi et näyttely oli niin kaukana etten päässy paikalle rutistelemaan ja halimaan frettejä. /:

Lähetä kommentti