perjantai 16. marraskuuta 2012

What do you think?

Piti saada jonkinnäköisiä mainoksia tuota frettipäivää varten, että ihmiset voivat itselleen ottaa jonkin läpyskän mukaan jos kiinnostuvat freteistä enemmänkin. Väsäsin sitten tämmöisen (klikkaamalla isommaksi!):

Joten kertokaa ihmeessä mitä mieltä olette! Koska frettipäivä järjestetään yhdistyksen nimissä, on lärpäkkeessä luonnollisesti vähän tietoa PoSuista, ja sitten muutamia olennaisia linkkejä. Jos siis olisitte henkilöitä jotka eivät ennemmin olisi frettiä nähneet ja kiinnostuisivat, niin ottaisitteko tuollaisen mukaan? :D Pistin L:n tulostamaan näitä, muste kuitenkin pääsi loppumaan mutta 30kpl se ressukka tulostin sai puskettua pihalle ihan hyvin väreinkin vielä! Uskon kyllä että ne riittävät, tai ainakin toivon niin. :)

Jos joltakin on mennyt ohi, niin siis frettipäivä Seinäjoella tulevana lauantaina 17.11 Joupin Faunataressa! Klo 11-15 (tai 16) välisenä aikana minut ja Janniinan, sekä karvaiset joukkiot Veetin, Taavin, Hatin, Eelin, Mintun ja Tiiun löytää paikan päältä! Saa ja pitää tulla moikkaamaan, jos lähettyvillä satut liikkumaan!

♥ Manta 

15 kommenttia:

Janika kirjoitti...

Mun mielestä noi on tosi hyviä! Kelpaa jaettavaksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Noi on tosi hienoja! wau ;)

miten muuten frettien kanssa menetellään jos pitää lähteä vaikka muutamaksi päiväksi pois kotoa, eikä saa ketään hoitamaan niitä? millä ne otetaan mukaan? siis joku kantokoppa vai miten? ja lähteekö näistä paljon karvaa? :)

Viivi Peltola kirjoitti...

Voi hitsi, ku halusin tulla, mut asun Etelä-Suomessa, et pikkunen matka...

Emma kirjoitti...

Innostuin taiteilemaan! Sori, ei siis mikään kukkoilu juttu vaan ihan omaa tylsyyttäni väkersin :) http://i127.photobucket.com/albums/p139/liljaruusu/posufretitcopy-1.png

Anonyymi kirjoitti...

Upeita! Varmasti porukka sielläpäin on innoissaan :)
Yksi kysymys minulla olisi... Tapaan pian puolenvuoden ikäisiä frettejä ensimmäistä kertaa. Kuinka tulisi käyttäytyä? Fretit nääs tuskin innostuvat, jos heti rientää sylittelemään, mikä siis johtaa puremiseen.
Kyykkyyn ja käsi nuuhkutettavaksi?

Siiri kirjoitti...

Hieno Manta ! ;), Ja Emma tää sunkin väkräämä on :DD

Anonyymi kirjoitti...

Mitä eläimiä voi pitää fretin kanssa samassa asunnossa, mitä ei? Jyrsijät, matelijat? Olisi unelma omistaa fretti, käärme ja kani (varmaan todella outo joukko) :D

mantu kirjoitti...

Kiitos kiitos! :) Kyllä ihmiset niitä ottikin. :)

mantu kirjoitti...

Vastailin blogiisi.

mantu kirjoitti...

No höh! Mutta pian on Capital! -frettinäyttely Vantaalla, sinne ei varmaan olisi turhan pitkä matka? :)

mantu kirjoitti...

Nätti on tuokin! Ompahan ainakin valinnanvaraa. :) Kiitos Siiri! :)

mantu kirjoitti...

Kiitoksia! :) Kyllä noita tosiaan pöydältä katoili ihan hyvin, loput jäivät sitten Faunataren varastoon seuraavaa frettipäivää varten.
Fretit varmasti juoksevat heti ensimmäisenä "tarkistamaan" sinut, kannattaa vain olla itse rauhallinen mutta ainakaan meillä nuo eivät sen pahemmin pure vaikka suoraan vieraat säntäävätkin näitä silittelemään. :D Tietenkään se nyt ei ole mukavaa että vieras ihminen yhtäkkiä tunkee käden naamaan kiinni, mutta annat frettien haistella ja tutkia itsesi läpi ja samalla silittelet niin eiköhän kaikki mene hyvin! :) On tosi frettikohtaista että maistellaanko vieraita vai ei, meillä kyllä yleensä tuppaavat aina hiukan maistamaan, ainakin varpaista. ;)

mantu kirjoitti...

Fretti on petoeläin, joka siis mielellään syö kaneja, marsuja ja muita vastaavia jyrsijöitä. Eli kania ei voi fretin kanssa samassa taloudessa pitää, fretin ominaishaju on sen verran voimakas että kani haistaa sen = se stressaantuu kun se haistaa saalistajan lähellä mutta ei pääse sitä pakoon, ja fretti taasen stressaantuu kun haistaa saaliseläimen mutta ei tiedä miten pääsisi siihen käsiksi. Pidemmän aikaa jatkuva stressi voi johtaa vakaviinkin terveysongelmiin, joten täytyy valita jompi kumpi. Ja jos fretin kanin kanssa samaan tilaan päästäisi niin varmasti fretti lahtaisi kanin alta aikayksikön. :P
Käärmeethän vain oleskelevat terraariossaan, fretit yleensä eivät tajua edes niihin kiinnitää huomiota ja tuskin käärmeetkään frettejä tajuavat, joten kyllä käärme-fretti kombinaatio on ihan mahdollinen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko fretit paremmin toimeen kissojen vai koirien kanssa? Pitääkö aina valvoa kun fretti on muiden eläimien kanssa?

mantu kirjoitti...

Oikeastaan ei ole kauheasti väliä onko kissa vai koira, mutta monet koirarodut ovat sen verran vietikkäitä että voivat pistää fretin hengiltä ihan vain sen vuoksi että niiden vaistot ja vietit käskevät tehdä niin. Kaverilla on kaksi kissaa ja kolme frettiä, kissat lähinnä seurailevat frettien touhuja sellaisista paikoista mihin fretit eivät pääse. :) Itse en koskaan jättäisi valvomatta toisen eläimen kanssa vaikka tulisivatkin toimeen, tai ainakaan koiran kanssa.

Lähetä kommentti