maanantai 12. marraskuuta 2012

Tulossa frettipäivä Seinäjoelle!

Tulevana lauantaina eli 17.11 minut (ja Janniinan!) löytää Seinäjoen Joupin Faunataresta klo 11-15 välisenä aikana lässyttämästä freteistä, ja tietenkin pojat ovat menossa mukana. :) Mikäli liikut täälläpäin tuohon ajankohtaan, niin tule ihmeessä poikkeamaan! ;)


♥ Manta

4 kommenttia:

karkki sokeri kirjoitti...

Tulossa ollaan! :)

T:Karoliina :D

Sari kirjoitti...

Hei! Löysin blogisi osoitteen eräästä toisesta frettiblogista. Haluan useita eri mielipiteitä, ja siksi kysynkin myös sinulta.
Mikä on kantasi fretteihin ja lapsiin? 11-vuotias tyttäreni on nyt saanut jostakin päähänsä haluavansa fretin, ja minä en tiedä koko eläimestä hölkäsen pöläystäkään. Millainenkohan lemmikki fretti olisi tuon ikäiselle - siis alakoululaiselle vielä? Olet itsekin kovin nuori, melkein lapsi vielä. Onko sinulla ollut vaikeuksia tai ongelmia frettiesi kanssa?

mantu kirjoitti...

Hieno homma! ;)

mantu kirjoitti...

Hei! Noh, vaikka en vielä vanha ruttu olekaan, niin en kuitenkaan vertaisi mitenkään 11 ja 18 vuotiaita ihmisiä keskenään. Itse en hankkisi frettiä noin nuorelle lapselle, sillä se on vaativuudeltaan ja haastavuudeltaan koiran tasoa. Fretissä on siis paljon enemmän hommaa kuin esimerkiksi hamsterissa tai marsussa.
Itse en usko siihen että noin nuori lapsi kykenisi fretin johdonmukaisesti kouluttamaan, "pilattuna" fretti voi saada aikaan todella rumaa jälkeä, ja tällä tarkoitan ihan puremista. Meillä kaikki ovat purreet pentuna, enkä usko että täältä löytyy ainuttakaan frettiä joka ei pentuna purisi. Fretti ei myöskään ole häkkieläin ja vaatii paljon tilaa, sille täytyisi siis varata joko oma huone tai sen täytyisi saada olla asunnossa vapaana (mikä tarkoittaa lähes automaattisesti uudelleensisustamista ja kodin frettiturvallistamista.)
Fretit myös syövät raakaruokaa, broilerin kauloja, sisäelimiä, sydämiä, selkärankoja jne. Monia lapsia (ja varmasti vanhempiakin) nuo ällöttävät, mutta ovat kuitenkin välttämättömiä.
Kun alaikäinen henkilö suunnittelee fretin hankintaa, etenkin noin nuori, edellytetään yleensä että vanhemmat ovat keränneet myös tietoa freteistä ja tietävät niiden hoitamisesta, sairauksista sekä lajityypillisestä käyttäytymisestä, sillä alaikäisen lemmikki on kuitenkin aina vanhemman vastuulla. Meillä on ollut omat ongelmamme frettien kanssa, lähinnä puremisen ja sisäsiisteyden suhteen, ja uskon että jos yksi freteistäni olisi ollut täysin osaamattomissa käsissä, olisi lopputulos ollut ei-niin-kaunis. Itse en siis frettiä noin nuorelle lapselle hankkisi, niin tympeää kuin se onkin, on ikävä tosiasia että lapset kyllästyvät lemmikkeihin hyvinkin nopeasti. Tällöin se jäisi sinun vastuullesi.

Lähetä kommentti