lauantai 24. marraskuuta 2012

Näyttelyvalmisteluja ja frettipäivälöpinät

Niin vaan on kulunut taas melkein viikko edellisestä postauksesta. Meillä on ollut tämän viikon ajan hoitolaisia, Janniinan Tiiu ja Minttu -tyttöset ovat olleet täällä kiljumassa poikien korviin ja pitäneet majaansa parvekkeella jotta turkinkasvua saataisiin vähän boostailtua. Hienon turkin Minttu onkin jo kasvattanut ja Tiiukin tulee hyvin perässä! Pojilla on mennyt järjestäensä hermo tyttöihin, etenkin Tiiuun joka kiljuu kaikkien korviin ja käy härkkimässä muita naamasta. On se jännä miten noin pieni eläin voi olla tuollainen draamakuningatar! Kilttejä tytöt kuitenkin ovat, mitä nyt Tiiu välillä haluaa maistella mutta Minttu ainakin on kuin kopio isoveljestään, niin kiltti ja rauhallinen kaveri. :)

Meilläkin on ollut aikamoiset järjestelyt poikien kanssa Capital!ia varten. Pojat ovat myös olleet välillä parvekkeella yötä jotta ne tajuaisivat kasvatella karvojaan, Eelin kanssa olemme lenkkeilleet todella ahkerasti kun olemme käyneet ystäväni ja hänen koiransa kanssa parina iltana viikossa 8-11km kävelylenkeillä. Näistä Eeli kävelee yleensä n.4km, mikä kuitenkin on aika paljon noin pienelle eläimelle! Hatin ja Eelin touhuja tarkkailin kauan aikaa jotta Eelin niska parantuisi kunnolla eikä olisi ruvella, harmittavaa vain että karva on värjäytynyt keltaiseksi ja niskassa on edelleen pieni kellertävä läikkä. Poju kun on muuten niin kauniin valkoinen! Lisäksi olen nyt jakanut frettihuoneen kahtia, jotta voisin vahtia Taavin syömistä paremmin. Poika on vetänyt ruokaa naamaan vähän turhankin reipasta tahtia, enkä halua että siitä tulee samanlaista mätisäkkiä kuin mitä se oli viimevuonna - ihan vain pojan omankin terveyden vuoksi. Taavi saa nyt siis hiukan vähemmän ruokaa kuin muut ja olemme aloittaneet taas rappustreenin, josta Taavi ei (yllätys yllätys) ole kovin innoissaan.. Poikien kynnet olen leikannut jo viikko takaperin ja ne kasvavat hyvin ja alkavat pyöristyä, eli ne ovat varmasti todella hyvät viikon päästä! Näistä valmisteluista huolimatta en silti odota näyttelyistä sijoituksia, sillä Veeti on melko lihakseton, Taavi edelleen lihava, Hatti onnettomassa karvassa ja Eeli nyt muutenvain on... Eeli. :D Mutta aina voi toivoa parasta, ja pitäkää tekin meille peukkuja viimeistään näyttelypäivänä!

Ensiviikko on täynnä menoa ja meininkiä. Tänään lyllerrän vielä yöksi töihin ja huomenna teen lyhyen iltavuoron. Maanantaina on aikainen herätys, sillä suuntaamme Tampereelle päämääränämme Barffinet, Ikea, ihana rakas Emeliina, ja menemme katsomaan Mislaa, jolle tulee maanantaina ikää viisi viikkoa! :--) En millään malta odottaa että pääsen näkemään pienen karvapallomme, niin ihania kuvia olen hänestä katsellut tässä parin viimeisen viikon aikana. Enää viisi päivää niin Marianne saapuu luoksemme. Olen todella, todella innoissani, mutta samalla jännittää ihan perhanasti englanninkielen taitojeni vuoksi. En nimittäin todellakaan loista englantia puhuessani, mutta katsotaan, eiköhän sitä pärjätä kuitenkin! Ihanaa päästä näkemään Mariannen fretit sekä tietenkin hänet itsensä, meille tulee varmasti todella hauskat viisi päivää, näyttelyreissusta puhumattakaan. ;)

Minun pitikin palata vielä viimelauantaina järjestämäämme frettipäivään! Päivä tosiaan oli todella onnistunut, ja huomasi että tällä kertaa oli mainontaankin panostettu oikein kunnolla. Lehdessä oli ollut iso ilmoitus frettipäivästä ihan kuvan kera, ja porukkaa riittikin sen koko viiden tunnin ajan ihan koko ajan, mikä oli hieno juttu! Paljon sai taas ihmisille selittää frettien hoidosta ja ruokinnasta ja jälleen ainakin 99% ihmisistä luuli Mintun ja Tiiun olevan poikien pentuja. :D Niin se kokoero vaan aina yllättää tietämättömät ihmiset, varsinkin kun joillakin eläinlajeilla naaraat ovat isompia kuin urokset. Tekemiäni lehtisiä meni myös hyvin ihmisille, jäljelle jääneet kipaleet menivät Faunataren varastoon parempaan talteen seuraavaa frettipäivää varten. :) Isot kiitokset Faunatarelle hyvin järjestetystä päivästä, sekä tietenkin Janniinalle joka tuli tyttöjen kanssa myös ihmisten pällisteltäväksi ja puhua papattamaan kurkkua käheäksi! :D Ja erityiskiitos vielä Karoliinalle, joka myös kertoi freteistä sen verran mitä tiesi kertoa ja kierrätti poikia ihmisten siliteltävänä! :)

Niinkuin varmaan huomaatte, tapahtumakalenterimme alkaa näyttää aika tyhjältä. Capital! 2012 -frettinäyttelyn jälkeen ei ole jäljellä enää kuin WCWFS 2013, jonka jälkeen näyttelykausi loppuu, ja seuraavat tulevat olemaan todennäköisesti heinä-elokuussa. Toisaalta harmittaa, ovat nuo sen verran mukavia tapahtumia, mutta toisaalta taas hyvä vaan niin saa vain rötvätä kotona eikä mene rahaa näyttelyreissuihin. Kun tämä näyttelykausi on paketissa, pojat ovat olleet yhteensä kuusissa näyttelyissä, mikä on todella hyvin! Toivotaan että päästäisiin ensivuonnakin Suomen ulkopuolelle näyttelyihin, mutta aika näyttää. :)

Koska nyt tiedän jo olevani törkeän kiireinen koko ensiviikon ajan, niin en voi luvata postausta saapuvaksi ainakaan viikkoon. Pahoitteluni tästä, mutta ensiviikolta (ja viikonlopulta) on tulossa ainakin 2-3 postausta, toivotaan että se korvaisi edes jotenkin pientä taukoa. Kuitenkin, jos olet tulossa Capital!iin, niin tule ihmeessä moikkaamaan ja löllyttelemään poikia! Minä en pure, eivätkä pojatkaan. Ehkä. ;)

♥ Manta 

4 kommenttia:

Janika kirjoitti...

Ohhoh, Eeli on aikamoinen himolenkkeilijä! :O

Kuten varmaan tiedät, olemme tulossa (tällä kertaa molempien) näätien kanssa Capitaliin. Tulen taas silittelemään näätiäsi! :) Ja tottakai voit tulla tutustumaan myös meidän fretteihin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Miten ajattelit toimia koiran ja frettien yhtäaikaa pitämisessä? Eikö akitoilla ole kuitenkin metsästysvaistojakin? Vai meneekö se sitten niin että fretit ovat huoneesssaan kokoajan? Etkö pidä muutenkin fretit melkein aina frettihuoneessa?

mantu kirjoitti...

Pyrin siihen että saan totutettua koiran ja fretit toisiinsa niin että voivat valvonnan alaisena olla hyvin yhdessä, Eelin ja Veetin kanssa ei varmasti tule ongelmia kun pitävät koirista muutenkin, mutta Hatin ja Taavin kanssa voi joutua tekemään enemmän töitä. :) Onhan niillä vaistoja vielä jäljellä mutta ovat aika pitkälti jalostettuja seurakoiriksi nykyään, en usko että ongelmia siis tulee, varsinkaan kun koira tulee noin nuorena.
Fretit ovat pääsääntöisesti omassa huoneessaan, silloin kun muualla asunnossa on siistiä niin pääsevät sinne juoksentelemaan valvonnan alaisena, parvekkeella viettävät aikaa vähän enemmän, siellä kun ei ole mitään minkä vuoksi pitäisi stressata. Vaikka fretit ovatkin pääsääntöisesti omassa huoneessaan, se ei tarkoita sitä etteivätkö ne saisi tarpeeksi huomiota, jos olet yhtään blogia seuraillut niin olet varmaan huomannut että esimerkiksi frettihuoneen sisustukseen on panostettu, ihan senkin takia että viihdyn siellä itsekin paremmin, sillä siellä sitä aikaa tulee eniten vietettyä. ;)

mantu kirjoitti...

Joo, Eeli on kiva lenkkikaveri. :) Tiedän toki, itselläni on hirveästi ohjelmaa varmaan koko päivän ajaksi mutta kyllä varmasti keritään turista jossain välissä! :D

Lähetä kommentti