keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kuulumisia ja haaveilua.

Heipähei. Pahoittelen taas pienimuotoista blogihiljaisuutta, tekemistä on ollut taas vaikka millä mitalla, töissä olen mojunut lähes joka päivä ja vastapainoksi olen sitten nukkunut saman verran. Jäljelle jäävä aika on siis vietetty mäyrien kanssa, joiden suosiossa en tällä hetkellä erityisemmin ole ahkeran furminoimisen vuoksi. :')

Olen alkanut himoita suurempaa pakastinta. Tuohon meidän abauttiarallaa 90 litraiseen kun ei mahdu oikein mitään, varsinkaan nyt kun siitä on 1/3 omistettu meidän ihmisten ruuille. Kananrasvan saannissa on ollut taas hirveitä ongelmia, jonka vuoksi meillä on nyt oltu taas nappula-raakaruualla, jotta fretit varmasti saavat tarvitsemansa ravintoaineet. Nurpuuttaa kyllä suoraan sanottuna helvetisti kun sitä rasvaa ei taaskaan mistään saa, mutta ei auta. Onneksi edes yksi levy liikeni mutta ei sillä kuukautta juhlita.. Noh, täytyy vain toivoa että joulukuussa sitten saataisiin sitä rasvaa, täytynee varmaan varmuuden vuoksi tilata sitä 20 levyä niin ei olla lirissä jos se taas pääsee loppumaan.

Ihanat, normaalit frettini.

Turkkeja vaihdetaan kovaa vauhtia, Taavi alkaa olla jo valmis, samoin Veeti. Veetistä ei oikein ota selvää että meinaako se olla taas viirupöllö-pointti kuten viimevuonna, jotenkin tuntuu siltä että sen turkki on ihan kamalan tumma tällä hetkellä. Ehkä se haluaa kokeilla uutta tyyliä? Taavinkin väri tuntuu olevan kylmemmän sävyinen kuin viimevuonna, vaikka yhtä tumma onkin. Hatista ei oikein ota selkoa että mikä karva sillä nyt on yllään, kovin pitkä ja tuuhea se on, mutta ei yhtä silkkinen kuin Veetillä ja Taavilla. Hatilla on siis pentu- ja talvikarvaa sekaisin. Eeli on kyllä tiputtanut karvat, mutta ei ole osoittanut vielä merkkejä uuden kasvattamisesta.

Luntakin täällä tuli jo pari viikkoa takaperin, ja itseasiassa sitä pyryttää taas tälläkin hetkellä. Itse olen ana vihannut talvea, mutta onhan se kivempi että sitä lunta on kun ei ole sitten niin pimeää. Fretitkin tykkäävät lumesta hurjasti, Hatin ja Eelin kanssa käytiin ensimmäisenä katsomassa lunta kun sitä tarpeeksi oli tullut ja kyllähän nuo juniorit siitä olivat innoissaan! Hatti auraili monien metrien pituisia viivoja lumihankeen ja Eeli hörskötti ihan muutenvaan tuttuun tapaansa.

Eeli oli ottanut ilmeisesti osumaa leikkiessään Hatin kanssa, sillä poju arasteli toista silmäänsä hurjasti ja piti sitä vain kiinni muutaman päivän ajan. Putsailin sitä keittosuolaliuoksella ja nyt silmä on taas (onneksi) normaali, selvisimme siis tällä kertaa säikähdyksellä ja ilman eläinlääkärireissua. :) Niskan kanssa on otettu taas välillä takapakkia kun Eeli ei halua mitään muuta tehdä kuin leikkiä kavereidensa kanssa, mutta onneksi niska ei niin pahassa kunnossa ole että tarvisi pelätä tulehtumista.

Veeti tahtoo olla musta soopeli!

Tuntuu että koko talveksi on ihan hemmetin paljon tekemistä. 10 päivän päästä järjestämme Janniinan kanssa frettipäivän Seinäjoen Faunataressa, täytyisi tulostaa esitteitä ja muutenkin ruveta henkisesti valmistautumaan päivään. Ihanaa päästä taas pitkästä aikaa lässyttämään ihmisille freteistä oikein olan takaa, pojatkin pääsevät näkemään Tiiua ja Minttua pitkästä aikaa. :) Laitan frettipäivästä tarkempaa infoa vielä lähemmin!
Parin-kolmen viikon päästä menemme L:n kanssa katsomaan tulevaa akitalapsostamme, joka onkin nyt sijoitusnarttu! En millään malttaisi odottaa että pääsen näkemään haukkumme, olen varma että odotus kuitenkin palkitaan. ♥ Koiralle on jo lähes nimikin päätetty, tulen varmasti kertomaan enemmän täällä kunhan varmistuu että kuka taaperoista meille sitten sijoitetaan.
Kun koirankatselureissulta kotiudutaan, ei mene kauaa että Ferrets of Milkywayn kasvattaja Marianne saapuu luoksemme muutaman fretin kanssa! Luvassa siis viisi päivää mainiota seuraa, sekä kunnon englanninkielen käytännönkurssi! Mariannen (ja Janniinan) kanssa sitten poiketaan Capital! -näyttelyssä. En millään malttaisi odottaa, päivästä tulee varmasti mahtava! 200 frettiä, paljon tuttuja ja se näyttelytunnelma.. Olisipa jo joulukuu!
Capital!in jälkeen ei sitten menekään kauaa kun saa taas lähteä reissuun, joskin vähän pidemmälle, menemme nimittäin L:n sekä äitiemme ja pikkusiskojeni kanssa rantalomalle Teneriffalle viikoksi. Olemme ulkomailla joulun yli, tuohon aikaan on hankalaa löytää freteille (varsinkaan näin monelle..) hoitopaikkaa noin pitkäksi aikaa, mutta onneksi minulla on ihania ystäviä jotka ovat valmiita pitämään riiviöistäni huolta kun olen itse hermolomalla! :D
Lomamatkan jälkeen saan marssia suoraan poliisilaitokselle ja hakea ajokorttini takaisin, mikä on helve hyvä homma! Elämä ja arki ylipäätään on ollut todella onnetonta ilman korttia enkä millään malta odottaa että pääsen taas ajelemaan..
Viikko lomamatkan jälkeen saammekin jo suunnata hakemaan koiralapsosemme kotiin! Pieni prinsessa tuo varmasti paljon elämää taloon, toivotaan myös että pojat tulisivat uuden tulokkaan kanssa juttuun vaikka eivät samaa lajia olekaan. :) Veetin ja Eelin suhteen en ole lainkaan huolissani, mutta Hatti ja Taavi eivät ole osoittaneet olevansa mitään suurimpia koirafaneja.. 
Kun koira on kotiutunut, ei mene montaa viikkoa siihen että lähdemme WCWFS 2013 -näyttelyyn. Meille on näiltä näkymin tulossa viikonlopuksi todella mahtavan oloinen pariskunta joka odottaa ensimmäisiä frettilapsosiaan saapuvaksi keväällä, uskon heidän saavan mukavaa esimakua fretinomistamisesta täällä viikonlopun aikana. ;) Näyttelyn jälkeen näyttäisi onneksi siltä ettei mitään menoja enää ole, tai ainakin toivon kovasti ettei ole. On tuossa kuitenkin sen verran tekemistä ja touhua että voi olla hyvin veto poissa talven jälkeen, tosin edelleen toivon kovasti että meille se viides fretti kotiutuisi kevään mittaan, aika näyttää.. :)  

Melkein normaalisti jo!

Tänään oli myös punnituspäivä. Hatin kasvu on selvästi hidastunut eikä painoa juurikaan tule lisää. Taavi on tuttuun tapaansa alkanut tankata jo ajoissa talvea varten, Veetikin on viihtynyt ruokakupilla enemmän. Eeli taasen näyttää mielestäni hirveän hoikalta ja laihalta muihin verrattuna, mutta se johtuu varmasti sen karvattomuudesta ja siitä että se on niin perhanan pitkä otus. Jännä nähdä minkä kokoinen tuosta tuleekaan!

Veeti 1v7kk - 2033g
Taavi 1v5kk - 2519g
Hatti 6kk1vko - 2201g
Eeli  4kk3vko - 2432g

Capital!iin tuskin siis viedään talvipainojen kanssa huipussaan olevia poikia, saas nyt nähdä ovatko edes turkit kunnossa siihen mennessä. Kaikista eniten odotan Eelin kasvua, en malta odottaa että näen miltä se näyttää täysikasvuisena ja etenkin talvipainossa sekä -turkissa! Täytyy myöntää että Eelin myötä olen aivan umpirakastunut albiinoihin, ja voisin ehkä jopa haluta vielä toisen Eelin kaltaisen jääkarhupojan! :D Mutta jos nyt pitäytyisi näissä neljässä.. Tarvitsen omakotitalon parilla näätähuoneella!

Sitten lyhyesti niistä tulevaisuuden suunnitelmista, tai pikemminkin haaveista. Viimeaikoina olen taas pähkäillyt asiaa kasvatus. Jotenkin taas jostain on noussut vimma siihen että ehkä vielä jonakin päivänä minustakin tulisi frettikasvattaja. Onneksi mitään kiirettä ei ole, ja mieleni kerkeää varmasti muuttua vielä moneen otteeseen, mutta tällä hetkellä nyt tuntuu tältä. :) Itse olen sitä mieltä ettei liiton hyväksymiä kasvattajia voi olla liikaakaan, pentuja hankitaan yhä enemmän ja enemmän trokareilta ja pimeiltä kasvattajilta, liekö syynä sitten se että virallisten kasvattajien pentueisiin on varausjonot eikä pentua saa heti sormia napsauttamalla, vai mikä mättää. Yksi syy voi myös olla se, että suurin osa kasvattajista asuu ruuhka-suomessa, ja moni haluaa hakea lemmikin lähempää. Tiedä sitä stten.. Saa nähdä mitä aika tuo tullessaan, mutta uskon kuitenkin että lähivuosina harrastukseni siirtyy uudelle tasolle!

Mutta, siinä oli nyt viimeaikaisia kuulumisia ja vähän jo tuleviakin. Jännä nähdä kuinka tästä talvesta selvitään kun pitäisi käydä töissäkin, mutta eiköhän tämä tästä, onneksi luvassa on sentään mukavaa ohjelmaa! ;)

Manta

9 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Ei kasvattajia voi olla ikinä liikaa ! Kunhan aina muistaa ne omat arvot ja linjat mitä kasvatuksessa haluaa noudattaa :)

Syanidi kirjoitti...

Mitä ihmettä, meille tuli V-R:ltä 5 päivää sitten toimitus, eikä rasva ollut mihinkään loppunut. :o Sain sen neljä levyä mitkä olin tilannutkin. Itselläkin käynyt mielessä tilata varastoon, mutta se ei ole ihan mahdollista jääkaapin pakastelokerolla, kun enää ei saa naapureiden pakastimeen työnnettyä suurinta osaa. Odottelen tässä juuri uutta, isoa arkkupakastinta ihan kokonaan näädille, niin saa ehkä sitten vihdoin ostettua itellekin jotakin pakastettavaa, tuo lokero kun on aina ihan tupaten täynnä noiden ruokia. Ja jääkaapin takaseinässä oleva jäinen levy (johtaa pakastimeen) on hätäratkaisu kun pakkanen on täynnä. 8D Onneksi meidän jääkaappi on niin kylmä että ylimmän hyllyn takaosassa jäätyy aina kaikki. :D

Hantta kirjoitti...

Vau, teillä ainakin tekemistä piisaa! :) Hyvältä kuulostaa myös nuo kasvattajasuunnitelmat! Uskon, että olisit siihen hommaan aivan loistava henkilö. :)
Meillä alkaa talvikarvan vaihto olla loppusuoralla, painoa keräillään vielä. Myös näitä "talvivarastoja" löytyy välillä ihan ihme paikoista. :D

mantu kirjoitti...

Jep, uskon myös ettei niitä liikaa voi olla. :) Juurikin niin, onneksi tässä on paljon aikaa opiskella ja päntätä kasvatukseen liittyviä asioita, katsoo sitten jos vuoden päästä tähän aikaan jo hakisi nimeä..

mantu kirjoitti...

Hahah, meilläkin on tuollainen yliaktiivinen jääkaappi mutta en silti usko että se pitäisi lihoja tarpeeksi jäässä. :D Eilen soittivat ja sanoivat etteivät pysty kuin yhden levyn toimittamaan, suoraan sanottuna vituttaa kyllä ja paljon kun koko ruokinta kusee rasvan puutteen takia. Taidan tilata sitä suosista 20 levyä joulukuulle niin ei iske hätä jos ja kun niiden saatavuudessa on taas ongelmia...

mantu kirjoitti...

Joo näiltä näykymin näyttäisi tekemistä olevan aivan riittämiin. ;) Toivotaan tosiaan että vielä joku päivä olisin osa tuota Suomen kasvattajakaartia, sen nyt ainakin olen ajatellut ottaa tavoitteeksi.. :)
Heheh! Itse kanssa noukin tänä aamuna muutaman mädäntyneen kaulan tuolta FN yläkerroksesta nurkasta, ihana haju.. :x Saisi tuo Eelikin tajuta pikkuhiljaa että talvi tulee!

Remy kirjoitti...

Heippa! Teidät on valittu suosikkiblogiksi ja linkattu meidät blogiin :) On vaan kiva ja viihdyttävä blogi!

www.kleinspitztaika.blogspot.com

mantu kirjoitti...

Ai, kiva! Kiitoksia! :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi eiiii! Fretit on niin ihania! paljonko muuten maksaa noin yleensä?? onko sukupuolten välillä hintaeroja? tutustuin just lemmikkimessuilla fretteihin ekaa kertaa ja ne oli niin ihania! nyt kunnon frettikuume :D
ja sait muuten uuden lukijan ;)
kommentoithan takaisin mun blogiin, koska en välttämättä muista käydä tsekkaamassa täällä ;)
www.oikeitaunelmia.blogspot.fi

Lähetä kommentti