sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Vastaukset HHH -bloggaajan haasteeseen!

Hassut hurjat hirviöni -blogin Nata oli ilmeisesti sitä mieltä että tarvitsen jotain järkevää tekemistä, joten hän päätti keksiä minulle pari hassua kiperää kysymystä muutaman omituisen tehtävän kera haasteen muodossa!

1. Piirrä koomisin tilanne johon olet fretteinesi joutunut, selosta tilanne yksittäisillä sanoilla, älä käytä lauseita.
Hatti ja talouspaperirullat. Pelasta. Veeti ja mehulasi. Luuttua. Veeti, Taavi, Hatti. Eteisen matto. 3 paskakasaa.
2. Etsi vanhin fretteihin liittyvä foorumiviestisi ja copy-pasteta se blogiisi. Mitkä mielipiteet on matkan aikana muuttunut eniten, miksi?
- "Mietiskelin tässä että miten te kasvattajat annatte pennuillenne nimet (onko käytössä jokin A-pentue, B-pentue jne. systeemi vai onko jokaisella pentueella joku "teema" jonka mukaan pennut nimensä saavat) ja miten erotatte ne toisistanne? Sen vielä ymmärrän jos on kaksi albiinovauvaa ja toiseen tekee jollain mustikkakynällä merkinnän, muttakun pentueessa onkin 10 samanväristä pikkuista niin miten ne oikein erottaa toisistaan :D ja eikö pentujen emo voi nuolla tuollaisia esimerkiksi mustikkakynällä tehtyjä merkintöjä pois?"
Naurahdin. Olin ilmeisesti ottanut jo olennaisista asioista tarpeeksi selvää, tai sitten vain oikeasti ajattelen aina ihan kummallisia ja epäollenaisia juttuja, mutta kyllä, tämä oli ensimmäinen viestini VS-Fretit ry:n foorumilla. :D Taidan keskittyä nykyäänkin paljon epäolennaisiin ja outoihin, joidenkin mielestä "ei-niin-merkityksellisiin" asioihin.. Mutta sellainen minä olen, joten tämän suhteen en koe minkään muuttuneen - paitsi tietenkin sen että nyt teidän miten nimeämiset ja pentujen merkkaamiset tapahtuvat!

3. Mitä kadut eniten fretteihin liittyen tai mitä tekisit toisin, jos voisit muuttaa mennyttä?
- Varmaankin sitä että ruokin Veetiä ja Taavia aivan liikaa viime talvena, ja myös rasvan osuus ruokavaliosta oli hieman liian suuri kun ottaa huomioon että pojat kumminkin elivät normaalilämpöisessä talossa sisällä jne. Molemmat olivat järkyttävän läskejä (pääsivät kuitenkin juoksemaan..) mutta nyt yritän kontrolloida syömistä paremmin ja katsoa etenkin Taavin kohdalla ettei se pääse yhtä karseaksi paisumaan.

4. Oletko oppinut freteiltä mitään? Kerro freteiltä saamasi opit aforismein!
- Erityisesti olen oppinut vastuullisuutta ja kärsivällisyyttä, mutta olen myös oppinut että elämässä on paljon suurempiakin asioita kuin pikku vastoinkäymiset, ja parempaakin tekemistä kuin viihteellä ramppaaminen. :)
 "Saadaksesi ilosta kunnolla irti, sinun on jaettava se jonkun kanssa." 
"Jokainen esine pystyy liikkumaan sen verran, että se on sinun tielläsi tai ettet löydä sitä."
"Parempi tossun alla kuin taivasalla."

5. Etsi jokaisesta fretistäsi kuva, joka kertoo eniten ko. yksilön luonteesta, liitä kuvatekstiksi lainaus näädän sen hetkisistä mietteistä. 

"wääääää tää on maailman paras leikkikaveri!! kaikki on maailman parhaita leikkikavereita!!"
"masu täynnä ja ruokalepo lämpimän viltin välissä.. mitä muuta voisi toivoa?"

"minä tässä vahdin ja pidän huolta perheestäni.. näettehän miten ylväs olen? olen voittamaton!"
 

"äh.. äh.. leikkikää joku mun kanssa! haukkaan kaikkea mikä eteeni tulee!"

6. Valitse fiktiivisiä, kohtalaisen hyvin tunnettuja, hahmoja, joka kuvaa luonteeltaan tai ulkonäöltään kutakin frettiäsi, perustele valinta. 
- Taavi, Vesa-Matti Loiri. Lihava, perus suomalainen mies, Taavin tapauksessa vielä alkoholisti, silti kaikkien rakastama tyyppi ja piilopehmo.
- Eeli, Jim Carrey. Ikuinen hauskuttaja ja kaikkien rakastama otus, joka ei vain tunnu saavan naisasioitaan kondikseen saati ymmärtävän naisten päällä yhtään mitään.
- Veeti, Channing Tatum. Helvetin hyvännäköinen äijä jota kaikki rakastavat ja himoitsevat, matalalla profiililla oleva supercool tyyppi joka hurmaa kaikki pelkällä olemuksellaan.
Hatti, Nikki Sixx. Huumehörhö joka kuvittelee omiaan, ja kunnes tajuaa kuvitelleensa niin jää paikalle mollottamaan ja tekee ihmeellisiä omia tempauksiaan joissa harvemmin onnistuu.

7. Kerro suhteistasi jokaiseen frettiisi erikseen. Millainen suhde teidän välillä on, miksi, oletko tyytyväinen ja mitä parantaisit?
Veetin ja Taavin kanssa meillä on kaikista läheisimmät suhteet, johtunee varmaan siitä että ne ovat täällä vuoden päivät kauemmin olleet kuin juniorit. Veetin kanssa kuitenkin pääsin opettelemaan sitä elämää fretin omistajana, ja onnekseni poitsu oli hyvin helppo vauvana. Veetin kanssa vietettiin sen ollessa ainoa frettini, todella paljon aikaa yhdessä. Kävimme lenkeillä, katsottiin elokuvia (Veeti nukkui vieressä ja itse yritin pysytellä hereillä ja katsoa elokuvan loppuun), käytiin anoppilassa, käytiin äitini luona, nukuttiin päikkäreitä jne. Veeti on todella huomionkipeä, mutta sillä ei ole koskaan ollut tapana protestoida mitään, lähinnä se on ollut pettyneen näköinen jos olen ottanut sen sijasta syliini vaikka Taavin.
Taavin kanssa meillä on siis myös hyvin läheinen suhde, Taavin kanssa meillä on oikeastaan pikemminkin sellainen äiti-poika -suhde. :D Taavi oli meidän yllätyspentu jota oli odotettu kauan, mutta jota ei silti ollut odotettu. Taavia on aina kutsuttu vauvaksi, ja kutsutaan edelleen. Taavin kanssa me myös katselemme usein telkkaria, leikimme harvoin joten huomio on lähinnä silittelyä, rapsuttelua ja hellittelyä. Omasta mielestäni minun täytyisi yrittää innostaa Taavia hiukan enemmän leikkimään.
Hatin kanssa meillä oli aluksi sukset ristissä, sillä poju oli ihan vauvana 100x hirviömäisempi kuin mitä V ja T ovat olleet. Minä huusin ja kirosin kun tuo pieni mollosilmäinen vaalea otus ei uskonut mitä sille sanoin eivätkä ennen käytetyt koulutusmetodit enää tepsineetkään. Nyt meillä on hyvä suhde ja Hatti on oppinut jopa tottelemaan, yleensä ei tarvitse kuin huomauttaa mutta viimeistään vihaisen sähinän kuultuaan Hatti tajuaa totella. Hatti on ruvennut myös viimeaikoina nauttimaan enemmän kahdenkeskeisistä silittely- ja rapsuttelutuokioista. Nyt täytyy vain keskittyä enemmän näihin yhteisiin hellittelyhetkiin, kun ennen vain leikittiin yhdessä.
Eeli on se minun iltatähteni, jota odotettiin niin kovin, kovin kauan. Eeli on ollut suhteellisen kiltti pentu, välillä sitä kyllä joutuu komentamaan mutta silloin tilanne on ylensä jo riistäytynyt niin käsistä että valkoinen karvasalama vain vilahtaa silmieni ohitse ja juoksee pitkin seiniä eikä ota mitään kuulevin korviinsa, rauhoituttuaan kuitenkin tykkää nykyään jo antaa pusuja sekä olla tassuhieronnassa. :) Eeliä kutsutaan myös vaawaksi ja pidän huolta siitä että se on aina ruokakipolla kun on ruokinta-aika, jotta isommat pojat eivät veisi ruokia sen naaman edestä. Eelin kanssa meillä on jo nyt aivan hyvä suhde joka kyllä varmasti syvenee ajan kanssa, enemmän voisi yrittää taaperon kanssa leikkiä kun se sitä niin tavattomasti rakastaa. :)

8. Kerro jokaisesta fretistäsi erikoisin piirre.
Veetissä ulkonäön puolesta erikoisinta on sen häntä, josta emo puri vahingossa palasen kärjestä pois pentujen syntymän yhteydessä. Luonteessa taasen se, kuinka se osaa hurmata kaikki rauhallisella olemuksellaan, mutta kuitenkin välillä antautua ihan hurjaan loikkaleikkiin. :)
Taavin ulkonäössä erikoisinta on sen maha. En ymmärrä miten se voi olla päärynän muotoinen, mutta niin se vain on, eikä se alavatsan pallura lähde yhtään mihinkään. Luonteessa Taavilta löytyy moniakin erikoisia piirteitä, mutta yksi on ehdottomasti sen kerjäystaidot. Taaville on vain yksinkertaisesti mahdotonta olla antamatta sitä pientä kinkunpalasta kun se kipittää vierelle kun kuulee jääkaapin oven aukeavan. :')
Hatin ulkonäössä ehdottomasti erikoisin asia on sen silmät. Miten ne voivatkaan olla niin ulkonevat, mollot, suuret, hölmistyneen näköiset ja yksinkertaisesti niin hassut. :D Luonteessa Hatilla on erikoista sen poikkeavuus muista freteistämme, se esimerkiksi säikähtää helpommin ihan normaaleja ääniä ja on muutenkin varautuneempi kuin muut. Erikoista on myös se kuinka se jonain päivänä on kovin hellyydenkipeä, toisena päivänä taas hirveä hulabaloo-otus. Tuuliviirityyppi siis.
Eelin ulkonäössä erikoisinta on sen kuonossa oleva hassu "kyömy" joka saa sen joissain kuvissa näyttämään sarvikuonolta. :D Pojalla on kuitenkin hieno pää muuten, joten johtuisikohan se vain väristä. Luonteessa Eelin erikoisuus on se, että se yhtäkkiä napsahtaa ja alkaa pomppia ihan hulluna eestaas ja kimittää kuin viimeistä päivää. Sekä vessaharjahulluus.

9. Kuvaa kaikkien frettien kirsut mahdollisimman läheltä, tunnistatko ne kuvista? Postaa kuvat.


Oikea ylhäällä Veeti (olipa vaikea..), oikea alhaalla Eeli, vasen alhaalla Taavi ja vasen ylhäällä Hatti. :) Hatin ja Eelin nenät ovat hyvin samanlaiset, mutta silti helppo erottaa toisistaan, Eelin nenä on jotenkin "vauvamaisempi". :')

10. Jos frettisi olisivat ihmisiä, keitä he olisivat? (Ikä, uökonäkö, luonne, status, koulutus/työpaikka...)
Veeti olisi korkeasti koulutettu herrasmies, ei kuitenkaan lääkäri sillä kaikki limainen ja kostea on ällöttävää, ehkäpä siis lakimies. Veeti olisi himpun verran alle keski-ikäinen, ehkä jotain 40-50 vuoden väliltä. Hellä aviomies joka pitäisi kersat kurissa ja pitäisi järjestystä sekä toisi leivän pöytään
Taavi taasen olisi perus suomalainen mies, iältään about 60 vuotias. Suuri kaljamaha ja laiska olemus, työtön yksineläjä joka käy kaveriporukalla katsomassa lätkäpelejä paikallisessa pubissa. Taavi olisi saamaton, mutta ei kuitenkaan riitapukari ja salaa kaipaisi hellyyttä ja rakkautta osakseen.
Hatti olisi ADHDsta kärsivä ylästelainen teini, jonka numerot olisivat vain tietyissä aineissa hyvät mutta kaikissa muissa surkeat. Se uhittelisi ja kiroaisi vanhemmilleen sekä opettajille, harrastaisi parkouria ja skeittausta ja katselisi tyttöjen perään mutta ei koskaan saisi mitään aikaiseksi. Hatti käyttäisi lökäpöksyjä ja typeriä lippiksiä ja käyttäisi huumeita, minkä huomaisi suurista silmistä jotka mollottavat vain paikallaan.
Eeli taasen olisi jonkinlainen vammainen pikkulapsi, joka tulee hirmuisen iloiseksi ihan pienistäkin asioista ja joka rakastaisi ihan kaikkea. Välillä Eeli kuitenkin olisi hankalalalla tuulella, mutta yleisesti ottaen kaikki rakastaisivat sitä eikä se ymmärtäisi mitään maailman pahuudesta. Eeli olisi siis ehkä maailman onnellisin lapsi maailmassa, vaikka ei 'normaal' olisikaan.

11. Kehittele jokaiselle fretillesi parhaiten sopiva motto tai iskulause.
Veeti: "Idiootit pitävät yllä järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen."
Taavi: "Hyvä ruoka, parempi mieli."
Hatti: "Silmät ovat sielun peili."
Eeli: "Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!"

♥ Manta

PS. Rakas Nataseni, en enää koskaan suostu tälläiseen! :'D
PPS. Ehdotin hyvälle ystävälleni että hän tekisi postauksia frettien sairauksista, kun jo kymmenen vuotta frettejä omistaneena tietoa ja harmi kyllä kokemustakin on sairauksista kertynyt. Ensimmäiset kaksi osaa pääset lukemaan täältä ja täältä. Suosittelen lämpimästi!

14 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Ehkä yksi parhaista postauksista! :)

Anonyymi kirjoitti...

ihana postaus :D <3

Rosannika kirjoitti...

Mikä on vastaus tuohon sun ensimmäiseen foorumi kysymykseen ? :D

Emma kirjoitti...

Eikä! Ja mä niin odotin paint taideteosta gambialaisista pikkupojista ja Hatista :D

mantu kirjoitti...

Kiva! :)

mantu kirjoitti...

Kiitoksia :D

mantu kirjoitti...

Se foorumiviesti on kursivoituna ja vastaus samantien alla ihan normaalisti kirjoitettuna. :D

mantu kirjoitti...

Nojoo en mä kehdannu sitä sit julkaista, oisin ruvennu saamaan vihasia puheluita perheenäideiltä ja kaikkialta maailmasta. :D

Nata kirjoitti...

Mää luulen että Rosannika tarkotti, että miten pennut merkataan. :---)

Janika kirjoitti...

Tosi hyvä postaus! Voi että kun Taavi on suloinen siinä nukkumiskuvassa :D "masu täynnä ja ruokalepo lämpimän viltin välissä.." :)

Nata kirjoitti...

Ahhahhaha, nauroin koko postauksen ajan! Tästä tuli just niin mahtava kun ootinkin, sopivasti mielenkiintoisia faktoja ja paljon huumoria! Viitos tehtävän kuvat teksteineen on aivan mahtavia ja kympille nauroin niin kovaa että koira käänty kattomaan. :---D
Nyt hei kaikki frettibloggaajat tekemään tätä haastetta! :)

mantu kirjoitti...

Ai, mä en tajunnut sitä niin. :'D Mutta tosiaan, mustikkakynällä merkkaillaan ja jos esim kaikki pennut on albiinoita niin sit vaan merkkejä eri paikkoihin, häntään, napaan, vasen takajalka, oikea etujalka jne. :D

mantu kirjoitti...

Kiva kuulla! Kiitoksia, ja joo, Taavi on tuommoinen nautiskelija. :D

mantu kirjoitti...

Tästä tuli kyllä kiva, mutta helvetinmoinen urakka ja liikaa aivotyöskentelyä! :'D
Ja joo, samaa mieltä, kaikki nyt tarttuu haasteeseen! ;)

Lähetä kommentti