perjantai 26. lokakuuta 2012

Rahaa rahaa ropisee..

Mutta ei suinkaan omaan lompakkoon. Tehdään siis jälleen katsaus kuluihin, edellisestä kun on aikaa lähes puoli vuotta niin tässähän on kerinnyt palaa rahaa taas ihan mukavasti!

Hatti young money cash money :D
Eeli 350e
Hatti 350e
Veeti 350e
Taavi 300e
Putki n. 20e
Superhiekkis 30e 
Matkat** n. 1000e 
Ferret Nation 350e 
Kuivaruoat n. 300e
Raakaruoat n. 650e
Muut tavarat* n. 500e
Pedit, peitot jne. n. 200e
Valjaat ja flexit yht. 120e
Korvapunkkihäädöt n. 130e
Muut eläinlääkärikulut n. 40e
Suprelorin implantit yht. 190e
Penikkatautirokotukset yht. 200e
Playpen, matto ja kantokassi n. 130e
Rabiesrokotteet ja EU-passit yht. 100e

* Kantokopat, kevythäkit, kankaat/tekstiilit, harjat, hiekkalaatikot, pelletit, lääkkeet, shampoo, namupalat, huoneen sisustus...
** Tankillisella (100e) ajaa Helsinkiin (tai Turkuun) ja hyvällä tuurilla takaisin, näyttelyreissuja on tehty seitsemän ja pentujen katsomis/hakureissuja kuusi.


Plus frettien näyttelymaksut, omat frettiyhdistysten jäsenmaksuni ja sen sellaiset. Pikainen yhteenveto kertoo loppusummaksi reippaat 5000 euroa. Pienimuotoinen heitto saattaa olla suuntaan tai toiseen, mutta tuo on kuitenkin hyvin realistinen ja suuntaa antava loppusumma.


Mamman rakkaat rahareiät.  
 
Frettejä olen omistanut sen puolentoista vuoden ajan, tällä hetkellä ajattelen että olempas urpo kun pidän jonkinnäköistä listaa kuluista ja pidän itseni tietoisuudessa siitä kuinka paljon noihin sitä rahaa oikein uppoaa, mutta väliäkös tuolla. Jokainen roponen on mielestäni mennyt ihan oikeaan paikkaan, enkä ole päivääkään katunut frettieni hankintaa. :) Tämä siis jälleen muistutkseksi myös niille tuleville fretinomistajille siitä, että sitä rahaa todellakin kuluu, ja paljon!

♥ Manta 

10 kommenttia:

Peikko kirjoitti...

Joo, kyllä sitä on itekkin huomannu et rahaa menee ja sitä menee paljon :D Muttakun tietää että ne menee ihan niinku oikean ja hyvän asian puolesta, ettei mene mihinkään täysin turhaan, niin ei se oikeastaan haittaa vaikka sitä rahaa menee. Varsinkin kun tuo pieni rakas karvamakkara tuo niin paljon sisältöä lisää omaan elämään :)

Janika kirjoitti...

Hyvä toi Hatin kuva :D

Anonyymi kirjoitti...

onko siis mahdottomuus hankkia oma fretti jos on opiskelija eikä käy töissä :/

mantu kirjoitti...

Itsehän en voi kasvattajien puolesta päättää kenelle he frettinsä myyvät, mutta itse en hankkisi frettiä jos en mistään rahaa saisi. Huomioi kuitenkin se että meillä frettejä on neljä ja kaikki ovat vielä uroksia, mikä tarkoittaa sitä että ne syövät todella paljon ja myös sitä tavaraa tulee laatikoihin paljon päivittäin, minkä takia pellettiä saa roudata sen 40kg viikossa kotiin. :)

Jos vanhemmat auttavat taloudellisesti niin siinä tapauksessa se ei mikään mahdottomuus olisi, ja esimerkiksi tyttöfretit syövät lähes puolet vähemmän kuin uorkset.

mantu kirjoitti...

Se on mun kirstunvartija. :D

mantu kirjoitti...

Joo niinhän sitä tahtoo mennä, mutta itsekin ajattelen sen juuri noin että rahat kuitenkin menevät sellaiseen asiaan joiden ansiosta olen onnellinen ja jotka tuovat hurjasti sisältöä elämääni. :) Minulle on aivan sama jos joku laittaa kaikki rahansa vaatteisiin, jos ne tekevät hänet onnellisiksi niin se on hyvä. Itseäni ei taas esimerkiksi vaatteet ja kosmetiikka kiinnosta pätkääkään, mutta fretit koen mitä mahtavimmaksi ivenstointikohteeksi! :D Ja rahalla ei muka saa onnea.. ;)

Peikko kirjoitti...

Joo samaa mietin itsekkin että kun en ikinä ole ollut hirveä himoshoppailija vaatteiden yms kanssa, mutta nyt aina kun näkee jotain kivaa jonka voisi ostaa Usvalle niin äkkiähän semmoinen löytyy kotonta kun mamman kullalle pitää ostaa kaikkea kivaa :'D Äitini vaan valittaa kun ostelen fretille mieluummin kuin itselleni :D

Janika kirjoitti...

Jätin sulle haasteen. Käy katsomassa kysymykset mun viimeisimmästä blogikirjoituksesta. :)

http://paljonputputusta.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Moi. haluisin omanfretin tai kaks. oon 11.v. ja meillä on koira. vaikuttaako se mitenkään??
PS:tiiän et ne on aika vaativii.

mantu kirjoitti...

Suosittelisin sinua odottamaan muutaman vuoden ja keräämään freteistä tietoa. Oma näkemykseni on se että ne eivät lapsen lemmikeiksi sovellu. Fretti on paljon muutakin kuin vain söpö ulkonäkö.

Lähetä kommentti