keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Otin haasteen vastaan..

...ja tässä tulevat vastaukset siihen! Minut haastoi Paljon putputusta -blogin Janika. :) Itse olin laiska enkä jaksanut haastaa ketään..

1. Each person tagged must post 11 things about themselves.
2. They must also answer the 11 questions the ' tagger ' has set for them.

3. They must create 11 more questions to ask bloggers they have decided to tag.

4. They must then choose 11 bloggers with less than 200 followers and tag them in their post.

5. These lucky bloggers must then be told.

6. There's no tag backs
11 Faktaa minusta

1. Haluaisin asua maalla.
2. Tupakoin, mutta käytän todella harvoin alkoholia.
3. Olen seurustellut lähes 3 vuotta.
4. Pidän lävistyksistä ja tatuoinneista.
5. Eläimeni ovat minulle tärkeämpiä kuin monet läheiset ihmiseni.
6. Minulla on aina ollut enemmän mies- kuin naispuolisia ystäviä.
7. Viihdyn myös paljon paremmin miesten seurassa.
8. En ole tällä hetkellä missään opiskelemassa.
9. Haaveammattini on joko eläintenhoitaja, tai testiajaja esim. Audin tehtaalla.
10. Rakastan hienoja autoja, ja etenkin ajamista.
11. Olen aina halunnut käärmeen.

Kysymykset

1. Mitä teet vapaa-ajalla?
- Lähinnä rötvään kotona, vietän aikaa joko koneella, näätien tai avokin kanssa.
 
2. Mikä on lempi juhlasi? (joulu, pääsiäinen...?)
- Juhannus. Inhoan juhlapyhiä jotka liittyvät jotenkin uskontoihin, en ole kiinnostunut kuulemaan lässytystä jeesuksesta, ylösnousemuksesta, itämaan tietäjistä tai muustakaan hömpänpömpästä. Juhannus on mainio tekosyy ottaa kuppia kavereiden kanssa mökillä grillaten!
 
4. Mitä teet lemmikkiesi kanssa joka päivä?
- Ruokin, siivoilen, köllin, rapsuttelen, silittelen ja leikin. Joskus käydään ulkona, joskus tehdään perushoitotoimenpiteitä kuten leikkaillaan kynsiä tjsp.
 
5. Laita suloinen valokuva lemmikistä/lemmikeistäsi pentuna? (jos mahdollista)
6. Kuinka paljon sinulla menee rahaa viikossa eläimiisi?
- Aika paha, kun viikottain ei yleensä noihin liittyviä kustannuksia tule. Kuukaudessa kuitenkin menee varmaan vähintään se 50e, hyvin usein enemmänkin. Kustannukset tulevat myös nousemaan tulevan koiran myötä.
 
7. Mikä on sinun lempi herkkusi?
- Ööööh.. Maito? Ben&Jerry's Strawberry Cheesecake..? En osaa sanoa. :D

8. Kerro jokaisen lemmikkisi ensimmäisestä viikosta teillä?
- Veeti tuli siskonsa Lyytin kanssa, joten poju ei pahemmin itkeskellyt. Se kotiutui hyvin nopeasti ja yllätti sillä miten hienosti se kävi laatikolla. Ensimmäiset yöt yritin nukkua Veetin kanssa samassa huonessa, mutta siitä ei tullut mitään kun poju kokoajan änki peiton alle pureksimaan varpaita tai vaihtoehtoisesti korviani. Kaverimme eivät tykänneet Veetistä sillä se yleensä puri, toisinkuin siskonsa.
Taavin tullessa pojat tappelivat kokoajan keskenään. Taavi ei myöskään käynyt koskaan laatikolla, vaan kaikki meni ohi laatikon, jonka seurauksena myös Veeti ja Lyyti tekivät laatikon ohi. Eli ensimmäisestä viikosta en oikeastaan muista kuin sen hirveän paskarumban.. :D
Hatti oli sitten taas pitkään odotettu vauva, joka kuitenkin osoittautuikin kamalaksi riiviöksi ja roikkui kokoajan sormissa ja nilkoissa kiinni. Hermot olivat koetuksella vielä senkin lisäksi että Veeti katsoi tehtäväkseen rökittää Hattia kunnolla, vaikkei sitä kauaa jatkunutkaan. Mutta saatiin siis heti ruveta tositoimiin puremiskoulutuksen kanssa.
Eelin tullessa toistui sama rökitysrumba, mutta pentu itsessään oli hyvin helppo ja elämäniloinen tapaus. :) Eeli hauskutti (ja hauskuttaa edelleen) jatkuvalla hyppimisellä ja loikkimisella ja iloisuudellaan, vaikka Veetin rökitys stressasikin.
 
9. Miten päädyit valitsemaan juuri ne yksilöt, joita sinulla nyt on?
- Veetin suhteen jännitettiin sitä että jääkö pentuja henkiin edes sen vertaa että minulle poika riittää. Olin toisena varauslistalla uroksesta, ja onnekseni niitä sitten jäi kaksi eloon. Pentuna vahvemmalta näyttänyt yksilö oli tietenkin varattu ensimmäiselle varaajalle, mutta onneksi Veeti kasvoi aivan yhtä hyvin kuin veikkansa. :)
Taavin kohdalla vain satuin kyselemään oliko pentueessa enää urosta vapaana, pentueessa oli kaksi urosta joista toinen oli jo muuttanut uuteen kotiin, joten ei ollut tarvetta tehdä mitään valintoja. :)
Hatin kohdalla olin valinnut suosikkini pentujen ollessa n. 6 viikkoisia, lopulta valitsin sitten oikeastaan kuvan perusteella kahdesta vaihtoehdosta.
Eeli oli hurjan pitkään odotettu otus. Albiinopoikia tuli kaksi, ja sain valita niistä. Toisesta oli jo arvioitu että siitä tulee kasvamaan hieno, näyttelyihin roudattava poju, mutta Eeli näytti pienenä aivan samalta kuin Taavi, ja oli niin hullunkurinen pienine, kieroon katsovine silmineen että päädyin sitten valitsemaan sen. <3
  
10. Mistä lähti ajatus kirjoittaa blogia?
- Vapaa-aikaa on ihan riittävästi, lisäksi hyvä ystäväni oli hiljattain alkanut myös pitää frettiaiheista blogia, lähinnä ajattelin että olisi kiva kun saisi ympätä jonnekkin kuvia oikein urakalla ilman että kukaan on valittamassa niistä (toisinkuin Facebookissa. x) ja sitten sitä vain tuli pistettyä blogi pystyyn. Sen myötä päällimmäisenä ajatuksenani on ollut kertoa rehellisesti ja suoraan siitä millaista elämä frettien kanssa on, ja tuoda mahdollisimman paljon tietoa yhteen paikkaan. Sekä tietenkin tolkuttaa ja jankata ihmisille siitä että sillä oikeasti on merkitystä mistä fretti hankitaan. Jos blogini avulla yksikin ihminen on saatu tajuamaan ettei pimeää pentua kannata hankkia, niin olen onnistunut tavoitteessani. :)
 
11. Mistä keksit lemmikeidesi nimet?
- Hah, olen aina ajatellut että antaisin ensimmäisen lapseni nimeksi Veeti. Noh, niin se sitten vain oli päätetty tuolle jo ennenkuin koko otusta oli saatu kotiinkaan. Olin pitänyt Taavia myös kivana nimenä, joten se sitten tuli Taaville, toisina vaihtoehtoina olivat Svante, Hatti ja Chunky. Jatkossa halusin jatkaa tuota samankuuloista nimilinjaa, Hatin piti ensin olla Onni mutta sitten siitä tulikin Hatti. Vaihtoehtona oli myös Monni. Eelin nimi taas oli päätetty jo aikapäiviä sitten, minulla oli kokoajan ollut visio albiino-Eelistä. :)

♥ Manta  

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

miten sun fretit on nii söpöjä ja kauniita ku toisilla on semmosia ei niin kauniita frettejä :D

jos fretille ei voi antaa omaa huonetta niin pitääkö sille hankkia häkki?

Peikko kirjoitti...

Voikuinka Taavi on söpö vauveli! :D Ihana!

Nita kirjoitti...

Ootko sä töissä jossain vai mistä saat rahat frettien ja ittes elättämiseen?

mantu kirjoitti...

Juu töissä oon tuossa yhellä paikallisella snägärillä, mitään tukia en saa et ihan palkalla maksan vuokrat ja tosiaan elätän itteni ja otukseni. :P

mantu kirjoitti...

Mä olin kanssa aivan "yhyy yhyy mikä ihana" kun etin siitä kuvaa ja tuo tuli vastaan. :') <3

mantu kirjoitti...

Hyvät linjat ja vähintään yhtä kauniit vanhemmat. ;)

Fretti ei missään nimessä sovellu häkkieläimeksi, eli jos omaa huonetta ei ole mahdollista hankkia niin fretti voi elää ihan ihmisten kanssa, kuten koirat tai kissatkin.

Anonyymi kirjoitti...

Millaisia Onnenkäpälän fretit on? Tiedän yhden ja se puri ja oli luonnevikainen.. Olisi tehnyt mieli sanoa kuinka tyhmää on ottaa muualta kun kasvattajalta, mutten viittinyt :D

mantu kirjoitti...

En ole omistanut, en omista enkä tule omistamaan ainuttakaan Onnenkäpälän kasvattia, joten en osaa tuohon enempää sanoa. Tiedän vain terveysrasitteista joita heidän linjoistaan on paljon löytynyt, mutta julkisesti en niistä halua puhua.

Todella harva fretti on luonnevikainen, joten uskon että koulutuksen kanssa on menty pahasti pieleen. Tai sitten fretin oloissa on jotain pielessä, se elää häkissä, sitä ei käsitellä tarpeeksi tjsp. Osaamaton henkilö saa fretin pilattua helposti väärällä toiminnalla, joten uskon että syypää fretin "luonnevikaisuuteen" on vain ja ainoastaan pieleen mennyt koulutus.

Viralliselta kasvattajalta hankittu fretinpentu voi purra ihan yhtälailla kun pimeältä kasvattajalta hankittu. Jos frettiä ei jaksa/viitsi kouluttaa kunnolla eikä sille tarjoa sellaisia olosuhteita mitä se vaatii, niin lopputulos voi hyvinkin olla tuossa. Kyllä meidänkin fretit ovat purreet pentuina, mutta koulutuksen avulla puremisesta on päästy eroon.

Lähetä kommentti