maanantai 8. lokakuuta 2012

Mitä meille kuuluu?

Aloitetaan nyt vaikka siitä, että lukijat äänestivät suosikkifretikseen Hatin!!

Onnittelut Hatille, joka kiittää äänestäjiään raottamalla toista mollosilmäänsä kun kävin kertomassa uutisista. Otus jatkoi uniaan.

Syksy on nyt sitten toden teolla saapunut, tänään mietin että mistä täältä Seinäjoelta löytäisin sellaisen paikan missä olisi paljon erivärisiä lehtiä ja muutenkin oikeasti syksyisen näköistä. Ajattelin tänään lähteä metsästämään sellaista paikkaa mutta sitten rupesi satamaan ja sain hyvän tekosyyn jäädä sisätiloihin. Ja ajattelin tätä siis ihan kuvailumielessä. :) Olisi kiva saada otuksista syksyisiä kuvia.

Meillä on sujunut paremmin kuin hyvin nyt kun fretit ovat olleet kokonaan raakaruualla. Aamuiset ja iltaiset (tai pikemminkin päiväiset ja öiset..) ruokintahetket ovat päivän kohokohtia kun mamma tuo kovalla vaivalla laittamiaan lihaherkkuja poikien syötäväksi. Kaikki ovat ottaneet myös todella hyvin painoa nyt raakaruualle vaihtamisen jälkeen. Eeli on alkanut kuroa Hattia kiinni ja uskon tuon vauvelin menevän isoveikastaan ohi ihan viikon, parin sisällä. Veeti on selvästi ruvennut varastoimaan talvea varten, paino on alkanut nousemaan hurjasti ja poitsu on aina ensimmäisenä odottamassa ateriaansa. Meillä myös vaihdetaan karvaa. Veetin ja Taavin karvat alkavat olla karheat, lyhyet ja rumat ja tyvestä puskee pehmeää höttöä, tiedä sitten tuleeko sieltä jotkin välimuotokarvat vai heittävätkö suoraan talviturkiksi. FFF viedään siis todennäköisesti puolikaljuja, rumakarvaisia otuksia mutta ehkä tässä on vielä toivoa.

Eelin niska on hyvin parantunut, mutta Hatti sai sen muutama päivä sitten tokattua taas auki. Eli jälleen läträtään lanoliinilla ja huomisesta aion läträtä vielä ahkerasti bepanthenia jotta niska olisi FFF mennessä edes hiukan kivemman näköinen.. Tuo karva kyllä nurpuuttaa jonkinverran, sillä lanoliini värjäsi sen keltaiseksi. Mutta ehkäpä se siitä sitten kun talvikarva kasvaa, niin muuttuu normaaliksi.


Frettihuoneeseen on tehty pari pientä uutta hankintaa. Ostin muovilaatikon leluille kun pojat olivat tuhonneet aiemman lelulaukun täysin, ja sitten ihan vain pienen puukorin kynsisaksille, nutreille, lääkkeille yms. :) Kävin myös kipaisemassa luontaistuotekaupasta nokkosjauhetta, joka on siis nyt myös osa frettiemme lisäravinneseoksia.

Katsotaan josko saisin tämän viikon aikana kuvailtua vielä noita hillereitä, seuraava kunnon päivitys on tulossa kuitenkin vasta FFF jälkeen. :) Apua, siihenkään ei ole enää kuin 5 yötä! Vaikka menestyksellä ei väliä olekaan, niin toivotaan jälleen parasta ja toivottakaahan meille onnea ja menestystä. :) Mukavaa viikkoa kaikille näistä sateista ja rapakeleistä huolimatta!

♥ Manta

8 kommenttia:

Janika kirjoitti...

Mietinkin vähän että onko Eelillä luonnostaan keltainen läntti niskassa :D

Huhhuh kun Lempäälän näytsi tosiaan on jo ovella. Älä sit säikähdä jos tuun halimaan teidän näätiä :D hehheh

mantu kirjoitti...

Ei nyt sentään. :)

Juu siihen ei kauaa ole. :D Enkä tokikaan säikähdä kunhan et suinpäin niihin käy käsiksi, olen ihan hirmu tarkka siitä että vieraat ihmiset desinfioivat kätensä ennenkuin koskevat fretteihini sillä meillä on ECE sen verran monta kertaa ollut ettei huvittaisi sitä taas ottaa tänne sairastettavaksi. :P

Janika kirjoitti...

Sitä tautia ei kukaan halua omille näädilleen :( Juu tottakai desinfioin kädet ensin ;)

Peikko kirjoitti...

Hihii Hatti voitti ♥ Tulen katsomaan tätä ihanaista mollosilmää lauantaina! :)

mantu kirjoitti...

Joo ei halua ei, etenkään kun se on yksi osasyy miksi tänä vuonna on kuollut jo muutama fretti. Jepulis, nähdään lauantaina. :)

mantu kirjoitti...

Hahhah joo niin teki! :'D Jipiiii kivaa! :--) Tuut sit nykimään hihasta koska mä en todellakaan tunnista ketään ja oon Hatin kaltainen hölmö mollottaja joka ei tiedä mistään mitään. :'D

Anonyymi kirjoitti...

onko kovin järkevää pitää samassa tilassa frettejä, jotka ei ilmiselvästi tule toimeen keskenään??

mantu kirjoitti...

Missä kohdin on sanottu etteivät frettini tule toimeen keskenään? :) Et ilmeisesti itse ainakaan frettiä omista, saati niistä juurikaan mitään tiedä, joten valaisempa hiukan. Leikkiessään fretit purevat ja näykkivät toisiaan milloin mistäkin, useimmiten niskasta. Ja koska Hatti ja Eeli eivät muuta teekään kuin leiki keskenään (urosfrettien leikit ovat myös rajumpia kuin naaraiden), niin molempien niskat ovat ruvella. Eelin on tosin ollut pahemmin, mutta tulehtunut se ei ole missään vaiheessa ollut eikä myöskään arka. Sitä on hoidettu asianmukaisilla voiteilla ja on lähinnä kosmeettinen haitta.

Miksi siis pitäisi erottaa kaverukset toisistaan niin että ne eivät saa leikkiä keskenään?

Lähetä kommentti