sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Liikkuvaa kuvaa murpista!

Noniin, pitkästä aikaa sain aikaiseksi väsätä teille videopostauksen! Tässä on nyt sitten "muutama" hassu video, katseltavaa pitäisi riittää ainakin joksikin aikaa kunnes saan taas kerättyä uutta videomatskua ja otettua itseäni niskasta kiinni että saan näitä tehtyä, ei nimittäin ole mikään pikku homma.. :| Sorruin myös käyttämään musiikkia jota olen ennen käyttänyt, toivottavasti ette pistä tästä pahaksenne. :D Joissakin videioissa ei musiikkia ole lainkaan, sen tein ihan tarkoituksella jotta kuulisitte nuo ihanat putputusäänet (ja minun kammottavan örinä-ääneni). Ja täytyy myöntää, vähän myös laiskotti ja alkoi kiristää hermoja..

Bloggerissa tämä videoidenlisäyssysteemi ei toimi oikein mitenkään päin ja on ihan perseestä muutenkin, joten videot ovat nyt tuollaisessa typerässä sekamelskaisessa pötkössä joka näyttää kamalalta ja on todella tympeä käyttää. Jos olisin pystynyt, olisin hoitanut tämän toisin mutta nyt joudutte tyytymään tähän, anteeksi. :( Muoks12/09/12: opin suurentamaan videoiden kokoa, joten nyt tämä näyttää edes vähäsen paremmalta! Oma koneeni kuitenkin suuttuu perhanasti jos ajattelenkin tätä postausta, joten toivotaan että teillä muilla on toimivammat ja suorituskykyisemmät koneet eivätkä ne vedä yhtä takkuun tästä kuin minun omani. :D Laitan näitä seuraavalla kerralla vähän vähemmän jotta takkuamiselta vältyttäisiin. x)

Pojat olivat parvekkeella sen aikaa että sain tehtyä pikasiivot näätähuoneeseen. Näytti olevan hauskaa. :)

Ruokaa tarjolla. Muut olivat jo valmiita aterioimaan mutta Eeli oli vielä vähän unella. :)

Eelin väpättävä unikieli. Harmi etten saanut tallennettua sitä tämän enempää!

Hatti on oma duracell-pupumme joka loikkii ja hyppii lähes taukoamatta. :)

Taavin tyyli tulla rappuset alas. Muistuttaa lähinnä pingviiniä tai hyljettä? :D

Veeti syö kanankaulaa. Nämä ovat meillä kaikkien suosikkeja luisista lihoista! :)

Eeli vapaana asunnossamme. Huomatkaa ihana kimeä putputusääni, tämä kakara on ihan supermainio! <3

Taas hyvin frettimäistä meininkiä, pomppu sinne ja pomppu tänne! :)

Hatilla (taas) ylimääräistä energiaa.. 

Hatti natustaa kanankaulaa, tämä jos jokin on hampaille hyväksi. :)

Käydään iltaisin Taavin kanssa salaa kaivelemassa kerrostalomme pihapiirissä olevalla leikkikentällä, huippupuuhaa! >:)

Yksi syy miksi fretit ovat niin mahtavia otuksia: ne saa innostumaan hurjasti yksinkertaisistakin asioista!

Veeti on hulluna L:n salibandymailoihin. Aina jos se sellaiseen pääsee käsiksi, se kiikuttaa sitä pitkin poikin asuntoamme. :)

Veeti sai hepulikohtauksen jonka kohteeksi joutui tietysti sohvalla istuva L. :D

Video otettu ensimmäisinä päivinä kun Hatti tuli kotiin. :) Isommat pojat vielä laittavat uutta tulokasta ruotuun...

Veeti ja Taavi riehumassa muualla asunnossamme. Roskapussi ja kengät ovat hitti!

Veeti, Taavi, Dara (Taavin äiti), Rhea ja Töpö (Taavin sisko) leikkivät putkessa. :)

Putkileikit jatkuvat Veetin, Taavin, Daran, Rhean ja Töpön kesken. :) Tuohon putkeen meidän pojat eivät talvipainoisina mahdu.
 
Viisi frettiä jolla kaikilla jonkinasteinen hepuli päällä = vilinää kerrakseen. :)

♥ Manta

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jee paljon videoita! Aaaa hatti on ihana :3 Miten ihmeessä jaksan ens kesään ennen kun saan palleron kotiin :c

Sarianne kirjoitti...

Hitsit miten ihania! Fretti oli lapsuudenhaave, vaan taitaa koirat viedä jatkossakin ajan ja tilan niin tehokkaasti, että täytyy tyytyä ihailemaan näitä otuksia kuvista ja videoilla :)

Janika kirjoitti...

Onhan siinä juu muutama video :D Ihania näätiä kyllä <3

mantu kirjoitti...

Joo näissä pitäisi riittää katseltavaa hetkeksi aikaa! :D Hehe, Hatti on meidän duracelpupu. :)

Kyllä tämä puoli vuotta hurahtaa nopeasti, sitten alkaa jo helpottaa kun frettivauvoja alkaa syntymään ja pääsee näkemään kuvia ja videoita jne! :) Hyvää kannattaa odottaa! ;)

mantu kirjoitti...

Kärpät kiittävät kehuista! Heh, se on sitten vähän sama asia kuin esimerkiksi itselläni käärmeet, olen aina halunnut sellaisen mutta en pysty sellaista ottamaan, joten tyydyn olemaan onnellinen niiden puolista joilla sellainen on! :D

mantu kirjoitti...

Joo muutama hassu. ;) Kiitos! :)

Rosa-Maria Ryyti kirjoitti...

Vitsi mää kyllä tykkään näistä sun postauksista, helpottaa hirveänä odotusta ensi kesään ! En kyllä ymmärrä miten oot jaksanu nää videot tänne ladata mutta hyvä että jaksoit, aivan ihania!

mantu kirjoitti...

Kiitos paljon! :--) Heh, olihan noissa hommaa mutta siinä ne nyt on, kiva juttu että niistä on iloa! :) Kyllä se kevät ja kesä taas nopeasti sieltä tulevat, ennemmin kuin huomaatkaan! :)

karkki sokeri kirjoitti...

mistä ostat frettisi? kun mä oon kattonu netistä frettejä niin mä oon nähny vaa niinku jotai et ne on maksanu n. 300-350 e! se on musta ihan hirveen kallis (toisaalta) mut kummiski nii tietäisikkö mistä sais fretin jollain 170e tai 200e?

Crescendo kirjoitti...

Melkoisia sankareita :D Tosi hauskoja noi putkivideot :) Tervetuloa tutustumaan myäs ragdoll-blogiin http://rudinnurkkaus.blogspot.fi/

Anni kirjoitti...

Voi eikää kerrassaan ihania! Halusin joskus ihan kauheesti fretin ja nyt taitaa kuume iskeä uudelleen! Lukijaks liityin ehdottomasti :)

mantu kirjoitti...

Hei. Sanon nyt suoraan, koska mielestäni kiertely ja kaartelu ei auta yhtään mitään. Ensinnäkin, olet kovin nuori vielä. Fretti on haastava lemmikki, joka ei ole mitenkään verrattavissa esimerkiksi marsuihin tai kaneihin. Se ei ole häkkieläin vaan vaatii seuraa ja huomiota, sekä erittäin johdonmukaista koulutusta puremisen ja sisäsiisteyden suhteen. Frettiä on osattava käsitellä oikein jotta sitä ei mene "pilaamaan", sillä pelokas, arka tai muutenvain kouluttamaton fretti voi saada esimerkiksi puremalla todella rumaa jälkeä aikaan.
Omat frettini ovat Suomen Frettiliitto ry:n hyväksymiltä kasvattajilta. Itse en suosi enkä kannata pimeää kasvatusta, trokausta tai eläinkauppamyyntiä. 350e on normaali lemmikkipennun hinta, itse olen maksanut freteistäni yhteensä 1350e (Taavi maksoi 300e piilokiveksen ja ylimääräisen etuhampaan takia.)
Fretin pitäminen ei myöskään todellakaan ole halpaa. Minulla on mennyt vuoden aikana frettieni ruokiin, rokotuksiin, eläinlääkärikäynteihin, tavaroihin jne. yhteensä 5000 euroa. Jos sinulla ei siis ole varaa maksaa pientä hintaa edes eläimestä, sinulla tuskin on varaa sitä ylläpitää. Harva myöskään myy frettejä alaikäisille elleivät vanhemmat ole 100% hankinnassa mukana ja ole ottaneet myös itse kunnolla selvää freteistä, sillä kun nuori ihminen ostaa lemmikkieläimen, on vastuu aina vanhemmilla.
Suosittelisin sinua odottelemaan vielä ainakin muutaman vuoden ja harkitsemaan sitten frettiä uudelleen ja hankkimaan aluksi jonkin helpomman lemmikin jonka ylläpitäminenkään ei ole kallista.

mantu kirjoitti...

Juu onhan nuo. :D Ei käy aika pitkäksi näiden kanssa touhutessa. :) Kiitoksia!

mantu kirjoitti...

Kiitos kiitos! :) Fretti on kyllä aivan mahtava lemmikki kun olosuhteet ja omistajan asenne on kohdillaan. :)

Lähetä kommentti