sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Fretin ruokalautasella, osa 2

Aiemman postauksen löydät täältä! Nykyään syötämme pääpainoisesti raakaruokaa, eikä nappulaa ole tarjolla kuin silloin kun emme millään pysty freteille lihoja sulattamaan ja tarjoilemaan, esimerkiksi reissuilla tai jos itse olemme esmes päivän poissa. Pahoittelen joidenkin kuvien huonoa valotusta, ei viitsinyt jäädä luonnonvaloa odottelemaan. :D Lista kuitenkin jatkukoon:


Strutsin rasvaa. Tätä sai kausiluontoisena 'uutuutena' ihan kuten strutsin sisäelimiäkin, joten päätettiin kokeilla. Tästä pojat pitivätkin!Hiirulaisia. Meillä ei näistä kauheasti piitata, kun lykkäsin nämä poikien naaman eteen niin sain osakseni hyvin nyrpiintyneitä ilmeitä. Noh, myöhemmin löysin huoneesta yhden puoliksi syödyn hiiren ja sen jälkeen vain yhden hännän, joten kaippa ne joku söi. Hiiret, tiput ja muut karvaiset pikkueläimet ovat hyväksi niiden turkki/karva puhdistaa fretin suolistoa. Tällaisia pieniä eläimiä ei kuitenkaan tule pitää pääpainolla raakaruokinnassa, sillä fretti ei saa niistä tarpeeksi tarvitsemiaan ravintoaineita.Monille tuttua broilerin rasvaa. Rasva on tärkeä osa fretin ruokavaliota, josta rasvan osuus kuuluisi olla noin 20-30%. Fretin täytyy saada rasvaa tarpeeksi jotta munuaiset eivät kuormittuisi liiasta proteiinista. Ikävä kyllä rasvaa on ajoittan huonosti saatavilla, joten silloin kun sitä on, kannattaa sitä ehdottomasti tilata jonkin verran "pahan päivän varalle".Kivipiiraa, yksi sisäelimistä mitä yleensä on hyvin saatavilla. Tärkeä osa fretin ruokavaliota, mutta kuten muitakaan sisäelimiä, ei näitäkään tule antaa liikaa.
Uudistettu lisäravinneseos, joka tosin on nykyään jaettu osiin frettien raakaruokintalistan ansiosta. Tuo mössö piti sisällään merileväjauhetta, kananmunankeltuaisia, valkosipulijauhetta, kananmunankuoria, oluthiivaa, kylmäpuristettua pellavansiemenöljyä, lohiöljyä, rypsiöljyä, broilerin rasvaa, luujauhoa ja maitohappobakteereita.Broilerin selkärankoja. Nämä ovat yksiä lihaisista luista, selkärangat ovat myös aika rasvaisia joten jos joskus on vaikka ongelmia rasvan saannissa, kannattaa selkärankojen määrää lisätä hiukan ruokavaliossa kunnes rasvaa saa taas tilattua. :)

Siinä oli nyt tämän erän satsi, katsellaan taas kun saan ja muistan sapuskoja kuvailtua!

Manta 

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Semmonen postaus olis kiva saada, missä kerrot esimerkiks viikon ajan mitä teijä frettilauma syö. :)

mantu kirjoitti...

Semmoisen voisi kyllä jossain vaiheessa tekaistakin, kiitos ideasta! :)

Emma kirjoitti...

Hieno uusi banneri ! ^^

Remy kirjoitti...

Ihana uusi banneri sulle ilmestynyt :) Mua ainakin kiinnostaa aina kovasti nämä ruokintapostaukset, hauska vertailla kun tiedän lähinnä vain koirien raakaruokinnasta :D

Anonyymi kirjoitti...

Hyi hitto, mä en ikinä pystyis tommosia syöttämään :S Tässä yks syy miks mulle ei frettiä tule :>

Veera kirjoitti...

Nam mitä ruokaa... <3 ja ihana banneri! :)

mantu kirjoitti...

Hihi, eikös olekin! :)

mantu kirjoitti...

Tykkään siitä myös erittäin paljon, kannatti vaan uhrata muutama euro ja tilata osaavalta ihmiseltä banneri. :)
Heh, itse taas olen nyt hirveissä stresseissä koirien raakaruokinnan suhteen sillä siitä en tiedä itse oikeastaan mitään! Täytyy alkaa pänttäämään sillä pentu kotiutuu loppu/alkuvuodesta. :)

mantu kirjoitti...

Heheh, no jos nämä etovat niin sitten on kyllä paha frettiä omistaa. :) Itseäni eivät kuvota mitkään, eivät itseasiassa ole koskaan ällöttäneetkään. Ihan itse nyljin rusakonkin näille eikä se ollut kauheaa! :D

mantu kirjoitti...

Ainakin pojat tykkäävät hurjasti. ;) Kiitos! Tilasin muutaman kappaleen eräältä henkilöltä joka on todella taitava noita tekemään, sain juuri sellaisia mitä halusinkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivasti oot taas muokannut blogiasi. Jatka samaan malliin. Pitkiä postauksia vaan tulemaan ;)

mantu kirjoitti...

Kiitoksia! :) Ja jepulista, koetetaan saada aikaiseksi! :D

Tea kirjoitti...

Itse olen joskus vanhempana frettiä hankkimassa olen lukenut freteistä jo kauan tietoa mutta silti eniten askarruttaa fretin ruokintaan liittyviä asioita joten olisi mahtavaa jos vastaisit näihin kysymyksiin: Aloitko ruokkimaan ensimmäistä frettiäsi suoraan raakaruoalla? Miten arivioit raakaruoan päivä annoksen? Kuka sinua neuvoi raakaruokinnassa? Mistä tiesit minkälaista raakaruokaa antaa fretillesi ? Milloin antaa mitäkin, minkä verran ja niiiiin paljon kysyttävää... Ps. Tykkään blogistasi aivan ylyttömästi :D kiitos. :)

Lähetä kommentti