torstai 9. elokuuta 2012

Summer ferretshow ja muut löpinät.

Edellisen viikonlopun vietin tosiaan (taas) Helsingissä. Lähdin perjantaina töideni jälkeen ajelemaan yksin kohti Helsinkiä, ajomatka oli ihan syvältä. Näin rehellisesti sanottuna. :D Vettä tuli täällä Seinäjoen rajalla ja Helsingissä niinkuin saavista kaataen, en nähnyt yhtään mitään ja välillä tuntui kuin auto ei olisi ollut hanskassa ollenkaan. Hatin jätin puolessavälissä matkaa Emeliinalle hoitoon viikonlopun ajaksi, sillä se ei Viroon harmikseni päässyt mukaan. Nappasin samalla mukaan Emeliinan superupeat naarasfretit, Rhean ja Daran, ja pääsin myös hengissä määränpäähäni eli meidän Taavin ja Eelin kasvattajalle Lisalle, jonka vaivoina olinkin sitten koko viikonlopun. :) Suuret kiitokset siis hänelle yösijasta! 


Lauantaina startattiin jo suht. aikaisin matkaan jotta kerittiin laivaan. Ihan näppärästi saatiin 4 frettitätiä, 9 kantokoppaa ja 19 frettiä pakattua yhteen autoon, plus playpenit ja meidän omat tavaramme. :D Laivamatka kesti pari tuntia ja siihen noin puolen tunnin ajomatka näyttelypaikalle päälle (okei, en ole varma tästä koska nukuin lähes koko automatkan :D). Näyttely oli jo alkanut, mutta koska järjestäjät tiesivät laivoistamme ja tilanteestamme, he arvostelivat väliin jääneet fretit myöhemmin.

Näyttelypaikka sijaitsi Harkujärvellä, erään fretti-ihmisen kotona. Koska tiesimme etteivät näyttelyt tule kovin kauaa kestämään (osallistujia oli vain vähän reilut 50), teimme vain kahdesta playpenistä suuren aitauksen ja päästimme sinne frettejämme jaloittelemaan. Olin hyvin laiska ottamaan kuvia, mutta onneksi muutama virolainen oli ottanut paljon hyviä valokuvia ja sain luvan lainata heidän kuviaan tänne blogin puolelle.. ;)

Näyttelyt tosiaan etenivät hyvää vauhtia ja viimein koitti palkintojen jako. Joku tarkkasilmäinen onkin saattanut jo Veetin näyttelytuloksia käydä katselemassa, mutta kerrotaan nyt siitä vielä täälläkin, Veeti oli siis luokkansa toinen sekä paras soopeli! Olin erittäin ylpeä "esikoisestani", vaikka minulle voittaminen ei olekaan pääasia niin tottakai sitä aina ilahtuu hurjasti jos oma pötkö pärjää. :) Sain ravata hakemassa palkintoja myös vielä hiukan useammin, sillä mukanani olleet Empun tytöt pärjäsivät, noh.. ihan hyvin. Dara oli luokkansa paras ja valioitui viimeinkin, Rhea taasen oli luokkansa paras, paras seniori ja Best In Show!!! Suomalaismenestys oli siis ihan mukavaa tälläkin kerralla, palkinnoksi saatiin jotain koiranmakkaroita (joita ei näätien kitusiin ole ajateltu laittaa), t-paita, kangastunneli, kuivaruokaa ja pari ruusuketta. :) Takaisintullessa tavaraa oli siis paljon enemmän, toki sekin vaikutti asiaan että kävimme superalkon kautta tullessa ja itse istuin kirjaimellisesti polvet suussa tulomatkan. :D

Jokin ihme kotiloetana, jonka elämä päättyi Taavin kitusiin.
 © Marilin Karu

Vasemmalla Taavin äippä Dara, oikealla Taavi itse. © Marilin Karu

© Johanna Pärn

Viikonloppu meni hyvin nopeasti koska perjantaina tulin perille vasta niin myöhään, lauantaina taas koko päivä meni virossa ja sunnuntai ja maanantai vain vilahtivat jotenkin ohitseni. :D Lähinnä tuli vietettyä aikaa pentujen kanssa, etenkin Eelin, ja käväisimme me Veetinkin kasvattajan luona katsomassa heitä sekä heidän frettejään ja skunkkejaan.

Maanantaina pääsin lähtemään kotiin vasta illalla seitsemän maissa, sillä ensin käytiin kaikkien pikkuisten kanssa pentutarkastuksessa ja minun piti pakata ja kirjoitella sopparit ja niin edelleen.. Keli oli onneksi ihan kiva kun ajelin kotiin, matkassakaan ei mennyt kuin 3 tuntia ja 10 minuuttia + näätien koukkaaminen Empun luota, kun tuli ajeltua (taas) vähän vauhdikkaammin. :D Eelin kotiutumisesta olenkin jo kirjoitellut, tällä hetkellä ei Veetin suhteen oikeastaan mitään edistystä ole tapahtunut, "esikoinen" rökittää nuorimmaista aina kun silmä välttää.

Loppuun vielä kuva parvekkeeltamme... Hatti ja Veeti ilmaisivat hyvin selkeästi mielipiteensä siitä kun ovat joutuneet viettämään muutaman viimeisen yön parvekkeella. :'D Kuvassa ei näykään ne about 12 paskaa mitkä lattialta noukin samalla kun rupesin siivoilemaan, uima-altaasta on kauhottu puolet vesistä pois ja parvekkeen sisustusta muuteltu näköjään muutenkin mieluisaksi.. Noh, semmoisia nuo kultamurut on!

 
♥ Manta

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taavi onkin vähän rotevampi poika kuin äippänsä!:DD

Lähetä kommentti