perjantai 31. elokuuta 2012

Frettilandia!

Noniin, nyt on siivot tehty ja sain napsittua jopa kuviakin tuosta huoneesta, eli tässäpä niitä nyt tulee!P.S. Jos joku ei huomannut, se aiemmin vihjaamani uusi asia on lisäkerros meidän Ferret Nationissa. ;)

♥ Manta

22 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Voi kuinka suloisen ja kotoisen näköistä! Kyllä tuolla kelpaa elellä! n__n

Satu-Sofia kirjoitti...

Hahaha, mitä Veeti tuolla tollee littanana vaanii :---D

Ohhoh, onpas toi huone kyllä muuttunut paljon! Oikein lapsosten kuvat seinillä. :---D Tosi hieno toi on kyllä! :----)

mantu kirjoitti...

Kiitos paljon! :--) Tuohon frettihuoneeseen tosiaan on panostettu, itsekin viihdyn siellä erittäin hyvin, olen ennemmin frettien kanssa siellä kuin täällä muualla asunnossa, olen niin hulluna väreihin ja muutenkin! :D

mantu kirjoitti...

Katoin kans kun lisäsin näitä kuvia että ei hitto, se on taljana lattialla joka kuvassa mutta vaihtaa vaan paikkaa! :'D

Joo sinne on tosiaan tullu vaikka mitä uutta (ja lähteny poiskin) sen jälkeen kun oot viimeks käyny! Tottakai pitää olla kuvilla peitetyt seinät, tosin noista junioreista ei oo siel kuvia, pitää varmaan teettää.. Kiitos! :3

Emma kirjoitti...

Hui miten korkea tosta häkistä tuli! Paljon sillä on nyt korkeutta ? :)

Eero kirjoitti...

UPEA !

Anonyymi kirjoitti...

Upea frettilandia<3 Kyllä poikien kelpaa!;) Ihanan usein tulee muuten taas näitä postauksia:)

Hantta kirjoitti...

Mahtava! Munki pitäis kehitella lisää rompetta tonne Hermannin häkkiin, vaikka eihän se kyllä sielä paljoa aikaa edes vietä. :D Ois se silti kiva jotaki uutta sinne laittaa. :)

mantu kirjoitti...

En ole mitannut, mutta villi veikkaus että se on nyt 2m korkea. :) En yllä laittamaan sormiani "katon" päälle vaikka seisoisin varpaillani, joten iso se on! :D Mutta tykkään ihan sikana! Meillä on täällä asunnossa muutenkin katot korkeammalla kuin normaalisti kerrostaloasunnoissa on, joten jos olisikin ollut ihan normaali vanhempi asunto niin voi olla että tuo lisäkerros olisi mahtunut ihan nippa nappa. :D

mantu kirjoitti...

Kiitos Epa! <3

mantu kirjoitti...

Kiitoksia! :) <3 Joo, ja minun! ;D Hih, oon yrittänyt nyt vähän tsempata, hyvä että se on huomattu! ;)

mantu kirjoitti...

Kiitos kiitos! :) Heh, meillä on lähes poikkeuksetta aina joku nukkumassa tuolla, eli poitsut tykkäävät kyllä paljon. :) Ainahan pienikin sisustaminen piristää. ;)

janika kirjoitti...

Todella kivan näköinen huone! Kaikki on just niin täydellisesti :) Frettien kuvat seinällä, ruusukkeet näyttelyistä, kaikki ihanat värit = perfect ;)

Anni kirjoitti...

Heippa, pääsin hakemaan pari päivää sitten frettivauvvani kotiin, se on perus pentu eli näykkii (ja muuten aivan helvetin kovaan) ja päätin kysyä sulta, että miten karsit näykkimisen pois freteiltäsi? :) Entä sitten laatikolle opettaminen? Ensimmäinen fretti miulla ja sille oma huone ja kaikki! Mutta sen koulutuksen kanssa on ongelmia kun en tiedä mistä pitäisi aloittaa :-D

mantu kirjoitti...

Kiitos kiitos! :D

mantu kirjoitti...

Heips! Mistä frettisi on peräisin? Riippuu hiukan siitäkin että miten kasvattaja on (jos on) pentua ryhtynyt opettamaan, jotkin kasvattajat käyttävät kieltona tiukkaa EI:tä, jotkin taas sähinää.

Meillä on tehty niin että kun fretti on purrut, sitä on otettu nenästä kiinni ja sähisty samalla. Kaikkiin ei auta kaikki jipot, ja muita meillä käytettyjä keinoja on olleet sormen laittaminen fretin suuhun poikittain, tukeva, iso ote niskasta ja fretin pitäminen lattiaa vasten jotta se rauhoittuisi (ei toimi Hatin kanssa lainkaan) ja sitten ihan jäähyttäminen. Jäähyttäminen on omasta mielestäni ehkä paras keino, jos fretti ei millään meinaa rauhoittua niin se laitetaan siksi aikaa jäähylle että se rauhoittuu, ja sitten jatketaan leikkimistä tai mitä ikinä tehtiinkään. :)

Laatikolle opettaminen on toistoa toiston perään, kun pentu herää, nosta se laatikolle. Kun se on syönyt, nosta se laatikolle, kun olette leikkineet, nosta se laatikolle. Kannattaa myös yrittää aina pitää pentua hetki laatikolla, ja aina kun tarpeet osuvat oikeaan paikkaan niin hirmuisesti kehuja ja vaikka nutriplussaa tai muuta herkkua naamaan. :)

Ei kuitenkaan kannata odottaa ihmeitä tapahtuvaksi aivan heti, esimerkiksi Hatti on ollut meillä nyt reilut kaksi kuukautta ja pureminen on kyllä vähentynyt, mutta ei suinkaan loppunut. ;) Laatikolla käyminenkin sujuu ihan hyvin, mutta huteja tulee silti vielä usein.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo häkki siis ihan Marshallin Midwest ferret nation? Miksi kaikilla (kasvattajillakin) on tollaset häkit kun sen häkin ostamalla tukee Marshallin frettifarmeja. Marshallin farmilla on ainakin (elei tuhansia) frettejä joita pennutetaan, ne ovat huonosukuisia, huonolla hoidolla ja tilat riittämättömät. Ruokinta on ala-arvoista ja pennut leikataan ennen luovutusta eli noin 6-8viikkoisina. Sitten ne myydään eläinkauppoihin ja koe-eläimiksi ja tutkimuksiin, lemmikeiksi ja kasvattajille. En tajua miten vastuullinen fretinomistaja joka paasaa pimeistä kasvattajista ja oikean toiminnan tukemisesta muille voi sitten itse ostaa satojen eurojen häkin jota valmistetaan varmaan yhdellä kamalimmista frettifarmeista eli pentutehtaista. Eikö tuo ole vähän ristiriitaista jos itse tuoet sitä samaa touhua niinkuin jotkut kasvattajatkin?

mantu kirjoitti...

Ensinnäkin. Häkkihän on siis Midwestin Ferret Nation, ei Marshallin. Marshallin valmistamia häkkejä ovat Folding Mansionit joita ei käsittääkseni Suomessa edes myydä, Playpeneja tosin myydään ja sellainen löytyy kyllä varmaan 9/10 frettikodista koko Suomesta. Marshall ja Midwest ovat siis kaksi aivan eri asiaa.
Tosiaan, ongelmahan on se että Marshall on yksi harvoista frettitarvikevalmistajista jonka tuotteet ovat vielä laadukkaitakin. Jos olisi vaihtoehto, niin tuskin kukaan ostaisi silloin Marshallin tuotteita. Mutta esimerkiksi Playpenin veroista, samanlaista aitausta ei ole toista ja se nyt vain ikävä kyllä sattuu olemaan Marshallin tuote, ja se on myös laadukas. Myös todella monet kivat lelut (esim pitkät freteille suunnitellut putket) ja peditkin ovat Marshallin valmistamia.
Tiedän millaista touhua tuo Marshallin toiminta on, ja se on kamalaa. Jenkit kuitenkin ovat jenkit ja frettejä kasvatetaan myös Euroopassa (esim Alankomaat) koe-eläimiksi, eläinkauppoihin jne. isoilla frettifarmeilla. Ei kukaan varmasti riemusta hypi ostaessaan Marshallin tuotteita, mutta ennemmin ostan yhden Marshallin playpenin kuin suljen frettini esimerkiksi kaninhäkkiin näyttelypäivän ajaksi.
Sinulla on siis hyvä pointti viestissäsi, mutta tosiaan tuo Marshallin "ainutlaatuisuus" on tässä se suurin ongelma ja he ovat ainoita jotka valmistavat joitain todella hyödyllisiä ja hyviä frettituotteita, niitäkin varmaan suojaavat patentit joita jenkeissä nyt saa vaikka hampaidenharjaustekniikkaankin. :/

Anonyymi kirjoitti...

Millain, onko normaali Ferret Nation tuollanen, missä on kaksi kerrosta? :]
Mitä ne maksaa noin?

mantu kirjoitti...

Anonyymi: Juu yleensä myydään näitä kaksikerroksisia Ferret Nationeja, mutta niitä löytyy myös "yksiöinä" sekä lisäkerroksia, jollainen meilläkin on. En tiedä häkin tarkkaa hintaa tällä hetkellä, mutta luulisin 2-kerroksisen häkin hinnan olevan n. 250e paikkella. Kokoaikaiseksi asunnoksi tämäkään ei kuitenkaan käy, vaikka hyvä häkki onkin.

Tiia Tapper kirjoitti...

onko tällä ferret nationilla mitään eroa zooplussan "suite roya 95" häkkiin? huonoja/hyviä puolia? ::)
http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/rotan/rotta_tilavat/197529

Tiia Tapper kirjoitti...

Mistä tuollaisen ihanan vaaleanpunaisen huvilan saa? =)

Lähetä kommentti