keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Nukkumatti 1 - näädät 0

Eilen käytiin toisen paikallisen Crazy Ferret Ladyn Janniinan kanssa vähän maakuntamatkailulla, kävimme nimittäin rokottamassa frettimme joukkorokotuksessa Porissa! Matkat sujuivat hyvin ja pientä levottomuutta oli hetken aikaa aistittavissa limusiinihiirissä, mutta muuten oikein kivuton reissu ja saatiinpa puolet halvemmat rokotteet kuin mitä täällä olisi maksanut (mikäli klinikoilla edes rokottaisivat frettejä). Nyt ei rokotuksistakaan tarvitse stressata taas vuoteen! :)

Selailin (taas!) vanhoja kuvia ja vastaan tuli mitä suloisempia ja hullunkurisempia nukkumakuvia näädistä sekä niiden mahtavista nukkuasennoista, ajattelinkin nyt sitten jakaa nämä otokset kanssanne, mutta varokaa! Kuvat saavat aikaan sen että tekee mieli mennä itse sänkyyn, ottaa mukava asento ja asettua röhnöttämään lämpimän peiton alle ja nukkua vaikka koko loppu päivä! ;)

Mikäli jotkut kuvista olette nähneet täällä aiemminkin, niin pahoittelen kovasti, en vain jaksanut ruveta käymään kaikki vanhoja postauksia läpi varmistaakseni asiaa! ;) Ja kuten huomata saattaa, yhtäkään nukkumiskuvaa ei ole Hatista - koska se ei ikinä nuku.. :')

♥ Manta

23 kommenttia:

Hantta kirjoitti...

Nää nukkumiskuvat on kyllä aina niin huippuja! :D Hermanni on löytäny itelleen uuden paikan toteuttaa tätä ihanaa puuhaa, se puskee ittensä aina meijän pyykkikoriin.

Anonyymi kirjoitti...

Rokotuksesta tuli mieleen, minkä ajan päästä pennun syntymästä se pitää rokottaa? :)

Sara kirjoitti...

Voi apua ku nää kuvat on sulosia :''DDD!

mantu kirjoitti...

Jep, mut sun ois pitäny nähdä miten Hatti otti flebiä täs yks päivä! :D Se oli tuolla vaatehuoneen nylonhäkissä, etupää rötkötti sieltä reunan yli ja otsa maassa, hitto se oli mahtava näky mut en kerinny saada kuvaa ku se heräs. :(

mantu kirjoitti...

Jep! Taipuispa itekin noin että vois ottaa yhtä rennosti lepiä. :D Meillä tykättiin myös edellisessä kämpässä nukkua aina likapyykin seassa, en kuitenkaan viittinyt sieltä laittaa kuvaa tänne sattuneesta syystä. x)

mantu kirjoitti...

Penikkatautirokote (Febrivac Dist) annetaan yleensä pennun ollessa vähintään 10 viikkoinen, eli siinä 10-12 viikkoisena mutta muutamalla viikolla lykkääminen ei ole vaarallista. :P

Anonyymi kirjoitti...

apua, jos saan pennun ens heinäkuussa nii voi olla et joukkorokotus on jo menny :(

ootko säkin tykästynyt enemmän urosfretteihin, etkä oo harkinnu naaraan ottamista? ite hankin uroksen, koska ne on kuulemma isompia ja laiskempia :D

mantu kirjoitti...

Ensi heinäkuussa eli siis vuoden päästä?
Täytyy myöntää että juu, itse pidän uroksista enemmän. Ovat vankempia ja isompikokoisia, tosin olen alkanut naaraillekin lämmetä pikkuhiljaa ja näiltä näkymin meille on ensivuonna sijoitusnaaras tulossakin, ehkä. :D

Freteillä ei oikeastaan ole sukupuolten välisiä eroja kauheasti, tiedän moniakin uroksia jotka ovat paljon aktiivisempia ja esimerkiksi hyppäävät paljon korkeammalle kuin jotkin naaraat. Uroksissa on vain se että jos ne ovat vähänkään pahapäisiä tai muutenvain villejä (kuten meidän Hatti) niin ne saavat purukalustollaan paljon rumempaa jälkeä aikaan kuin naaraat, sillä ne ovat niin paljon vahvempia ja puruvoimaakin on enemmän. x)

Anonyymi kirjoitti...

Tää on kyllä niin ihana blogi, rupeen seuraamaan:)
Noista koirista vähän...Hyväksyykö ne fretit ilman ongelmia? Meinaan sillä jos fretit on paljonkin vapaana:)
Ja eikös siulla oo joskus ollut lappailaiseskin Petsies? Ihmettelin vain kun ei enään ollut...Ellen muista ihan väärin:)

mantu kirjoitti...

Kiitoksia. :)
Juu, joskus olivat lappalaisetkin Petsiessä mutta eivät asu kanssani täällä niin poistin ne sitten, ehkä joskus lisäilen ne sinne uudestaan. Ja meidän lapparit eivät freteistä oikein piittaa, lähinnä yrittävät syödä ne joten eivät ole missään tekemisissä toistensa kanssa. :P Freteillämme on oma huone täällä kerrostaloasunnossamme ja ne saavat päivittäin vilistää myös muualla asunnossa.

Elise kirjoitti...

What lovely picutres we have here!

mantu kirjoitti...

Thank you Elise! <3

Most of them have been taken when Taavi and Veeti were kits. :D

Anonyymi kirjoitti...

Aijon hankkia fretin yksiööni, kai sille on tarpeeksi tilaa? Omaa huonetta se ei saa, mutten aijo sitä silti häkkiin laittaa. Ellen sitten kovasti innostu fretteihin, hankin luultavasti kissan seuraksi. Tuleekohan ne toimeen keskenään? Ensi kevääseenhän tässä pitää odottaa, joten ehtiihän tässä vielä opiskella freteistä. :D

mantu kirjoitti...

Kyllä frettejä on paljon yksiöissä, eli aivan hyvän kokoinen tila mikäli itse vaan pystyy fretin kanssa samassa huoneessa oleskelemaan. :) Jos nukkumisesta ei tule mitään niin sängyn voi kyllä ympäröidä vaikka playpenillä, jotta fretti ei pääse häiritsemään. Hyvä että et aio häkittää frettiä. :) Ja kissoja on jonkin verran frettien seurana, uskoisin että tulevat hyvin juttuun kunhan jompi kumpi tai molemmat tulevat pentuna taloon. Onneksi se kevät tulee huisin äkkiä, ja kerkeääpähän käydä vaikka frettikodeissa vierailulla ja niinkuin sanoitkin, opiskella freteistä. ;)

Erika kirjoitti...

Suututko jos joku antaa fretilleen sun fretin nimen?

Joha kirjoitti...

Voi hitsi, aivan ihania unikuvia! ::)

NeoJamz kirjoitti...

Ihania kuvia ja frettejä!! Olen itse myös hankkimassa nyt jostain frettiä osaisitko suositella kasvattajaa porin läheltä? Ihan sama mikä kasvattaja kunhan olisi lähellä. :-) minkä merkkistä ruokaa syötät freteillesi? Onko merkillä edes mitään väliä? Kun tässä lähieläinkaupassa on vain yhtä frettiruokaa mutta en muista nimeä, se oli jokin kellertävä pussi ehkä?

Strawberry kirjoitti...

En suosittele tuota asennetta. Kannattaa katsoa frettiliiton sivuilta missä lähin kasvattaja on. Ja merkillä on kyllä väliä, kaikki fretin ruuat ei ole laadukkaita.

janika kirjoitti...

Voi miten ihania näätiä, kyllä teillä nähtävästi uni maistuu ;)

Myös minulla on frettiblogi, käykää katsomassa ja saa liittyä lukijaksi

paljonputputusta.blogspot.fi

mantu kirjoitti...

Tietenkään en voi kieltää ketään antamasta samaa nimeä lemmikilleen, sillä esimerkiksi Veeti ja Taavi ovat ihan ihmistenkin nimiä. Hatin taasen olen "keksinyt itse", eikä muita samannimisiä frettejä ole. Itse en pidä siitä että muilta tietoisesti kopioidaan noinkin "isoja" asioita kuten lemmikkieläinten nimiä, ja itse olen poissulkenut todella monta nimivaihtoehtoa siksi että ne ovat olleet jo käytössä tuttujeni tai tuttujeni tuttujen lemmikeillä.

Eli en siis todellakaan ilahtuisi jos minua vastaan tulisi jossakin henkilö fretin kanssa ja hihkuisi innoissaan että hän keksi fretilleen nimen minun fretiltäni.

mantu kirjoitti...

Kiitos paljon! :--)

mantu kirjoitti...

Strawberryhän siinä jo oleellisimmat asiat tiivistäen sanoikin. Lähtökohtaisesti tuo "ihan sama kuka kasvattaja kunhan on lähellä" on aivan väärä asenne fretinhankinnassa. Jos fretin vuoksi ei jakseta tehdä minkäänlaisia uhrauksia niin se tuskin on sinulle sopiva lemmikki, sillä fretin vuoksi nimenomaan niitä uhrauksia joutuu tekemään. Tähän aikaan ei frettejä enää edes saa virallisilta kasvattajilta, ja itse en todellakaan suosittele kääntymään pimeän kasvattajan tai jonkin muun vastaavan puoleen.

Ruoalla on todella iso merkitys fretin kasvussa, elämässä sekä tietysti terveyden suhteen, joten merkillä todellakin on väliä. Eläinkaupoissa myytävät James ja Ferret Complete -ruoat ovat suoraan sanottuna ihan paskaa, eikä niitä kannata fretille syöttää. Meillä syödään pääsääntöisesti Totally Ferret baby formulaa, jota on helppo tilata esimerkiksi SulkaDesignista.

ACH's Ferrets on Noormarkussa, mikä on tietääkseni aika lähellä Poria. Kannattaa siis olla häneen yhteyksissä kunhan ensin olet kerännyt vähän enemmän tietoa freteistä ja kun seuraavia pentusuunnitelmia julkaistaan.

mantu kirjoitti...

Kiitoksia. :)

Lähetä kommentti