maanantai 9. heinäkuuta 2012

Elossa ollaan!

Pahoittelen hetkellistä hiljentymistäni! Viimeiset kaksi viikkoa ovat vain olleet niin kiireisiä, etten ole kerinnyt tehdä oiken mitään. Olen siis varmaan vain nukkunut. :D Tai ainakin yrittänyt. Herään joka aamu viideltä töihin ja tulen kotiin vasta neljän maissa joten aikaa on rajallisesti ja laiskotus ottaa minusta vallan. Onneksi avokki kotiutui viikonloppuna armeijasta niin on joku pitämässä pojille seuraa silloin kun en itse ole kotona. :)

Nyt on jo heinäkuu, enkä millään pysty uskomaan sitä todeksi. Viime kesänä olin vielä snägärillä töissä ja työajat olivat hyvin joustavat, olimme rannalla lähes joka päivä ja päivittäin kävimme Veetin kanssa muutaman kilometrin mittaisilla lenkeillä. Tänä kesänä en ole kerinnyt tehdä yhtikäs mitään! Olen valkoinen kuin lakana ja Veetikin on menettänyt koiramaisen tuntumansa lenkkeilyyn, plääh.Hatin kanssa ollaan jo selvitty alun hankaluuksista isompien poikien kanssa, ensimmäisinä parina yönähän kaikkia ei voitu pitää samassa tilassa yön yli vaan ne täytyi erottaa, mutta alle viikossa tilanne rauhoittui täysin ja nyt pojat elävät kolmistaan keskenään sulassa sovussa! :) Olen todella iloinen että alkukahinat ja välien selvittelyt eivät kestäneet tuota kauempaa, toivotaan yhtä hyvää onnea Eelin kanssa! Hatti kasvaa silmissä, tällä hetkellä painoa 10,5vko ikäisellä pikkuäijällä on reilun kilon verran. Aika näyttää minkä kokoinen möhkäle Hatista kasvaa, uskoisin sen menevän vähän Veetin yli, mutta kuitenkin Taavin alle.

Hatin kanssa on käyty jo pihallakin pari kertaa, mutta täältä löytyvät valjaat ovat sen verran suuret että peruuttamalla Hatti pääsee valjaista irti. Eräänä päivänä olimme avokin kanssa anoppilassa syömässä ja minä siinä sivussa kuvailemassa näätiä, Hatti lähti peruuttamaan korkeisiin pensaisiin päin, pääsi irti ja katosi pusikkoon. Sain varmaan puolittaisen sydänkohtauksen ja mietin että pitääkö nyt ruveta rääkymään vai hyppimään tasajalkaa ja juoksemaan ympyrää kuin päätön kana. Noh, en tehnyt mitään noista, vaan hain vinkulelun ja vinguttelin sitä kovaäänisesti ja pian pieni riiviö syöksyi pusikosta kiinni käteeni! :') Taas selvittiin siis säikähdyksellä, onneksi. Veeti pääsi myös riistäytymään pari kertaa irti valjaista, mutta onneksi se lähti juoksemaan minua kohti ja sain napattua sen mahanahoista kiinni ennenkuin oli liian myöhäistä.Veetin ja Taavin ilmoitin juuri muutama päivä sitten Virossa pidettäviin Summer Ferret Show -frettinäyttelyihin. Harmikseni Hatti jää vain vajaan viikon verran liian nuoreksi jotta se voisi osallistua näyttelyyn (rabiesrokote+vaikutusaika), mutta ensikerralla sitten! Kaikki kolme on ilmoitettu PK-Fretit ry:n järjestämään KesäPikNik -frettinäyttelyyn joka pidetän 28.7 Espoossa. Itse olen tuon viikonlopun Helsinginpäässä festareilla joten Emeliina ottaa pojat hoiviinsa viikonlopun ajaksi ja käyttää ne myös näyttelyissä! Olen tästä palveluksesta Empulle toooooodella kiitollinen! Suunnitelmissamme on osallistua myös Finnish Ferret Festival- sekä Capital! 2012 -frettinäyttelyihin, toivottavasti neljän poitsun kera! :)

Tässä viikko-pari takaperin törmäsin aika tympeään asiaan. Soitin paikalliselle klinikalle aikomuksenani varata rokotusajat Veetille, Taaville ja Hatille, mutta sieltä ilmoitettiin että klinikalla/eläinlääkäreillä ei ole voimassaolevia lupia jotka rokoteaine tarvitsee. Lisäksi eivät kuulemma tilaa rokotetta muutaman fretin takia sen kalliin hinnan ja huonon säilyvyyden vuoksi. Ymmärrettäviä seikkoja toki, mutta viimevuonna ei ollut mitään ongelmaa yhdenkään fretin rokottamisessa. Näiltä näkymin matkaamme siis poikien kanssa Porin joukkorokotukseen 24.7 jotta saadaan kaikille rokotukset kuntoon.Itse en saanut hakemaani koulupaikkaa syksylle, joten saa nähdä mitä tässä keksii! Täytyy varmaan ruveta metsästämään sitä oppisopimuspaikkaa pikkuhiljaa, se olisi nimittäin paras vaihtoehto sillä tuo koulun penkillä istuminen ei oikein minua nappaa. :D Töitä kyllä riittää vielä ainakin tällä hetkellä, toivon että syksyllä tilanne pysyy samana ettei tarvitsisi pee aana elellä. Päässä on pyörinyt jos jonkinmoisia ajatuksia siitä että mitä sitä haluaisi tehdä "isona", mikään muu ei ole selvää kuin se että haluan olla tekemisissä eläinten kanssa. Mutta, eiköhän tästä johonkin suuntaan vielä ponkaista!

Tosiaan, sen kummempia kuulumisia ei tänne tälläkertaa. Enää nelisen viikkoa siihen että Eeli tulee luovutusikään ja saadaan tuoda poika kotipuoleen, todennäköisesti tulen kyseisestä veijarista tekemään jonkinlaisen esimakupostauksen tässä jossain vaiheessa kun vain saan tuoreita kuvia pikkuisesta. :) Täytyy kyllä kommentoida vielä tuota paskan määrää, niin laatikoissa kuin lattioillakin! Sitä nimittäin tulee, ja PALJON! :D Muutaman kerran olen sen virheen tehnyt etten ole laatikkoa putsannut päivittäin, ja se ei todellakaan kannata.. Jos jotain niin sen olen oppinut. Loppuun vielä kuvia poitsuista, sekä paskakätköstä jonka löysin Ferret Nationin alta muutama päivä Hatin kotiutumisen jälkeen. :D Olinkin pohtinut sen muutaman päivän ajan että missä se oikein käy asioillaan kun laatikoissa ei ollut normaalia enempää tavaraa...


Manta 

8 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Viimeinen kuva! hah... Hatti <3 :)

sanna kirjoitti...

Tuo Hatin ilme on niin mainio :'D "Mitä sul on siinä? Onko se joku jännä? NÄYTÄ MULLE!"

Uu, olette Poriin tulossa! Mikäli ajatte Rauman ja Eurajoen kautta, poiketkaa edes piipahtamaan tossa pihalla :D

Anonyymi kirjoitti...

muuten, onko vaatehuone hyvä paikka freteille vai ei? sen voisi helposti saada ainakin turvalliseksi.

mantu kirjoitti...

Hatti on paras. :D

mantu kirjoitti...

Niin on! :D Se on niin mahtava pieni kaveri ettei mitään rajaa. :) Pitää katsella miltä aikataulut näyttävät, reittiäkään ei olla vielä sen kummemmin suunniteltu! :)

mantu kirjoitti...

Riippuu aivan siitä minkä kokoinen vaatehuone on, onko siellä ikkunaa, tulisiko siihen oven tilalle portti.. Jos vaatehuone on kuitenkin vähintään parin/muutaman neliön kokoinen, siitä voisi kyllä fiksata tilapäispaikan fretille. Siis häkinkorvikkeeksi paikan jossa fretti on esimerkiksi öisin kun itse ei ole kotona. Tällöin vaatehuoneeseen pitäisi kuitenkin oven tilalle vaihtaa portti jotta ilma vaihtuu, eikä fretti ole täysin eristettynä. Toinen hyvä vaihtoehto on myös playpen, jolla voi rajata oman "loossin" tai nurkkauksen esimerkiksi olo- tai makuuhuoneesta fretille.

sanna kirjoitti...

Miten Hatti muuten käyttelee hampaitansa? Onko kovinkin hammasteleva kaveri vielä, vai varovainen?

mantu kirjoitti...

Hatti on erittäin hammasteleva vauveli, ei tarvitse kuin nostaa kaveria niin hampaasta tulee. :D Hatti itseasiassa kulkee vakiona suu auki eteenpäin ja naukkaa kiinni kaikesta mikä sen tielle osuu. Pikkuhiljaa alkaa kuitenkin sähinä -kielto mennä perille, eikä pentu kovin montaa kertaa ole meille verta vuotavia reikiä aikaan saanut. ;) Itse kuitenkin toivoin tälläkertaa vähän haastavampaa tapausta ja olen iloinen että myös sellaisen sain! :)

Lähetä kommentti