maanantai 4. kesäkuuta 2012

Vauvanäätiä siellä, tuolla ja joka puolella!

Tätä luvassa vielä paaaljon enemmän. ;)

Noniin! Helsingin suunnassa käytiin taas poikkeamassa, en oikein tiedä mistä suunnasta lähtisin tätä juttua purkamaan. Päätarkoituksena oli siis mennä hakemaan kaverilleni Janniinalle hänen ensimmäinen frettipentunsa (samalta kasvattajalta kuin Veeti), mutta mukaan lähtikin kaksi frettiä! Muutama päivä takaperin kuulin että eräs neljävuotias frettiherra jäi yksin sen frettikaverin kuoltua tapaturmaisesti. Omistaja etsi herralle uutta kotia ja vinkkasinkin sitten kaverilleni tästä, ja hän suostui tarjoamaan tälle ihastuttavalle pojalle kodin. Tino, joksi tätä jätkää kutsutaan, on todella hienoluonteinen poika, se nauttii suunnattomasti saamastaan huomiosta eikä ole edes yrittänyt käyttää hampaitaan muuhun kuin syömiseen. Yksi pikku juttu Tinossa tosin on tällä hetkellä ei-niin-mukavaa.. Sillä on nimittäin kiima päällä, ja hyvällä mallilla onkin. Tino lähinnä haahuilee, kotkottaa ja merkkailee, kivekset ovat valtavat ja turkki todella rasvainen. Tämän vuoksi Tinoa ja pientä frettiprinsessa Minttua ei voi vielä pitää yhdessä, vaan täytyy odottaa että Tino on saatu kastroitua. Tino on kunnioitettavan kokoinen tapaus, silmämääräisesti sanoisin että se on samankokoinen kuin meidän Taavi. Tässä huomataan sekin, miten leikkaamattomat urokset ovat vanhempinakin vielä todella hyvännäköisiä kun ovat saaneet kasvaa rauhassa. Minttu taasen on ihastuttava pikku vinkuintiaani, joka on silminnähden loukkaantunut siitä että ei saa vielä hengailla Tinon kanssa, vaikka se kuinka haluaisikin. Pikkuinen ei vain ymmärrä että tällä hetkellä Tinon aikeet sen suhteen eivät ole kovin viattomat.. 


 Minttu, pieni prinsessa. :)Tämä kuva siksi että kenellekään ei jäisi epäselväksi miltä kiimaisen uroksen kivekset näyttävät.


Rasva-haisu-Tino. <3 Täytyy myöntää että tähän herraan rakastuin heti mielettömästi! Kun sukukalleudet on saatu poistettua ja Tino itse toipunut leikkauksesta, uskon että hänestä tulee ihan mahtava herrasnäätä, ja hyvä kaveri Mintulle! :)

Tino ja Minttu olivat kumpikin kotimatkalla todella hienosti rauhassa kantokopissaan, ja ovat nyt totuttelemassa elämään uudessa kodissa. Halusin ensin esitellä teille ystäväni uudet silmäterät, sillä en halunnut tukkia postauksen alkua ihan täyteen kuvia.. Nyt niitä nimittäin tulee! Olin siis visiitillä Nightshade's Ferretsin kasvattajan luona, jonne minulla on varaus pastellipojasta. Pentueen emä on albiino ja isä pastelli. Pentueessa on 9 pentua, 4 poikaa ja 5 tyttöä. Sukupuolijakauma on siis hyvin tasainen. :) Pennut ovat nyt ihan parhaassa iässä, niiden silmät ovat auenneet viikko takaperin ja ne ovat ottaneet jalat alleen. Pienten touhuja on ihan mahtava seurailla kun ne painivat keskenään ja kipittävät menemään, muksahdellen välillä kumoon. :') Haastavia kuvauskohteita nämä vauvat kyllä olivat, hirveä kiire oli kokoajan johonkin eikä kameraan katsominen tullut kuuloonkaan!


 Pienillä on yllättävän paljon puruvoimaa, mutta voiko muuta olettaakaan kun pikku pedot natustavat tyytyväisinä kokonaisia kanankauloja ja muita luisia lihoja päivittäin hyvällä halulla. :)

  

Emme vielä kasvattajan kanssa varsinaisesti päättäneet mikä pentu minulle tulee, mutta valitsin kaksi suosikkiani ja jos ensisijainen lemppari päätetäänkin sijoittaa, niin saan kakkosvaihtoehdon. :) Periaatteessa sillä ei ole suurta merkitystä mikä pennuista meille muuttaa, kaikki ne ovat aivan ihania ja myöskin samannäköisiä. Luonne-erojakaan ei vielä hirmuisesti näin nuorilla pennuilla ole, mutta tykästyin kovasti pentueen isoimpaan poikaan jota hiukan ujostutti kun sen otti syliin. :') Pennun virallinen nimi on myös päätetty, mutta sen julkistan vasta kun saan myös varmuuden siitä että kuka näistä valloittavista palleroista muuttaa meille. Enää kolmisen viikkoa vauvan kotiutumiseen, päivä päivältä jännitän kyllä enemmän sitä että miten Veeti ja Taavi ottavat uuden tulokkaan/uudet tulokkaat vastaan, mutta toivotaan että kaikki menisi hyvin! Toivottavasti kukaan teistä ei kuollut söpöyden yliannostukseen!

Osa vauvoista unilla äipän kanssa.

♥ Manta

20 kommenttia:

shm` kirjoitti...

Täällä ensimmäinen kuollut.. 8) Ai luoja paratkoon miten syötävän suloisia nämä pallerot on! Vauvakuume senkun kasvaa! <3

Hantta kirjoitti...

Hermannilla on kans yhtä "komeat" pallurat, mutta onneksi implantti on nyt laitettu. :)
Mulla on ihan kauhee näätävauvakuume ollu jo pari kuukautta, että oli hieman "tuskaa" katella näitä kuvia! :D Ehkä ens vuonna... :)

sanna kirjoitti...

Aivan valloittavia pieniä näätälapsia <3

Joha kirjoitti...

Voi että kun noi vauvat on lutusia! :3

mantu kirjoitti...

Hihih! ;D Nämä veijarit oli kyllä niin ihania että olisin voinu jäädä sinne vaikka seuraavaks viikoks niitä paijailemaan. <3

mantu kirjoitti...

Hahah, voin vain kuvitella! :D Tosi hieno juttu, siinä ei kovin kauaa mene että implantti rupeaa vaikuttamaan. :) Veetillä oli kiima ohi jo 2-3 viikossa kokonaan. Noh, voihan se olla että tässä kesän/syksyn aikana vaihtaa moni ihan pentukin kotia... Eli kannattaa toki pitää silmiä auki jos vaikka joku oikeasti varteenotettava kodinvaihtajavauva vastaan tulee. :) Se on surullista että kun fretti tulee tunnetummaksi lemmikkieläimenä, niin sitä enemmän niitä kodinvaihtajia ja kiertolaisiakin täällä pyörii.. :(

mantu kirjoitti...

He ovat todella ihania! <3

mantu kirjoitti...

Niin ovat, arvaa olisiko tehnyt mieli viedä kaikki kotiin. :) Onhan se ihanaa että meillä on taas pian näätävauva, mutta toisaalta sitä vaan odottaa että sekin sitten kasvaa aikuiseksi, kyllä nää aikuset fretit on vaan paljon mukavampia kun on jo käytöstavat hallussa ja laatikkoakin käytetään hienosti ym. :)

Marjo kirjoitti...

MiniLyyti! Toinen näyttää kyllä niin samalta kun meidän neiti pienenä. Samanlainen hölmistynyt ilme :D Hänestä varmasti kasvaa yhtä upea ilmestys kuin siskostaan. Söpöjä ovat kyllä kaikki pennut, pitää yrittää pitää itsensä aisoissa ettei ihan räjähdä pentukuvien takia!

Sara kirjoitti...

Ooooo! En malta odottaa että yks noista palleroista saapuu teille! Ne kolme kuvaa mitkä lähetit ja oon niitä näytelly kaikille ja nyt näkee lisää nii ENKESTÄ<3 uuui, mene 3 vk äkkiä :')) !

Sofia kirjoitti...

Ihania!!!!! Meille olisi muuten tullut samalta kasvattajalta ja samasta pentueesta pentu, mutta päätimme sittenkin hankkia toisen koiran... :) <3 Ehkä sitten joskus myöhemmin.

mantu kirjoitti...

Hahah, mun mielestä Minttu näyttää enemmänkin Veetiltä! :D Toki silmät ovat ihan samanlaiset kun Lyytillä. Kuutin Pluie on mun mielestä täysi kopio Lyytistä! Voi, sun pitää varmaan pistää tää blogi estetyksi tai jotain, alta 3 viikkoa niin sitten niitä vauvakuvia vasta onkin... Tosin et välty niiltä facebookissakaan! ;)

mantu kirjoitti...

Ainahan vauvat ovat ihania! :) Aijaa! No mutta hyvä kuitenkin että pystyitte lykkäämään fretinhankintaa kun siltä tuntui, ja koiranpennun kanssa ei varmasti käy aika pitkäksi. :)

mantu kirjoitti...

Ne oli niiiiin syötäviä! <3 Sellasia yhdelle kädelle mahtuvia pieniä pureskelijoita! Kyllä aika menee nopeesti, tänä viikonloppuna Islakin todennäköisesti poksahtaa niin ei ole pitkä siihen että selviää tuleeko meille toinenkin vaawa.. <3

Hantta kirjoitti...

Niinpä! Tosi tympeetä, kun ihmiset ei tajua ottaa asioista selvää vaan katsoo, että fretti on todella kaunis eläin ja hankkii semmoisen ilman mitään kunnollista tietoa. Moni olettaa, että fretti on yhtä helppohoitoinen, kuin esimerkiksi kissa.
Täytyy kyllä pitää silmät ja korvat auki noiden kodinvaihtajien varalta, meiltä löytyisi ainakin pysyvä koti!

shm` kirjoitti...

Tänä vklp:ko on Islallakin laskettu? Vautsi! Mie odottelen sitä Elsan poksahtamista ;)

Emma kirjoitti...

Söpöjä vaaveja :3 BTW, mun oli pakko suositella sun blogia muutamalle ihmiselle ketkä ovat nyt innostuneet freteistä ! Osaat kirjoittaa niin mieltsin hyvin tästä omistajan oikeasta arjesta ;)

mantu kirjoitti...

Islalla on laskettu aika tasan viikon päästä eli 12.6, mutta typy on ottanut jo todella paljon painoa astutuksesta ja mahakin alkaa olla jo hirmuisen kokoinen, eli poksahtaa varmaan viikonloppuna. ;)

mantu kirjoitti...

Ne on aivan ihania! <3 Ohhoh, kiitos paljon! Sekä kehuista että "mainonnasta"! :D

shm` kirjoitti...

Voii että :) Ihana kuulla!

Lähetä kommentti