tiistai 26. kesäkuuta 2012

Hatti tuli kotiin!

Juhannuslauantain vietimme siis mökillä Ähtärissä, sunnuntaina sitten lähdettiin muutama tunti myöhässä ajelemaan kohti Helsinkiä, myöhästyminen kyllä kostautui sitten sekä isommilla että pienemmillä teillä... Paluuliikenne pääkaupunkiseudullepäin oli aivan järkyttävää, lisäksi matkamme varrella oli tapahtunut pari kolaria jotka hidastivat liikennettä entisestään. Koko matkan myös satoi, välillä kaatamalla ja välillä tihkuen. Ajoimme harhaan ja teimme suunnilleen kevyet 100km ylimääräistä lenkkiä, mikään ei siis oikein sujunut suunnitelmien mukaan ja molemmilla oli hermot todella kireällä. :D Päästiin kuitenkin perille!

 Päivä muuttui kieltämättä 100x paremmaksi heti kun päästiin perille, muutama pentu oli jo lähtenyt maailmalle mutta pikku karvapalleroita oli silti vielä monta jäljellä. :) Lähinnä jutusteltiin kasvattajan kanssa mukavia ja kirjoiteltiin paperit kuntoon, jonka jälkeen lähdettiinkin jo kotia kohti. Ajomatka sujui oikein hyvin, Seinäjoelle mennessä ei liikenteessä tarvinnut junnailla vaan sai heittää vakkarin päälle ja keskittyä pitämään silmiä auki. :D Hatti oli rauhassa melkein koko matkan ajan, välillä piti myllätä kantokoppaa ja kaivaa pelletit ulos hiekkalaatikosta mutta muuten poju oli oikein nätisti.


Tultiin kotiin vasta abouttiarallaa yhdentoista maissa illalla. Lauantaina tehtiin näätähuoneessa juhannussiivot, kaikki pestiin petivaatteita ja lattioita myöten ja isommat pojat saivat viettää yönsä playpenissä jotta huone olisi "hajuton" uutta tulokasta varten. Pojat olivat pysyneet nätisti aitauksessaan ja pääsivät kotiuduttuamme pikimmiten tekemään tuttavuutta uuden perheenjäsenen kanssa.

Aluksi Veeti ja Taavi kurmuuttivat kumpikin Hattia jonkin verran, mutta Taavi on lopettanut sen lähes kokonaan. Ainoastaan jos Hatti itse tulee roikkumaan niskaan kiinni eikä anna Taavin olla rauhassa, tai ei osaa lopettaa ajoissa niin sillon Taavi kyllä ojentaa junioria. :) Veeti taasen käyttäytyy juuri samalla tavalla kuin silloin kun Taavi tuli taloon, se nimittäin myllyttää Hattia oikein olan takaa. Veeti on selvästi tässä taloudessa se pomo, jonka täytyy kynsin hampain pitää kiinni paikastaan. Hatti on suuri luonne pienessä paketissa, se härnää isompia poikia eikä tajua lopettaa ajoissa ja sen jälkeen se saa kipeää.

Tämä on ollut vasta Hatin ensimmäinen kokonainen päivä kotona, mutta Taavin kanssa ne tulevat juttuun aivan hyvin. :) Taavi lähinnä seurailee ja haistelee Hattia, Veeti taasen käy sutena kimppuun jos pentu sattuu eksymään sen eteen. Nahistelua on todella surullista ja sydäntäsärkevää katsella, mutta frettien on pakko sopia paikkansa laumassa jotta ne voivat myöhemmin tulla juttuun keskenään. Välillä Veeti kuitenkin kurmuuttaa Hattia aivan liian kovaa, jolloin minun on pakko mennä väliin. Toivon kuitenkin todella että kaikki kolme löytäisivät pian omat paikkansa ja rauha palaisi frettilandiaamme. :)

Näin ensivaikutelmaltaan Hatti vaikuttaa olevan todellinen pikku riiviö. Frettien kohdalla tässä taas huomataan miten suloinen ulkonäkö usein pettää, tämä pieni monsteri nimittäin nappailee minua ja L:a mennen tullen ja palatessa ja meillä molemmilla on pieniä reikiä siellä sun täällä käsissä ja varmaan varpaissakin. x) Hatti vaikuttaa todella hupsulta sisupussilta ja suurelta persoonalta, aika näyttää millainen tästä kaverista kasvaakaan. :) Aivan ensimmäisenä Hatti hurmasi minut ihastuttavilla mollosilmillään (jotka on muuten isältä peritty), joita tekin pääsette ihailemaan pikimmiten - eli nyt! :--)

Tälläinen kaveri meille siis kotiutui tuomaan lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita arkeemme! Palailen myöhemmin kertomaan kuulumisia miten esimerkiksi Hatin ja Veetin suhteen kanssa edistytään. :)

18 kommenttia:

shm` kirjoitti...

Voi, ihana tarina :) Ite en viiti mistään junan vessoista kuvia ottaa, tai no riippuu siitä millaisen shown Harmi pistää pystyyn kun kotimatka alkaa. :D

Hantta kirjoitti...

Aaw, tässähän ihan silmäkulmat kostuu, ku pikkunen on niin sulonen! :') Onnea perheenlisäyksen johdosta!
Meidän Hermanni meille tultuaan oli aluksi aivan kamala tapaus, puri aina joka paikasta niin, että veri roisku. Muutaman viikon päästä tilanne rauhottui ja tällä hetkellä jäbä on mulle ja avokille maailman kiltein otus. :) Vieraitahan toki pitää joskus käydä vähän maistamassa... ;)

Jamz kirjoitti...

Rakastuin noihin nappisilmiin ;____; Tää ei auta mun vauvakuumetta alkuunkaan.

sanna kirjoitti...

Hatti on kyllä uskomattoman kauniin värinen pastelli. Tasainen ja ihanasti dipatut jalat ja kaikkea.

Jertsu kirjoitti...

Hatti on kyllä aivan upean näköinen ja söpö... :) + nimi on ihana!

Veera kirjoitti...

Söpö! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on hirveä frettikuume, joten pakko kysyä: mitenköhän vehnäterrieri ja fretti sopii yhteen? joku sanoi ettei terrierit sovi frettien kanssa kun yrittävät pyydystää niitä mutta kai fretti pärjää koiralle ja meidän koira on melko vanha ja laiska eikä ole ikinä mitään elävää napannut :D

fretteihin menee ilmeisesti aika paljon rahaa? meillä ei oo paljoa ylimääräistä..

mantu kirjoitti...

Heippa Anonyymi!

Moni sortuu yleistämään koirarotujen kohdalla sitä, että kuinka ne frettien kanssa tulevat toimeen. Jos joku siis sanoo että koiranne ei voi tulla fretin kanssa juttuun koska on terrieri, niin sitä ei kannata uskoa. Frettien kanssa elää monia ihan metsästyslinjaisiakin koiria, kaikki on siis kiinni lähinnä koirasta sekä fretistä, että kuinka niiden kemiat kohtaa. Ihmisellä on myös suuri rooli eläinten totuttamisessa toisiinsa. Jos teillä on mahdollisuu siihen että pääsisitte koiran kanssa käymään jossain frettikodissa, niin kannattaa ehdottomasti mennä että näkee kuinka koira reagoi fretteihin. :) Yleensä koirat vain väistävät niitä, harvoin kuulee juttuja että olisivat ihan kiinni käyneet ja saisivat fretin hengettömäksi, mutta toki näitäkin on ollut.

Fretti on tosiaan kallis eläin, sen ruuat ovat kalliita eikä fretti itsessäänkään ole ihan halpa, fretit ovat myös normaalia sairaampia (jos niin nyt voi sanoa) eläimiä ja niiden eläinlääkärikulut nousevat usein suuriksi, varsinkin jos fretti on epämääräisistä oloista tai sen suvusta ei ole tietoa/sieltä löytyy paskaa. Taloudellisen tilanteen tulisi olla siis kohdillaan jos fretti aiotaan hankkia, itselläni on nyt vuoden aikana mennyt abauttiarallaa reippa 3500e näihin, eikä ylimääräisiä eläinlääkärinkuluja ole edes ollut.

mantu kirjoitti...

Hatti kiittää! :)

mantu kirjoitti...

Kiitoksia! :) Hatilla on aivan mahtavat mollosilmät! :D

mantu kirjoitti...

Hatti on kyllä aikasta kivan näköinen tällähetkellä, saa nähdä minkä väriseksi muuttuu talvikarvan myötä. :)

mantu kirjoitti...

Hihih Hatilla on ihan super mulkosimmut <3

mantu kirjoitti...

Tää on aivan mahtava kaveri. :) Kiitoksia! Heh, Veeti ja Taavi olivat kyllä tosi helppoja silloin kun tänne tulivat, Taavi oli ehkä vähän häjympi mutta ihan easy verrattuna tähän. :D Hattikin on tässä viikon aikana rauhoittunut kyllä jo jonkinverran, eiköhän tuostakin samanlainen pusukone tule kuin kahdesta edellisestä. ;)

mantu kirjoitti...

Hahah, "minä junan vessassa Harmin kanssa..".. :'D Noh, ei ole pitkä aika enää niin pian päästään niitä Harminkin kuvia ihastelemaan! <3

Anonyymi kirjoitti...

saako kuopiosta frettejä?

mantu kirjoitti...

Jos ei viitsi vaivautua kotipaikkakuntaa kauemmaksi hakemaan frettiä niin sellaista ei tosiaankaan kannata hankkia. Fretti on paljon vaativampi lemmikki kuin esimerkiksi hamsteri, eikä niitä saa eläinkaupoista tai ihan mistä tahansa, eikä myöskään kuka tahansa vaan fretin hankintaa suunnittelevalla henkilöllä tulee olla lajista jo jonkinverran tietoa ennen eläimen hankintaa. Suurin osa Suomen Frettiliiton hyväksymistä kasvattajista asustaa pääkaupunkiseudun lähettyvillä, http://frettiliitto.fi Frettiliiton sivuilta löydät tarkempaa tietoa kasvattajista.

janika kirjoitti...

Voi että kun on suloinen pikku näätä ! nousee täälläkin pieni näätäkuume kun Hatin kuvia näkee ;)

mantu kirjoitti...

Noh, Hatti kyllä näyttää syötävän suloiselta (niinkuin pennut aina) mutta luonteeltaan se on semmoinenkin riiviö että huhheijaa. :D Tosin, itse toivoin tällä kertaa vähän haastavampaa tapausta ja sellaisen sain, joten en valita. :)

Lähetä kommentti