lauantai 2. kesäkuuta 2012

Ah, niin ihanat eritteet!

Älkää ottako otsikkoa sillä ajatusmallilla että tykkään jätöksistä ja muista "mukavista" jutuista! :D Fretinomistajana hutikakat ja -pissat ovat tulleet erittäin tutuksi. Joskus myös oksennuksia on saanut keräillä lattialta/hinkata seinistä, kun fretit ovat joko olleet sairaita, tai sitten hotkineet ruokansa liian nopeasti. Tätä kuitenkin tapahtuu onneksi harvemmin, oksentava fretti on todella surkea näky. En ihmettele sitä että fretinomistajat ovat välillä oudoksuttua seuraa, puhumista nimittäin riittää paljon siitä miltä Käppyrä-fretin, Jorma-fretin, Jurnu-fretin tai vaikka Liisa-fretin paska on tänään näyttänyt. Fretinomistajat puhuvat siitä itsestään tosiaan jonkin verran, mutta syystäkin, fretin jätöksistä on hyvin helppoa päätellä että mitä se on syönyt! "Raakaruokapaska" on yleensä harmittomampaa, kiinteämpiä, tummempia ja pienenmpiä jätöksiä, kun taas "nappulapaskat" ovat usein isoja ja ei-niin-kiinteitä läjiä, joiden siivoaminen esimerkiksi matolta on yhtä painajaista.

Noh, päätin jokin aika sitten ottaa työn alle postauksen mihin kerään kuvia näistä ihanista pikku ylläreistä, joita frettien nopean ruuansulatuksen ansiosta saa joskus noukkia montakin päivän aikana lattialta. Meillä hiekkalaatikolla käydään todella hyvin tällähetkellä, mutta jokin aika sitten vedettiin niin pitkin pohjamutia että arki oli yhtä siivoamista ja puunaamista. Siitä se ajatus sitten kai lähti, halusin jakaa osan meidän arkea myös teidänkin kanssa ja etenkin te, jotka olette fretin hankinnasta kiinnostuneita, saatte nyt oivasti ensimakua siitä millaista arki näiden limusiinihiirien kanssa oikein on! ;)

Tämä oli ehkä omituisin koskaan näkemäni. Kuten huomaa, pojat ovat aterioineet tipuja. Itse ulostaja jäi arvoitukseksi.

Vasemmalla muutama raakaruokakikkare, kuten kuvasta huomaa, vaikka se laatikko lähellä onkin niin ei sinne silti aina viitsitä mennä. Oikeanpuolimmainen on Veetin kanankaula-oksennus, jätkä hotki ruokansa turhan vauhdikkaasti.

Taavin liitoruikku. Laatikko on täpöten täynnä pellettiä, eikä pojan maha ollut kovin hyvässä kunnossa joten tässä on lopputulos. Voitte varmaan kuvitella 12-vuotiaan pikkusiskoni reaktion kun hän seisoi vieressä ja katsoi kun Taavi kävi asioilla hiekkalaatikolla..Lopuksi ällöttävä nappulapaska. Toivottavasti piditte näkemästänne! :)

♥ Manta

12 kommenttia:

shm` kirjoitti...

Ahh, kiitos Manta!
Kyllä, pidin näkemästäni :D

siiri (: kirjoitti...

nami :D

sanna kirjoitti...

Koiranomistajat kuuluvat myös tähän paskakeskustelu-kastiin; vaihdetaan kuulumisia siitä, millainen paska oli ja mistä nappulasta, raakaruoasta tai muuta vastaavaa.

Meillä pikkupoika pääsee heti äärimmäiseen laatikkokoulutukseen. Itse kun olen hitusen allerginen, niin pintojen on oltava aina puhtaita. Niinpä otus saa luvan opetella isänsä kaltaiseksi melko varmaksi pottakävijäksi, vaikka varmasti vahinkoja tuleekin sattumaan. Paljon. Aina. Mutta se on vain kestettävä fretin kanssa.

Koirat tosin nakertavat paskat usein parempiin suihin, niin kuvottavaa kuin se onkin.

Emma kirjoitti...

Ah niin tuttu näky meillä kotona :333 Höhö !

Satu-Sofia kirjoitti...

:----------DDD En kestä XDD "liitoruikku" :--------DDDD mietin jo mielessäni millainen kansio sulla on näille paskakuville koneella ja yritin kyylätä millä nimelläkin nää on tallennettu, mut olitkin ollut tylsä!

mantu kirjoitti...

Niin pitikin! ;D

mantu kirjoitti...

Jep! :D

mantu kirjoitti...

:DDDDD Nojoo noita sattuu aina joskus.... Hahha joo ei oo mitään omaa kansiota, ne on ihan tuol frettihuoneen kansiossa :'D

mantu kirjoitti...

Voin vain kuvitella! ;) Onneksi meillä on käyty nyt niin hienosti laatikolla, voipi olla että tilanne kuitenkin muuttuu sitten kun vauva/vauvat kotiutuu. :)

mantu kirjoitti...

Jos ei mitään muuta puheenaihetta keksi, niin onneksi aina voi jutella paskasta! :D

Jep, laatikkokoulutus on tosiaan ehkä se pitkin ja raastavin homma, mutta sitten kun alkaa näkyä tuloksia niin on kyllä mahtava fiilis!

Meillä toinen lappari usein popsii paskaa naamaansa. En pysty käsittämään, mutta vaikea sitä on estääkään. >.<

Jertsu kirjoitti...

Tuttua, todella tuttua... :)

mantu kirjoitti...

Todellakin! ;D

Lähetä kommentti