lauantai 19. toukokuuta 2012

Uutta frettihuoneessa!

Frettihuoneessamme on tapahtunut paljon muutoksia viimeisimmän huonetta käsittelevän postauksen jälkeen! Ostin 5m pitkän salaojaputken (joka on tosin nyt n. 4-4,5m pitkä kun lyhensin sitä), valkoinen taso sai lähtöpassit ja tilalle tuli pienempi ja näppärämpi taso Ikeasta, nakitin erään yläastelaisen kaverini väsäämään suuren hiekkalaatikon jonka sitten itse maalasin, ja viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä - olemme saaneet Ferret Nationin! Yhteensä näihin hankintoihin on mennyt vähän reilut 350 euroa.


  

Ostin Ferret Nation 182 doublen 200 eurolla, vähän käytettynä yksityishenkilöltä. Häkkiin on tulossa vielä yksi lisäkerros sekä ramppi joka vie maasta häkkiin, lisäksi kaikkiin ramppeihin tulee suojat jotta saadaan minimoitua tapaturmariskit (penisluun juuttuminen pinnojen väliin, ym.). Häkkiin tulee myös jokaiseen kerrokseen omat pehmusteensa ja riippumattonsa, väreiksi olen kaavaillut keltaista, pinkkiä ja turkoosia. ;)Tämä taso tuli edellisen valkoisen tilalle. Se on Ikeasta, ja maksoi n. 90 euroa. Muita värivaihtoehtoja oli vaaleanpunainen ja vaaleanvihreä, mutta koska vihreästä en tykkää ja halusin muutenkin välillä jotain "poikamaisempaa", niin päädyin sitten siniseen. ;) Alimmassa kuvassa näkyy tarranauhat, jotka on laitettu kaapin oviin jotta näädät eivät saa ovia auki. "Kukat" ja maljakot myös Ikeasta, tykkään noista ihan sikana!


Sitten superhiekkis! Hiekkalaatikon strategisia mittoja minulla ei nyt ole tähän heittää, mutta laatikkoon mahtuu helposti 5 frettiä riviin tekemään tarpeensa. ;) Tämä on ollut meillä todella suosittu ilmaantumisestaan asti, ja on parantanut huimasti osumatarkkuutta! Mikäli siis vain on mahdollista tämänkaltaista juttua väsätä, niin suosittelen lämpimästi. :) Tätä maalatessani minulla meinasi mennä hermot, eikä maalausjälki todellakaan ole mistään parhaimmasta päästä. :D Nämä kuvat ovat aika huonoja kun koko systeemi näyttää pimeältä ja tunkkaiselta, päivänvalossa on oikeasti tosi kivan näköinen, vaikka itse sanonkin! :D Pohjalla on muovisia ruokailutabletteja estämässä eritteiden imeytymistä puiseen pohjaan.


  


Lopuksi salaojaputkemme! Ostin tämän lähinnä Taavia ajatellen. Talvipainoisena iso poika ei meinaa mahtua yhtään mihinkään, kesäpainoisenakin juuri ja juuri. Tähän Taavi mahtuu helposti ja uskon sen mahtuvan myös talvipainossaan, ja putkesta on ollut paljon iloa pojille! Ainoat miinuspuolet tässä ovat putken heikko taipuvuus ja ruma ulkonäkö, ja putkessa olevien pienten reikien vuoksi sitä ei oikein pysty maalaamaankaan. Mutta väliäkös tuolla, pääasia että pojat tykkäävät! :) Siinä oli tähänastiset muutokset, ja niinkuin varmaan huomaatte, frettihuoneen "tuotekehittely" on jatkuvaa ja kotona odottaa muutamakin juttu mikä huoneeseen pitäisi asentaa, kun vain jostain repisi aikaa ja pätevän henkilön tehtäviin!

♥ Manta

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielettömän hyvä keksintö toi pissalaatikko! :) Taidan ruveta typyille väsään heti samanlaista..:P Oon tähän asti käyttäny matalia pahvilaatikoita jotka on kätevä kerralla kiikuttaa pois ja laittaa aina uus tilalle. *laiska*
Meillä tytöt diggailee kans noista salaojaputkista kun niissä ne pääsee "kiipeämäänkin." Kiinnosti myös nuo tarranauhat kaappien ovissa..Onko pojat onnistunu repimään niitä vielä auki?
Hauskaa kesän alkua! -jenni

mantu kirjoitti...

Mä tykkään kyl kans ihan sikana tosta superhiekkiksestä! :) Hahah, noitahan pystyy toki tehdä vaik jostain Ikean isoista muovilaatikoista, mut mä halusin puusta et saan sit maalattua sen mieleisekseni. :) Jep, noikin pääsee kyl kiipeen tota putkea pitkin aika jyrkästikin! Hitto, mun pitää kattoa jos saisin laitettua tänne kuvaa tosta tarranauhapaketista joskus (ellen heittäny sitä jo pois), mutta noi pitää ihan sikahyvin! Ei siis saa pojat revittyä auki, hyvä että ite saan avattua ton kaapinoven! :D Toi on siis semmosta et se on vaan kovaa "tarraa", eli se vastakappale ei oo sellasta pehmeää karvaa. Hauskaa kesän alkua sinnekin! :)

Joha kirjoitti...

Oi, meillä on myös samanlainen häkki käytössä marsuilla. Joten hyvin toimii frettiäkin pienemmillä elukoilla, voin omien kokemuksien mukaan sanoa että parempaa häkkiä saa kyllä etsiä. Ehdottomasti paras tehdashäkki mikä meillä on ollut käytössä! c:

Hantta kirjoitti...

Ihan loistava keksintö tuo superhiekkis! Täytyy kyllä heti äkkiä nyt hommata jostaki värkit ja ruveta väsäämään tommosta meillekin! Kiitos ideasta! :) Meillä on ollu käytössä vanhoja uunipeltejä ja niihin on herra kyllä välillä osannut hommansa hoitaa ihan asiallisesti, mutta ei ne kyllä mitään kovin hienoja sisustuselementtejä ole. :D

mantu kirjoitti...

Se on oikeasti ihan super! Ehdottomasti siis kannattaa väsätä samanlainen. :) Voin yrittää jossain vaiheessa saada tuosta tosiaan mitatkin tänne, jos jälkeenpäin jotain muuttaisin niin reuna voisi olla ehkä vähän matalampi ja koppa muutaman sentin leveämpi. :) Nuo pellit kuulostavat aika fiksulta keksinnöltä myös! Fretit varmasti käyvät paremmin siellä kun reuna on kumminkin niin matala. :)

mantu kirjoitti...

Ohhoh, aika jännää että marsuilla on ollut käytössä freteille alunperin tehty häkki. :D Mutta varmasti on ollut toimiva! Ja marsuilla ollut mukavasti tilaa. :) En malttaisi odottaa että saan vielä sen lisäkerroksen tuohon, sitten se on kunnon unilinnake! <3

Anonyymi kirjoitti...

voisitko antaa vinkkiä mistä tollaisen häkin voisi käytettynä hankkia? meille on tänään tulossa eka frettivauvva ja sille on nyt väliaikasesti pienempi häkki ja ois kiva saada uusi (: muutenkin jos sulla tulis mieleen jotain vinkkejä meille kun meillä tosiaan ei oo freteistä aiempaa kokemusta, niin ois hullun kiva jos laittelisit vaikka sähköpostia ssssu-@windowslive.com! sun blogia on hurjan kiva lueskella! (:

mantu kirjoitti...

Joskus yksityiset myyvät käytettyjä häkkejä (niinkuin tämäkin oli, about kerran käytetty) mutta harvemmin kumminkin, ovat sen verran kalliita että yleensä ne joku ostaa heti jos vähän halvemmalla on myynnissä. Ette kai kumminkaan aio frettiä jatkuvasti häkissä pitää?
Jos sinulla on mielessä jotain kysyttävää niin voin kyllä sähköpostitse keskustella, se löytyy tuolta tiedoistani. :) Ja kiitoksia!

Lähetä kommentti