perjantai 23. maaliskuuta 2012

Kuulumisia kuvien kera

Heipsan! On kulunut taas tovi siitä kun olen kuulumisia kertoillut, joten otampa sen nyt asiaksi. Meidän suunnalla ei siis ole tapahtunut mitään ihmeellisempää, lähinnä vain olla möllötellään ja ollaan käyty nyt pari kertaa ulkonakin kun on alkanut olla niin mahtavat säät! Tänään käytiin myös pihalla mutta poikia ei tuo kävely jalkakäytävällä oikein kiinnostanut, päästiin me puolessa tunnissa etenemään noin 20 metriä... Kuntoa näiden kanssa ei pääse kohottamaan, mutta saapahan itse raitista ilmaa ja fretit pääsevät haistelemaan uusia hajuja. Muutama ihminen tuli taas vastaan ja kyselivät tietenkin kovasti freteistäni, on hauskaa miten vanhemmat ihmiset eivät oikein tajua sitä miten "fretti" pitäisi sanoa, monta kertaa tulee "retti" kunnes he tajuavat lisätä sen f:n siihen eteen. :D Voi kun voisinkin jaella jotain käyntikorttien tapaisia ihmisille mistä löytyisi vaikka tämän blogin osoite, sähköpostini ja puhelinnumeroni. Muutamia sellaisiakin ihmisiä on nimittäin tullut vastaan jotka vaikuttavat kiinnostuneilta muullakin tasolla kuin vain sillä että "ohhoh, tulipas erikoinen elukka vastaan!". Noh, ehkä vielä joskus väsäilen semmoisiakin. :) Sitten hiukan kuvia..


Taavi ei olisi millään halunnut jättää kaverin kaljoja rauhaan...
... Ja sitten taas lätinän pariin! :) Veetistä ja Taavista en tiedä, mutta minä (ja avokki salaa..) odotan hirmuisesti näätävauvoja! Tiedän ettei saisi toivoa liikoja eikä nuolaista ennenkuin tipahtaa, muttakun ei tälle vauvakuumeelle voi yhtään mitään. :( Kaksi pentua meille siis pitäisi tänä kesänä tulla, toisaalta en jaksaisi olla liian toiveikas sillä tähän mennessä liiton hyväksymillä kasvattajilla on astutettu 12 frettiä, joista 6 on ollut valeraskaana ja 3 astutusta on onnistunut. Loput 3 frettiä siis ovat vielä ultraamatta, mutta toivon todella ettei valeraskauksia tulisi enää lisää, se on kasvattajillekin varmasti tosi turhauttavaa. Olen itsekin ruvennut suunnittelemaan, että ehkäpä vuonna 2014 voisin hakea liiton hyväksymää kasvattajanimeä, jolloin ensimmäinen pentue voisi tulla vuonna 2016 tai 2017.. Todella kaukaisia haaveita, mutta ehkä tuo on se mihin pyrin. :) Riippuen tietenkin siitäkin että millainen kasvattajatilanne Suomessa noihin aikoihin on, itse kuitenkin olen sitä mieltä että noita virallisia kasvattajia ei voi olla liikaakaan, vaan se frettien liikatarjonta tulee juurikin noilta pimeiltä kasvattajilta ja frettitrokareilta. Noh, todennäköisesti nuokin suunnitelmat kaatuvat siihen että en keksi itselleni kasvattajanimeä. :'D Mutta mitäpä sitä stressaamaan, tässä on vuosia aikaa. Sen verran voin teille kuitenkin varmoja suunnitelmia antaa, että meidän tämän vuoden näyttelyreissut ovat selvillä! ;) KesäPikNik 28.Heinäkuuta, Finnish Ferret Festival 13.Lokakuuta ja Capital! 2012 01.Joulukuuta. Saa nähdä tuleeko vielä kalenteriin lisäystä, jos satutaan piipahtamaan vaikka ulkomailla näyttelyissä. Seinäjoen Faunataren frettipäivää joudutaan siirtämään, se tulee olemaan todennäköisesti toukokuussa. Ilmoitan päivämäärän sitten kun saamme tiedon asiasta. :) Noh, tämän kummempia kertomisia minulla ei ollut, lähinnä siis lätinää tulevaisuuden suunnitelmista ja yleisiä kuulumisia. Lopuksi vielä kuvia.. :)

♥ Manta

8 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Aikas söpöjä kuvia :)
Mua vaan harmittaa ihan hirveästi noi näyttelyt !! Ku millään en omista autoa/skootteria/mopoa nii haaveet kaatuu D: eikä kyytejä saa ikinä mistää D; vitsin vanhemmat D: Ja alaikäinen kun olen niin ei olis mahiksiikaan mennä autolla XD (vaikka mieli tekisikin)
Mutta Ihania kuvia ja kiva postaus (Taas kerran)

sanna kirjoitti...

Ja niin tuli laardimöhkäle-Taavistakin tommonen pieni :D. Ai että kun ihania kuvia taas kummastakin söpöläisestä. Hitsi kun en asu lähempänä, tulisin muuten ihan livenä poikia katsomaan. Oma näätäkuume on valtavissa mitoissa, mutta vähän siltä nyt näyttää, että jää vavva tulematta tänä vuonna :/

mantu kirjoitti...

Jep, niin noille näkyy käyvän! Taavi on kuitenkin vielä 2,5 kiloinen, Veetillä paino on jo pudonnut 1,8 kiloon. Mutta Taavilla on kyllä vielä paljon tiputettavaakin, saa nyt nähdä että onko se itse asiasta samaa mieltä. :D

Se on kyllä harmi että asut niin kaukana meistä, toivottavasti kuitenkin jossain päästään joskus treffaamaan, viimeistään joissain frettinäyttelyissä!

Joo kuulinkin tilanteesta, oli kyllä tosi paska juttu mutta toivotaan kovasti että seltä vielä yksi kiima tulisi, onhan tässä kevättä ja kesääkin jäljellä... Neitihän voi yllättää ja pyöräyttää vaikka syyspennut. :)

mantu kirjoitti...

Kiitos Emilia! :)
Turustahan on tulossa useinkin paljon ihmisiä noihin näyttelyihin, voisit siis laittaa vaikka facebookissa johonkin tapahtuman seinälle kyselyä että olisiko mahdollista päästä tulemaan jonkun kyydissä paikanpäälle. :)

Emilia kirjoitti...

No joo.. Mut en tunne ketään ja mun vahemmat ei päästäisi D:

sanna kirjoitti...

Niinpä... sekin on vähän niin ja näin, minulla kun alkavat harjoittelut heti syksyllä joten pennulle ei olisi niin paljon aikaa. Haluaisin pystyä olemaan sen ensimmäiset pari viikkoa koko ajan kotona. No, onhan olemassa se häviävän pieni mahdollisuus, että pikkunäätiä tulisi kesän lopulla. Toivotaan sitä kovasti :)

Varmasti nähdään jossakin, ainakin tämän vuoden Capital!:iin tekisi mieleni tulla, miksei KesäPikNikillekin, kunhan vain saisi kyydit hoidettua.

mantu kirjoitti...

Höhlä. :( Itse otin silloin "mammalomaa" lukiosta kun Veeti kotiutui. :) Niin, no turhan toiveikkaana tuon kiiman suhteen ei kannata tosiaankaan olla, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ja jos tänä vuonna ei onnistaisikaan, niin sitten viimeistään seuraavana vuonna!

Toivotaan että saisit kyydit järjestettyä, itse en tiedä missä asuinkuntasi sijaitsee mutta mikäli se olisi jossain kutakuinkin matkani varrella niin tottakai munkin kyydissä pääsee. :)

mantu kirjoitti...

Sun pitää koittaa tehdä tuttavuutta muiden fretti-ihmisten kanssa! :) Vaikka facebookissa. Ja niissä tapahtumissa se varsinkin on helppoa. Mutta onneksi WCWFS järjestetään taas ensivuoden alussa Turun suunnalla, joten sinne ainakin pääset. :)

Lähetä kommentti