torstai 15. maaliskuuta 2012

Frettihuone

Paljon on minulta pyydelty postausta frettihuoneestamme, jossa Taavi ja Veeti siis asustelevat. Suurimman osan ajasta Veeti ja Taavi ovat huoneessaan, mutta en pääsevät myös temmeltämään muualle asuntoomme sekä parvekkeelle aina silloin tällöin ajan salliessa. Lisäksi asuntomme täytyy olla siisti jotta fretit uskaltaa päästää irti, jotta ei tarvitse pelätä että lattialta löytyisikin jotain minkä pojat voisivat imaista kitusiinsa.

Frettihuoneestamme löytyy todella paljon erilaisia nukkumapaikkoja poikia ajatellen, ja vaikka niitä petejä ja muita hökötyksiä onkin paljon yli tarpeiden, niin silti kaikkia käytetään. :) Välillä vaihdan petejä jotta saan edelliset pesuun ja muutenkin huonetta taas hiukan eri näköiseksi. Huoneen nurkassa sijaitseva pinkki kuppituoli on lähinnä minun löhöämispaikkani, mutta joskus pojatkin keksivät jonkin keinon päästä siihen nukkumaan. Lattialla oleva harmaa-vaaleanpunainen laukku on frettien lelukassi, siellä on siis kaikki lelut joita freteillä uskallan pitää ilman valvontaa, pallot jne.

Kuten makuuhuoneessamme, näätähuoneessammekin on myös vaatehuone. Vaatehuoneessa on valaistus liiketunnistimella, mutta olen peittänyt tunnistimen talouspaperinpalasella sillä tunnistin oli niin herkkä että valot syttyivät päälle kun fretti meni huoneeseen tai lähti huoneesta. Itse pyrin pitämään keinovalon määrän mahdollisimman vähäisenä, sen vuoksi tunnistimen peitin. Vaatehuone on myös todella pimeä sillä ovea pidetään aina raollaan, ja hämäryytensä vuoksi se onkin frettiemme suosituin nukkumapaikka. :) Vaatehuoneeseen myös säilön kantokopat sekä pedit ja muut tarvikkeet jotka eivät juuri tällä hetkellä ole käytössä. Toinen nylonnäyttelyhäkkimme sekä joitain isompia hiekkalaatikoita säilytetään häkkivarastossamme.

Näätähuoneessamme on tuollainen kuvissa näkyvä iso valkoinen taso, joka on osoittautunut kyllä hyvin käteväksi. Sen päälle voi laittaa tavaroita eivätkä fretit pääse sinne, itseasiassa pojat eivät pääse edes tuolle keskitasolle, ovat niin kömpelöitä ja punkeroita reppanat. :) Voi olla että tilanne muuttuu ajan myötä kun kesää kohti päästään lenkkeilemään enemmän ja rasvan tilalle tulee enemmän lihasta. Tasolla pidän yleensä kaikkia tavaroita joita tarvitsen jatkuvasti, kuten kynsisaksia, frettien kansiota josta löytyy kaikkien niiden paperit (myös tuleville vauvoille on jo omat taskut valmiina.. :) sekä puupelletit, joita siis käytämme hiekkalaatikoissa hiekan sijaan. Aluksi meillä oli käytössä kissanhiekkaa kun asuimme vielä edellisessä asunnossamme, mutta hiekka kulkeutui joka puolelle asuntoa ja haisi epämiellyttävältä eivätkä fretit pitäneet siitä. En ole siis hetkeäkään katunut hiekan vaihtoa puupelletteihin. Tarkoituksena olisi myöhemmin hankkia jostain mahdollisimman sopivan kokoiset puukorit tuohon keskitasolle, jonne voisi sitten tavaraa säilöä piiloon. Poissa silmistä, poissa mielestä.. ;) Tasolla olevassa vihreässä roskiksen näköisessä tynnyrissä säilytetään näätien kuivaruokia, vieressä WCWFS12 näyttelyistä voittamamme toinen Genesis -pussi. Punaraitaisessa pussukassa on kaikki frettien namut, pöydällä on myös talousvaaka ja kulho johon pojat laitan kerälle punnituksen ajaksi, sekä kori josta löytyy joitain frettien lääkkeitä, sekä tavaroita joita tarvitaan perushoitotoimenpiteissä, kuten kynsisakset. Lisäksi korissa ovat Taavin vinkulelut, joita pidetään siis esillä vain valvotusti sillä vauva rikkoo ne pieniksi paloiksi hyvin äkkiä. Vinkulelujen käyttöä valvomalla minimoidaan poitsun riski saada suolitukos. 

Frettien ruokakulho sijaitsee portin vieressä tason edessä. Tasoon olen viritellyt kiinni näätien juomapullon, vesikulhoista luovuimme kun Taavi tuli taloon, sillä jäbä vain snorklaa vesikulhossa ja siirtelee sitä pitkin kämppää sekä viihdyttää itseään läiskyttämällä ja kauhomalla kaikki vedet kulhosta pois. :D Ruokakulhon sisältö on tällähetkellä seuraavanlainen: Totally Ferret baby formula, Hill's Kitten Chiken, sekä näyttelyistä voittamaamme Genesistä. Vieressä lautasella poikien herkkua, tipuja. 

Frettihuoneen portti on oikean mittaiseksi leikattu pala ohuesta vaneerista (joka on vetänyt ihan käyräksi maalauksen jäljiltä..). Huoneessa oli ennen kaksi lasiovea, mutta ne kannettiin häkkivarastoon ja tilalle laitettiin sitten portti. Portti on mielestäni kaikinpuolin mukavin ratkaisu, ilma vaihtuu koko asunnossa eivätkä fretit pääse livahtamaan pois ovea avatessa. Portti on toistaiseksi kiinni vielä edellisten ovien saranoilla, tai mitä nuo nyt ikinä ovatkaan.. Kerran fretit ovat portista päässeet pois kun ne raapivat sitä ja irrottivat saranaviritykset, portti oli kaatunut ja kämppä oli täysi kaaos kotiin palattuani. :D Mutta muuten tämä väliaikaisratkaisu on kyllä toiminut hyvin. Tämän järjestelyn vuoksi portin ylitse täytyy aina hyppiä, mutta vähän reilu 70cm korkea porttimme ei ole liian korkea edes lyhyen, 12-vuotiaan pikkusiskoni ylitettäväksi. Alemmassa kuvassa näkyy myös oveen ruuvattu pieni koukku, johon laitoin playpenin kiinni silloin kun pojilla oli kiima ja huone täytyi rajata kahtia tappeluiden estämiseksi. Toiset koukut ovat kiinni tasossa, joka tuolloin sijaitsi eri paikalla.

Siinä on nyt siis sanallista selvitystä näätähuoneestamme, ja sitten itse asiaan, eli kuviin! Olkaapa hyvät! :) 
Siinäpä niitä nyt, toivottavasti saitte jonkinlaista käsitystä siitä millainen tämä lastenhuoneemme on! ;) Mikäli on jotain kysyttävää huoneesta, sen kalusteista tai jostain muusta asiasta, niin kysyä voi rohkeasti! Muistuttaisin vielä että sunnuntaihin asti on aikaa osallistua tuohon kysymys/toivepostaukseen, eli mikäli mielessäsi on jotain mitä haluat minusta, freteistä, Veetistä tai Taavista tai jostain muusta aiheesta kysyä, niin sinne vain rohkeasti kommentoimaan! :)

♥ Manta

31 kommenttia:

Sara kirjoitti...

ahhah noi meidän tekemät pedit tuola vaatehuoneen hyllyllä :--DD hihii

Takku kirjoitti...

Oot kyllä hurjan järjestelmällinen ihminen :O

mantu kirjoitti...

Nojooo.... :'D Pikkuvikoja. ;)

mantu kirjoitti...

Hahhah, jos näkisit muun asuntomme niin et sanoisi samaa... ;) Nimim. tänäänkin palkkasin kaverin siivoamaan tänne neljäksi tunniksi. :D Näätähuoneen pidän aina mahdollisimman siistinä ja järjestyksessä, mutta muu asunto ei oikein jaksa kiinnostaa, avokin hommaa on pitää muu kämppä siistinä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Toi parveke vielä kiinnostaisi: Ootko joutunu viritteleen sinne mitään aitoja tms. vai onko teillä ihan umpinainen parveke missä pojat pysyy? Itellä on hirvee ongelma et millä sais parvekkeen tilkattua ettei likat painele naapurin puolelle ja tällä hetkellä käytän pleksiä (kesäisin) oven edessä ja parvekkeen puolelle pääsee vaan valjaissa. Tavotteena ois joskus saada parveke niin turvalliseks et tytöt vois vapaasti kulkea siellä, mut ei viitsi ihan talkkaria sen asian suhteen vaivata! :D
Kivoja kuvia, pysyispä meilläkin näätien huone noin siistinä..tuntuu et se on aina ihan yhtä kaaosta!
- Jenni ja tytöt

mantu kirjoitti...

Heissan! :) Yhtään mitään ei ole tarvinnut viritellä, eli voi pitää ihan vapaina parvekkeella vaikka ilman valvontaakin. Kahdessa nurkassa on sellaiset raot jotka ovat ehkä maksimissaan 1cm levyiset, joten niistäkään ei tarvitse huolehtia, parveke on siis kokonaan lasitettu.

Parveke on kyllä tosi kiva juttu etenkin kesäisin, edellisessä asunnossamme ei voinut frettejä pitää irti parvekkeella koska siellä oli todella isoja "välejä" joihin fretit olisivat voineet tipahtaa. :/ Mutta uskoisin myös että juurikin jollain plekseillä tai vaneerinpätkillä tai jollain vastaavilla parveke voitaisiin fiksata frettiturvalliseksi. :)

Ei se huone kauaa noin siistinä pysy. ;) En jaksa edes laskea kuinka monta kertaa päivässä käyn oikomassa kaikki paikalleen kun pojat kovasti yrittävät järjestää huonetta enemmän mieleisekseen.. :D

Emilia kirjoitti...

Sulla on meinaa samanalainen kalentei kun minulla :) Ja ihana on tuo Fretti huone onko nuo Otto ja Eeli ne tulevat ötökät ??
Meillä ei ole Pallerolla mitään Fretti kamppeita Juomapullo, peti ja kantokoppa

mantu kirjoitti...

Hihih, toi mun kalenteri on ainakin ostettu Musti&Mirristä. :) Kiitos! Oon tosiaan jonkun verran tohon huoneeseen panostanut, tosin se tuntuu viel vähän keskeneräiseltä mutta eiköhän siitä joskus semmoinen unelma vielä tule. :D Tulevien poikien nimeksi on kaavailtu Eeliä ja Onnia. :) Eeli olisi albiino, Onni taasen pastelli. Kyllä Pallero varmasti noillakin pärjää. :) Mulla tota roinaa on noilla vähän liikaakin. :D

Netta kirjoitti...

Voiko olla freteillä viihtysämpää huonetta! Tosi hieno. (:

Emilia kirjoitti...

<333 oii.. söpöä ku saat kaks uutta pentua

Anonyymi kirjoitti...

Voi että kivan näköinen tuo petipaikka tms missä on nuo tikkaat! :-D Voi että kun itsekkin joku päivä vielä sais fretin, sellasesta kun on tullut jo haaveiltua pitkään.

mantu kirjoitti...

:) Jos saan, pennut eivät ole vielä edes syntyneet eikä tyttöjä, joilta pentuja odotan, ole vielä edes astutettu joten ei kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa, niin ei sitten juodu pettymään. :) Mutta toivon itse ainakin hirmuisesti että kaksi vauvaa sieltä tänne kesän mittaan kotiutuisi. :)

mantu kirjoitti...

Hah, uskoisin kyllä että voi olla mutta ainakin olen tehnyt parhaani tämän kanssa! :') Huoneeseen on tulossa vielä jonkinverran muutoksia, lähinnä ulkomuodollisia mutta myös fretteihin liittyviä juttuja, niistä sitten postailen kun vaan on saatu jotain aikaiseksi. :D

mantu kirjoitti...

Itsekin tykkään siitä kovasti! Aluksi pojat eivät "käyttäneet" sitä, eivät siis oikein osanneet kiivetä tuonne ylös, mutta nykyään sieltä löytää joka päivä jossain välissä vuorokautta jonkun! :D

Kannattaa ottaa SFL ry:n hyväksymiin kasvattajiin yhteyttä mikäli fretti on haaveissa, he sitten osaavat kyllä sanoa että kannattaako odottaa vielä vuosi, pari vai olisiko kenties jo valmis fretinomistajaksi. :)

Anonyymi kirjoitti...

jeps. :) Vielä ei fretin hankinta mulla ole todellakaan ajankohtainen aihe - opiskelut edessä ja muutto ym. joten ei ole aikaa ja rahaa tässä vaiheessa. Mutta hyvää kannattaa todellakin odottaa... ;)

mantu kirjoitti...

Ahaa, aivan. :) Se on aina hyvä että malttaa odottaa siihen asti että oma elämäntilanne sallii lemmikin hankkimisen, sinä aikana kun odottelee niin voikin sitten opiskella freteistä mahdollisimman paljon, ja käydä vaikka eri frettikodeissa tutustumassa näihin karvaisiin pitkuloihin. :)

Ja tosiaan, kyllä sitä hyvää kannattaa odottaa. ;) Itsekin haluaisin jo niiiin kovasti tänne ne kaksi fretinpentua, koiran ja skunkin, mutta tiedän että joudun odottamaan todennäköisesti ainakin muutaman vuoden että minulla on koko kööri kasassa, mutta silloin olen varmasti onneni kukkuloilla! <3

Emilia kirjoitti...

aikas söpöä <3

Anonyymi kirjoitti...

Toi petihommeli on tosiaan aivan loistavan-suloisen-ihanan-kaunis :> Olen täysin kateellinen tälle kauniille huoneelle, edes minun omani ei ole noin upea :o! Tälläkin on fretti haaveissa, ja sinne jääkin, sillä kanit ja pikkujyrsijät ovat koirien kanssa ehtineet ensin :).

mantu kirjoitti...

Tykkään siitä myös paljon, mikäli siis tarkoitat tuota mökkiä. ;D Kiitos paljon, huoneeseen on tosiaan panostettu ja kiva kuulla että sen huomaa! Tuotekehittely jatkuu edelleen ja huoneeseen on tulossa kyllä paljon lisää kun hankkeet vaan saa toteutettua. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten herttainen huone ! Oot todellakin nähny vaivaa ton huoneen eteen :) Pötkyt varmaa viihtyy hyvi (; Meillä fretit juoksee vaan vapaana talossa :D

mantu kirjoitti...

Heh, huone on muuttunut _todella_ paljon tästä, pitäisi ilmeisesti tehdä postaus frettihuoneesta taas joku päivä, kun vain saisi aikaiseksi.. :D Hyvin pojat viihtyvät huoneessaan, meillä myös oli edellisessä kämpässä fretit koko asunnossa mutta päätimme sitten vuokrata kolmion, helpottaa omaakin elämää kun ei tarvitse stressata sitä että onko freteillä kaikki hyvin ja toki paskojakin on mukavampi siivota kun niitä ei ole joka puolella. :D

Peikko kirjoitti...

Sittekun on varaa muuttaa toiseen asuntoon niin pitääkin ottaa kriteeriksi frettihuone itsellänikin! :) Tännekkin kun on viimein, pitkän odotuksen jälkeen tulossa yksi frettipoika tässä lähiaikoina, joka saa sitten juoksennella ympäri asuntoa näin aluksi kun omaa huonetta ei ole :D Tästä sinun blogista on ollut hirveästi apua ja ehdottomasti jatkan lukemista vastaisuudessakin! :)

mantu kirjoitti...

Frettihuone on kyllä hyvä jos näitä on useampi kuin yksi, mutta jos meillä olisi vain yksi fretti niin se saisi kyllä olla koko asunnossa vapaana, silloin kun ihmiset ovat sen ainoat leikkikaverit ja sillai. :) Onko sinulle siis tulossa pentu? Mistä? Ajattelin vain sillä että tietääkseni kaikkien virallisten kasvattajien pennut ovat jo muuttaneet uusiin koteihin... Enkä itse todellakaan voi suositella epäviralliselta kasvattajalta hankittua pentua, syytkin varmasti tiedät jos olet blogiani enemmänkin lueskellut. :) Mutta kiitos!

Peikko kirjoitti...

Niin, muttakun tekee mieli ottaa ehkä useampikin kuin yksi :'D
Joo siis on ehkä tulossa, kasvattajalta tottakai. Pistin viestiä näin syksyllä kun arvelin että varauslistaan mahtuu jos laittaa aikaisin viestiä. Mutta sitten sainkin ihan puun takaa Pickpocket's:ilta viestin että siellä olisi yksi poika vapaana vielä Rosebuds pentueesta, pennulla vähän silmäripsiongelmia. Nyt sitten odottelen Lisalta vastausta viestiini, että onko tämä söpöläinen tulossa meille vaiko eikö :) Mutta jos ei tule nyt niin sitten keväällä ehkä jostain pentueesta jos riittää tännekkin yksi.

mantu kirjoitti...

No siinä tapauksessa huone on kyllä kätevämpi. ;) Ahaaa, no mutta sehän on hieno juttu, mä oon hirveän epäluuloinen ja varsinkin tähän aikaan vuodesta kun alkaa olla kaikkien virallisten kasvattajien pennut jo uusissa kodeissa ja pimeät kauppaavat vielä jämäpentujaan, mutta tosi kiva juttu että olet ottamassa viralliselta kasvattajalta pentua, ja vielä PP'sta ;)

Kasvattajaa ja tätä pentuetta voin siis suositella lämmöllä, itsekin sain noiden ipanoiden kanssa viettää aikaa pidennetyn viikonlopun verran tuossa kuukausi takaperin. :) Toivotaan että saat oman kakarasi sieltä, ja jos nyt et niin onneksi kevääseen ei ole pitkä aika! Ja hyväähän kannattaa odottaa. :)

Peikko kirjoitti...

Niin itsekkin ajattelin :D Joo se on ihan ymmärrettävää että on epäluuloinen.

Kuulostaa hyvälle :) Me mennään katsomaan pojua tässä tällä viikolla ja jutellaan vielä kasvattajan kanssa. Toivotaan että sieltä sitten pääsisi pentu meille, jos ei niin varmasti kuitenkin saa hyvän kodin. Kevääseenkään ei oo onneksi kuitenkaan pitkään sinnekkään. Niin kannattaa :)

Peikko kirjoitti...

Kyllä se poju meille vaan tulee nyt keskiviikkona :) kannatti toivoa! Eli meidät nähdään ehkä sitten joulukuussa siellä yhdessä näyttelyssä :)

mantu kirjoitti...

Tosi hieno juttu! :) Onnea paljon uusille omistajille ja toivotaan että yhteiselo riiviön kanssa lähtee sujumaan! Nähdään sitten Capital!issa! ;)

Neiti Mau kirjoitti...

Pakko kysyä, millaiseksi nuo pelletit menee kun kastuvat? Jotenkin itselleni aina tullut mielikuva että loota olisi sitten täynnä märkää mössöä joka tarttuisi tassuihin. :D En kyllä tiedä pystyisinkö muutenkaan tuollaista käyttämään kun on astma/allergia taipumusta ja puupöly on yksi pahimpia. Tämän takia en voi hankkia jyrsijöitäkään kun kaikilla tarvisi olla puruja.

mantu kirjoitti...

Neiti Mau, pelletit tosiaan murenevat kastuessaan, mutta pysyvät kyllä todella hyvin silti kuivana. Itse putsaan hiekkalaatikoista aina pohjalta ne jo murenneet pelletit, niin muru ei sitten pääse nousemaan pintaan asti jolloin se lähtisi leviämään pitkin kämppää. Omasta mielestäni pelletit eivät juurikaan pölise tai haise, mutta toisaalta en ole allerginen millekään joten en osaa sanoa kuinka näihin reagoisit. :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Haluaisin kysyä, että mitä fretin tulevan huoneen pistorasioille pitää tehdä?
Tunkeeko se päänsä niihin jos ei tee niille mitään?

Lähetä kommentti