perjantai 3. helmikuuta 2012

Väsynyttä meininkiä.

Just sitä, päivät kuluu lojuskellessa ja siivoillessa kämppää. Pojat ovat alkaneet nyt sitten vaihtaa karvaa, ne varmaan oikeasti luulee että kesä tekee tuloaan. Pitää varmaan käydä pyörähtämässä niiden kanssa tuola -20 asteen pakkasessa niin ehkä ne tajuaa ettei se kesä oo vielä lähimaillakaan, joten ei kannata vielä niitä karvoja tiputtaa pois. :) Tänään pojat saivat iltapalaksi broiskun sydämiä, voi että kuinka ne nauttivat. Kummallekin upposi ekat 3-4 sydäntä hirveää vauhtia kitusiin, sen jälkeen alkoi sitten jemmailu siltä varalta etten enää annakaan niille ruokaa.. Hassut, tässä jotain kuvasatoa ruokailuhetkestä.

Nyt alkaa pikkuhiljaa myös jännitys tiivistyä. Tänä keväänä minulle olisi siis määrä tulla pastellin- sekä albiinon väriset poikafrettivauvat. Minulla on 4 eri yhdistelmävaihtoa mistä pennut voisivat tulla, ja näistä kaksi on nyt hoitaneet astutuksen ja pentuja odotetaan syntyväksi tämän kuun lopulla, sekä maaliskuun alussa, mikäli siis astutukset ovat onnistuneet! Hirveän jännittävää, toivokaa parasta puolestani! ;) Surettaa kun ei ole voinut poikien kanssa lähteä pihalle tepastelemaan juurikin noiden hirveiden pakkasten takia. Meillä on sellaiset kaksiosaiset ikkunat, niin ne on ihan jäässä ulkopuolelta. En tajua miksi, jos joku viisaampi tietää niin valistakaa minua. :)Hmm, oma aamu-, päivä-, ilta- ja yönurkkaukseni. Pahoittelen taas ällöttävää taustakuvaa, hih. :)

Viikonloppu kuluukin mulla sitten mukavasti yötöissä, en malta odottaa sitä että pääsen keräämään tyhmien ihmisten maahanheittämiä roskia -30 asteen pakkasessa. :) Enää pari viikkoa Viron näyttelyyn!

 ♥ Manta

17 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Ajankohdasta tulee mieleen, että taidetaan odottaa ainakin yhtä samaa pentuetta ;)

sohvijauu kirjoitti...

IHANA BLOGI SULLA! fretit on iha yyyli sulosia<3 itse haluisin fretin.. (=

http://morethanyouknow-sohvi.blogspot.com/
lukijaks? (:

mantu kirjoitti...

Kiitos sohvijauu! :)

sanna, odotat siis ilmeisesti myös pentua Pickpocket'silta? ;)

sanna kirjoitti...

Juups, Milky Wayn ja Valgetuhkur Zippon pentueesta. Para on hyvän ystäväni fretti ja totesinkin, että jos minulle joskus fretti tulee, se tulee Parasta, koska se nyt vaan on paras ;). Ja niin on kyllä Darakin aivan upea.

Emilia kirjoitti...

Oiih.. kun näyttää noi broiskun sydämmet hyviltä :) .

Ja kiva juttu että sulle on tulossa 2 uutta frettiä ehkä <3
Onnea...

Ja hei olemme miettineen hormoni implanttia Pallerolle kun alkaa risoo noi merkkailut ja turkin rasvottuminen ja ynm...
Paljonko ne maksaisi tiedätkö yhtään.. Ja voiko sen jälkeen enään astuttaa Frettiä ?

Kauhea kriisi kun alle kaksi viikkoa matkaan eikä hajuukaa kuka ottais Palleron hoitoon D: (kriisi öärgh.... :0 )

mantu kirjoitti...

sanna, ai kun kiva! :) Tämä meidän Taavihan on Daran ensimmäisestä pentueesta, olen kyllä niin onnellinen kun sain Taavin (sen ei pitänyt minulle alunperin tulla, tuli vähän sattuman kautta) itselleni, Daraankin olen päässyt tutustumaan ja hän on kyllä todella ihana ja kaunis neiti. :) Harmi etten ole Paraan päässyt tutustumaan kuitenkaan sen paremmin, kuvia olen kuitenkin nähnyt hirvittävät määrät ja kyllä se on sitten upea poika!

Emilia, joo, meillä uppoaa kyllä hyvin kaikenmoinen raaka mutta erityisesti broiskun sydämet ovat näiden mieleen. :) Toivotaan parasta että ne vauvat sieltä saapuvat! Itse suosittelen ehdottomasti sitä hormoni-implanttia, täällä kahdelle fretille hormoni-implantin laitto maksoi 190 euroa eli se on varmaan jonkun satasen per fretti. Kannattaa soitella eläinlääkäreille ja tehdä vertailua hinnoista. Meillä on laitettu 4,7 milligrammaiset implantit joiden vaikutusaika on siis vuoden tai kaksi, mutta nykyään freteille laitetaan myös 9,4 milligrammaisia hormoni-implantteja joiden vaikutusaika voi olla jopa viisi vuotta. Ja ne maksavat n. 50 euroa enemmän, joten siinä todellakin säästää.

Kun hormoni-implantin vaikutus loppuu niin fretillä pystyy vielä astuttamaan/fretin pystyy astuttamaan, mutta en nyt ehkä suosittelisi että Pallerolla teette pentuja koska se ei ole mikään järin hyväsukuinen ja on vielä riskivärinen.. :)

Voi harmi, kumpa vanhempasi lämpeisivät ajatukselle että Pallero tulisi tänne siksi viikoksi! Minulle se sopisi vallan mainiosti.

Emilia kirjoitti...

:) se on kiva tietää noista imlanteista :> ennen kun harkitsee asiaa vakavammin... No niin tosin mutta kun noissa implantti jutuissa ei lue ikinä siitä että voisi astuttaa viellä :D..
Minä ainakin olen lämmennyt sille idealle mutta kun asutte niin pirun kaukana ja kun Pallero ei tykkää ollenkaan matkustaa eikä ole ikinä ollut junassa tai no autossa noin 1 ha puoli tuntia ...

mantu kirjoitti...

Suprelorin implantit vain laskevat sitä hormonien tuotantotasoa niin että se on normaalitasolla, eli siis fretti on edelleen astutuskelpoinen implantin vaikutuksen loppumisen jälkeen. :) Ja jos päädyt implantin laittamaa niin se on todennäköisesti Palleron terveydellekin hyväksi, niinkuin aiemmin sanoin niin se kun on fancy-värinen ja varmaankin aika huonosukuinen niin sen suvussa voi olla enemmän taipumusta sairastelulle. Eli siis laittamalla implantin lisämunuaissairauksien riski tulevaisuudessa pienenee huomattavasti! Itse olisin ehdottomasti laittanut tuon 9,4mg implantin jos olisin sellaisista tiennyt kun pojille varasin implantointiaikaa, mutta laitan niille sitten sellaiset kun näiden nykyisten vaikutus lakkaa. :)

Voih, sun pitää koittaa puhua sun vanhemmille siitä jutusta! Ei tuo junamatkakaan kestä kuin pari tuntia, ja ainakin meidän pojat on paljon rauhallisemmin olleet junassa kuin autossa. :) Vaikkeivät nekään matkustamisesta tykkää mutta pakkohan se joskus on. ;)

sanna kirjoitti...

Juu, huomasinkin aikanani kun blogin lukijaksi liityin, että on Daran poika. Dara on kyllä kaunis ja kuulemani mukaan luonteeltaankin tosi rauhallinen ja kiltti. Toivon, että syntyy urospentuja, joista yksi minulle sitten kenties tulisi :)

mantu kirjoitti...

Dara on ihan mahtava tyttö! Todella kiltti ja on toki rauhallinenkin, mutta ihanan leikkisä. :) Jep, niitä uroksia toivotaan täälläkin. :D

Emilia kirjoitti...

toi Hormoni implantti kuulostaa hyvältä ja sillä lailla luonnolisemmalta kun viedä pallurat pois D:

Ja yritän saada taivuteltua :D

Vajaa kirjoitti...

"Itse olisin ehdottomasti laittanut tuon 9,4mg implantin jos olisin sellaisista tiennyt kun pojille varasin implantointiaikaa, mutta laitan niille sitten sellaiset kun näiden nykyisten vaikutus lakkaa. :)"

Täysin samat mietteet täällä. Harmittaa kun en heti laittanut tuota,
turhaan sitten joutuu taas vuoden päästä piikittämään. Varmasti kyllä laitan tuon vahvemman ensi kerralla.

Ja tuo ikkunan jäätyminen, teillä on huonot tiivisteet, ikkunoiden väliin pääsee kosteutta joka jäätyy. Porukoiden kämpässä on ihan sama vika. Mutta tehän ette vissiin ite maksa lämmityskuluja? (Yleensähhän vuokrakämpissä ei itse niitä makseta) Oo vaan ilonen että sulla on noin nätit ikkunat ;)

mantu kirjoitti...

Jep, tosin en tiedä onko sitä asiaa kauheesti tutkittu että voiko se olla liian suuri se annostus siinä fretille, mutta kun implanttihan liukenee pikkuhiljaa niin luulisi että se on ihan sama onko se isompi vai pienempi. :)

Mäkin kyllä laitan kaikille ensivuonna nuo pidempivaikutteiset jos niistäkin hyvää palautetta kuulee.

Aijaa :( Nojoo täällä ei oo muutaku lattialämmitys eikä me mun mielestä siitä makseta.. sisällä tällä hetkellä +18, tänne jäätyy. :/

sanna kirjoitti...

Meinasin juuri tulla toteamaan samaa, eli tiivisteet falskaa ja siksi talon sisältä tuleva kosteus jäätyy ikkunan ulkopuolelle. Tuo alhainen sisälämpötila lisää kosteutta sisällä, joten joku patteri johonkin nurkkaan voisi olla ihan hyvä.

Puuh, jännittää tolkuttomasti; ultran pitäisi olla ensi viikolla ja sitten näkyy, tuliko ekasta astutuksesta tiineeksi. *hyppii tasajalkaa*

mantu kirjoitti...

Voi tsiisus, ihme toimintaa, vasta valmistunu rakennus ja kaikkea :( Pitää varmaan hommata jostain semmonen pikkupatteri ennenku täällä on sisälämpötila jonku +16-17 astetta..

Hihih jännitys on kyllä melkoinen! :) Toivon todella että Isla ja Dara ovat kumpikin tulleet ensimmäisestä astutuksesta kantavaksi, mutta aina ei käy hyvä tuuri. Itse odotan siis ensisijaisesti pentua Islalta, mutta Dara on myös yksi neljästä mahdollisuudestani. :D Sain myös kuulla ilouutisen, kolmas tyttönen jolta pentu voisi minulle mahdollisesti tulla, on aloitellut kiimaansa. ;) Eli hänetkin varmaan muutaman viikon päästä päästään astuttamaan, ihan huikeeta!

sanna kirjoitti...

Islanhan piti ihan alkuun suunnitelmien mukaan saada pentuja Paran kanssa ja niitä minäkin odottelin, mutta kun naaraan vaihdoksesta ilmoitettiin ja sain kuulla, millainen Dara on, niin pysyin päätöksessäni. Kumminkin myös Dara on kiltti ja kaikin puolin kelpo fretti, plus todella kaunis, niin yhdistettynä Paraan sieltä varmasti tulee näyttelytasoisia, "ensimmäiseksi fretiksi sopivia" otuksia. Hipsuissa siksi, että eihän mikään tavallaan "sovi" ensimmäiseksi fretiksi, jos sitä ennen ei asioista tiedä mitään, mutta mahdollisuudet saada lempeä pentu lempeistä vanhemmista on aina suurempi, kuin saada sellainen vaikka haasteellisemmista vanhemmista.

Omista koiristanihan ensimmäinen ikiomani osoittautui hermorakenteeltaan täysin nollaksi, paskapolviseksi krooniseksi pelkoaggressiostressaajaksi :P. Kyllä sen kanssa pärjää nykyään ja se on kehittänyt minua koiranomistajana valtavasti, mutta eihän sitä nyt varsinaisesti koskaan toivo itselleen mitään superhaasteellista ongelmalasta.

Mutta tosiaan, jännitys tiivistyy. Paran kiima oli vasta aluillansa sen astuessa Daran, joten jos vanhat ennusmerkit paikkansa pitävät, Dara ei olisi kantavana ja pentu tulisi sitten vasta seuraavasta astutuksesta. Kumpikin käy minulle ja mikään kiire ei ole, joten pettymys ei ole valtaisa, vaikka nyt olisikin meneillään valeraskaus. Kumminkin kesän aikana se ehtisi silti tulla se pentu :)

mantu kirjoitti...

Juu niin piti, itse taas olen odottanut Islan pentua ensisijaisesti joten urosvaihdos ei haitannut. :) Dara on todella kiltti ja ihana neiti, ja ainakin Taavi on perinyt todella paljon hauskoja tapoja äidiltään ja on ihana monipersoona muutenkin!

Kuulosti hienolta tuo koirasi kuvaus, voisin ehkä lyödä oman ensimmäisen koirani samaan kastiin. Se on vähän reppana poika, joka ei luota kehenkään muuhun kuin minuun ja äitiini. Ja tosiaan, paljon se poika on minulle opettanut joten nyt akitakasvattajia tutkaillessani en ole ollenkaan epävarma sen suhteen että akitat ovat kovapäisiä koiria, sen verran on tuon oman jästipään kanssa saanut tehdä töitä.

Jep, valeraskaus on todellakin hyvin mahdollinen, tietenkin sitä nyt toivoisi että kaikki menisi kerralla nappiin mutta eihän sitä koskaan tiedä, saas nähdä miten käy. ;)

Lähetä kommentti