perjantai 24. helmikuuta 2012

Korillinen kuvia, taas!

Jotkin juhlistavat ja riemuitsevat tänään hiihtoloman alkamisesta. Itse en tietenkään edes tiennyt koko hiihtolomasta, kun elämäni on tällä hetkellä vähän niinkuin lomaa 24/7 muutenkin. :D Viikonlopun ohjelma kuulostaa oikein kivalta, avokki tulee tänään lomille, täksi yöksi menen taas snägärille töihin ja huomenna sitten lähdetään viihteelle hyvänkokoisen porukan voimin, vihdoin ja viimein! Kuningas Alkoholi ei minua niinkään kiinnosta, vaan se että saadaan pitkästä aikaa melkein koko porukka kasaan ja päästään istumaan (ja jatkamaan) iltaa porukalla. :) Mukavaa vaihtelua yleensä työntäyteiseen viikonloppuun.

Tänään olin poikien kanssa vähän lenkkeilemässä, Taavi tuttuun tapaansa harrasi ankarasti vastaan ensimmäisten kymmenien metrien ajan, mutta alkoi sitten nöyrästi hölkötellä Veetin perässä kun en sitä syliinkään päästänyt. Käytiin läheisessä metsässä vähän mönkimässä ja kaivelemassa tunneleita (siis pojat kaivelivat, en minä..) ja muutenkin hörsköttämässä raittiissa ilmassa. Napsin siinä vähän kuvia pojista, kun oltiin tulossa takaisin niin Taavi leikki jotain kukkulan kuningasta ja porskutti menemään tien reunoilla olevien penkkojen päällä. Taavi yritti pinkaista metsään ja siinä samassa valjaat valahtivat sen "lävitse" vatsalle, juoksin puolipaniikissa sen luokse ja kahmaisin sen kiinni kuin baseball -pelaaja konsanaan, siitä vasta riemua olisi revennytkin jos se olisi päässyt pakoon metsään... Mutta onneksi ei.

Tultiin kotiin niin säädin ensitöikseni valjaat sopivan kokoisiksi ettei moinen pääse toistumaan ja leikin näätien kanssa olohuone + keittiö -alueella kunnes niitä ei enää huvittanut ja vein ne huoneeseensa nukkumaan. Tänään poikien ruokalistalla on tuttu suosikki, kanankaulat. Tässä sitten kuvia tältä päivältä! ;)


Hauskaa viikonloppua kaikille! :)

♥ Manta

8 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Semmoinen pieni toive postausten suhteen että voisitko esitellä tuon poikien huoneen kunnolla. Mitä kaikkea ne tarvitsevat ja mitä muuta ylimääräistä sinne on eksynyt :D

Jertsu kirjoitti...

Ihania kuvia!

mantu kirjoitti...

Hihii, oon pihtaillut tuota huoneen esittelyä kun mielestäni se ei ole vielä "valmis"! :'D Mutta siitä on sen verran jo pyydelty kuvia ja esittelyä että en ilmeisesti voi pidempään pakoilla sitä. ;) Koitan saada postauksen tehtyä kun seuraavan kerran puunaan koko huoneen kunnolla! :)

mantu kirjoitti...

Kiitos paljon! :)

Emilia kirjoitti...

Ihania kuvia <333 ja hyvä että sait tuon öttiäisen kiinni :)

jarna kirjoitti...

Pakko kysyä, kun vasta löysin tänne ja utelias olen, että haiseeko ne, kuten olen kuullut sanottavan? Lähteekö freiteistä karvaa? Pureeko ne ihmisiä? Entä jyrsiikö huonekaluja/johtoja ym?

mantu kirjoitti...

Kiitos! :) Nojoo kerkesi hyppäämään sydän kurkkuun kun huomasin että ne valjaat luiskahti sen päältä, onneks ei sit kerenny tajuta mitään kunnes olin jo saanu sen kii :D

mantu kirjoitti...

Asiasta ollaan aika montaa mieltä, fretinomistajien mielestä nämä tuoksuvat (yleensä sanotaan että myskille, popcornille tai vastaavalle) ja joidenkin vieraiden mielestä ne taas sitten haisevat. Suurin osa kuitenkin sanoo etteivät haise miltään. Sitä on vähän paha sanoa ennenkuin käy itse paikan päällä katselemassa ja haistelemassa että kuinka se ominaistuoksu omaan nenään ottaa. :D Mutta omasta mielestäni esimerkiksi märän koiran haju on 100x pahempi kuin noiden ominaishaju. Lisäksi nuo puffauttelevat, eli tyhjentävät anaalirauhasensa ja se haju on kyllä aika paha, mutta ei sekään sietämätön ole. ;) Ja puffi haihtuu muutamassa minuutissa.

Kyllä karvaa lähtee - ja paljon lähteekin, etenkin näin keväällä kun tiputtavat talvikarvan pois. Syksyllä ei ole niin pahaa se karvanlähtö. Itse olen saanut tähän mennessä harjattua noista litran pussillisen verran karvaa, oon siis tiivistänyt ne karvat sellasiksi pieniksi tolloiksi eli sitä on todellakin hirveästi. :D Onneksi täällä on toi karvanlähtö laantumaan päin, mutta kun oli se "pahin aika" niin karvoja oli ihan joka puolella asuntoa, vaikka näädät olivatkin vain omassa huoneessaan.

Pureminen on niin frettikohtaista ettei oikein osaa mitään sanoa, mutta kyllähän nuo purevat. Meillä Veeti on sellainen että se ei pure ketään (tai ei ainakaan ole pitkään aikaan purrut) ja sen uskaltaa antaa vieraiden syliin, mutta Taavi taas on sellainen että se tikkaa kyllä varmasti jos vieras ottaa sen esimerkiksi naaman lähelle. Ja vieraiden varpaita se käy maistelemassa. :D Puremattomuuskoulutus aloitetaan fretin kanssa jo ihan pennusta lähtien.

Eivät jyrsi huonekaluja/johtoja/listoja tjsp. kun eivät ole jyrsijöitä. Fretti on siis petoeläin. Toki ne voivat hajottaa esimerkiksi sohvia kun ne kaivavat reikiä sinne, riippuu toki niin sohvastakin että saavatko ne tehtyä niitä reikiä sinne. :P

Lähetä kommentti