tiistai 21. helmikuuta 2012

Estonian Ferret Show 2012

Viikonloppu meni mukavasti Helsingissä, sekä frettinäyttelyiden merkeissä Virossa. Perjantaina lähdin kaverin kyydissä kohti Helsinkiä (onnistuin välttämään junamatkustuksen, huh!) ja iltaa vietettiin muutaman kaverin kanssa tissutellen ja freteistä jutellen. Kun sitten viimein pääsi nukkumaan niin ei sitä kauaa kerinnyt uinua kun aamulla herätyskello soi kuudelta ja piti pistää hösseliksi jotta saatiin lastattua kamat autoon ja päästiin ajoissa matkaan. Satamassa jännitti kyllä huolella koska olin unohtanut passin kotiin, ja sain kuulla että ajokortti ei olekaan virallinen henkilöllisyystodistus. Onneksi sitä ei kuitenkaan tarkistettu ja pääsin matkaan muiden kanssa. ;) Automme oli ihan täpötäysi, meitä oli 4 ihmistä ja 13 frettiä, hirveä määrä kantokoppia ja playpenejä, hiekkalaatikoita sekä frettien muita tavaroita.. Autossa oli siis hyvin tiivis tunnelma, mutta onneksi missään vaiheessa ei tarvinnut ajaa kuin maksimissaan puoli tuntia putkeen.

 Veeti, kaljujen kuningas.

Saavuimme näyttelypaikalle noin tunnin myöhässä, mutta näyttelynjärjestäjät onneksi tiesivät tästä joten luokat joissa frettimme olivat, oli järjestetty niin että kaikki kerkesivät arvosteltavaksi. Näyttelypaikka oli ihan mukava, se oli jossain hallissa ampumaradalla ja tilaa oli kyllä hyvin. :) Ainoat ongelmat olivat pylväät näyttelytilassa, kun tuomaripöydälle ei nähnyt kätevästi suoraan paikaltamme, sekä tuskallinen matka näyttelypaikalle, kun hallissa piti mennä erilaisia portaita ja käytäviä hirveästi ennenkuin pääsi perille. Siitäkään ei olisi ollut haittaa jos ei olisi ollut niin hirvittävästi tavaraa rehattavana.. :D Arvostelut kuitenkin menivät eteenpäin yllättävän hyvää vauhtia ja palkinnot oli jaettu jo joskus seitsemän maissa, ellen nyt ihan väärin muista. :) Paikalla oli myös ihmisiä myymässä frettien petejä ja frettiaiheisia käsitöitä. Näyttelyyn mennessäni ajattelin että kaikki muut ovat varmaan vielä talvikarvoissaan, ja niinhän ne sitten olikin.


Meidän kaljut reppanapojat eivät siis tällä kertaa päässeet sijoille asti, Veeti sai 91/100 pistettä ja Taavi 86/100 pistettä. :) Tämä ei kuitenkaan jäänyt masentamaan sillä en herätellyt mitään toiveita poikien suhteen ennen näyttelyitä, Veetillä olisi toki ollut mahdollisuus saavuttaa juniorivalion arvo mutta ei tuolla karvalla. ;) Onneksi muut suomalaiset menestyivät todella hyvin, ja albiino tyttöfretti jonka pentua odotan, sai 100/100 pistettä, oli luokkansa ensimmäinen, tuomarin suosikki, erään kasvattajan suosikki sekä VSP! Hyvä Isla! :) Pääsin tutustumaan myös toiseen aivan ihanaan albiinotyttöön, Cocoon, joka oli luokkansa kolmas. Täytyy myöntää että ennen en tykännyt albiinofreteistä, mutta Islan ja Cocon nähtyäni olen totaalisen myyty näille! Toivotaan että jompikumpi tytöistä pyöräyttää minulle sen haluamani albiinouroksen. :) Näyttelyt olivat siis kokonaisuudessaan erittäin onnistuneet ja oli ihanaa päästä taas näkemään muita fretti-ihmisiä sekä heidän näätiään, seuraavaan näyttelyyn onkin sitten aikaa mutta toivotaan että aika menisi nopeasti, parhaassa tapauksessa päästään syksyn frettinäyttelyihin kahden uuden perheenjäsenen kanssa! ♥  Coco.

Nyt vietellään poikien kanssa vain leppoisaa oleskeluaikaa, suunnitelmissa ei ole hetkeen aikaan lähteä minnekään eikä perheenlisäystäkään ole ennen kesää luvassa, saa nähdä jos vaikka ruvettaisiin opettelemaan jotain temppuja.. :D Ainakin näitä hyviä kelejä aion käyttää hyväkseni ja käydä poikien kanssa ulkoilemassa jotta ne saisivat vähän treeniä ja lihasta. Tänään oli todella kiva sää, mittari plussan puolella ja aurinko paistoi niin käytiin sitten Veetin kanssa vähän napsimassa kuvia ja kävelyllä. Veetin kanssa ulkoilu on niin mahtavaa kun se tulee kuin koira vierellä, Taavilla taas on tapana vetää liinat kiinni ja jäädä jumittamaan ja joskus jopa kesällä se pysähtyy tärisemään paikalleen kuin sillä olisi kylmä, jotta se pääsisi syliin eikä sen tarvitsisi kävellä.. Että yritä tuota nyt sitten saada laihtumaan. :') Tämän vuoden näyttelysuunnitelmina meillä on suunnata KesäPiknikiin, Finnish Ferret Festivaliin sekä Capital!iin. Nähtäväksi jää, yrittävätkö PoSufretit järjestää uudelleen frettinäyttelyä, mikä olisi kyllä mahtavaa! Itse olisin valmis vaikka hakemaan 30 näätää ympäri suomea autooni jotta näyttely saataisiin järjestettyä. :) Olen itsekin nykyään Pohjois-Suomen Fretit ry:n jäsen, yhdistys kattaa kaikki alueet Suomessa joille ei omaa frettiyhdistystä löydy, joten liittymään vain! Linkki yhdistyksen sivuille löytyy sivupalkista linkeistä. PoSu fretit ry on myös ahkerasti järjestämässä frettipäiviä eri puolilla Suomea, ja semmoinen päivä on luvassa myös täällä Seinäjoella 14.04.2012! Eli mikäli fretit kiinnostavat niin ehdottomasti paikalle, paikkana on Joupin citymarketin Faunatar! Ilmoitan tarkemmista aikatauluista myöhemmin kun ne varmistuvat, mutta paikalla on tosiaan PoSu frettien edustajia näätineen sekä minä poikineni! :) Lopuksi vielä kuvia tältä päivältä, näkemisiin!
Veetin väsynyt röhnötys lenkin jälkeen. :')

♥ Manta 

6 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Ehdinkin jo odotella uutispostausta :D. Isla oli kyllä vetänyt melko komeat pisteet, toivotaan että saat siitä sen albiinouroksenkin. Minulla alkaa olla vähän malttamaton olo; remontti on loppusuoralla ja sen jälkeen on vuorossa häkin rakentaminen. Sitten enää odotellaan ja toivotaan, että se urosfretti sieltä syntyisi oikeasta yhdistelmästä. Jännitys tiivistyy...

mantu kirjoitti...

Hihih, meni kyllä vähän pitkälle, kumpa vain julkaistaisiin jo näyttelyn tulokset niin tietäisi mille sijoille poitsut ylsivät. :) Lisäilen niiden tulokset sitten niiden omille sivuilleen.

Isla on kyllä niin upea ja ihana tyttö, niin tajuttoman kiltti ja silti ihanan leikkisä. En ole koskaan piitannut tyttöfreteistä kun en vain jotenkin tule niiden kanssa toimeen, mutta Islaan tutustuttuani olen ajatellut että voisin jopa ehkä ottaa tyttöpennun. :D Uskon kuitenkin pitäytyväni päätöksessäni että kaksi poikaa tulee, niiden kanssa kumminkin olen paljon paremmin samalla aaltopituudella. ;)

Mielestäni näyttelyissä annettiin ehkä vähän liiankin heppoisesti noita pisteitä, monissa luokissa oli kolmannella sijalla frettejä joilla oli 99/100p. Onneksi tällä kertaa oli kuitenkin kirjoitettu arvostelulomakkeeseen että miksi niitä pisteitä oli lähtenyt esim. turkista, WCWFS'ssä se jäi harmittamaan että mitään kirjallista palautetta ei löytynyt. Jos pisteitä on lähtenyt esimerkiksi kynsistä tai turkista, niin ei voi tietää että ovatko ne olleet liian pitkät tai turkki liian kuiva tjsp. kun ei ole mitään sanottu. :(

Oi että, toivotaan todellakin että sinäkin sen oman näätävauvan saat! Toisaalta ihan hyvä että teillä on aikaa valmistautua ja saatte laitettua kaikki valmiiksi ennen vauvan saapumista, voitte treenailla Kareminkin kanssa hyvin sitä ennen ym. :)

sanna kirjoitti...

Olen kanssa ihan tyytyväinen lisäajasta. Kämppä testattiin kaverin vierailulla näätäturvalliseksi, mutta Karem kaipaa vielä lisää treeniä. Viimeisenä iltana se makasi jo samassa sängyssä näätien kanssa ja antoi niiden jopa nuuhkia tassujaan ja kasvojaan kyljellään maaten. Tästä on hyvä jatkaa :)

Odotan innolla arvosteluita ja pisteitä sekä sijoituksia. Itsekin olen innostunut näyttelyistä (toki, koirienkin kanssa kun käyn paljon) ja tarkoitus olisi, että näätävauvan kanssa käytäisiin sitten näytelmissäkin ahkerasti. Tai niin ahkerasti, kuin se Suomessa on mahdollista :D

Anonyymi kirjoitti...

Olen nimeton koskaen halua kirjautua vieraalla konella omalle profiilille joten olen Emilia ja Palleron Aiti:D


Hyvin meni kuitenkin teill´tossa nayttelyssa:)
Naa hotellinnappaimet on kyllaihan persweesta sanon mina!!!
ja valilyonti ei toimi kunnolla D:

Huomenna vika paiva ja sitten kotiin :)KAMALA KOTI IKAVA!!

Tulen itsemielellani teidan kyytiin josmeettejohonkin nayttelyyn mutta alaikainen kun olen niin ei taidajarjestya :DDD

mantu kirjoitti...

Heipsan!

Hahah joo eipä noi hotellien koneiden näppikset kovin hauskalta näytä vaikuttavan! :'D

Joo, kyllä mä oon ihan tyytyväinen vaikka ei sijoituksia tullutkaan, ja pääasia että edes muilla suomalaisilla meni hyvin! :) Viikko on mennyt kyllä tosi nopeasti, kai teillä on ollut kivaa siellä? On varmaan jo aika kova ikävä Palleroakin. :)

Ehdottomasti jos jossain ihmisten ilmoilla on taas näyttelyitä niin tuun koukkaamaan sut ja Palleron kyytiin että pääsette tekin tutustumaan muihin fretti-ihmisiin! Eikä se mitään haittaa että olet alaikäinen, ei sua tarvitse rattiin päästää! ;))

Anonyymi kirjoitti...

:D kivaa on ollu :) ja kamala ikavaD: No ei ole kauhean kivat nappaimet.. Todella ikava D: Kaytiin eilen Atlantin aalloissa ne oli kaksi kertaa mua korkeemmat ja hiekkaa loytyy korvistaki D:

Tulen mielellanikin kyytiin ja voinhan ma ajaa mutta sakkoja en ylinopeudesta suostu maksamaan :DD

T.Emilia

Lähetä kommentti