keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Talvi sutkuttaa eteenpäin mukavaa tahtia, lumet sulaa ja sataa takaisin ja sitärataa. Kun sitä lunta on, käymme poikaystäväni kanssa näätien kera pihalla temmeltämässä (siis näädät temmeltävät, emme me..). Poikien mielestä tunneleiden kaiveleminen lumihankeen on supercool!! Sekä "auraaminen" eli nenä maahan ja menoksi, jää hienoja uria hankeen ja naapurit saavat vähän ihmeteltävää.

Tänään käytiin antamassa pojille rabiesrokotteet ja hankittiin niille EU-passit tulevaa Viron näyttelymatkaa varten. Hintaa täällä Seinäjoen eläinklinikalla tuli sen vähän reilu 100 euroa, mutta päästäänpähän reissuun. :) Viimeksi käytiin klinikalla joulukuun puolella kun pojat saivat kumpikin implantit, ne maksoivat yhteensä noin 190 euroa. Olin erittäin yllättynyt siitä miten nopeasti poikien kiimat menivät ohitse, Veetillä kiima oli kyllä paljon voimakkaampi kuin Taavilla. Veeti jatkuvalla syötöllä väkisinmakasi Taavia ja roikkui sen niskassa kiinni, joten jaoin niiden huoneen kahtia kun tappeleminen vain jatkui jatkumistaan. Ennen tätä Taavi kyllä kävi käyttämässä tilaisuuden hyväksi silloin kun Veeti nukkui.. :D Aluksi mietin että huomaanko sitä kun noilla kiimat alkaa koska Veetillä on yksi piilokives ja Taavilla kummatkin. Mutta kyllä sen vaan huomasi, niiden haju voimistui huomattavasti, siitä tuli sellainen jännä pistävä. Nyt implantit ovat kuitenkin jo vaikuttaneet ja täällä on rauha maassa, onneksi!

Ensiviikonloppuna suuntaamme West Coast Winter Ferret Show 2012 -frettinäyttelyyn Turkuun! Sisäänkirjaaminen alkaa lauantaiaamuna jo kahdeksalta, joten menen edeltävänä päivänä ystävälleni yöksi Tampereelle josta jatkamme tyttöjen ja näätien kera Turkuun autolla. Näyttelypäivät ovat ihan huippuja, pääsee näkemään muita samanhenkisiä ihmisiä ja tietenkin muita näätiä. Varsinkin itse riudun täällä Seinäjoella kärsimyksestä kun paikkakunnalla ei muita fretinomistajia asu, tai mikäli asuu niin he vain pitävät matalaa profiilia. Kuitenkin, näyttelypäivät ovat pitkiä ja kyllä niiden jälkeen uni maittaa paremmin kuin hyvin, toivotaan että vielä joku päivä Suomessa järjestettävissä frettinäyttelyissä olisi yöpymismahdollisuus! :) Saisi jäädä istumaan iltaa muiden fretti-ihmisten kanssa eikä tarvitsisi lähteä matkustamaan kotia kohti, jotkut kun tulevat vähän kauempaa. Itseäni ei niinkään kiinnosta se että menestyvätkö frettini näyttelyissä, pääasia on päästä näkemään muita fretti-ihmisiä! Netin välityksellä jutustelu ei ole niin hauskaa kuin livenä. :) Suurella innolla odotan myös näyttelyn lopussa jaettavaa arvostelulomaketta, olen nimittäin superinnokas mitä tietenkin minun mielestä täydellisistä pojistani sanotaan. :)

Tänäkeväänä on edessä myös muutakin kuin kahdet frettinäyttelyt... Meille on nimittäin toivottavasti tulossa perheenlisäystä! :) Olen tehnyt pentuvaraukset Veetin ja Taavin kasvattajille, eli siis kahta poikapentua odotetaan kovasti syntyväksi tänäkeväänä. Nimet on jo päätetty etukäteen ja väreinä toivotaan albiinoa ja pastellia. Toivon todella paljon että kaikki menee hyvin pentueiden kanssa ja saamme vauvat taloon. :) Pentukuume on ihan valtava nyt kun lueskelee kasvattajien pentuesuunnitelmista, joitakin frettejä on jopa jo astutettu! Joten mikäli teillä on oma pentu haaveissa, kannattaa toimia nopeasti sillä nopeat syövät hitaat. :)

Manta

5 kommenttia:

Vajaa kirjoitti...

Oioioi! Tännekkin kaivataan kovasti albiinotyttöä, mutta saa nyt nähä mitä tuo ukko siitä tuumaa. Noissa kahdessa näyttää olevan sille aika paljon :D Tänä keväänä taitaa käydä niin että ne nopeat todellakin syövät meidät hitaat, tuon ukon taivutteluun kun tuntuu menevän elinikä. Jospa sekin innostuis kun näytän sille tarpeeksi hellyyttäviä videoita vauvafreteistä ;)
Näätähuoneesta tulee seuraava postaus kuvineen! :)

Ps. Meilläkin harrastetaan aurausta! : D

T. Jetro, Rötkö & Nata

mantu kirjoitti...

Uu sehän kuulostaa hyvältä! ;) oletko ajatellut tällä kertaa hankkia fretin liiton hyväksymällä kasvattajalta? :) voi eikä, sun pitää näyttää sille näätävauvojen kuvia.. Meillä onneksi tuo avokki odottelee tulevia pentuja lähes yhtä innolla kuin minä! :D viljakäärmeestäkin haaveilin kovasti mutta siihen se ei enää suostunut.. Pääasia kuitenkin että tuokin tykkää noista näädistä, ne on kuitenkin sen verran erilaisia ettei niistä kaikki piittaa :-( onko teillä pojat viel kiimassa?

iina kirjoitti...

Olipa kiva löytää fretteihin keskittynyt blogi! :) Itsellä on ollut näätävauva haaveena jo monen monta vuotta ja haaveena tulee varmaan tämä pysymään, ainakin vielä jonkin aikaa. :)

mantu kirjoitti...

Hieno juttu että tykkäsit! :) pyrin päivittelemään blogia mahdollisimman ahkerasti, onneksi nyt on vähän erikoisempiakin aiheita luvassa juurikin noiden näyttelyiden ja mahdollisesti tulevien pentujen osalta.. ;) kivaa että pidät freteistä, toivotaan että sinäkin joskus tulet saamaan sen oman vauhtinakin :) tämän ajan voi kuluttaa hyödyllisesti opettelemalla freteistä kaikki mahdollinen ja seuraamalla foorumeita ja muita frettiblogeja!

iina kirjoitti...

Hehe, etpä arvaakaan kuinka paljon noista otuksista on otettu selvää! :) Varsinkin pari vuotta sitten kun frettikuumeeni oli pahimmillaan, olin koko ajan etsimässä tietoja ja katselemassa kuvia :')
Olen myös tuolla vs-fretit -foorumilla, missä sinäkin näköjään:)

Mutta muita frettiblogeja en tiedäkään, pitääkin ottaa asiasta selvää! :)

Lähetä kommentti