maanantai 23. tammikuuta 2012

Kuulumisia!

Huom! Postaus sisältää (taas) kuvia jotka eivät välttämättä sovi herkemmille ihmisille, tämä sen vuoksi että paloin halusta saada esitellä muutaman vuoden takaisia valokuvatuotoksiani teille. enjoy.

Nyt ne lumetkin sieltä sitten ovat saapuneet, ilmeisesti jäädäkseen. prkl.

Jonkin aikaa pohdiskeltuani ja märehdittyäni asiaa, päädyin lopettamaan lukion. Hyvä minä! Siis ihan oikeasti, lukio ei vain ollut minulle sopiva paikka, siellä nimittäin oikeasti joutuu tekemään jotain jos sieltä meinaa ajallaan päästä pois ja vielä saada jonkinlaisia numeroita. Älkää nyt vain kukaan ottako mallia minusta, ei, vaan (erityisesti yläasteikäiset!) miettikää tarkkaan mitä haluatte peruskoulun jälkeen tehdä, ja mikä olisi se teidän unelma-ammattinne.

Itselläni oli suunnitelmissa jatkaa lukion jälkeen ammattikouluun maatalousoppilaitokseen tähän lähikuntaan, jotta valmistuisin eläintenhoitajaksi. Kun tuo lukio nyt ei kerran sujunut mihinkään suuntaan niin päätin kevään yhteishaussa koittaa sitten hakea tuonne kouluun, ja toivon todella että tärppää! Se on nimittäin juuri sitä mitä haluan tulevaisuudessa tehdä, eli olla tekemisissä eläinten kanssa.

Tällä hetkellä siis vain makoilen kotona, käyn töissä kun vuoroja sattuu tulemaan ja lellittelen näätiä. Inttileskenä oleminenkaan ei ole hauskaa, kämppämme tuntuu kauhean tyhjältä ja olen täysin varma siitä että jos minulla ei olisi täällä poikia seuranani, sekoaisin totaalisesti! Onneksi tässä kevään mittaan on luvassa kaikkea mukavaa, ensin nyt tuo Viron frettinäyttely, jota ennen astutetaan tyttöfretti jonka pennun olen varannut.. Odottavan aika on pitkä, pitäisi keskittyä ajattelemaan jotain muuta muttakun se on niin vaikeaa! Näätävauvakuume on ihan hirvittävä, ja jännitys sanoinkuvailematon kun ei tiedä tuleeko sieltä juuri sitä toivomaani yksilöä.. :) Jossain vaiheessa kevättä on myös tulossa frettipäivä Seinäjoelle! Paikkana hyvin todennäköisesti Faunatar. Ilmoitan ajankohdasta tarkemmin kun saan sen selville, frettipäivän järjestämistä toteuttaa Pohjois-Suomen Fretit ry.


Veeti ja Taavi saivat minulta erittäin veemäisen flunssan, jonka kourissa riuduin ikävästi pari viikkoa takaperin. Veetillä oli välillä kuumettakin, mutta onneksi lämpöä oli vain vähän ja seuraavanina päivänä mitatessani ruumiinlämpö oli normaali. Kummatkin pojat kuitenkin pärskivät hullun lailla ja yskivät välillä oltuaan kipeinä, mutta onneksi nyt kuulee enää satunnaisia aivasteluja, ollaan siis selvästi paranemaan päin. Onneksi kumpikaan ei missään vaiheessa vetänyt heikkoon kuntoon, vaan ovat olleet yhtä innokkaita ja eloisia koko ajan. :) Olen sekoittanut nutrisalia poikien juomaveteen, onneksi kummatkin pitävät siitä eikä ole tarvinnut ruiskulla antaa.Tänään täytin 18 vuotta. Olen erittäin järkyttynyt siitä, en odottanut tätä yhtään innolla mutta niin sitä ikää vaan tulee lisää. :D Tunnen itseni hirvittävän vanhaksi.. Ajattelin kuitenkin käydä ostamassa itselleni Canon EOS 600D:n syntymäpäivälahjaksi, joten luvassa on erittäin paljon näätäkuvia! Mutta nyt saatte hetken vielä tyytyä tällä Canon PowerShot S5 IS:llä otettuihin kuviin. ;) Enpä oikeastaan voi tätäkään kameraa haukkua, yhteistyömme on sujunut neljän vuoden ajan oikein hyvin, mutta tämä reppana saa siirtyä jotta pääsen itse vähemmällä. =) Jos jollakulla on kokemusta tuosta kyseisestä kamerasta tai muista Canonin EOS sarjan järkkäreistä, niin kuulisin palautetta erittäin mielelläni! Valokuvaaminen kun on ollut aina lähellä sydäntäni, tallilla kuljin aina kamera kaulassa ja tietokoneeltani löytyy kymmeniä tuhansia valokuvia, joista suurin osa on tietenkin hevosista sekä koiristani. Näätäkuvia alkaa kuitenkin kertyä pikkuhiljaa samat määrät.. :)Tänään meillä on suunnitelmissa ehkä painua poikien kanssa taas pihalle kaivelemaan tunneleita lumihankeen, pojat tykkäävät siitä hirveästi mutta ovat kyllä myös todella onnellisia kun pääsevät sisälle lämpimään. :) 

♥ Manta

5 kommenttia:

Satu-Sofia kirjoitti...

Manta sä oot hyvä kirjoittamaan! Siis tarkoitan sekä ihan kieliopillisesti, että kiinnostavasti :----D Paljon se EOS600D on? Ei niillä uusimmilla oo juurikaan eroa niihin hetki sitten ilmestyneisiin malleihin, että jos se hintaero esim. 500D:n ja 600D:n välillä on suuri, niin mä ostaisin(ja ostinkin XD) halvemman. Ei sitä eroa harrastelijakuvaaja huomaa, varsinkaan jos automaatilla kuvailee. Tietty en tiedä onko se hintaero kaventunut kun toi mun oma on kuitenkin jo vuos sitten ostettu. Silloin esim. 500D:n ja 600D:n välillä oli parisataa euroa hintaeroa!
PS OTA TOI SANAVAHVISTUS POIS! :----D

mantu kirjoitti...

Hahah kiitos Satu :--D mä tilasin eilen tuon 600D:n, makso 660e ja siinä tuli se joku objektiivi mukana :) mä mietin aluks kans esim 500D:tä ja 550D:tä mut päädyin sitten kumminkin tohon, eipähän tarvi olla taas muutamaan vuoteen ostamas uutta kameraa :-) Mikä on sanavahvistus? :Dd terveisin manta keskiarvo 9 äidinkielenoppilas.

mantu kirjoitti...

Hahah ei se sit liittynytkään äidinkieleen mitenkään, mut joo bongasin asetuksista, toivottavasti nyt parempi ;)

inne kirjoitti...

Voi miten kiva blogi sulla on ja ihania kuvia etenkin näädistä!

Tuo kiimakäyttäytyminen on kyllä oikeesti iha jotain kamalaa... Meillä viime keväänä toden teolla taisteltiin kahen kiimassa olevan uroksen kanssa siihen vuoteen asti hampaita purren ja joka päivä lattioita mopaten, mutta hengissä selvittiin :DD Nyt on enää koulun jälkeen vastassa kaks ilosta näätä, eikä ainasta kusivanaa mikä kulki pitkin ja poikin asuntoa! yöks ;>

mantu kirjoitti...

Kiitos paljon inne! :) Hieno juttu että tykkäsit.

Jep, urosten kiimakäyttäytyminen on suorastaan hirvittävää, itse ajattelin ensimmäisinä päivinä että en ikinä halua ottaa sijoitusurosta, sellaisesta kun on joskus ollut puhetta, mutta muutaman päivän päästä asiaan oli jo tottunut, mekin kun saatiin kätevästi rajattua puoliksi tuo näätien huone niin vältyttiin sillä tappeluilta. :) Mutta kyllä se ominaishaju oli tosiaan voimakas, ja hieno kokemus sekin kun aina kun menet näätähuoneeseen niin sukanpohjissa tuntuu tahma lattialla :D Mutta kaikkeen tottuu, onneksi täälläkin nyt ollut jo lähes kuukauden päivät rauha maassa! :)

Lähetä kommentti